caalim68

Mitä sinulle ihmisarvo on?

Helsingin Sanomat on julkaissut isoin otsikoin, että suomalaiset ovat rasisteja, eivätkä halua itselleen sukulaista Afrikasta. Onko tämä hyvä, ihmisarvon mukainen tapa esittää asia? Minä haluan olla ylpeä suomalaisuudesta. Haluan uneksia yhdessä kaikkien ihmisten kanssa kuten Martin Luther King Jr kauniista tulevaisuudesta, vaikka olen ihonväriltäni tumma ja syntynyt Afrikassa.http

  Kun kävin yhtenä maanantaina kaupassa, tapasin kauniin suomalaisperheen, jolla oli valkoinen 4-vuotias oma poika ja 2-vuotias musta adoptiopoika. Kysyin heiltä, ovatko he lukeneet sanomalehtiä? He vastasivat kyllä. Monet suomalaiset perheet jonottavat lasta Afrikasta, tämä pariskunta odotti lastaan 5 vuotta. Mutta millaiseen yhteiskuntaan he toivat sen lapsen? He sanoivat, että molemmat pojat voivat olla johtajia tulevaisuuden tasa-arvoisessa yhteiskunnassa.
Suomalaiset riisuvat vaatteet ja kaikki ovat tasa-arvoisia saunan lauteilla. Kun me saavumme elämämme ehtoopuolelle, kauniit afrikkalaisneidot, lähihoitajat, työntävät meitä kaupassa, kuten minä näen joka päivä Iso-Omenan ostoskeskuksessa, ja hoitavat meitä vanhainkodissa. Minä en usko, että suomalaisten
 
enemmistö on rasisteja enkä myös että suomalaiset lääkärit ovat valelääkereitä. Kaikki suomalaiset eivät ole Perus-Suomalaisia, vaikka sosiaalinen media heitä näyttää haluavan tukea. Monet suomalaiset ovat ihan sivistyneitä ihmisiä, jopa he arvostavat Suomen itsenäisyyspäivää ja haluavat juhlia sitä yhdessä kaiken väristen suomalaisten kanssa.
 
Suomi on myös ylpeä siitä, miten me olemme etunenässä ajamassa ihmisoikeuksia ja rauhaa maailmaan. Myös Suomen ylpeyden aihe: rauhan Nobelisti Martti Ahtisaari aloitti rauhan työnsä Afrikassa. Hän myös osallistui viime kuussa Global Dignity Day 2011 tapahtumaan Barona Arenalla Espoossa.
Minä uskon ja toivon, että se suomalainen kaksivärinen perhe edustaa oikeaa Suomen tulevaisuutta

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (65 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kiitos Nur Mohamed hyvästä avauksesta.

Markus Lehtipuu

Oletko sinäkin mzungu? Minä olen mzungu.

Käyttäjän partalainen kuva
Reijo Kamula

Mihinkä kokoomus tarvitsee, tälläisiä maahanmuuttajakonsulttia?! Ja tyhmä kansa maksaa, palkankin!

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Milloinkohan saadaan debattiin ja kirjoittelemaan maahanmuuttaja, joka EI OLE, kuten muuten AINA muutoin, sellaisessa suojaTYÖPAIKASSA, jossa edistetään rahattomien, kouluttamattomien ja tänne sopimattomien ihmisten MAAHANMUUTTOA !?!

Jorma Laine

"Suomalaiset riisuvat vaatteet ja kaikki ovat tasa-arvoisia saunan lauteilla. Kun me saavumme elämämme ehtoopuolelle, kauniit afrikkalaisneidot, lähihoitajat, työntävät meitä kaupassa, kuten minä näen joka päivä Iso-Omenan ostoskeskuksessa, ja hoitavat meitä vanhainkodissa. Minä en usko, että suomalaisten enemmistö on rasisteja enkä myös että suomalaiset lääkärit ovat valelääkereitä. Kaikki suomalaiset eivät ole Perus-Suomalaisia, vaikka sosiaalinen media heitä näyttää haluavan tukea. Monet suomalaiset ovat ihan sivistyneitä ihmisiä, jopa he arvostavat Suomen itsenäisyyspäivää ja haluavat juhlia sitä yhdessä kaiken väristen suomalaisten kanssa."

Juuri näin.

Minusta oli hyvin surullista kuulla, että maahanmuuttajia kiellettiin Juhlimasta Suomen voittamaa jääkiekon maailmanmestaruutta tässä taannottain.
Samoin oli hyvin surullista kuulla näistä Lieksan kähinöistä.
On hyvi surullista kuulla PerSujen oinos-siiven kommentteja milloin mistäkin - tai yleensä yhtään mistään.

Kaikki nämä ja muut kaltaisensa ilmiöt on kuitenkin vain poikkeuksia, jopa omassa vittekehyksessään (viitaus Perussuomalaisiin, Lieksalaisiin ja Tamperelaisiin). Onneksi.

"Minä en usko, että suomalaisten enemmistö on rasisteja"

En minäkään. Ja hyvä niin.

Dari-anne Suomalainen

Meillä on rasistinen uskonto ja uskonnonvapaus perustuslakiin kirjattuna.

Meidät on kasvatettu rasisteiksi.

Jukka Korhonen

Minä en halua itselleni sukulaista Afrikasta sen enempää kuin Ruotsistakaan. Mitä tekemistä tällä on ihmisarvon kanssa.

En tahdo elätettäviä Suomeen Afrikasta sen enempää kuin Ruotsistakaan. Mitä tekemistä tällä on rasismin kanssa?

Käyttäjän nilsaslak kuva
Jukka Kaulanen

Jos suomalaisessa kerrostalossa asuu muslimiperheitä ja suomalaisia perheitä, niin suomalaiset naiset/tytöt ovat vapaita seurustelemaan kenen kanssa tahansa, samoin muslimimiehet/pojat. Heillä on kaikki ihmisoikeudet ja suomalainen vapaus täysimääräisenä.

Suomalaisia miehiä/poikia ja musliminaisia/tyttöjä sen sijaan rajoittaa ankara muslimikulttuuri ja heidän on elettävä kieli keskellä suuta, etteivät sharia- lain ankarat pykälät toteudu kunniaväkivallan muodossa.

Olen nähnyt tämän käytännössä omassa naapurustossani ja siitä on vielä valtavan pitkä matka Nur Mohamedin maalailemaan Suomeen.Ketkähän tuollaisessa tilanteessa nyt pystyisivät joustamaan ja suvaitsemaan itsekin muidenkin ihmisoikeuksia. Suomessa kun ne on tarkoitettu kaikille.

Minulla on Nelson Mandelan Pitkä tie vapauteen kirjahyllyssäni, mutta silti äänestän melko varmasti Soinia ja perussuomalaisia seuraavissa vaaleissa. Sillä ei ole mitään tekemistä Suomen pienen maahanmuuttojeesustelun kanssa, vaan Euroopan ja Suomen politiikka on lähinnä mielessäni.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ei Nur Mohamed puhunut uskonnosta tai islamvihasta. Mutta Helsingin sanomien kysely oli minustakin outo. Islamviha on paljon suurempi ilmiö kuin rasismi.

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Mikä tunne olisi oikein? Toivottavasti suhtaudutaan Oinosen homolausuntoihin sitten samoin kuin islamin vastaaviin. Ilman vihaa tai ilkeyttä.

Naiset pitääkin verhota kaapuihin pois silmistä, eikä niitä ainakaan pidä päästää yksin liikenteeseen, saatikka auton rattiin.

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth

Se on kaikilta oleellisilta osilta oikeasti sama asia.

Heli Hämäläinen

Ei ole. Minä vihaan Shariaa, koska se asettaa minut kuolemanvaaraan. Sen sijaan annan muslimeille oikeuden uskonnonvapauteen länsimaisen käsityksen mukaisesti, eli vapauden uskoa mihin huvittaa ilman yhteyksiä lainsäädäntö- tai tuomiovaltaan.

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth

Ei sitä tarvitse vihata (ei sellaista yhtä "shariaa" edes ole, sekin on jonkun väärinkäsitys), muistat vaan äänestää ehdokasta, joka toimii haluamasi järjestelmän puolesta.

Jos ottaa mallia UK:sta niin Suomessa on jo laillista alistaa tietyt asiat/riidat välimiesmenettelylle, joka tälläkin hetkellä taitaa antaa mahdollisuuden soveltaa jonkinlaista shariatulkintaa silloin kun se on mahdollista rikkomatta lakia.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Välimiesmenettelyssä voidaan sopia myös sharialain soveltamisesta.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Molemmat pois meidän yhteiskunnasta. Islamviha ja pesujen naurettavaksi tekeminen. Molemmat jutut huonontavat yhteiskunnan mielipideilmastoa.
Sitten on Oinosen kanssa ongelma että homot kyllä ottavat nokkiinsa ja vastaavat. Mutta muiden ei pitäisi yhtyä siihen kuoroon vaan päästäkseen vähän sanomaan pesuille. Tässä saan itsekin katsoa peiliin.

Käyttäjän nilsaslak kuva
Jukka Kaulanen

Mitä on tämä jatkuva vihasta ja vihapuheesta höpöttäminen! Jokaisella suomalaisella ja jokaisella ulkomaalaisella on joitakin ihmisryhmiä, joiden elämäntavasta he eivät pidä, eivätkä halua olla näiden kanssa isommin tekemisissä.

Sellaiset ihmiset kierretään kaukaa , koska toimeen ei vain tulla. Se on aivan inhimillistä kaikille, ei siinä mistään vihaamisesta vielä ole kysymys.

Alkaa jo tympiä nuo tekopyhät ja puolivillaiset lausunnot vihapuheista, se on vain hysteeristen ihmisten höpinää.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ei ole välttämätöntä käyttää viha-sanaa. Tarkoitetan liioitellun uhkakuvan systemaattista levitystä islamin pahimmista piirteistä. Ja toisaalta tarkoitan pesujen no mitä sanot tästä sanasta "kiusaamista".

Käyttäjän nilsaslak kuva
Jukka Kaulanen

Rankimpia sanontoja käyttää Paavo Lipponen puhuessaan "perussuomalaisten eristämisestä". Se rikkoo jo Suomen perustuslakia ja mies kuuluisi pistää valtakunnanoikeuteen. Onhan meiläkin se ruandalainen pappi tuomittavana, joten lähetetään Mooses Libyan Vallankumouskomitealle tuomittavaksi.

Sini Lappalainen on oikeassa: elämme ja annamme muidenkin elää omalla tavallaan, mutta Suomen lakeja kunnioittaen.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Jukka Korhonen tuossa sanoi sen, mitä ajattelin.

turunen (nimimerkki)

Suomessa suurin ongelma on Hesarin valejournalismi. Se on kuin syöpä, joka on onneksi saatu nyt pysähtymään. Sen kanssa on silti opittava elämään koko loppuikä. Erkon mafia pyörittää Hesaria vaikka tappiollisena, koska sen käytännön monopoli valtakunnallisena lehtenä pitää Hesarin hallituksessa istuvat myös Suomen rikkaimpien ihmisten listalla - vuodesta toiseen.

Berlusconi kaatui, Erkko ei.

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Erkko kuuluu News corporationin hallitukseen, eiköhän sanoman toiminta ole vähintään yhtä moraalista. Voihan tietysti olla ettei hänellä(kään) kuitenkaan ole ollut mitään käsitystä ystäviensä, saatikka sitten johtamiensa yritysten, toiminnasta. Vaikka on ollut sitä valvomassa, tai sitten hyväksyi sen.

News of the worldin päätoimittaja tapasi Cameronin useammin kuin yksikään ministeri. Tämä anekdootti kertonee kaiken Robertin ja Aatoksen vallasta.

Käyttäjän mushroom kuva
Vesa Halmetoja

Eräs samanniminen varastonhoitaja oli tätä mieltä: http://www.kainuunsanomat.fi/cs/Satellite?c=AMArti...
Mitenkäs maahanmuuttajakonsultti?

..ai niin ihmisarvosta. Kuuluu oletuksena kaikille ihmisyksilöille.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"Minä uskon ja toivon, että se suomalainen kaksivärinen perhe edustaa oikeaa Suomen tulevaisuutta

Minä puolestani toivon, että yksivärinen SUOMALAINEN PERHE edustaa tulevaisuudessakin SUOMEA.

Se ei tarkoita, etteikö kaksivärisiä perheitä sallittaisi....Sallitaan, mutta meillä suomalaisilla on etuoikeus hallita tätä maata. Ei maahanmuuttajilla edes kaksivärisyyden kautta. Se ei ole kriteeri.

Demokratiassa kaiken väriset saavat asettua ehdokkaiksi.

Tämä maa on kuitenkin SUOMALAISTEN maa,- ja se ohjaa demokratiaakin vielä hyvin pitkälle tulevaisuuteen.

Aloittajan löysän naiivit sanat eivät korreloi todellisuuden kanssa, mutta utopian kylläkin.

Tuomo Kankkunen

Kaikkia ihmisiä on pidettävä samanarvoisina ja ihmisarvoa loukkaamattomana.

Maailmalla on ihmisiä, jotka tarvitsevat työtä tai turvaa. Me puolestamme tarvitsemme ihmisiä tekemään työtä. Yhä useampi joukkoliikenteen kuljettaja tai sairaaloiden ja hoitokotien hoitaja on uussuomalainen. Yhä useammat nuoret maahanmuuttajat hakeutuvat korkean koulutuksen ammatteihin ja tekevät työtä vaikkapa insinööreinä tai lääkäreinä.
Heillä on oikeus ja syy kysyä meiltä suomalaisilta, mitä me oikein pelkäämme.

Käyttäjän nilsaslak kuva
Jukka Kaulanen

Ihmisarvo on jokaisella sama, se on selvä. Jos Ruotsiin muuttaneista 500.000 suomalaisesta vain 10% olisi mennyt töihin, niin se muutto olisi nopeasti lopetettu.
Suomessa sanotaan, että tulevaisuudessa vammaistenkin pitää mennä töihin, muuten emme selviä. Tänne on turha tuoda 100. 000 ihmistä sellaisesta kansanryhmästä, joista vain joka kymmenes menee töihin ja hekin vain julkiselle sektorille maanmiestensä etuja ajamaan. Somaleilla näin on ja sen tietää myös Nur Mohamed ja sen näkevät kaikki suomalaiset omilla silmillään.

Tämä nyt vain on kaikilla tilastoilla todennettu fakta, ei siitä mihinkään pääse.

Tuomo Kankkunen

Mistä tiedätte että "vain 10% maahanmuuttajista menee töihin" ?

Ette mistään !

Markus Lehtipuu

Afrikkalaisten luulisi tietävän, miltä tuntuu, kun eurooppalaiset muuttavat heidän maahansa ja alkavat elää Afrikassa etuoikeutettua elämää afrikkalaisten kustannuksella.

Eiköhän sellaisen touhun aika ala olla jo ohi, eikö niin, Nur Mohamed,

kysyy yks mzungu vaan

Käyttäjän tapio kuva
Tapio Äyräväinen

Toivottavasti toimit maahanmuuttajakonsulttina, jonka palkan suomalainen veronmaksaja maksaa, siten, että Somaliaan saadaan viimeinkin demokraattinen yhteiskunta ja somalit pääsevät lopultakin muuttamaan takaisin kotimaahansa turvallisiin ja runsaisiin oloihin, joissa kaupungit ja koko yhteiskunta kukoistavat.

Heli Hämäläinen

Minä olen perussuomalainen enkä erottele ihmisiä heidän ihonvärinsä perusteella, koska minulle ihonvärillä ei ole sosioekonomista merkitystä.

Sen sijaan katson, että John Locke kirjoitti oikein hyvin kuvatessaan hyvää hallintoa. Hallinto voi olla legitiimi vain, jos se saa hallittavien suostumuksen ja suojelee elämän, vapauden ja omaisuuden luonnollisia oikeuksia. Kaikilla ihmisillä on ihmisarvo ja oikeus elämään, vapauteen ja omaisuuteen.

Vastustan sellaisia kulttuureja, jotka eivät hyväksy näitä arvoja, koska ne ovat uhka valitsemalleni tavalle elää. Ihmisarvo minulle on sitä mitä yritän noudattaa lähimmäiseni kanssa ja toivon sitä myös itselleni.

Jorma Laine

Kulttuureja voi aina vastustaa. Ja pitääkin jos ne aiheuttavat sortoa tai muuten vahingoittavat jäseniään.

Sen sijaan yksilöä ei voi vastustaa tai tuomita vain sillä perusteella, että hän on/on ollut jonkun kulttuurisen ryhmän jäsen, tuntematta tai tutustumatta tähän yksilöön.

Minä olen suomalainen, olen individuaali yksilö ja täsmälleen minunlaistani ei ole toista. Se, että olen Suomalainen, ei tee minusta Juoppoa, ei puukkojunkkaria. Ei myöskään masentunutta itsemurhakandia.

Se, että Ali Ben Mahmoud (nimi keksitty) on Somali, ei tee hänestä työnvieroksujaa, raiskaria tai sosiaalipummia. Jos hän jotain tai kaikkia edellä mainituista on, se on yksilön valintaa, ei kansalaisuutta.

Heli Hämäläinen

Ali Ben Mahmoudia kuitenkin syrjitään positiivisesti. Asetetaan toisinaan parempaan asemaan kuin muu väestö. Mikä on syrjintäperuste? Etninen ryhmä vai ihonväri?

Miksei samantien voitaisi maksaa positiivista veroa ihonvärin perusteella. Esimerkiksi lapsilisän tapaan 100 euroa puhtaana käteen sen vuoksi että sattuu olemaan haittoja tuova nahan väri. Tai että kuuluu niin erikoiseen sakkiin, että pitää siksi saada 100 euroa kuussa

Ai että suomalainen? Tämä positiivinen syrjintä on tarkoitettu abstraktille jumalolennolle nimeltä maahanmuuttaja, vaikka kohdistuukin yksilöön nimeltä Ali Ben Mahmoud.

Jorma Laine

"Ali Ben Mahmoudia kuitenkin syrjitään positiivisesti. Asetetaan toisinaan parempaan asemaan kuin muu väestö. Mikä on syrjintäperuste? Etninen ryhmä vai ihonväri?"

-Tärkempää kuin Positiivisen syrjinnän peruste, on se, kuka sitä tekee? Ja jos vastaus on valtio, miksi suurin osa kohdistaa katkeruutensa maahanmuutajaan? Syyllinen valtio, rangaistava maahanmuutaja..?

Toinen kysymys on se, että jos on olemassa toimia, joilla saadaan maahanmuuttaja tuottavaksi yhteiskunnan jäseneksi sen sijaan, että on vain kuluttava osa sitä, niin miksi niitä ei saisi käyttää? Siitäkin huolimatta, että osa silmalappuisista tarkkailijoista kokee sen "postiiviseksi syrjinnäksi."

"Miksei samantien voitaisi maksaa positiivista veroa ihonvärin perusteella. Esimerkiksi lapsilisän tapaan 100 euroa puhtaana käteen sen vuoksi että sattuu olemaan haittoja tuova nahan väri. Tai että kuuluu niin erikoiseen sakkiin, että pitää siksi saada 100 euroa kuussa"

-Ei pitäisikään. Eikä makseta.

"Ai että suomalainen? Tämä positiivinen syrjintä on tarkoitettu abstraktille jumalolennolle nimeltä maahanmuuttaja, vaikka kohdistuukin yksilöön nimeltä Ali Ben Mahmoud."

- Se kohdistuu Tämän abstraktin olennon lisäksi myös Pentti Järviseen, Taina Kymäläiseen tai Johannes Mattilaan, mikäli he sattuvat olemaan syrjäytyneitä, alkoholisteja, rikollisia, vammaisia, työttömiä... tai oikeastaan mihin tahansa ertyisryhmään kuuluvia. tämä "positiivinen syrjintä" niin kuin haluat sitä kutsua on osa hyvinvointiyhteiskunnan turvaverkkoa. Se koskee meitä jokaista, jos tilanne on kriteerien mukainen. Ja esimerkiksi pakolaisten (Suomen Valtion lain mukaan akkreditoiman pakolaisen *huom)kohdalla tilanne on usein juurikin sama, kuin jos talo on palanut alta ja kaikki tavarat siinä mukana. Tässä tilanteessa Suomalainenkin saa apua yhteiskunnalta uuden alun rakentamiseen. Onko se väärin vai onko siis tässäkin ihonvärillä väliä? Jos on, sille ajatusmallille on nimi.

Heli Hämäläinen

Hyväksyn yksilöiden auttamisen sosioekonomisin perustein. Se on kannatettavaa ja kaikkien edun mukaista. Mutta en hyväksy sosioekonomiseksi perusteeksi ihmisen ihonväriä tai etnistä taustaa. Sillekin on nimi Afrikassa.

Jorma Laine

"Hyväksyn yksilöiden auttamisen sosioekonomisin perustein. Se on kannatettavaa ja kaikkien edun mukaista. Mutta en hyväksy sosioekonomiseksi perusteeksi ihmisen ihonväriä tai etnistä taustaa. Sillekin on nimi Afrikassa."

-Kun pakolaiset kuitenkin ON Suomessa ja suurimmalta osin kansainvälisten pakolaissopimusten myötä, niin onko väärin kohdella heitä kuin ketä tahansa minimitoimeentulon ja asumisen osalta? Tai niiltä osin jopa ertyisesti, jotka tähtäävät yksilön työllistymiseen?
Perheenyhdistäminenkin on moraalisesti oikein, mikäli puhutaan perheestä, niin kuin se meillä käsitetään. Afrikkalainen käsitys perheestä on usemmissa maissa paljon laajempi.

Ja huomaa, puhun nyt siis pakolaisista, en massaryhmästä nimeltä Mamut. Koska sellainen ryhmä on abstrakti ja vääristävä käsitteenä sisältäen kaikki kansallisuudet (yli 160) joita suomessakin on. Sellaista ryhmää ei vaan voi laskea saman nimikkeen alle niin, että tasapuolisuus toteutuisi. Kansallisuusksien sisälläkin, usein jopa maakuntien tai kylien väliset erot on huimia,kultturisesti ja tapakultuurisesti. Saati alkuperäisten kotimaiden väliset erot.

Tottakai rikollisuus pitää lopettaa myös maahanmuuttajien keskuudessa. Petoskin on rikos, myös jos se toteutuu virastoja kohtaan esimerkiksi antamalla virheellistä tietoa. Se ei kuitenkaan ole peruste tiettyjen yksittäisten kansanryhmien maahanmuuton estämiseksi. Vain näiden yksilöiden kohdalla se on (=voisi olla) sitä.

Itse olisinkin tässä(kin) asiassa menossa yksilöllisyyden suuntaan, ei niin, että käsitellään kaikkia massana. Ei näissä keskusteluissa ei myöskään virallisella taholla tai Oikeudenkäytössä. SE olisi oikudenmukaista kaikkia kohtaan.

Laki olkoon sama kaikille.

Jyri Terttu

Konsultti tarkoittaa ihmistä, joka ei osaa mitään mutta veloittaa kaikesta kymmenkertaisen hinnan.

Käyttäjän pekkasaarinen kuva
Pekka Saarinen

Ihmisarvo ei tarkoita oikeutta kansalaisuuteen tai edes vastikkeettomaan siirtolaisuuteen. Tässä asiassa Nur Mohamed on sekoittanut asiat pahasti.

Jokaisella ihmisellä on oikeus hyvään elämään kotiseudullaan siten kuin tämän ihmisen oma yhteisö sen haluaa järjestää - somalilla Somaliassa ja suomalaisella Suomessa.

Se, että me suomalaiset nyt olemme ylikohteliaita ja maksamme tänne kutsumatta tulleiden ulkomaalaisten elämän jopa paremmin kuin omien köyhiemme, ei tarkoita, että aiomme maksaa kaikkien afrikkalaisten elinkustannukset. Afrikkalaisten paremman elämän kehittäminen on kyllä ensisijaisesti afrikkalaisten oma tehtävä.

Meillä suomalaisilla on oikeus valita, keitä haluamme elättää ja suojella. Meillä on kyllä yhtäläisen ihmisarvon nimissä velvollisuus olla vahingoittamatta muita. Meillä on myös velvollisuus olla asettamatta esteitä muiden ihmisten hyvän elämän kehittämiselle ja toteuttamiselle.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Sanoisin että rasisteja on vain äänekäs vähemmistö jotka peittävät alleen asiallisenkin kritiikin.

Suomalaisuus löytyy jostain muualta kuin ihonväristä. Olen tavannut monia maahanmuuttajia jotka ovat mielestäni "Suomalaisempia" kuin monet täällä syntyneet.

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

Minun on vaikea uskoa että tämä kirjoitus oli aikuisen ihmisen kirjoittama.

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

"Mitä sinulle ihmisarvo on?"

Nykyaikana ainoa arvon mitta on rahaa, siis myös ihmisarvo on mitattavissa rahassa, kaikki muu on teeskentelyä.
On vain tosiasia, että jostakin ihmisistä maksetaan enemmän kun toisesta.

Ihmisarvo tiedetään silloin kun siihen laitetaan hintalapun.

Jorma Laine

"Nykyaikana ainoa arvon mitta on rahaa, siis myös ihmisarvo on mitattavissa rahassa, kaikki muu on teeskentelyä."

-Mutta entäpä jos onkin olemassa itseisarvoja joilla ei ole hintaa? Niitä jotka eivät ole määriteltävissä mitenkään pitävästi. Juurikin kuten vaikkapa ihmisarvo tai vapaus?

Peter Hallberg

Freddy tässä vain mukailee Mestarin itseinhoisia pohdintoja. Koko länsimainen sivilisaatio perustuu ajatukselle, että ihmisellä on ihmisarvo, joka ei ole yhtäkuin rahallinen arvo. Joka väittää puolustavansa länsimaisia arvoja, puolustaa nimenomaan ihmisyyden itseisarvoa.

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Kaupalliset arvot ohitavat kaikki muu arvot, kuka vaikuttavassa asemassa oleva on muka kiinnostunut joidenkin ihmisarvosta, voivat puhua lempimäkseen ja siihen se jää.

Koko länsimainen sivilisaatio perustuu kateuteen ja kilpailu parimuutteen, ainakin kulissit pitää näyttää ulkoapäin hyvältä.

Tuskin kukaan edes jäi miettimään tavara ostaessaan, onko kenties sen tavaran eri tuotantovaiheessa loukattu jonkun ihmisarvoa?

Nobody cares.

Ps:En juuri lue ”mestarin” aivoituksia, minulla on omat.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

Niin, mitäs se juutalaisen ruumis maksoikaan saksalaisten tilauskirjoissa saippuatehtaalla aikoinaan !?!

Dari-anne Suomalainen

Ruumis on aina ollut kauppatavaraa, muodossa jos toisessakin, mutta henkeä ei kukaan voi tappaa ja itse voi päättää onko se myytävänä.

Minun henkeni/ mieleni ei ole kauppatavaraa, eikä minkään puolueen omaisuutta.

Aloittaja on myynyt itsensä kokoomukselle, se on hänen valintansa, se on hänen ihmisarvonsa..... pohjalta.... kumarra valkoista miestä, valkoinen mies on opettaja ja mitä korkea-arvoisempi hän on, hän nostaa sinutkin korkealle ja voit ryhtyä halveksimaan alempiarvoista valkoista.

Mika Rantanen

Dari-anne Suomalainen nimistä henkilöä ei löydy koko Suomen alueelta! Tarkistin tämän asian maistraatista ja osoiterekisteristä.

Tietojeni mukaan kyllä juutalaisetkin vainoavat tai ainakin hankaloittavat eri tavoin kristittyjen elämää Israelissa.

Dari-anne Suomalainen

Rantanen

Sehän mielenkiintoista, minua ei siis ole olemassa.

Joskus mietin itsekin, että 'olenko mie ahvena.'

Mika Rantanen

Sinä olet joku toinen kuin väität olevasi!

Dari-anne Suomalainen

Olenko rikkonut lakia...kenties.

Meillä pitäisi olla yksityisyyden suoja, joten anna olla, kyllä minä vastaan itse tekemisistäni. Olen vastuullinen ihminen.

Tuomo Kankkunen

Meillä Suomessa maahanmuuttajien osuus väestöstä on n 3 %.

Valtameren keskellä sijaitsevaa Islantia lukuunottamatta pienin Euroopassa.

Maailmalla on ihmisiä, jotka tarvitsevat työtä ja turvaa. Me puolestamme tarvitsemme ihmisiä tekemään työtä. Näemme joka päivä uussuomalaisia joukkoliikenteen kuljettajina, sairaaloiden ja hoitokotien hoitajina, siivoojina jne... Liisääntyvä määrä uussuomalaisia nuoria hakeutuu korkeampaa koulutusta vaativiin ammatteihin ja sitä tietä tekevät työtään lääkäreinä, insinööreinä ja kaupallisella alalla.

Kaikilla tänne päätyneillä lähimmäisillämme on oikeus ja täysi syy kysyä, mita me suomalaiset oikein pelkäämme.

Ja miksi yksinkertaiset asiat ovat nnin vaikeita

http://www.fredman-mansson.fi/yknioj.htm

http://www.pakolaisapu.fi/tietopankki/maailman_pak...

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Ruotsiksi sanotaan "en finne igen" eikä "en finländare igen".
Jokainen ruotsia osaava ymmärtää vivahde-eron ja alleviivauksen.

Ruotsin kielessä ei myöskään tunneta sanontaa "finländarejävel". Jos niin kirjoittaisi ylioppilaskirjoituksessa se olisi virhe. Pitää finnenkin vaan kirjoittaa kiltisti "finnjävel". Muuten tulee pukki marginaaliin.

Simon Wahlroos

"Kun me saavumme elämämme ehtoopuolelle, kauniit afrikkalaisneidot, lähihoitajat, työntävät meitä kaupassa, kuten minä näen joka päivä Iso-Omenan ostoskeskuksessa, ja hoitavat meitä vanhainkodissa."

Miksi meidän pitäisi orjuuttaa kauniita afrikkalaisneitoja tai suomalaisiakaan hoitamaan meitä? Minä asuin Afrikassa 10 vuotta ja opin siellä afrikkalaisen sananlaskun "jos et auta itseäsi, niin kukaan muu ei sinua auta, paitsi ehkä sukulaiset jos olet niille rakas." Ihmsillä on harvoin voimavaroja auttaa vieraita kärsimättä siitä itse, koska ihmisen voimavarat ovat rajalliset ja suku vaatii siitä leijonan osan.

Minäkin haluan nähdä Martin Luther Kingin visioiden toteutuvan siellä missä on pakko elää monikulttuurissasa koska kolonialistit ovat systemaattisesti tappaneet alkuperäisen väestön eli intiaanit ja tuoneet tilalle afrikkalaisia orjia hoitamaan vanhuksia ja heidän puvillapeltoja kukin tavallaan. Täällä Suomessa sellaista kolonialismia ei ole tapahtunut...vielä, vaikka nykytilanteessa kovasti yritetään niin tehdä perussuomalaisille. Suomalaiset ovat afrikkalaisten tavoin olleet aina alistettuja kuten amerikan intiaanit asuneet täällä tuhansia vuosia alkuperäisasukkaana tai sopeutuen monien sukupolvien ajan alkuperäisluontoon myös ihonväriltään, joka vaaleampana auttaa selviämään D-vitamiinipuutoksen aiheuttamasta masennuksesta pimeässä ja kylmässä maassa. Kuten kokoomus, myös toiset intiaanit aikoinaan auttoivat kolonialisteja toteuttamaan perusintiaanien vastustaman kansanmurhan ja luonnonvarojen riiston, kuten myös Somaliassa on tehty kun kalat troolattu vesistä ja dumpattu myrkkyjä.

Jos minä olisin afrikkalainen tummaihoinen niin ottaisin heti taksin lentokentälle ja lähtisin ottamaan haltuuni kotimaatani. Ehkäpä lähden muutenkin jos täällä ei enää alkuperäiskansaa kunnioiteta, vaan orjuutetaan kuten Amerikassa. Afrikassa sentään fiksuja valkoihoisia ja tummaihoisia kunnioitetaan enemmän kuin täällä Amerikan uudessa siirtomaassa nimeltään Suomi.

Jarmo Alanko

Hmm..

Miksi Suomalaiset arvostaisivat itsenäisyyden päivänä Suomea, kun sitä ei enään ole? Tästä kuuluu kiitos Valtion johdolle, jolle suhteiden ylläpitäminen ja rahan ahneus ovat osa luonnetta.

Eurostoliitto on jo täällä.

Heli Hämäläinen

Minulla on jo uusi kansallispäivä. Se on 12.5., päivä jolloin J.V.Snellman syntyi ja päivä jolloin Soini totesi ettei voi lähteä hallitukseen myymään kansaansa. Lisäksi se on mukavasti keväällä, jolloin on helpompaa juhlia omaa kansaansa. Omaa valtiota meillä ei taida enää olla.

Keijo Räävi

Nur Mohamed puhuu asiaa.

Suomi muuttuu vinhaa vauhtia kohti monikulttuurista yhteiskuntaa jossa suomalaisuutta ei voida määritellä vanhojen perinteiden mukaan.

Suorastaan säälittävää että valkoinen rotu on keskustelijoille yhtä kuin aito suomalaisuus.

Heli Hämäläinen

Minä en näe asiaa rotukysymyksenä enkä määrittele suomalaisuuttani monikulttuurisen valtion kautta. Olen suomalainen etnisesti ja minulla on oikeus omiin juuriini ilman että joku määrittelee ne minulle.

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

En pitäisi Ahtisaarta ylpeyden aiheena. Kyllähän te kokoomuslaiset häntä arvostatte. Olettehan NATO-myönteisiä. Ehkä hän sai Namibiassa aikaan hyvää, mutta sittemmin miehestä on tullut vain NATO:n lobbaaja. Voisin heittää muutaman minuutin varoitusajalla kahden käden sormilla rauhan työn pioneereja, ketkä olisivat ansainneet rauhan palkinnon ennemmin.

pekka numminen

"Kun me saavumme elämämme ehtoopuolelle, kauniit afrikkalaisneidot, lähihoitajat, työntävät meitä kaupassa, kuten minä näen joka päivä Iso-Omenan ostoskeskuksessa, ja hoitavat meitä vanhainkodissa."

Et kai Nur Mohamed kuvittele kauniiden nuorten somaliperäisten (islaminuskoisten) naisten hoitavan vanhuksia Suomessa?

Kuinka nämä nuoret (islaminuskoiset) somalinaiset voisivat hoitaa miespuolisia pakanoita?

Eikö kaikki nämä somalineidit päädy suvun päättämiin (islamilaisiin) liittoihin ja keskity tuottamaan lisää lupsakoita somaleja?

pekka numminen

Keijo Räävi

"Suorastaan säälittävää että valkoinen rotu on keskustelijoille yhtä kuin aito suomalaisuus."

Keijo hyvä,

minä, kuten muutkaan monikulttuurisuuden vastustajat, nuivat, jotka emme ihaile islamia ja muslimeja, somaleja varsinkaan...

emme tunnusta/ihaile mitään "valkoista rotua".

Minusta olisi "ihan kiva" jos jossain päin maapalloa olisi jatkossakin myös valkoisia, mutta voisin itse valita puolisoksi minkä värisen tahansa.

Minä vastustan rasismia (race = rotu), siis rotuoppia, ihmisten tuhoamista tai arvottamista rodun mukaan.

Minä en arvosta/ihaile muita kulttuureja/uskontoja ilman perustetta.

Muiden tapojen/kulttuurien/uskontojen ihailu sokeasti on lapsellista naiviutta.

Suomessa asuu paljon afrikkalaista syntyperää olevia maahanmuuttajia jotka muun moassa ajavat busseja ja siivoavat. Yleisin yhdistävä tekijä tälle ryhmälle on kristinusko ja länsiafrikkalainen syntyperä.

Pertti Väänänen

Minun puolestani saisi Suomeen muuttaa vaikka heti puoli miljoonaa Saharan eteläpuolisen Afrikan asukasta kunhan täyttävät seuraavat kolme ehtoa:

1. Eivät ole muslimeja.
2. Haluavat noudattaa Suomen lakeja.
3. Eivät ryhdy maahanmuuttokonsulteiksi, koska meillä taitaa olla niitä jo tarpeeksi ellei jopa ole yksi maahanmuuttokonsultti jo liikaa.

Kalle Lehtonen

"Kaikki suomalaiset eivät ole Perus-Suomalaisia, vaikka sosiaalinen media heitä näyttää haluavan tukea"

Hyvä Nur, onko tuo mielestäsi typerää ja leimaavaa? Enemmistö suomalaisista on sen verran fiksua porukkaa että vastaa: kyllä!
"Sosiaalinen media" = nettiä käyttävät kansalaiset.

Käyttäjän LasseRyti kuva
Lasse Ryti

Olen tosin rasisti, mutta kirjoittaja osaa suomea aika hyvin, eli on panostanut kielen osaamiseen. Joka puolestaan mahdollistaa ihan eri tavalla kuin kieltä taitamattoman työllistymismahdollisuuden. Vaikken Kookoomuksesta paljon perusta, niin onhan niitä kokoomuksen kannattajia suvussanikin, no pitää yrittää elää tämän asian kanssa täällä Espoossa:)
Leikki sikseen, tunnen useita suomalaisia perheitä, jotka eivät voi saada lapsia ja ainoat mahdollisuudet saada ottolapsi ovat nykyään Etelä-Afrikka ja Kiina.
Nuorille on varmaan vaikea ymmärtää kuinka vanhemmiten lapsi on tosi tärkeä, nuoret vasemmisto anarkistithän pitävät sitä varmaan ihan rikoksena.
Niin ja en oikeasti ole rasisti ihonvärin, vaan työhalun takia. Jos tulee Suomeen rikollisten kautta ja väärennetyillä tai puuttuvilla papereilla, niin ei mielestäni pitäisi saada edes oleskelulupaa, Suomessa tyypillisesti saa humanitäärisin perustein oleskeluluvan. Olenkin vakavasti miettinyt Viroon muuttamista, jossa nämä asiat ovat paljon järkevämmin.
Olet oikeassa, eihän suurin osa suomalaisista ole perussuomalaisia, mutta eiväthän he ole myöskään kokoomukselaisia, katsotaan seuraavissa vaaleissa miten homma menee.
Näistä Suomen ylpeyden aiheista en ole samaa mieltä, en halua olla ilkeä joten skippaan tämän mutta et myös itsekään antanut pisteitä Haloselle, jolle en itsekään olisi antanut. Pelkkää rahan tuhlausta veronmaksajien rahalla, jotta saisi kalliin YK viran, tosi kuvottavaa toimintaa.
Mutta tunnut ihan OK tyypiltä, asun alle 10 kilometrin päässä sinusta, jos nähdään niin moikkaan.

pekka väisänen

"Kaikki suomalaiset eivät ole Perus-Suomalaisia, vaikka sosiaalinen media heitä näyttää haluavan tukea. Monet suomalaiset ovat ihan sivistyneitä ihmisiä,"

Että tämmöistä. Perussuomalaisia saa edelleen mollata mennen tullen mutta, jos vähänkin kommentoi jotain negatiivistä mistä tahansa ulkomaan eläviin liittyvistä asioista, niin heti alkaa R-kortti viuhua.

Välillä tuntuu, että tässä maassa ovat kaikki muut tasa-arvoisia paitsi tavalliset suomalaiset.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Jeps, ja "Kaikki afrikkalaiset eivät ole somaleita...plaaplapla " - toteaisin tähän.

Simon Wahlroos

Ihmisarvo on periaatteessa ihmisoikeus, mutta käytännössä tekosyy, jolla se kokoomuksen tm vastaavien kansan uusliberaalien kuppareiden avulla evätään kaikkien maailman valtioiden perusväestöltä, sikäli kun sen tunnustaminen estää ylikansallisia yrityksiä hyväksikäyttämästä valtion luonnonvaroja ja orjuuttamasta valtion kansalaisia niiden hyödyntämisessä. Jos ei ihmisarvoa saada riistettyä perusväestöltä manipuloimalla paikallisia ja maahanmuuttajia tuhoamaan heidän yhteishenkeä, niin sitten ihmisarvo riistetään troolaamalla heidän kalat ja kylväen ympäristöriskejä tai pommeja tai heidän maahansa.

Toimituksen poiminnat