caalim68

Matut, raiskarit ja väkivalta

Poliittinen väkivalta nostaa Suomessa hälyttävästi päätään. Ei ole kauaa siitä, kun pääministeri Jyrki Kataista uhattiin puukolla. Ja juuri tuli tieto siitä, että valtionvarainministeri Alexander Stubbin kimppuun on käyty Tampereella.

Näitä hyökkäyksiä hämmästyttävämpää on vain väkivallan aktiivinen hyväksyntä. Katsoin kokoomuspoliitikkojen kotisivuja Facebookissa ja sieltä löytyi aivan uskomatonta törkyä. Stubb olisi kuulemma ”saanut mitä on tilannut” ja ”saanut oikeutensa mukaan, kun kehtasi valehdella eduskunnalle”. Vasemmistolaiset matuttajat ovat erityisen kunnostautuneet tällaisen roskan levittämisessä.

Teillä suomalaisilla on tällaisiin tilanteisiin hyvä sanonta: ”höpö höpö”. Stubb ei ole tietenkään valehdellut, eikä poliittista väkivaltaa tule missään nimessä hyväksyä. Ei edes silloin, kun se kohdistuu perussuomalaisten puoluetoimiston ikkunoihin.

* * *

Olen työskennellyt maahanmuuttokonsulttina ja tehnyt läheistä yhteistyötä useiden vastaanottokeskuksien kanssa sekä päässyt tutustumaan maahanmuuttajien arkeen.

Poliisilta saatujen raporttien mukaan näyttää ikävä kyllä selvältä, että kaikki maahan tulleet turvapaikanhakijat eivät ole osanneet käyttäytyä suomalaisen yhteiskunnan sääntöjen mukaan. Mediassa kohua herättäneet raiskausepäilyt ovat erityisen tuomittamia ja vastenmielisiä. Raiskarit tulee saattaa edesvastuuseen lain edessä ja heidät tulee tuomita kaikella sillä ankaruudella, jonka laki tästä vastenmielisestä teosta rangaistukseksi määrää.

Pelkän tuomitsemisen lisäksi meidän on kuitenkin hyvä hieman ymmärtää ilmiön taustasyitä.

On selvää, että sotatoimialueilta läpi Euroopan pakenevilla miehillä (ja naisilla) ei ole helppoa. Olen päässyt kuulemaan heiltä järkyttäviä tarinoita kotimaistaan ja näiden oloista.

Asiantuntija-arvioiden mukaan noin 30 000 turvapaikanhakijasta jopa 4 000 kärsii erilaisista mielenterveysongelmista.

Meidän on pystyttävä puuttumaan tähän ongelmaan aktiivisesti. Parhaiten se onnistuu siten, että näille työkykyisille nuorille miehille annetaan työitä. Englanninkielistä sanontaa mukaillakseni toimettomat kädet ovat pirulle houkutus.

* * *

Suomalaisen yhteiskunnan suurin arvo on rauhallisuudessa ja siinä, että osaamme elää yhdessä.

Älkäämme hyvät ihmiset antako pelolle ja vihalle valtaa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Janne Hilden

"Älkäämme hyvät ihmiset antako pelolle ja vihalle valtaa."

Jees, siinä on maahanmuuttokonsultinkin hommat liipasimella jos negatiivisuus vielä mamubisnestä kohtaan hälyttävästi kasvaa. Ymmärrän huolesi.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Eiköhän se päinvastoin teetä vain lisää hommia.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Myös raiskaukset ovat "aktiivisesti" hyväksyttyjä. Uhri sivuutetaan ja keskitytään tekijän ongelmiin. Tekijä nähdään uhrina ja todellinen uhri pyyhitään pois. USA:ssa raiskauksista jaetaan pitkät tuomiot. Niin pitäisi Suomessakin tehdä. Tuomio pitäisi suhteuttaa teon vakavuuteen.

Käyttäjän Yhteiskuntajutustelija kuva
Janne Koski

Myös Singaporessa on kunnolliset rangaistukset. Esimerkiksi raiskauksesta seuraa vähintään 20 vuotta ehdotonta vankeutta ikävissä oloissa ja kepiniskuja paljaalle takamukselle. Lisäksi raiskaajan nimi ja kasvot julkaistaan lehtien sivuilla.

Myös rattijuoppoja, pahoinpitelijöitä ja murtovarkaita rangaistaan pitkällä kakulla, kipeällä takamuksella sekä nimien ja kasvojen lehtijulkaisuilla.

Käyttäjän valtakunnan kuva
Kimmo Liimatainen

Minua ihmetyttää, miksi minun Suomen valtiolle maksamiani verorahoja pitäisi käyttää johonkin, johon minulla ei ole ollut koskaan mitään osaa eikä arpaa?

Eikä tule koskaan olemaankaan mitenkään muuten kuin että haitta tulee osumaan minuun.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Tämä on nyt se kuuluisa paikka äänestää jaloillaan jollei innosta.

Yhteiskunta on kaikki tai ei mitään ratkaisu. Siihen kuulumalla osallistut sen ylläpitoon verorahoillasi ja osallistut niiden käyttötavasta päättävien valintaan. Sitä sanotaan demokratiaksi.

Käyttäjän valtakunnan kuva
Kimmo Liimatainen

Näinkö on? Meinaatko, etten saa mielipidettäni ilmaista vaan pitäisi heti lähteä niin sanotusti v'''un täältä?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #14

Kyllä. Jollet halua maksaa veroistasi yhteiskuntaa kokonaisuudessaan, palasia ei ole tarjolla.

Mielipiteen saa ja pitääkin sanoa, muttei pidä ihmetellä, jos siihen vastataan faktoilla.

Käyttäjän valtakunnan kuva
Kimmo Liimatainen Vastaus kommenttiin #18

No kysytäänkö sitten näin:

Minua ihmetyttää, miksi Suomen valtion verorahoja pitäisi käyttää johonkin, jonka syntyyn Suomen valtiolla ei ole ollut mitään osaa eikä arpaa?

Eikä taida tulla koskaan olemaankaan – muuta kuin menoja kun haitta tulee osumaan Suomen valtioon.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Kiitos kirjoituksesta. Kysyisin bloggaajalta tekstin kannalta keskeisen luvun lähteestä. Mistä tämä seuraava tieto on peräisin? "Asiantuntija-arvioiden mukaan noin 30 000 turvapaikanhakijasta jopa 4 000 kärsii erilaisista mielenterveysongelmista."

Käyttäjän nurmenmarkku kuva
Markku Nurmi

Onneksi Suomessa ei ole enää vuosikymmeniin esiintynyt todellista poliittista väkivaltaa. Oikeistolaisten toteuttamaa väkivaltaa oli tarjolla viimeksi n. 85 vuotta sitten. Siis paljon ennen meitä useimpia.

Blogistin taustat taitavat olla erityisen rauhalliset, kun hän on huolestunut poliittisen väkivallan nostavan päätään Suomessa. Hän kirjoittaa: "Ei ole kauaa siitä, kun pääministeri Jyrki Kataista uhattiin puukolla." Kataiselle puukkokäärön avaaminen tapahtui 22.10.2012 Turussa. HS kertoi asiasta silloin näin: "Mies meni polvilleen maahan Kataisen eteen ja avasi mukanaan olleen käärön, josta paljastui veitsi. HS:n haastattelema aivan vierestä tapauksen nähnyt silminnäkijä sanoi, ettei pitänyt tilannetta uhkaavana."

Blogisti muistuttaa meitä myös tuoreimmasta kokoomuspoliitikkoon kohdistuneesta tapahtumasta: "Ja juuri tuli tieto siitä, että valtionvarainministeri Alexander Stubbin kimppuun on käyty Tampereella." CocaColaa taisi saada naamalleen.

Ikäviä tapauksia molemmat siis. Mutta en juuri maailmanmitassa pitäisi kyseisiä episodeja aidosti huolestuttavina.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Eikö jokin aika sitten ollut sellainen kakunheittoliike.
Tuleeko Coca-Colan viskelystä trendiä?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Toivottavast tämä ei heijastu negatiivisesti coca-colan maineeseen.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Oikein hyvä ja asiallinen kirjoitus ja konsultti pureskelee oivallisesti olemassaolevaa ongelmaa.

Estääksemme kumuloitumisen ja tilanteen räjähtämisen käsiin, olisi mielestäni hyvä hakea ratkaisua hieman pidemmällä tähtäimellä. Turvapaikanhakijan on tarkoitus olla vain tilapäisesti turvassa oman maansa kaoottista ja hengenvaarallista tilannetta. Jossain vaiheessahan tilanne kuitenkin siellä omassa kotimaassa normalisoituu. Nyt pitäisikin tehdä niin, että turvapaikanhakijoiden maassaoleskelulupa määräaikaistetaan. Vaikkapa aluksi vuodeksi kerrallaan.

Näin autetaan parhaallla tavalla näitä ressukoita palaamaan omille juurilleen, omaan kulttuuriinsa, oman maansa tulevaisuutta rakentamaan. Samalla vältetään mahdollisten elintasoparasiittien pesiytyminen ja säästetään yhteiskunnan varoja.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Tilanne Syyriassa on ollut erittäin huono jo useita vuosia. Sota ei tunnu sotimalla loppuvan. Somalian turvallisuustilanne on ollut äärimmäisen huono jo 1990-luvulla. Tilanne on eskaloitunut aika ajoin eikä Somalian rauhoittumisesta vieläkään ole kuin hentoja toiveita.

Jos ajatellaan oleskelun olevan vain määräaikaista, maahanmuuttajat ikään kuin varastoidaan odottamaan. Kotouttaminen jäisi tekemättä. Pakolaiselle ei tarvitsisi opettaa suomea eikä antaa työpaikkaa. Ongelmat vastaanottokeskuksissa paisuisivat, kun edes turvapaikan saaneita ei integroitaisi yhteiskuntaan.

Itse näen asian niin, että autamme näitä ihmisiä jaloilleen, pärjäämään uudessa elinympäristössä. Toki monet lähtevät tilanteen normalisoiduttua lähtömaassa, vapaaehtoisesti maataan rakentamaan.

Mitä elintasopakolaisiin tulee, heidät käännytetään joka tapauksessa pikakäännytyksellä takaisin, kun saamme vielä sopimukset lähtömaiden kanssa tehtyä. Ulkoministeri tekee tämän eteen töitä parhaillaan.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Pitääkö rikollisliigojen hoitaa liikennettä ja valikoida maahantulijat?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

#13.

Niin, tuossa ehdotuksessa on se ongelma, että lähtijöiden maa tyhjenee " osaajista " kun kotimaahan paluuseen ei kannusteta. Tämän logiikan mukaan meillä on kohta oikeasti väestöongelma ja käänteinen ongelma on sitten siellä lähtömaassa. Eikä sen kotoutumisen tarvitse olla pakollista ja holhoavan keskushallinnon ohjaamaa. Kyllä reipas ja osaava pakolainen voi ihan itse opiskella kieltä ja aloittaa integroitumisen yhteiskuntaan. Osahan näistä on kuulemma Insinöörejä ja lääkäreitä, eli opiskelukin sujuu tosi helposti. Onhan se pakolainen osannut Suomeenkin asti tulla omin avuin monen turvattoman ja vaarallisen maan läpi.

Nythän tätä integroitumista on harjoiteltu jo mm ssa Somalien ja Eritrealaisten kanssa. Monta vuotta. Kun käy Itiksessä keskellä päivää, niin näkee käytännössä onnistumisen.

Mikä sitten saisi integroitumisen muuttumaan paremaksi yht'äkkiä ? Ei taida valitettavasti sellaista kikkakolmosta löytyä. Ei ole löytynyt Ruotsissakaan, tai Saksassa.

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev

Palautukset eivät ole onnistuneet Ruotsissa, vaikka maalla on palautussopimusta Irakin ja Afganistanin kanssa. Tässä juuri kulminoituu maahanmuuttobisnekset strategiaa : "Voimme rahastaa näillä ihmisillä, kun suurin osa lähtee/lähetetään pois tai valuvat kohti pääkaupunkiseutua eivätkä ole enää meidän ongelmia". Sallitaako oikeasti tämänkaltaista toimintaa nykyaikaisessa Suomessa? Maahanmuuttoa varten on perustettava maahanmuutto- ja turvallisuusasiantuntijoista koostuva työryhmä ja jos hallitus itse ajaa ainoastaan sidosryhmien agendoja niin hallitusta on pakoitettava siihen. Pahimmassa tapauksessa (toivottavasti ei) poikkeuslain turvin.

Kirjoitin aiheesta tässä:

http://sibilyanev.puheenvuoro.uusisuomi.fi/208284-...

Sibil

https://sibilpolitical.wordpress.com/

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Minusta on selvää, että tällaiseen turvapaikkajoukon mukana on myös tullut rikollisia joiden ensisijaine motiivi ei ole turvapaikka. Luulisin joukossa olevan rikollisliigojen renkejä velkoamassa pakolaisia.
Saattaa olla sellaisiakin joiden tarkoitus on provosoida levottomuuksia.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

suomessa poliittista väkivaltaa suorittaa niin vasemmisto kuin oikeistokin, mutta määrällisesti ja laadullisesti olemme kuitenkin pohjakastissa euroopan mittakaavassa. esimerkkinä somessa leviävä video missä välimeren alueelta kotoisin olevalta poliitikolta revittiin kirjaimellisesti vaatteet päältä vihaisen väkijoukon käsittelyssä.

Sari Haapala

"Asiantuntija-arvioiden mukaan noin 30 000 turvapaikanhakijasta jopa 4 000 kärsii erilaisista mielenterveysongelmista.

Meidän on pystyttävä puuttumaan tähän ongelmaan aktiivisesti. Parhaiten se onnistuu siten, että näille työkykyisille nuorille miehille annetaan työitä. Englanninkielistä sanontaa mukaillakseni toimettomat kädet ovat pirulle houkutus."

Näiden tarpeiden yhteensovittaminen on melko varmasti aika haasteellista, sillä työnantajat saattavat suhtautua melko varauksellisesti työnhakijaryhmään joista yli 10% kärsii mielenterveysongelmista. Yksilöllisiä tietoja työnantaja ei luonnollisestikaan voi selvittää, mutta työnantajat suhtautuvat varmasti aika suurella varauksellla turvapaikanhakijoiden palkkaamiseen tämän ja muiden viime aikoina julkisuuteen tulleiden kymmenien tapausten johdosta.

Miten Nur Mohamed parantaisi näiden työkykyisten miesten tilannetta nyt kun töitä on melko vähän tarjolla ja vaatimukset avoimiin työpaikkoihin ovat lähtökohtaisesti kovat?

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

"...poliittista väkivaltaa tule missään nimessä hyväksyä. Ei edes silloin, kun se kohdistuu perussuomalaisten puoluetoimiston ikkunoihin."

Poliittista väkivaltaa tule missään nimessä hyväksyä. Ei edes silloin, kun se kohdistuu Kokoomuksen puoluetoimiston ikkunoihin, ja ei jopa edes silloinkaan kun se kohdistuu Alexander Stubbiin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Teillä suomalaisilla on tällaisiin tilanteisiin hyvä sanonta: ..."

Oliko tuossa painovihre? Tarkoititko "Meillä" vai "Teillä"?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tämä blogikirjoitus kuuluu sarjaan "höpö höpö".

Valtiovarainministeri Stubbin ( kok.) tyylisesti lukuja ( 4000 mielenterveysongelmaista turvapaikanhakijaa) keksitään ilmeisesti ihan omasta päästä.

Niinpä raiskausten taustasyyksi nostetaankin monien suomalaisten epäilemän kulttuuri- ja uskontoeron sijaan asiantuntijoiden diagnosoimat sotatoimialueilla syntyneet mielenterveysongelmat.

Kyseessä on merkittävä ulostulo maahanmuuttajakonsultti Nur Mohamedilta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

No itse asiassa tarkoitin siis kysyä "Teillä suomalaisilla" vai "Meillä suomalaisilla" - ottaen huomioon kirjoittajan statuksen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #27

Nur Mohamedin liikkuessa "höpö höpö"- linjalla ei tuollainen yksityiskohta voi olla kovinkaan merkittävä blogin kokonaisilmeen kannalta, ei ilmeisesti ainakaan hänen omasta mielestään.

Seppo Hildén

"Mediassa kohua herättäneet raiskausepäilyt ovat erityisen tuomittamia ja vastenmielisiä. Raiskarit tulee saattaa edesvastuuseen lain edessä ja heidät tulee tuomita kaikella sillä ankaruudella, jonka laki tästä vastenmielisestä teosta rangaistukseksi määrää.

Pelkän tuomitsemisen lisäksi meidän on kuitenkin hyvä hieman ymmärtää ilmiön taustasyitä.

On selvää, että sotatoimialueilta läpi Euroopan pakenevilla miehillä (ja naisilla) ei ole helppoa."

Siis mitä v****a, blogisti pyytää ymmärtämään lapsiin kohdistuneita raiskauksia koska raiskaajat tulevat sotatoimialueilta.

Ei hyvää päivää.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Hyvää päivää kyllä, mutta älä viitsi kaivella tikulla asioita.

Hän ei kehota hyväksymään, vaan ymmärtämään taustoja. Tuo käsite "lapsiin kohdistuneet raiskaukset" on myös tarkoitushakuinen, koska henkkareita tuskin on kysytty niiltä teineiltä. Useissa Euroopan maissa suojaikäraja on nimenomaan 14-vuotta, ja mm. Ruotsissa 15-vuotta, mutta kun puhutaan lapsista tällaisessa yhteydessä, niin ajatus menee lähinnä pedofilian puolelle.

Prempi jättää tuomitsemiset tuomioistuimille, jotka pystyvät ottamaan selvää kaikkien yksittäisten tapausten erilaisista yksityiskohdista ja tilanteista ja tekemään siltä pohjalta harkitun tuomionsa. Sama pätee myös kotoperäisten rikollisten kohdalla.

Seppo Hildén

Mitä kohtaa Kuikka ei suomen kielessä ymmärrä?

Jos blogisti kirjoittaa että pitää ymmärtää näitä alaikäisten raiskaajia koska sotatoimialue niin eikö tuo ole aika tökerösti sanottu.

ja että 14 vuotias on Kuikan mukaan jo suojaikärajan puitteissa, niin ei voi kun toivoa ettei Kuikalla ole tyttäria koska tuo suojaikäraja.

Voi Jeesus!

Toimituksen poiminnat