caalim68

Kokoomuksesta ei tule suuri puolue tulevaisuudessa

Kokoomuksen tulevaisuudessa on synkkiä pelon pilviä, jos se ei palaa alkuperäisille arvoilleen ja periaatteilleen.

Ihmiset tarvitsevat turvallista perhettä ja yhteiskuntaa sekä uskoa tulevaisuuteen. Pelko on rakkauden vastakohta ja ilman rakkautta ei ole henkilökohtaista menestystä. Kokoomus on ollut sekä perhearvojen että koulutuksen, turvallisen ympäristön ja kaupunkien bisnesmiesten asialla.

Maa näyttää nyt pettävän Kokoomuksen jalkojen alta ja toiset voimat ottavat ohjat käsiinsä. Kaikissa suurissa kaupungeissa turvallisuus on huono: murrot, raiskaukset ja pahoinpitelyt lisääntyvät ja ihmiset ovat yhä vieraampia toisilleen. Monet rikollisista maahanmuuttajista eivät ole saanut ansaitsemaansa tuomiota eli pakkokarkotusta.  Hyvät maahanmuuttajat kärsivät tästä, koska heidät laitetaan samaan laatikkoon heidän kanssaan. Tarkoittaako Kokoomuksen tukeminen näissä kaupungeissa, joissa puolueella on ollut valta pitkään, sitä että ihmisistä ei välitetä? Eikö Kokoomuksen pitäisi juuri edistää vastuullisuutta omasta tulevaisuudesta ja perheestä? Olisiko aika alkaa taas välittää ihmisistä?

Enemmistö Kokoomuksen kansanedustajista on ylimielisiä ja oman puolueen jäsenten, koko kansasta puhumattakaan, edut eivät kiinnosta heitä. He ajattelevat, että kansanedustajan paikka on heidän työpaikkansa, vaikka se on luottamuspaikka. Mutta ovatko he luottamuksemme arvoisia?

Suomalaiset liikeliberaalit ovat myymässä valtion ja kuntien omaisuutta ulkomaille. Tämäkö on isänmaallinen puolue vai onko jo suomalaisuudesta tullut kirosana? Liberalismista on nyt tullut kaikkien puolueiden ”linja”. Se on myös hyvin epämääräistä ja harva ymmärtää sen merkitystä. Puolueista on tullut tuuliviirejä, joissa puolueen linjasta ei voida juuri puhua. Puoluejohtajien pitää uudistaa Kokoomusta ja tuoda takaisin puolueen jalot alkuperäiset arvot. Ihmiset haluavat selkeitä arvoja, vaikka nyt kaikki puolueet ovat samaa harmaata liberalismin massaa. Ihmiset odottavat edustajaltaan selkärankaa ja mielipiteitä. Kokoomus ilmoittaa tavoitteikseen kansallisen perinnön, Suomen kielten ja kulttuurien vaalimisen ja tukemisen, koko kansan osaamis- ja sivistystasosta huolehtimisen sekä työn ja yrittäjyyden edistämisen. Tämä ei ole liberalismia.

Minä olen Nur Mahamed ja haluan nyt mennä äänestämään Kokoomusta, kuten olen tehnyt 20 vuoden ajan. Mutta minä haluan äänestää perheen, uskonnon ja minulle tärkeiden arvojen puolesta. Mutta miten voin äänestää Kokoomusta, kun se on samanlainen liberalistinen puolue kuin kaikki muutkin, eikä enää seiso arvojensa takana? Tarvitaan nyt ehdottomasti todellista uudistusta ja paluuta omiin alkuperäisiin arvoihin ja identiteettiin. En usko, että Kokoomuksesta tulee enää iso puolue tulevaisuudessa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän JukkaTuunanen1 kuva
Jukka Tuunanen

Kiitoa asiallisesta kirjoituksesta. Itse kirjoitin asiasta 30.3.
http://jukkatuunanen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/272...

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

"Ihmiset tarvitsevat turvallista perhettä ja yhteiskuntaa sekä uskoa tulevaisuuteen. Pelko on rakkauden vastakohta ja ilman rakkautta ei ole henkilökohtaista menestystä. "

Juuri näin. Rakkautta ja rajoja. Valtiossa, yhteiskunnassa ja perheessä. Lait, kansalliset js kansainväliset, on tehty yksilön turvaksi, pelisäännöilksi, joita noudattamalla ihmisen on mahdollista saavuttaa (teoriassa) se mitä hän pitää itselleen tärkeänä. Tehdä maali jalkapallossa noudattamalla pelin sääntöjä.

Jalkapallon sääntöjä noudatetaan jokaisessa maapallon kolkassa. Mutta tuomareita tarvitaan jotta sääntöjä/lakeja ei rikota ratkaisematta. Punainen kortti, ulosajo tai keltainen kortti, varoitus tai pelkästään huomautus ovat pallopelin säännöt, joita pelaajat ovat suostuneet noudattamaan ostaessaan pelaajalisenssin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Liberaali" käsitteenä on ongelmallinen. En pysty pitämään vasemmistoa liberaalina, koska esimerkiksi SDP on hyvinkin vanhakantaisesti sitoutunut konservatiiviseen luokkayhteiskuntakäsitykseen ja työmarkkinajärjestöjen valtaan.

Voidaanko vihreitä pitää liberaaleina, koska he ovat kieltämässä yhtä sun toista normaaliin elämään kuuluvaa?

Ja onko se liberaalius sittenkään oikein tulkittuna edes huono asia? Se voi tarkoittaa muun muassa laajennettua yrittämisen vapautta ja sen helpottamista, alempaa verotustasoa, pienempää byrokratiaa j.n.e.

Oikeastaan oma arvoliberaaliuteni estää minua äänestämästä niin vasemmistoa, vihreitä kuin perussuomalaisiakin, kristillisistä puhumattakaan.

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Isänmaa, ja senmukaisuus on eri lailla käsitetty asia. Jokainen sisällissodan aikanakin kamppaili isänmaan puolesta.

Vähän sama tulee mieleen siitä, kun Kristinuskon koetaan ottavan osuus siitä hyveellisestä, joka on elämääturvaavaa aina, ja kaikille.

Tai jos puhutaan kestävistä edellytyksistä, luonnon suhteen. Asia ei ole vain vihreiden "omaisuutta".

Yhteiseksi tarkoitetut asiat ovat yhteisiä. Erimielisyydet tulee kartoittaa, ja käyttää tässä energiaa, jotta saadaan selkeyttä.

Jos vaikka isänmaa on tietty, ei siinä välttämättä ole oikeutta kuin puolella kansalla, tai jotain tällaista. Ajatuksena tämä jako kun menee enemmän vielä käytäntöön, ... ehkä se livahtaa, vaikkei ole tarkoitusta edes.

Toimituksen poiminnat