caalim68

Hiljaiset lainsuojattomat odottavat presidentinvaalin tulosta

Maahanmuuttajaperheissä odotetaan peloissaan, onko heillä vielä tulevaisuutta Suomessa. Täällä vallitseva ilmapiiri on niin maahanmuuttajavastainen, että monet pelkäävät joutuvansa palaavansa kotimaahan, jos tuleva presidentti edustaa tätä ajattelutapaa. Eduskuntavaalien yllättävästi valitsemat pystymetsästä tulleet, laista tietämättömät kirvesmiehet ja vastaavat, eivät herätä luottamusta tulevaisuuteen. Hekö edustavat tätä korkeasti sivistynyttä kansaa? Vai edustaisiko meitä paremmin 200 Alexander Stubbia, jotka tietävät asioista hieman enemmän.

 

Lait ovat muutettavissa ja jos kansa päättää, niin kohta kaikki maahanmuuttajat ovat lainsuojattomia. Maahanmuuttajat eivät halua oikeiden lainsuojattomien pysyvän maassa, heidät voidaan lähettää maasta, niin että he eivät musta maalaa maahanmuuttajien mainetta. Samalla lailla kuin mistään tietämättömät kansanedustajat eivät edusta tätä kansaa, myös terroristit ja rikolliset eivät edusta maahanmuuttajia. Monet maahanmuuttajat haluavat parantaa suomenkieltään ja tietämystään suomen kulttuurista, mutta helle ei ole paikkaa missä opiskella sitä. Myös monet eläkeläiset ja sairastuneet Iranista, Somaliasta, Kosovosta, Vietnamista, Venäjästä.... tulleet, haluavat takaisin kotimaahansa, koska heillä on täällä vaikea olla, mutta meillä ei ole olemassa palautusohjelmaa heille. Suomen valtion pitäisi tukea rauhan rakentamista maissa, joista maahanmuuttajat ovat tulleet.

 

Ihmisille pitäisi olla selvää, että kaikki ihmiset, jotka ovat tänne tulleet, eivät ole pakolaisia. Monet ovat esimerkiksi opiskelijoita, mutta nyt kaikki maahan tulleet ovat ihmisten mielissä sekaisin yhdessä laatikossa. Ihmiset eivät ole tulleet tänne lomailemaan, vaan laittamaan elämänsä kuntoon.

 

Tapasin viime viikolla Vuosaaressa Itä-Helsingissä pienessä ala-asteen koulussa pieniä koululaisia, joiden vanhemmat ovat keskenään taistelevista kansoista. Täällä he opiskelevat rinta rinnan. Myös monet maahanmuuttajamiehet ovat käyneet yhdessä rivissä kaikkien kansalaisuuksien kanssa Suomen armeijan ja he ovat potentiaalisia rauhanturvaajia kotimaissaan. Nyt jos menet Somaliaan, niin joka paikassa on ihmisiä, jotka osaavat suomen kieltä. He ovat myös rakentaneet saunoja kotimaahansa ja leipovat siellä karjalanpiirakoitaan. Tämä on oikeaa kulttuurin vaihtoa ja uuden, positiivisemman Suur-Suomen alkua!

 

Toivotan teille kaikille rauhallista ja hyvää joulua ja menestyksellistä uutta vuotta!

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (54 kommenttia)

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Kourallinen kansanedustajia ei vielä riitä lakeja muuttamaan, vaikka kovasti ääntä lähtisikin.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Matti Jalagin

"Eduskuntavaalien yllättävästi valitsemat pystymetsästä tulleet, laista tietämättömät kirvesmiehet ja vastaavat, eivät herätä luottamusta tulevaisuuteen."

Kansa valitsi itselleen demokraattisissa vaaleissa edustajat.

Kuka nykyisistä edustajistamme muuten istuu tuohon kuvaelmaasi?

Ja aivan pakko kysyä lopuksi, onko tuo mielestäsi oikea tapa ilmaista toiveesi ja terveiset niille yli puolelle miljoonalle suomalaiselle, jotka yllättäen valitsivat ehdokkaansa pystymetsästä?

Lauri T

"myös terroristit ja rikolliset eivät edusta maahanmuuttajia"

Jep. Siksi olisi yksinkertaisinta, että maahanmuuttajina tänne ängenneet terroristit ja rikolliset potkitaan pois maasta. Eli käytännössä terroristijärjestöjen kannattajat, väkivaltarikolliset ja rikoksenuusijat.

Voisi kuvitella, että tuon jälkeen rehellisillä maahanmuuttajilla olisi oikein hyvät edellytykset kotoutua Suomeen.

Rauni Viren

Tänään lahjani pisti pakettiin kohtuullista Suomea puhunut vietnamilaisopiskelija. Aitoa rikkautta.

Tämä ei millään tavoin ole ristiriidassa edellisen kirjoituksen kanssa. Mitä vähemmän rikollisuutta, sitä enemmän ulkomaalaisista pidetään.

Eniten rasismia - mitä se onkin - aiheuttaa stereotyyppinen rikollisuus.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Itse en ole vielä tavannut Suomalaista poliitikkoa joka haluaisi potkia kaikki maahanmuuttajat pois.

Tämä hysteria alkaa muistuttaa jo asiaa joka muistuttaa Amerikan "They only hate me because i'm black" sydroomaa...eli vähemmistöjen edustajista on tulossa oma pahin vihollisensa liiallisen rasismikortin käytön seurauksena.

Petteri Sahlsten

Ehei, rasismi/-sti korttia, ei voi koskaan käyttää liikaa, koska rasismia on niiin paljon kaikkialla, paitsi suvaitsevaisten mielissä, helsingin kaupungin rekrytointi ohjeissa ja muissa PAITSI Suomalaisessa kulttuurissa. Erityisesti sitä piileskelee meidän "rakenteissa" aivan hirvittävästi. Amen.

Jukka Johansson

"Suomen valtion pitäisi tukea rauhan rakentamista maissa, joista maahanmuuttajat ovat tulleet."

- Ettekö te itse siihen kykene?

j.olavi heikkinen

hiukan yliampuvaa kuvitella suomeen avoimen ulkomaalaisvihamielistä lainsäädäntöä, etenkään yksi presidentti ei sellaista kykene nykyisillä valtaoikeuksillaan luomaan.

j.olavi heikkinen

maahanmuuttoa säätelevää lainsäädäntöä ei olla oleellisesti muuttamassa, joiltain osin lakeja tosin tullaan harmonisoimaan muiden euroopan maiden tasolle. aihetta pelkoon ei siis liene :

"Ministeri kehuu suomalaisen maahanmuuttopolitiikan olevan kokonaisuutena hyvin hallittua. Hän toteaa asiantuntemuksen koko maahanmuuttoprosessissa ansaitsevan kiitoksen. Kotouttamisessa onnistutaan hänen mielestään jo kohtuullisen hyvin ja oleskelulupapäätökset käsitellään asiantuntevasti."

http://www.monitori-lehti.fi/intermin/monitori/cms...

Käyttäjän suuronen kuva
Janne Suuronen

Rauhallista joulua ja menestyksellistä uutta vuotta sinullekin.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Tää on vapaa maa. Tänne saa tulla ja täältä saa lähteä. Ja olisi suotavaa, että tänne tulijat eläisivät tyyliin, maassa maan tavalla. Suomen valtio ja suomalaiset ei ole mikään sosiaalihuolto maailman vaikeuksille.

Jouni Hölttä

Siellä pakolaisleireillä näyttä olevan tosi kurjan näkösiä ihmispoloja, mutta nämä täällä kieppuvat pakolaiset näyttää kovin hyvinvoivilta merkkivaatteissaan.

Jotakin ristiriitaista tässä on!

Rauni Viren

Toivon mukaan ei, mutta toisaalta pahoinpitely on motiivista riippumatta ikävää. Tekijä linnaan!

Kommenttisi noudattelee muuten rasismiuutisoinnin kaavaa. Jos uhri on ulkomaalainen, syyn on pakko olla rasismi, niinhän?

Matti Jalagin

Juha Särkioja

Koska jakaja hyppäsi itse parvekkeelta, odottavat perussuomalaiset sinulta nyt vilpitöntä anteeksipyyntöä.

Tuleeko?

Jouni Hölttä

"Uhrin vammojen luultiin aluksi johtuneen pahoinpitelystä, mutta nyt poliisille on selvinnyt, ettei häntä pahoinpideltykään.
Paikalla ollut naishenkilö on ilmottautunut poliisille, ja hän kertoi jutelleensa jonkun aikaa lehdenjakajan kanssa. Paikalle oli tullut muitakin ihmisiä, jolloin lehdenjakaja poistui portaikkoon. Pian paikallaolleet näkivät lehdenjakajan hyppäävän parvekkeelta."

Sama kuin tamperelaisen pitsapaikan palo, halloo .... joko lähetään marssille?

Käyttäjän nilsaslak kuva
Jukka Kaulanen

Minä olen ammatiltani kirvesmies ja me kirvesmiehet pystymme enempään kuin Nur Mohammedin kaltaiset verovaroilla laiskottelevat konsultit ikinä. Konsultti= leikattu kollikissa; ei pysty itse tekemään, mutta osaa neuvoa.

Me kirvesmiehet rakennamme uusia taloja, joissa somalienkin on hyvä nauttia koko elämän kestävästä turistimatkastaan.

Rakennuksilla on paljon virolaisia, venäläisiä, kosovolaisia (muslimeja) etc ja meillä on hyvät keskinäiset välit, mutta eivät hekään kunnioita vain sosiaaliturvaa hyväksi käyttämään tulleita maahanmuuttajia. Virolaiset ja venäläiset asuvat kimppakämpissä (parhaimmillaan 14 henkeä kolmiossa) ja saavat orjapalkkaa, kun taas tietyt mamu- ryhmät asuvat uusissa asunnoissaan, eikä heille tule mieleenkään töihin lähtö.

Somaleja en ole koskaan nähnyt rakennustyömailla, vaikka joka toinen heistä väittääkin työskennelleensä siellä.

Sellaisia Helsingissä on jo kymmeniätuhansia ja helsinkiläiset poiitikot (myös kokooomus)sanovatkin kaupungin suurin taloudellisten ongelmien aiheuttaja olevan juuri maahanmuuttajat.

Tällaisten nur mohammedien kirjoitusten jälkeen on mukava äänestää Perussuomalaisia.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

"Tällaisten nur mohammedien kirjoitusten jälkeen on mukava äänestää Perussuomalaisia." ??????????

Tuo Konsultti lause pätee varmasti yhtä hyvin sitten kaikkiin muihinkin konsultteihin ikää sukupuolta tai rotua katsomatta?

Perussuomalaiset tulevat siis poistamaan konsulttivirat Suomesta? ok

Käyttäjän nilsaslak kuva
Jukka Kaulanen

Kyllä, konsultit pannaan uudelleenkoulutukseen. Heistä koulutetaan vanhustenhoitajia ja heistä saadaan hyvää aputyövoimaa rakennustyömaille.

"Jos pelastat yhdenkin, niin pelastat koko maailman", sanoo juutalainen sananlasku ja tämä koskee myös konsultteja.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Aimo Remes:

"Kerroppas missä on sellainen virkanimike kuin konsultti?"

Onneksi tartuit siihen juuri tärkeimpää seikkaan kirjoituksessani kuin onko sellaista virkaa olemassa kuin konsultti. Itse asialla ei sitten niin ollutkaan väliä.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Jukka Kaulanen

"Kyllä, konsultit pannaan uudelleenkoulutukseen. Heistä koulutetaan vanhustenhoitajia ja heistä saadaan hyvää aputyövoimaa rakennustyömaille.

"Jos pelastat yhdenkin, niin pelastat koko maailman", sanoo juutalainen sananlasku ja tämä koskee myös konsultteja."

Sopii minulle eli kannatan

Tony Banana

Mikset lähde pistämään kotimaahasi asioita järjestykseen? Ota Stubb ja vaikka Biaudet mukaasi. Tuon porukan kompetenssillä pitäisi olla piece of cake. Ja sitten olisi kaikilla taas kivaa.

Matias Härkönen

Suomi on demokratia! Se tarkoittaa mm sitä, että täällä ihmiset valitsee edustajansa. Oli ne sitten metsästä tai somaliasta, jokaisella on samanlainen mahdollisuus asettua ehdokkaaksi ja tulla valituksi!

Monessa maassa on käytössä tuo 200 Alexander Stubbia järjestelmä ja yleensä tulos on se, että haetaan turvapaikkaa suomesta!

Kummallisella kirjoituksella lähdet rauhaa ja joulua toivottamaan, mutta sitä samaa myös sinulle!

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Enpä tiedä mikä oli kirjoituksesi tarkoitus mutta ainakaan se ei parantanut sitä kuvaa mikä meillä tavallisilla "kirvesmiehillä" on maahanmuuttajien uutta isänmaataan kohtaan tuntemasta lämmöstä. Jos olet tullut tekemään työtä Suomeen ja elämään Suomen lakien mukaan en usko että sinulla on suurtakaan vaaraa joutua ristiriitaan yhteiskuntamme kanssa oli presidenttinämme kuka tahansa nykyisistä ehdokkaista. Jos taas haluat etsiä asioita jotka voisivat olla toisinkin ja sitten alat vaatimaan niihin uudistuksia siten kuin olisit johonkin parempaan oikeutettu vain sentähden että jollain on jossain vaikeeta , niin saattaa olla että tulevaisuutesi on takkuinen myös täällä uudessa kotimaassasi.
"Eduskuntavaalien yllättävästi valitsemat pystymetsästä tulleet, laista tietämättömät kirvesmiehet ja vastaavat, eivät herätä luottamusta tulevaisuuteen. Hekö edustavat tätä korkeasti sivistynyttä kansaa? Vai edustaisiko meitä paremmin 200 Alexander Stubbia, jotka tietävät asioista hieman enemmän."
Asia nyt kerta kaikkiaan on niin että me valittiin sinne ne kirvesmiehet ja ne edustaa meitä ja onneksi luulen olevan sen ettei Stubbia voi valita kahtasataa kertaa silla sitä ei kutsuttaisi enää demokratiaksi mutta sinähän et varmaan toivokkaan demokraattista valintaa. Meillä tämä on pelannut hyvin kohta satakunta vuotta niin että emme tarvitse tuonsortin konsultaatoita järjestelmäämme. Lopuksi kysyn sinulta mistä olet saanut päähäsi että joku Stubbi " tietää asioista hieman enemmän " vaikka on nuori mies joka on elänyt koko elämänsä etuoikeutettua elämää tavallisesta kansasta täysin eristettynä eikä vieläkään tunne edustamiaan kansalaisia kohtaan minkäänlaista kiinnostusta.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kirjoittaja on tyypillinen verovaroin elävä kokoomualainen maahanmuuttokonsultti!

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Terävä havainto. Entäpä sitten?

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän patkapau kuva
Juha Särkioja

Tyypillinen ? Montakohan heitä mahtaa olla, 1 vai 2 ? Perussuomalaisen suhteellisuudentajuttomuuden mukaan vähintään sata tuhatta.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

No, eiköhän suurin osa kokoomuslaisista elätä itsensä tyhjäntoimittamisella ja - verovaroin.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Seppo Leskinen:

"No, eiköhän suurin osa kokoomuslaisista elätä itsensä tyhjäntoimittamisella ja - verovaroin."

Tuolla opetusalalla kokoomuslaisia löytyy aika paljon.
Ja muutenkin kunnalla työssä käyvät kun ovat juuri näitä verovaroin eläviä
Joten on hienoa että voidaan kuulla mitä perus perussuomalainen heistä todellisuudessa ajattelee.

Jouni Hölttä

"Eduskuntavaalien yllättävästi valitsemat pystymetsästä tulleet, laista tietämättömät kirvesmiehet ja vastaavat, eivät herätä luottamusta tulevaisuuteen. Hekö edustavat tätä korkeasti sivistynyttä kansaa?"

MIKÄ LOUKKAUS!

Kuuleppa konsultti, tämän maan ovat rakentaneet "kirvesmiehet" ja muut työhön tarttuneet kansalaiset. Sotia ja vaikeuksia on ollu pikuisella kansallamme, mutta emme ole jääneet piehtaroimaan niihin, niinkuin jossakin Afrikan-Sarvessa. Mene konsultoimaan oman maasi sotapääliköitä, että lopettavat järjettömät sotahommansa, eläkä tule neuvomaan meitä!

Kirjotuksessa haisee halveksunta työtätekeviä kohtaan.

Eero Löytömäki

Ei kirjoituksessa halveksuta työtätekevää, vaan ihmetellään, miksi kansa haluaa itseään edustamaan valtiollisista asioista tietämättömiä kirvesmiehiä.

Itse arvostan suuresti kirvesmiesten ja muiden työtätekevien panosta ja ammattitaitoa, mutta olenko elitisti jos sanon, että valtion asioiden hoitaminen vaatii, etenkin nykyaikaisessa nopeatempoisessa ja globaalissa maailmassa, valtavasti perehtymistä ja asiantuntemusta? Valtiontalous ja kotitalous toimivat hyvin erilaisin mekanismein. Sosiaalipolitiikka on muutakin kuin työtätekemättömien hyysäämistä.

Vaikka Teuvo Hakkarainen tietääkin kovasti "kansan" asioista, ei hän kovin pätevä kansanedustaja ole. Kun eduskuntaan pamahtaa iso kasa untuvikkoja ja kylänmiehiä, on vaarana se, että valta liusuu heitä noin vain pyörittelevien virkamiesten käsiin. Asiantuntemus kirvesmiehen töistä ja "tavallisen kansan" tavoista ei yksinään pätevöitä edustamaan kansaa.

Toki kansa saa äänestää ketä haluaa ja kuka tahansa saa asettua ehdolle. Silti ainakin itseäni ihmetyttää suuresti se, että kansakunnan johtopaikoille halutaan niin suuresti "tavallisia naapurinjätkiä" jotka voisivat sitten käyttää tervettä maalaisjärkeä ja panna asiat kuntoon. Monimutkaisten asioiden oletetaan järjestyvän kun vähän sutkautellaan omenoista ja meloneista lippalakeissa. Tämä ei toki rajoitu vain perussuomalaisten äänestäjiin.

En nyt yritä leikkiä elitistiä ja väittää, että vain akateeminen tutkinto kelpaa kansanedustajalle. Yritän vain valottaa sen (varsin suuren) kansanosan aatoksia, joka ihmettelee kirvesmiesten ja kylänmiesten kompetenssia kansanedustajina ja vielä suuremmin kummeksuu palavaa halua saada naapurinjätkiä päättämään koko maan sisä- ja ulkopolitiikan suuntaviivoista.

Käyttäjän nilsaslak kuva
Jukka Kaulanen

Eero Löytömäki on valtiotieteiden ylioppilas, mikä on valtavan hyvä asia nuorelle miehelle.

Sen valmistuttua onkin sitten mahdollista saada hommia ainoastaan julkisella sektorilla, missä heitä onkin pilvin pimein.

Suomen asioista ovat jo pitkään päättäneet kaiken maailman konsultit ja komsomolit ja tulokset ovat nähtävissä. Vuoron perään maahan vaaditaan tuotaviksi 200. 000 maahanmuuttajaa, jotta huoltosuhde säilyisi.

Nyt meillä on maassa 30.000 luku- ja kirjoitustaidotonta täysin mitään ammattia osaamattomia "konsultteja", jotka eivät kuitenkaan hienon kulttuuritaustansa takia voi tehdä tavallisia töitä. Heitä palvelee 2000- 3000 akateemisesti koulutettua ja bkt nousee!!!Suomessa on aina hoidettu paskatyötkin, mutta näiden mamujen kotimaistakin näkee, että siellä ei.

Meillä on jo nyt 40.000- 100. 000 ulkomaalaista pimeissä töissä ja Venäjän viisumivapauden myötä tuo määrä kaksinkertaistuu nopeasti. Hyviä suhteita ja kanssakäymistä Venäjän kanssa kannattaa kehittää, mutta nyt päädytään täysin hallitsemattomaan tilanteeseen.

Valtiotieteiden ylioppilas Löytömäki käyköön vilkaisemassa kirvesmiehen blogia ja kokeilkoon pystyykö itse vastaavaan.

http://rodionr.vuodatus.net/

Somaleille suosittelen PR- toimiston palkkaamista, näiltä heidän "aktiiveiltaan" tulee aina vain valitusta ja suomalaisen yhteiskunnan syyttelyä joka asiasta. Olen monista lähteistä (Tv, lehdistö, blogit)saanut lukea, että somalimiesten täydellinen harrastamattomuuskin johtuu suomalaisten miesten rasismista. Pitäisikö näitä vielä hirvimetsälläkin kantaa selässään!

Eero Löytömäki

Miikka Satama:
Itse kuulut oletettavasti siihen ryhmän joka on validi toisia edustamaan ja tekemään toisten päätöksiä?

Onko sinulla joku todiste taikka väline jolla todistat olevasi monen asialla?

Kierrät kuin kissa kuumaa puuroa. "Monimutkaiset asiat"... Tuota jargonia kuulee paljon.

Olettamuksesi on nyt väärä. En pidä itseäni "validina edustamaan toisia ja tekemään toisten päätöksiä". Siksi haluan, että joku asioista tietävä ja kanssani samanlaisen arvopohjan omaava henkilö pääsisi eduskuntaan. Useampi perussuomalainen ei noita seikkoja täytä, siksi mielelläni heitä kritisoinkin.

Ja "monimutkaiset asiat" on mielestäni hyvä tapa kuvata esim. sosiaalipolitiikan ja talouspolitiikan ristiriitaa, talouspoliittisia oppeja keynesiläisyydestä uusliberalismiin, globalisaatiota ja lakien, direktiivien ja asetusten viidakkoa. Mielestäni se, että on "tavallinen kansanmies" ei yksinään ole hyvä syy äänestää jotakuta, mutta tuntuu että se on joissakin piireissä nostettu hyvinkin korkealle jalustalle. Koska minun on vaikea ymmärtää ihmisiä, jotka esim. Hakkaraisen eduskuntaan halusivat, kritisoinkin koko populistista "kylänmies tavallisen kansan asialla" -retoriikkaa. Ehkäpä joku kertoo minulle, miksi eduskuntalaitos muka kaipaa niin kipeästi kirvesmiehiä?

Perussuomalaisissa on toki hyvääkin - tapoihinsa juurtuneet puppulausegeneraattorit joutuvat muuttamaan retoriikkaansa sutkauttelevan Soinin ansiosta. Ja koska osa kansaa on selvästi konservatiivisia arvoja ja EU-kriittisyyttä kaipaavia, on puolueelle myös tilausta. Kun Keskustakin oli jo luopunut EU-kriittisestä linjastaan, oli hyvä saada joku voima joka suhtautuu integraatioon myös kriittisesti - saatiin demokratian kannalta ensiarvoisen tärkeää arvokeskustelua.

E: Jukka Kaulanen

"Eero Löytömäki on valtiotieteiden ylioppilas, mikä on valtavan hyvä asia nuorelle miehelle. Sen valmistuttua onkin sitten mahdollista saada hommia ainoastaan julkisella sektorilla, missä heitä onkin pilvin pimein."

Huomauttaisin tähän väliin, että Suomen Valtiotieteilijöiden liiton mukaan valtiotieteilijöistä 39% toimii yksityisellä sektorilla. Omalta alaltani valmistuneista valtiolla/kunnilla työskentelee n. kolmasosa, kolmannella sektorilla (esim, järjestöissä) vähän alle kolmasosa ja yksityisellä sektorilla hieman yli kolmasosa. Yksityiselle puolelle suuntautuu aina yhä enemmän meikäläisiä. Jätetään siis ne huutelut valtion suojatyöpaikoista vähemmälle, kiitos. Lienee kuitenkin ihan hyvä, että esim. ministeriöissä tai virastoissa toimii yhteiskunnallisen alan korkeakoulutettuja?

Ja ei, en pysty tuohon mihin blogin jampat pystyvät. Eikä se minua hävetä. Arvostan ihmisiä jotka osaavat moista. Toisaalta oletan myös, että he eivät kykene kaikkeen mihin minä koulutukseni pohjalta pystyn.

Jospa keskitytään ad hominem-heittojen sijasta tekstini argumentteihin, eikös jeh?

Käyttäjän gemini63 kuva
Riku Lehtola

"Itse arvostan suuresti kirvesmiesten ja muiden työtätekevien panosta ja ammattitaitoa, mutta olenko elitisti jos sanon, että valtion asioiden hoitaminen vaatii, etenkin nykyaikaisessa nopeatempoisessa ja globaalissa maailmassa, valtavasti perehtymistä ja asiantuntemusta? Valtiontalous ja kotitalous toimivat hyvin erilaisin mekanismein. Sosiaalipolitiikka on muutakin kuin työtätekemättömien hyysäämistä."

Juu. Tästähän on hyvänä esimerkkinä se, että valtionvarainministeri on luokanopettaja, sekä pääministerinä toimii pallonaama, jolla lukion LYHYESTÄ matikasta 6.

Näiden henkilöiden asiantuntemus ja koulutustaso suorastaan häikäisee!

Eero Löytömäki

Noh, luokanopettajatkin ovat kasvatustieteiden maistereita. Sen lisäksi Urpilainen on työskennellyt SDP:n nuoriso- ja opiskelijajärjestöissä edustaen Suomea Ecosyn hallituksessa. Hän on edustanut Suomea YK:n ja Unescon yleiskokouksissa. Eli politiikanteosta ja yhteiskunnallisesta vaikuttamsiesta löytyy kokemusta melkoisesti - sen lisäksi useampi vuosi kansanedustajuutta kyllä koulii tehtävään kuin tehtävään.

Katainen taas on yhteiskuntatieteiden maisteri, joka on mm. ollut harjoittelijana Suomen Lontoon suurlähetystössä. Neljännen kauden kansanedustajakin mies on.

Eli ihan akateemisesti koulutettuja tärkeimmät ministerimme ovat. En kantaa heidän politiikkaansa tai arvoihinsa ota, mutta mielestäni on turha huudella jostain lukion päättötodistuksista.

FEIKKI FEIKKI

Jahas. Timo Soinille ääni.

Seppo Hildén

" Eduskuntavaalien yllättävästi valitsemat pystymetsästä tulleet, laista tietämättömät kirvesmiehet ja vastaavat, eivät herätä luottamusta tulevaisuuteen."

Olipas todella typerä lausunto maahanmuuttajalta. Joku voisi sinullekin kertoa että juuri nämä kirvesmiehet ja vastaavat rakensivat kirjaimellisesti tämän maan raskaiden sotien jälkeen ja nostivat työllään Suomen sellaiseksi paikaksi, että heidän hedelmistään halutaan tulla nauttimaan vähän kauempaakin, kuten sinunkin esimerkkisi osoittaa.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Exactly! Suomalaisten sukupolvien toimiliaisuuden aikaansaannoksia lienee tänne somaliasta mitä moninaisimpien verukkeiden avulla, valmiiseen katettuun pöytään saapuneiden, ja itsensä keplotelleiden, liian vaikea ymmärtää, saati mitenkään edes arvostaa. Näemma.

Jouni Haimi

Kun tuota nurin kirjoitusta lukee niin herää kysymys että näinkö vahaän maahanmuuttajat oiken tuntee suomalaista yhteiskuntaa. Ja jos lähdetään siitä ettänuri on sieltä tietävämmästä päässtä..

No eihän kukaan ole mitään lakeja muuttamassa silleen etttä jo maasssa olevien asema mitenkään huononisi joten tuo pelko on...aiheetonta ainakin

Ja mitä tulee noihin letkauksiin kirvesmiehistä ym niin kannattttaisi sinun nyt päivittää käsityksesi demokratiasta.Jokaisella on oikeus asettua ehdolle ja vaaleissa sittenäänestäjät päättää kukamenee läpi ja kuka ei....mitenkäs se demokratia toteuttuu siellä heimoneuvostoissa kotona afrikassa?

Tommi Salo

Mistä ihmeestä kirjoittaja, samoin kuin useimmat muut monikulttuuri-ihmiset, päätteleväst että Suomen pitäisi tukea "rauhan rakentamista" maassa josta muuttajat ovat tulleet? Miksi Suomella ja suomalaisilla veronmaksajilla pitäisi olla tällainen velvollisuus? Siksikö kenties, että Suomi on verraten rikas maa, ja tuo rikkaushan tietysti on ihan sattumalta vain kerääntynyt Suomelle ja tietyille muille "hyvinvointivaltioille"? Suomi on rikastunut, niin varallisuudeltaan kuin henkiseltä taholtakin, ankaran ponnistelun, sotimisen ja puolustamisen kautta eikä suinkaan vahingossa tai onnenkaupalla. Miksi siis tällä valtiolla ja sen veronmaksajilla olisi velvollisuus auttaa ja elättää muita, jotka eivät ole samaan kyenneet?

Suomi on tällä hetkelläkin hyvin maahanmuuttomyönteinen valtio, ainakin oman näkemykseni ja kokemukseni mukaan. Tunnen kymmeniä maahanmuuttajia henkilökohtaisesti, niin harrastusten kuin työnkin kautta, enkä ole heidän sustaan pahemmin rasismisyytäksiä kuullut. Siis heidän arkielämässään ei ole sanottavammin rasismia, tietenkin joskus kuulee typerää huutelua mutta niin kuulee valkoihoisenakin, idiootit huutelevat mitä huutelevat.

Ja jos kerran tämänkin kirjoittajan lähipiirissä voidaan niin kovin pahoin ja nähdään jatkuvaa rasismia, ei sopeuduta mihinkään, kärsitään päivästä toiseen tässä hyytävässä, pimeässä skinheadien paratiisissa, niin miksi jäädään tänne ja valitetaan kaikesta?
Ja jos kerran lähtömaa onkin kaikesta huolimatta niin hieno asuinpaikka, että muutaman rasistin huutelut saavat heti miettimään paluuta tuohon onnelaan, niin eikö tässä ole jotain muutakin pielessä?
Humanitäärinen maahanmuutto my ass.

Käyttäjän laaksonenteemu kuva
Teemu Laaksonen

200 Stubbia ei kuulosta kovin demokraattiselta ja on myös mielenkiintoista miettiä miten nuo Stubbit hoitaisivat "vähemmän tärkeät" tehtävät kuten pohjoismaiden yhteiset asiat...

Kirjoituksessa on havaittavissa myös pienoista kritiikkiä (ehkä perussuomalaisia kohtaan) ja onkin hassua, että kirjoittajan mielestä kaikista maahanmuuttajista tehtäisiin lainsuojattomia. En ole vielä nähnyt yhtään poliitikkoa, joka vastustaisi kaikkia maahanmuuttajia, perussuomalaisetkin vastustavat vain muiden kustannuksella elämistä, loisimista.

Näyttää siltä että kokoomuksessa loisijoiksi mielletään kaikki maahanmuuttajat, ainakin tämän blogikirjoituksen perusteella.

Ville Hämäläinen

"Täällä vallitseva ilmapiiri on niin maahanmuuttajavastainen, että monet pelkäävät joutuvansa palaavansa kotimaahan"

niin makaa kuin petaa sanoo vanha suomalainen sananlasku. tosin jotkut vaan makaa (ainakin päivisin)

Petteri Sahlsten

Tekstistä huokuu aito pelko Kela Goldin pois otosta. Siis miettikää ihmiset miten kauheaa olisi joutua omaan kotimaahansa, siellä ei nimittäin ole sossua, kelaa, kaupungin ilmaisia vuokra-asuntoja, lapsilisiä, eikä ehkä juoksevaa vettäkään. Niin ja joissakin paikoissa myös kauhistuttava Sharia laki on voimissaan, ei ole ihme jos miehen puntit tutisevat. Ainut lohdutus mitä voin miesparalle sanoa, että ehkäpä siellä ei myöskään olisi sitä kauheaa ra-sis-mia, mistä erityisesti kaikki muut paitsi länsimainen kulttuuri ovat täy-sin vapaita.

Timo Härtsi

"Eduskuntavaalien yllättävästi valitsemat pystymetsästä tulleet, laista tietämättömät kirvesmiehet ja vastaavat, eivät herätä luottamusta tulevaisuuteen."

Särähti aika ikävästi korvaan. Ihan yhtä hyvin voisi kritisoida, kuinka hienoilla titteleillä ratsastavat pellet on valittu hoitamaan tämän maan asioista. He kun taas ovat tietävinään kaiken, mutta eivät tiedä mistään mitään.

Pitäisi yrittää kohdella jokaista yksilönä eikä huumantua titteleistä sokeaksi, ihmisen älykkyydestä tai ihmisestä minun kokemusten mukaan hienot tittelit harvoin kertovat yhtään mitään.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Ei voi muuta kuin jälleen kerran todeta, että Suomi on jakaantunut kahtia ja tulisi muodostaa kaksi erillistä valtiota, Uusi/Globaali-Suomi ja Perus-Suomi.

Ettekö te keskustelijat näe, kuinka paljon onnellisempia te voisitte olla, jos teidän ei tarvitsisi jakaa maatanne hyvin eri arvoilla varustettujen ihmisten kanssa? Tarttukaa tähän ideaan. Lähdetään toteuttamaan Suomen valtiollista jakamista. Kansallismielisille suomalaisille oma valtio, joka on suojattu maahanmuutolta ja EU:lta.

Timo Härtsi

Et ilmeisesti lue kovin tarkkaan kommentteja, kritiikki on kohdistettu johonkin ihan muuhun. Mutta näinhän näissä keskusteluissa aina käy, mitään kritiikkiä ei saisi antaa mistään.

Sentakia en jaksa näitä keskusteluja käydä, kun kaikki vain jankkaavat jotain omaa agendaansa.

Tapani Savolahti

Tämä kirjoitus on sama kuin löisit kirveellä omaan nilkkaasi. Niin sekava halventava ja suorastaan rasistinen. Ei täältä yhtään yhteiskuntakepoista työtätekevää maahanmuuttajaa olla mihinkään lähettämässä, usko jo nyt se. Kirvesmiehiä ei eduskunnassa ole, mutta mielellään niitä sinne kyllä ottaisin hienohelmatitteli-Stubbien tilalle.
Tässä on jo muutama sinulle kertonutkin, että suomi on DEMOKRATIA ja kansa vaaleilla äänestää edustajansa. Jos vielä kerran katsoisit peiliin ja kysyisit uudestaan kumpi tässä on sivistynyt. Sinä vai sivistymättömät Suomalaiset äänestäjät.

Hyvää Joulua

Heikki Ylönen

Suomessa ei kenelläkään ole syytä pelkoon rasistisesta pakolaisen palautuksesta. Kansa ei sitä hyväksy, eikä ole yhtäkään kansanedustajaa jotka toimisivat näin. Valitettavasti virkamieskunnassa on havaittavissa horjumista ihmisoikeus ja moraalisissa kysymyksissä. Ei myöskään oikeuslaitoksen toiminnassa näytä kaikki olevan oikein kurssissa.

Parannettavaa siis on. M utta osoite on oltava oikea mihin muutoksia kaivataan. Lainsäädännön mokat ovat joiltakin sitä luokkaa, että eduskunnalla olisi tehtävää sen ymmärrettäväksi saattamiseksi. Entisestä Neuvostoliitosta omaksuttu tapa kirjoittaa lakeja niin ettei niistä pirukaan ota selvää, on valitettavasati vieläkin totta.

Hyvää joulua

Käyttäjän pasanenehdolla kuva
Harri Pasanen

Ihmeellistä ettei kaukoidästä olevat ihmiset ole täällä vinkumassa.
Siihen on kyllä olemassa vastaus, heillä on hyvin erilainen luonne kuin näillä Afrikan ihmeillä.
Kaukoidästä tulevat ovat töissä ja ovat ahkeria.
Heille riittää myöskin oman uskontonsa harjoittaminen itsekseen eikä sitä koiteta tuputtaa muille.
Venäläisiä taitaa pakolaisina olla hyvin vähän,ovat muuten tulleet töihin.
Itselläni ei ole ollut koskaan mitään sanomista näistä kaukoidän ihmisistä, mutta Afrikan moniosaajien kanssa on toinen juttu.

Jouni Haimi

Kommenteja kun tuohon nurin kirjoitukseen lukee niin tuli mieleen että tuo ylimielisyys kenties huonoti näiden ihmisten asiaa joita hän halusi poulustaa. kenties toisenlainen esitystapa ehkä olisi ollut parempi...

Irmeli Koivuhalko-Pyjama

Maahanmuuttajakonsultti negatiivisella asenteella vastaanottavaa maata kohtaan? Eikö olisi parempi yrittää olla positiivinen, jottei konsultoimasi muutkin maahanmuuttajat rupea inhoamaan vastaanottavaa maata? Hyvää joulua!

Heli Hämäläinen

Kiitos samoin, oikein rauhaisaa ja armorikasta joulua myös sinulle ja perheellesi.

Minusta maahanmuuttokeskustelua kahlitsee tällä hetkellä jonkin sortin kulakkihysteria. Keskustelun avaaja on kuin hysteerinen jänis venäläisestä vitsistä.

A rabbit ran wildly in the street.
"Why are you running like mad?" a bear asked.
"Don't you know, they are now arresting all camels and castrating them."
"But you're rabbit, not a camel."
"Right, but if they catch you, and cut off your nuts, then you can prove that you're not a camel!

Verrataan vertauskuvallisesti maahanmuuttoa vaikka bakteereihin. Bakteereja on erittäin tarpeellisista tappaviin. Esimerkiksi ilman ruoansulatuksen bakteereja vatsamme toimisivat huonosti. Jotkut bakteerit taas syövät ihmisen kudoksia.

Bakteerit osataan erottaa toisistaan. Ei ole tarpeen kehittää myöskään mitään standardimaahanmuuttajaa tai maahanmuuttostandardia. Mutta erittäin hyödyllistä on määrittää maassa tahtotila eri ryhmien kanssa toimittaessa. Yhteiskunnan suojaaminen ja suojeleminen kun hyödyttää myös tänne asumaan asettuneita maahanmuuttajia.

Käyttäjän LasseRyti kuva
Lasse Ryti

Jos Nur Mohamed tarkoitat sitä, että lainsuojattomat, eli laittomat siirtolaiset pelkäävät Suomessa, niin nykyään pelko on turha, vähintään Suomen evlut kirkko piilottaa nämä henkilöt.

Luulen kuitenkin, että jotain perää on siinä, että moni haluaisi palauttaa vähintäänkin humanitäärisen syyn takia oleskeluluvan saaneet (kansankielellä turvapaikkashoppailijat). Itse en pitäisi yhtään pahana, jos jopa kansalaisuuden väärien papereiden avulla tai muuten valehtelemalla saanut poistettaisiin maasta. Asiallisesti maahan tulleet ovat OK mielestäni, mutta mielipiteeni taitaa laittaa minut rasistien leiriin, joten sitä ei taideta lasketa mukaan mihinkään laskelmiin.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Toimituksen poiminnat