caalim68

Presidentti Tarja Halosen aika on hatun noston arvoinen!

Tapasin tänään tuttua eläkkeelle jäänyttä poliisia, ja kysyin hänen mielipidettään vallan vaihtumisesta Suomessa. Hänestä tuntui vähän haikealta, kun hänen sukupolvensa edustaja, Tarja Halonen väistyy. Kerroin, että voin olla onnellinen, että asun Suomessa. Hän kysyi syytä kommenttiini ja kerroin, että monessa maassa vallan siirtyminen ei ole mahdollista ilman veren vuodatusta. Kysyin myös ajatuksia 12 vuotta kestäneestä ajasta, jolloin Suomi ei ole lähtenyt mukaan tai tukenut mitään sotaa: terroristisotaa, Afganistanin sotaa, Irakin sotaa ja Baltian levottomuuksia. Minä sanoin, että onneksi Suomi ei ole Naton jäsen! Nato on tappanut paljon siviilejä ilman oikeutta! Hyvä Suomi! Suomi on onnistunut samaan aikaan hyvin erilaisissa rauhanprosesseissa: Pohjois-Irlannissa, Indonesiassa, Kosovossa... ja lopulta presidentti Martti Ahtisaari sai rauhan Nobel-palkinnon Tarjan aikana.

 

Nuorisosta Tarja Halonen oli helppo lähestyä, äitimäinen ja liberaali, ihmisoikeuksia ja erilaisia kulttuureja arvostava. Tarja osallistui vahvasti erilaisiin kulttuuritilaisuuksiin ja kutsui myös luokseen voitokkaita nuoria. Hän tuntee monia näyttelijöitä ja kirjailijoita, hän on jopa ollut itse näyttelijänä. Hän on yksi poliittisen keskustelutapahtuman, Porin Jazzin yhteydessä järjestettävän Suomi-Areenan päätukijoita ja imagon luojia. Hän on osallistunut myös moniin urheilutapahtumiin, lajeissa joissa Suomi on menestynyt. Mikä tärkeintä, hänen aikanaan Suomi voitti rakkaan vihollisen Ruotsin vaatimattomasti 6-1 ja tuli jääkiekon maailmanmestariksi.

 

Talouden alalla Suomi on siirtynyt 70-80 -luvun paperinjalostajasta 90-luvulta alkaen teknologian taitajaksi. Nyt on aika siirtyä kestävän kehityksen, veden, ympäristöteknologian ja energian alalle. Suomen teknologia voi auttaa viimeisten öljyvarojen kaivauksessa kehittyvissä maissa. Samalla Suomessa voi alkaa valmistautua öljyn jälkeiseen aikaan ja auttaa koko maailman polttavissa ongelmissa, pehmeämpien arvojen mukaan, kovan teknologian kulttuurin sijasta. Esimerkiksi Intia, Kiina, Japani ja Yhdysvallat ovat suurissa vaikeuksissa, hukkumassa roskiinsa. Joissain kehittyvissä maissa olisi aika aloittaa asiat alusta alkaen oikealla ja kestävällä tavalla. Olemme olleet vuosia keräämässä laatikkoihimme kännyköitä ja muuta krääsää. On aika luopua kerskakulutuksesta ja kantaa vastuu tuleville sukupolville ja myös maailmanlaajuisesti. Rahoituskriisin yhteydessä presidentti Tarja Halonen on kommentoinut, että myös yritysjohtajia pitäisi kannustaa edistämään yhteistä etua, lyhytnäköisten pikavoittobonusten sijasta. Se on eduksi yritykselle itselleen, mutta myös ihmiselle ja ympäristölle. Tarja Halonen on mielestäni hyvin välttänyt turhia riskejä.

 

Tarja Halosen aikakaudella maahan on tullut paljon maahanmuuttajia töihin ja opiskelemaan, monet heistä ovat saaneet myös Suomen kansalaisuuden - eniten Suomen historian aikana. Näin hän on itse sanonut presidenttifoorumissa vuonna 2009:

 

"Suomalaisten oman identiteetin vahvistaminen on olennaista globaalissa maailmassa. Eikä sitä identiteettiä vaaranna se, jos tänne tulee vähän ulkomaalaisia. Meidän tulisi viestiä maailmalle, että olemme pieni ja suvaitsevainen valtio."

Hän ei näe maahanmuuttoa yksiselitteisenä ratkaisuna Suomen väestön ikääntymiseen. "On oma asiamme huolehtia omasta väestöpyramidistamme."

Monia uusia suurlähetystöjä on avattu ja on myös järjestetty monia kansainvälisiä tapahtumia Suomessa. Suomen, Ruotsin, Viron ja Venäjän väliset suhteet ovat toimineet hyvin.

Minä ja poliisikaverini olimme samaa mieltä siitä, että Tarja on yksi Suomen historian parhaimmista presidenteistä, rehellisesti ja rauhallisesti: perinteiseen suomalaiseen tyyliin.

 

Skoolatkaamme raikasta suomalaista vettä tai maitoa, jota täällä paljon tykätään juoda (enemmän kuin hollannissa, vaikka heillä on paljon enemmän lehmiä) rauhan malja Suomen valoisalle tulevaisuudelle!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän ossimantylahti kuva
Ossi Mantylahti

Tarjan kauden paras saavutus on ehdottomasti jääkiekkokulta :)

Olavi Lehto

Tarja Halosen saldo mitataan maanpuolustuksen alasajossa mm. ottawan miinasopimuksella sekä muilla vastaavilla päätöksillä. Se on iso veriraha poliittisen ja taloudellisen uskottavuuden saralla.

Entinen puolustusvoimain komentaja Valtanen piti Halosta virallisesti "maanpetturina" ( ko. uutisointi ko. aikaan eri lehdissä)

Olavi Lehto Tampere

Toimituksen poiminnat