caalim68

Kaikki blogit puheenaiheesta Opposition vaihtoehtobudjetit

Nyt on aika panostaa lapsiperheisiin

Syntyvyys on laskenut Suomessa ennätyksellisen alhaalle. Tilastokeskuksen ennakkolaskelmien mukaan Suomessa on tänä vuonna tammi-syyskuussa syntynyt vain 36 176 lasta, joka on 2000 lasta vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Suomi tarvitsee lapsimyönteisyyttä nyt enemmän kuin koskaan. Julkisessa keskustelussa alhaiselle syntyvyydelle on etsitty monenlaisia syitä. On puhuttu mm. siitä, että lapsiperhe-elämä ei enää innosta, vaan ura, harrastukset ja muut omat tarpeet menevät sitovan ja usein raskaaksi mielletyn perhe-elämän edelle.

Kansallinen etu ja sisäinen solidaarisuus

Eduskunta käsittelee syksyn valtion talousarviota ja oppositio esittää ohessa vaihtoehtobudjettinsa. Osallistuin perussuomalaisten esityksen rakentamiseen. On hienoa, että puolue on taas palannut äänestäjien haluamalle linjalleen. Tästä hallituksessa luistettiin, mutta kesän tapahtumat mahdollistivat korjausliikkeen.

Riman alta eikä edes hipoen

Politiikassa on vaihtoehtoja, vaikka aika ajoin jopa toisinkin väitetään. Sanotaan ettei puolueilla olisi eroja. Kyllä on. Onneksi.

On hyvä ja arvokas asia se, että eduskunnassa myös oppositio tekee oman vaihtoehtoisen budjettinsa. Sitä verrataan hallituksen tekemään ja siitä käydään myös keskustelua. 

Oppositio hankaloittaa kehitysyhteistyötä

Suomi on vähentänyt ulkomailla olevia lähetystöjä samalla, kun maailmassa globalisaatio on lisääntynyt meidän ovella suuren pakolaismäärän vuoksi. Suomen hallituksen tämän hetken hallitusohjelmassa voisi olla monesta asiasta eri mieltä, mutta enemmän kuin koskaan ollaan samaa mieltä siitä, ettei voida ratkaista tämän hetken pakolaistilannetta sillä, että otetaan ihmisiä tänne pohjolaan. Samaa mieltä ovat hallitus ja oppositio tästä.

Ei mitään uutta vaihtoehtobudjeteissa

Juuri nyt eduskunta käsittelee täysistunnossaan oppositiopuolueiden vaihtoehtobudjetteja. Niihin tutustuttuani näyttää siltä, että vaihtoehtobudjetit ovat vain pientä näpertelyä verotuksen kohdistamisen osalta. Joukosta erottuu ainoastaan Vasemmistoliiton esitys. Se haluaa jatkaa elvyttävää politiikkaa ja lisää omassa esityksessään velanottoa 1,5 miljardia euroa vuodessa.

http://yle.fi/uutiset/opposition_vaihtoehdot_leikkauksille_paaomavero_yl...

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä