caalim68

Kaikki blogit puheenaiheesta Kansalaisuus

Kaksoiskansalaisille automaattinen vapautus asepalveluksesta

Kaksoiskansalaisuus ja Puolustusvoimat ovat olleet voimakkaasti esillä viime aikoina. Media on yrittänyt rakentaa jonkinlaista syrjintä-casea aihepiirin ympärille, vaikka jo järkikin sanoo, että kaksoiskansalainen Suomen turvallisuudesta vastaavissa tehtävissä on riski, jota ei kannata ottaa.

 

Kaksoiskansalaisuus – epäsymmetrisen lain ongelmista

Kaksoiskansalaisuus – epäsymmetrisen lain ongelmista

Suomen lainsäädäntö on hyväksynyt kaksoiskansalaisuuden 1. kesäkuuta 2003 alkaen. Näin ollen suomalainen ei menetä Suomen kansalaisuutta, kun hän saa toisen valtion kansalaisuuden. Myöskään ulkomaalaisen ei tarvitse luopua nykyisestä kansalaisuudestaan saadessaan Suomen kansalaisuuden, mikäli alkuperäinen kotimaa sallii kaksoiskansalaisuuden.

*

Kaksoiskansalaisuus luo eriarvoisuutta

Identiteetti yli kuntien ja valtioiden rajojen

Kun päätin ryhtyä kuntavaaliehdokkaaksi, mietin omaa espoolaisuuttani. Asia nousi uudelleen esiin menneenä viikonloppuna, kun oli Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton järjestämän Nuori Vihreä Vaikuttaja -kurssin kurssiviikonloppu. Meillä oli aiheena EU, mutta käsittelimme myös omaa kansainvälisyyttämme. Meillä kävi perjantaina puhumassa Eurooppanuorista Jesse Jääskeläinen, joka puhui eurooppalaisesta identiteetistä. Se sai minut jälleen pohtimaan omaa espoolaisuuttani.

Hallitus peruu ehdotuksensa maahanmuuttajien kotoutumistuesta – IL

Iltalehti uutisoi hallituksen peruneen ehdotuksensa koskien maahanmuuttajien kotoutumistukeen.

Hallitus perustelee päätöstä siten, että ehdotus olisi ollut ongelmallinen perustuslain yhdenvertaisuusperiaatteen kannalta.

 

Lakiesitys on ollut perustuslakivaliokunnassa käsiteltävänä. Jos laki olisi edennyt, oleskeluluvan Suomessa saaneille työttömille työnhakijoille olisi maksettu työmarkkinatuen sijaan kotoutumistukea.

Onko kansalaisuudella enää mitään merkitystä?

Yle uutisoi hallituksen viimeisimmästä päätöksestä perua esityksensä kotouttamistuesta seuraavasti:

”Hallitus on perunut lakiesityksensä, jonka mukaan Suomesta oleskeluluvan saaneille työttömille työnhakijoille olisi maksettu työmarkkinatuen sijasta pienempää kotoutumistukea.

Kotoutumistuki olisi ollut suuruudeltaan 90 prosenttia peruspäivärahan määrästä ja sitä olisi maksettu enintään kolme vuotta.

Nobel-tutkijat, kansalaisuus ja Brexit

Manchester on aina ollut maailman Tampere, elinkeinojen etulinjassa. Siellä rakennettiin ensimmäiset kutomakoneet ja ensimmäiset tietokoneet. Nykyään se on maailman grafeenikeskus.

Grafeenihan on litteä aine, joka koostuu yhdestä hiiliatomikerroksesta. Sen kehittämisestä myönnettiin vuoden 2010 fysiikan Nobel Andre Geimille ja Konstantin Novoseloville. Molemmat ovat tehneet viime vuodet iloisesti töitä nimenomaan Manchesterissa.

Iloisesti kesän Brexit-äänestykseen asti.

Oman kansakunnan hävitys meneillään.

Miksi suomalaisuus hävitetään ?

Mielestäni tätä asiaa pitäisi ja pitää alkaa miettimään tosissaan, koska valitettavasti niin on nyt tapahtumassa.

Maahamme tuodaan ja tulee, niin laillisia-, kuin laittomiakin maahantulijoita enenevässä määrin, ilman, että sitä lopputulosta vakavasti mietittäisiin.

Ehdollinen kansalaisuus

Kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala (PS) esittää Suomen kansalaisuuden menettämistä terroristeilta. Terroristin määritelmä on jo sinänsä kinkkinen, koska onko esimerkiksi  haavoittuneita asemiehiä hoitavat lääkärit ja sairaanhoitajat sekä muuta humanitääristä auttamistyötä tekevät katsottava terroristeiksi? Hehän kuitenkin välillisesti auttavat taistelijoita. Ei siitä sen enempää.

Pohdinta kansalaisuudesta ja Perussuomalaisista

Sain viime viikolla suomen kansalaisuuden, joten tuntuu siltä, että voisin kirjoittaa erilaisista asioista vapaammin. Lain mukaan Suomessa on sananvapaus, mutta minusta kiihottamisen kansanryhmää vastaan ja sananvapauden välillä on aika heikko siltä, kuten Jussi Halla-Ahon esimerkki osoittaa. Sitä paitsi jokainen päätös kansalaisuudesta on hankinnanvarainen ja kielteinen päätös voisi tulla vaikka jos kaikki edellytykset ovat täytetty. Olen kiitollinen maahanmuuttovirastolle siitä, että viime aikana tapahtuneet venäjän hallituksen toimet eivät vaikuttaneet asian käsittelyyn.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä