*

caalim68

Puoluepolitiikka

Lohela vaihtoon. Miksi?

Perussuomalaisista erkani siniset.  Siniset smurffit saivat jatkaa hallituksessa.  Tänään  on eduskunta pistämässä puhemiehensä Lohelan vaihtoon.  Lohelan, joka olisi jatkoajan seuraaviin eduskuntavaaleihin asti todella ansainnut siinä missä ministertoverinsakin.

Kirje maahanmuuttajille suomalaisten uskosta

Olet tullut niin kutsuttuun “kristittyyn” maahan. Saatat ihmetellä miten tämä ilmenee täällä Suomessa. Olet ehkä huomannut miten julkisella paikalla poltetaan tupakkaa, juopotellaan ja naiset pukeutuvat miten sattuu. On huomattava se, että kristinusko ei ole mikään poliittinen järjestelmä. Ihminen joko uskoo tai ei usko, joko ojentautuu sen mukaan tai ei. Uskonpuhdistaja Martti Luther painotti henkilökohtaista uskoa – yksin uskosta oli yksi hänen periaatteistaan.

Käpykaartilaisesta ei ole tasavallan presidentiksi

Ymmärrän ihmisten halun äänestää presidentinvaaleissakin puolueita tai näitä marginaalisesti lähellä olevia ehdokkaita, joilla on selkärankaa pysyä vaikkapa hallitusvastuussa silloinkin, kun tilanne puoluepoliittisesti näyttää kannatuslukujen valossa epäsuotuisalta. Sama selkärankaisuus piti valtaosan suomalaisista ruodussa vaikeina sotavuosina 1939-45.

Media Presidenttipelin ajokoirana

Media on ottanut ison roolin presidenttipelissä. Se miten tasapuolisesti tai eriarvoisesti peliä käydään on kiinnittänyt minun huomioni. Toissapäivänä ja eilen oli Väyrysen ja Huhtasaaren tentit ja ei liene sattumaa, että heidät oli laitettu ensimmäisenä tuleen, kerkeäähän kansalaiset paremmin unohtamaan heidän sanomansa ja viimeinenhän muistetaan parhaiten.

Ajatuksia valinnanvapaudesta

Tulipa tuossa päivänä muutamana mietittyä valinnanvapautta.

Ei niinkään sitä valinnanvapautta mitä nyt SoTen myötä toitotetaan, vaan ihmisen omaa, yleistä valinnanvapautta.

 

Mistäkö tämä mietintä sitten lähti?
No, se lähti siitä yksinkertaisesta asiasta, että eräs tuttava otti ja päätti vaihtaa puoluettaan. Ei oikeastaan ykskaks yllättäen, vaan omat ajatuksensa yhteen laittaen ja vaakakupin kallistuessa vaihdon puoleen.

Minä ja puolueet

Tänään puolueisiin kuulumattomana liittyisin perussuomalaisiin, mikäli Halla-aho ilmoittaisi puolueensa edustajilla olevan vapaat kädet kaikissa Eduskuntamme äänestyksissä.

Halla-aho on linjansa pitänyt, toistaiseksi.  Soini  edesmenneen  kansanedustaja  Halmeen  ja Halla-ahonkin tuella mimisteriksi päästyään teki postipekkavennamot.  Hyi.

Suomalaisillakin olkoon oikeus sanoa kuten ryssillä,  jenkeillä ja afrikkalaisillakin, että oma maa ensin.  Ruotsalaisista en sano mitään.

Gallupit, loikkarit ja puoluepolitiikka

Ovatko tuoreet Ylen ja HS:n mielipidemittaukset saaneet uutta vipinää perussuomalaisista eduskuntaan ponnistaneiden kansanedustajien kinttuihin? Ainakin juuri galluppien julkaisun aikaan sattui sopivasti, että Kike Elomaa hyppäsi paluuloikan takaisin juurilleen.

SMP ja SKYP

Näistä viimeaikaisista tapahtumista tulee mieleeni myös aikoinaan SKYP:in irtaantuminen SMP:stä vuonna 1972.

Tuolloin Urho Kekkonen halusi tulla valituksi presidentiksi ilman yleisiä vaaleja. Tällöin tarvittiin poikkeuslakiin eduskunnan 5/6 enemmistö. Suomen puolue-eliitti ryhtyikin tarmokkaasti toimeen tämän asian järjestämiseksi.

Perussuomalainen umpisolmu

Ymmärrän puolueestani irtaantuneiden toimien välttämättömyyden ja hallituslinjausten jatkamisen, myös minä pidän Suomen tarpeita puoluepolitiikkaa painavampina. Poliittinen epäkorrektius antaa tilaa poikkeuksellisille toimille poikkeuksellisena aikana. Kiitos yhteisistä perusvuosista, siitä mitä olitte ja teitte, mitä itsestänne annoitte. Kohtuullista menestystä valitsemallanne tiellä. Seteliselkärankaisia ette ole, nähtäväksi jää oletteko suoraselkäisiä (perus)suomalaisia sydämeltänne ja luovutte vapaaehtoisesti niistä luottamustoimista, pl.

Vihreän liikkeen psykohistoria

 

1. 

Poliittisia liikkeitä pitää tarkastella jatkumoina joiden ajamat asiasisällöt tulevat ja menevät, mutta motivoiva dynaaminen draivi pysyy suunnilleen samana ja voi jopa puhutella sukupolvia toisensa perään.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä