caalim68

Seuraava ulkoministeri on Pekka Haavisto

Pekka Haavisto on 90-luvulla aloittanut kehitys- ja yhteistyöministerinä. Hän on ollut kaksi kertaa presidenttiehdokkaana. Hän on ollut mukana myös kansainvälisissä YK-tehtävissä. Haavisto on toiminut ulkoministerin erityisedustajana Afrikan kriiseissä, erikoisalueenaan Sudanin ja Somalian konfliktit. Nyt tällä hetkellä on kriisi Afrikan sarvessa, jonka Pekka osaa hoitaa oikein.

Hyvä hallituspohja olisi lähes sama kuin Vanhanen II hallituksessa, jonka aikana Suomi oli EU-puheenjohtajana niin kuin se tulee olemaan tämän vuoden heinäkuusta. Keskustan paikan ottaisi SDP, koska nyt Keskusta on menossa oppositioon. Hallituksessa olisivat näin SDP, Kokoomus, Vihreät ja RKP.  Näillä puolueilla on hyvin samankaltainen näkemys EU-politiikasta, ulkopolitiikasta ja turvallisuuspolitiikasta, ilmastomuutoksesta sekä SOTE-uudistuksesta. He edustavat suomalaisten enemmistöä, myös eliittiä ja koulutuslaitosta sekä pääkaupunkiseutua. Lipposen aikana puna-multayhteistyö toimi, joten hallituspohja ei ole epävarma. Kokoomuksen ja SDP:n aika on nyt korjata 4 vuoden aikana virheensä, joiden ansiosta Perussuomalaiset saivat vaalivoiton näissä mielenosoitusvaaleissa. Näiden puolueiden edustajista on myös enemmistö naisia, mikä on hyvä asia. Kaikki heistä ovat hyvin koulutettuja ja he edustavat tasa-arvokehitystä Suomen yhteiskunnassa.

Nykyisessä sekavassa kansainvälisessä tilanteessa Suomen ei ole vara kuhnailla hallituksen muodostamisessa, vaan tarvitaan nopeasti yhteistyökykyinen hallitus luotsaamaan Suomea läpi näistä karikoista. Olen jo pitkän aikaa ollut Suomessa maahanmuuttajana ja sinä aikana olen voinut seurata ja analysoida suomalaista yhteiskuntaa. Perussuomalaisten puheenjohtaja Halla-aho on sanonut, että Suomeen ei tarvita maahanmuuttajia. Hänen pitäisi ehkä käydä Helsinki-Vantaan lentokentällä tai Rautatieasemalla klo 6 aamulla, niin hän huomaisi, että kaikki silloin liikkeellä olevat työntekijät ovat maahanmuuttajataustaisia. Tämä työ on myös tarpeellista ja se tarvitsee tekijänsä. Jos hän tarkoittaa tummaihoisia muslimeja, kuten somaleja, heidän työllistymisensä on mennyt hyvään suuntaan. Toinen sukupolvi on myös kouluttautunut ja mukana työelämässä, kuten lapseni. Jos joku tekee rikollisia tekoja, kaikki ovat samassa asemassa lain edessä ja siitä ei tarvitse tehdä eri numeroa. Olemme siitä kaikki samaa mieltä. Suomi ei todella tarvitse rikollisryhmiä ja vihapuheita pitäviä antiryhmiä – vastustivatpa he sitten maahanmuuttajia, naisia, uskontoja tai mitä tahansa – eikä heitä tarvitse sietää.

Minä toivon, että seuraava hallitus toimii hyvin pohjalla SDP, Kokoomus, Vihreät ja RKP, joilla on yli sata kansanedustajaa. Toivon näiden puolueiden ymmärtävän saman. Suomelle tuo myös hyvää mainetta, jos Vihreät saavat ensimmäistä kertaa ulkoministerin salkun. Odotan innolla kommenttejanne siitä, onko Pekka Haavisto hyvä ulkoministeriksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Paras mies Haavisto on siihen tehtävään. Pitkä kokemus kansainvälisistä asioista ja jo valmiiksi tunnettu maailmalla.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Haavisto on monessa suhteessa hyvä, mutta ei ulkoministeriksi. Suoraan sanottuna kauhistuttaa ajatus, että suhteet USA/Trump ja Venäjä/Putin olisivat Haaviston varassa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Selvisihän niistä Soinikin. Miksei sitten Haavisto, jota pätevämpää miestä siihen hommaan ei Suomesta löydy.

Toimituksen poiminnat