caalim68

Kaikki blogit puheenaiheesta Liikenne- ja viestintäministeriö

Vapaaehtoinen malli tienkäyttömaksuihin

Liikenne- ja viestintäministeriö, LVM, on kaivanut jälleen naftaliinista autojen pakollisen satelliittiseurannan. Koska ilmeisesti tuo ajatus ei ota kuollakseen, ajattelinkin ehdottaa omaa vaihtoehtoista ja vapaaehtoisuuteen perustuvaa mallia ruuhkamaksujen ja tienkäyttömaksujen keräämiseen. Tämä siis sillä olettamalla että on aivan välttämätöntä kerätä tuollaisia maksuja, sillä en ole niiden tarpeellisuudestakaan samaa mieltä.

Johan Bäckman on ostamassa Love FM-radiokanavaa?

Valtioneuvosto on ilmoittanut peruuttavansa Love-FM-radiokanavan toimiluvan,  jos Johan Bäckman ostaa enemmistön yhtiön osakkeista. Liikenne- ja viestintäministeriön tiedotteen mukaan taustalla on suojelupoliisin lausunto, jonka mukaan Bäckmanin radio-omistus voi "ilmeisellä tavalla vaarantaa kansallista turvallisuutta". Love FM:n nykyinen ohjelmistotoimilupa on voimassa vuoden 2019 loppuun saakka.

Ilmeisesti Bäckmanin tavoitteena on perustaa Suomeen omasta mielestään ns. "oikea media"?

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201702020120404_uu.shtml

Bernerin suunitelmat liikenneverkkoytiöstä keskeytettiin.

Hyvä uutinen että tälle hullutukselle saatiin piste, ainakin väliaikaisesti. Bernerin antamat tiedot tuntuivat kerrassaan utopistisilta ja kuten moni kirjoittaja on todennut, niin autoilijoiden kustannukset olisivat pompanneet kerralla pilviin.


Kirjoitan tähän nyt omat ehdotukseni ministeriölle, joista toinen on erittäin lyhyt. Saa käyttää sellaisenaan, saa muokata, saa käyttää osia ajatuksista tai saa unohtaa olkia kohauttamalla. Ihan vapaasti oman harkinnan mukaan.

 

Ehdotus nro 1 (lyhyt).

Eikö ministeri mahdu kansanautoon?

Esitin edellisessä kirjoituksessani haasteen ministereille ja kansanedustajille siirtymisestä sähköautoihin ministerien kyydityksessä. Palautteesta paistoi läpi, että eihän se nyt käy, että ministeriä kyydittäisiin rahvaan autossa. Auton pitää olla iso ja turvallinen ja niin, että sinne pitää mahtua kyytiin appivanhemmatkin perheen lisäksi. No, ei pidä sitten ihmetellä miksi asetettuihin 250000:n (sähkö)ajoneuvo- ja päästötavoitteisiin ei päästä, jos se asennemuutos ei onnistu ministeriltä/kansanedustajalta itseltäänkään.

Johtavien virkamiesten polte päästä väyläyhtiöön

Ovatko Liikenne- ja Viestintäministeriön johtavat virkamiehet esteellisiä ajaessaan suunnitelmia väyläyhtiön perustamiseksi? Syntyvään yhtiöön tullee lukuisia määrä hyväpalkkaisia töitä ilman ikäviä virkamiesten velvotteita ja merkittävä osa nykyisistä vrkamiehistä siirtyy osaksi uutta yhtiötä. Onko tällöin odotettavissa merkittävä määrä henkilökohtaista etua?

Finavian sotku syvenee - Tulisiko ministeri Bernerin erota?

Finavian sotku syvenee. Tuoreiden tietojen mukaan liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerillä (kesk.) oli keskeinen rooli siinä, että Finavian entistä johtoa vastaan ei nostettu viime vuonna kanteita parin vuoden takaisten johdannaiskauppojen selvittelyssä. Tämä kävi ilmi viestintätoimisto STT:n saamasta sähköpostiviestistä, jonka ministeriön kansliapäällikkö Harri Pursiainen lähetti viime lokakuussa Finavian hallituksen silloiselle puheenjohtajalle Riitta Tiuranniemelle.

Liikenne- ja viestintäministeriö toimii kuten pitääkin

 

Parkua on pitänyt, kun liikenne- ja viestintäministeriö ilmoitti kahteen otteeseen VR:n junavuorojen vähentämisestä. Kyse oli hallituksen toteuttamista säästötalkoista, mille on ollut kovinkin laaja ymmärrys ennen ja jälkeen vaalien. Kun kävin läpi leikkauksiena alle tulleet reitit ja vuorot, en löytänyt pahemmin motkotettavaa. Vaan alueen päättäjät ja muut vaikuttajat totta toki löysivät, kun leikkuri tuli liian iholle.

Tapaus Anne Berner

Se, että Helsinkiin rakennetaan uusi lastensairaala, on mahtava juttu! En usko, että maasta löytyy ketään, joka olisi asiasta eri mieltä. Sen tietää myös Anne Berner.

Kuinkas Ylelle kävikään?

Muutakin mediaa järisyttävää oli tapahtunut. Tällä kertaa PersKeKo-hallituksen kolmen kopla ei kuitenkaan ollut asialla, vaan kaksi koplan nimittämää ministeriä. Jotkut yrittivät välillä pilkata tätä parivaljakkoa ompeluseuraksi, mutta aina sen verran hiljaa tai kaukana, ettei kumpikaan koskaan sitä kuullut, sillä todellisuudessa kolmen kopla oli enemmän ompeluseuramainen kuin nämä kaksi. Kun heillä vielä oli paljon yhteisiä näkemyksiä, oli yhteistyön tekeminen helppoa.

Itsenäinen ympäristöministeriö on aika lakkauttaa

Paljon on ollut puhetta tavoitteesta vähentää ministereitä, mutta myös ministeriöissä on karsimisen varaa. Ympäristöministeriö perustettiin 1980-luvun alkupuolella, kun luonnonsuojelu oli vielä varsin aluillaan ja ainoa ympäristöpuolue Suomessa oli nytkin maata johtava Suomen Keskusta. Tästä välivaiheesta on nyt päästy eroon ja on aika luopua itsenäisestä ympäristöministeriöstä ja integroida sen osat muihin ministeriöihin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä