caalim68

Suojelupoliisin uhka-arvio on otettava vakavissaan

  • Suojelupoliisin uhka-arvio on otettava vakavissaan

Suomen suojelupoliisi julkaisi tiistaina uhka-arvion Suomen kansallisesta turvallisuudesta. Arvion mukaan Suomeen kohdistuva terroriuhka on kohonnut ja monimuotoistunut vuoden 2014 tasosta. Uhkaa muodostavat niin terrorijärjestöihin yhteydessä olevat maahanmuuttajat kuin myös kotimaiset äärioikeistolaiset liikkeet.

On aivan selvää, että näin tapahtuu, kun Suomeen saapuu runsaasti turvapaikanhakijoita maista, joissa käynnissä olevan konfliktin osapuolina on terroristisia liikkeitä ja toimijoita.

Olen itse kirjoittanut näistä jo viime kesänä. Pyysin tuolloin Suomen viranomaisilta apua. ISIS-terroristijärjestön värväys on vauhdissa myös Suomessa ja kohdistuu suomensomaleihin.

Suomeen on muotoutunut terrorismia tukevia ryhmiä, jotka pyrkivät radikalisoimaan ja värväämään ihmisiä sekä lisäämään radikaali-islamistisen ideologian kannatusta. Tukiryhmittymät saattavat kasvaessaan ja vahvistuessaan ryhtyä myös operatiiviseen toimintaan. Suojelupoliisi arvioi, että tukitoiminta todennäköisesti kasvaa entisestään.

Minua hämmästyttää suuresti, että viranomaisten ja ministerien loogiseen argumentaatioon suhtaudutaan suorastaan hysteerisen tunteellisesti. Malliesimerkki tästä on Imagessa blogaava Saku Timonen (sd.), joka ei näytä ymmärtävän tilanteen vakavuutta.

Saku hyvä, sisäministeri Petteri Orpo ei ole mikään turha mies. Olen tavannut hänet useasti ja vaikuttunut miehen luonteesta. Jos  sisäministeri Orpo sanoo, että meillä on syytä pitää silmämme auki, näin kannattaa tehdä.

Maahanmuutto on nykypäivänä arkipäivää ja siihen ei kannata suhtautua ideologisella kiihkolla. Laki antaa jo nyt viranomaisille oikeuden karkottaa maasta vakaviin rikoksiin syyllistyneet.

Suojelupoliisin uhka-arvio on otettava vakavissaan.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Uhka-arvion taso todettiin matalaksi.

Harri Immonen

Virkistävää ja hyvin tarpeellista tekstiä Nur. Juuri tällaisia asioista kokonaisvaltaisesti tarkastelevia bloggauksia Suomi tarvitsee. Olen vaikuttunut.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Nämä sakutimoset ovat iso ongelma sillä osa ei ymmärrä ottaa kaveria huumorilla. Sitten tulevat markkuhuuskot jotka saivartelevat kysymyksillä "tarkoitatko nyt kaikkia vai osaa".
Eli ensiksi pitää yrittää selittää toisille, että tuo sinun ajatus ei ole välttämättä oikea vaikka olet kavereidesi ja ideologiasi kanssa sitä mieltä. Ja sitten saivartelijoille pitää vielä selittää, ettet ole rasisti. Sitten sattuu vielä nämä ihmiset jotka tarraavat kirjoitusvirheisiin niin rakentava keskustelu on hankalaa.
Mä asun Tukholmalaisella "no-go alueella" ja täällä on ollut näitä "Je suis Kouachi" tekstejä yms. Ja Göteborgissa on ollut näitä "käänny tai kuole" tekstejä. Kuulin et tossa oli yks Rinkebyn kasvatti saanut sankarikuoleman Syyriassa ja sama rekrytointi jatkuu sillä toiset kiistää totuuden ja osa saivartelee.

Blokkaukses oli hyvä ja todella aiheellinen.

Ps. Maailman paras somppu asuu mun naapurissa.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Mitä hysteerisen tunteellista suhtautumista Nur Mohamed näkee Timosen bloggauksessa? Tosiasia on, ettei Orponkaan mielestä noista 300 yhteyksiä omaavista voida puhua terroristeina. Yhteydet terroristijärjestöön voivat tarkoittaa mitä tahansa, vaikka perhe- ja ystävyyssuhteita. Ainoat tähän mennessä terroriin syyllistyneet ovat kantaväestön ääriajattelijoita. Se on hyvä jos ääri-islamisteja tarkkaillaan, mutta konkreettinen uhka tulee tällä hetkellä nuivaliston suunnasta.

Juha Rintala

"Tiedämme myös ISIS: in tavoitteena olevan kaikkien vääräuskoisten tappaminen eli myös sekulaarien, maallistuneiden muslimien, eikä ainoastaan muiden uskontokuntien edustajien kuin muslimien tappaminen."

Tekeeköhän Israel sitten jotain väärää, kun se tappaa täysin rinnoin kaikenlaisia muslimeja?

Eipä kyllä "maallistuneet muslimit" silloin sureta, kun Jumalan silmäterä tappaa parissa viikossa 1 000 muslimia.

***
"ISIS-terroristijärjestön värväys on vauhdissa myös Suomessa ja kohdistuu suomensomaleihin."

Samainen Supo on myös useasti sanonut, että Suomessa ei ole merkkejä värväystoiminnasta, joten joku ei viitsi lukea läksyjänsä.

Toisekseen, ne "suomensomalit" lähtivät Syyriaan -ja liittyivät lopulta ISIS:iin" aivan omasta tahdostaan, kenenkään painostamatta.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Israel on tappanut muslimeita vain sodissa, ja puolustautuessaan terroristeja vastaan.

Uskon tähden ei Israel tapa ketään. Samaa ei voi sanoa muslimeista, heillä on Isis, alShabaab, alQaida, boko haram ja ties kuinka monta innokasta kansanmurhaporukkaa siivoamaan väärinuskovat maasta.

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

Jotta voidaan myös keskustella itse asiasta eikä asiasta keskustelusta, saati keskustelusta keskustelusta, niin alla kyseinen uhka-arvio.
https://www.poliisi.fi/supo/terrorismintorjunnan_u...

Terrorismin uhka-arvio 3.11.2015

Suomeen kohdistuva terroriuhka on kohonnut ja monimuotoistunut vuoden 2014 tasosta. Vaikka terroristijärjestöjen suunnitelmallisten iskujen uhka on matala, yksittäisten terrorististen väkivallantekojen uhka on edelleen kohonnut Suojelupoliisin kesäkuussa 2014 antaman arvion jälkeen. Suomalaiset voivat joutua kohteiksi myös ulkomailla länsimaita vastaan suunnatuissa iskuissa.
Yksittäisten radikaali-islamististen väkivallantekojen uhka Suomessa samoin kuin muualla Euroopassa on kohonnut kuluvan vuoden aikana. Näiden iskujen tekijät voivat olla yksittäisiä radikalisoituneita henkilöitä tai pienryhmiä. Tekijät toimivat joko täysin itsenäisesti tai heillä saattaa olla kytköksiä ulkomailla toimiviin väkivaltaisiin verkostoihin. Iskut saatetaan toteuttaa hyvin lyhyellä aikajänteellä.
Ulkomaisissa konflikteissa – erityisesti Syyriassa ja Irakissa – aseelliseen toimintaan osallistuvien, ja Suomeen palaavien henkilöiden lukumäärä on huomattava. Suomesta lähteneiden taistelijoiden vuoksi myös ulkomaiset radikaali-islamistit tuntevat Suomen entistä paremmin.
Suomeen on muotoutunut terrorismia tukevia ryhmiä, jotka pyrkivät radikalisoimaan ja värväämään ihmisiä sekä lisäämään radikaali-islamistisen ideologian kannatusta. Tukiryhmittymät saattavat kasvaessaan ja vahvistuessaan ryhtyä myös operatiiviseen toimintaan. Suojelupoliisi arvioi, että tukitoiminta todennäköisesti kasvaa entisestään.
Suomeen on saapunut runsaasti turvapaikanhakijoita maista, joissa käynnissä olevan konfliktin osapuolina on terroristisia liikkeitä ja toimijoita. Myös Suomeen viime viikkoina saapuneiden joukossa on konfliktialueen väkivaltaisiin ryhmiin kytkeytyviä henkilöitä.
Syyrian ja Irakin konflikti ja siihen liittyvä vierastaistelijailmiö ovat aiheuttaneet jännitteitä etnisissä yhteisöissä. Jännitteiden taustalla ovat poliittiset ja uskonnolliset erimielisyydet, kun yhteisö jakautuu konfliktin eri osapuoliin.
Suomessa on myös valtioita ja uskontoja edustavia kohteita sekä kansainvälisiä tapahtumia, joihin kohdistuu tavanomaista korkeampi uhka.
Terrori-iskujen uhka turistikohteita ja länsimaiden intressejä vastaan on kohonnut kesän 2014 jälkeen. Suomalaisetkin voivat joutua kohteiksi länsimaita vastaan suunnatuissa iskuissa.

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

Sekä Supon lehdistötiedote "Turvapaikanhakijat ja kansallinen turvallisuus"
https://www.poliisi.fi/instancedata/prime_product_...

Turvapaikanhakijat ja kansallinen turvallisuus

Suojelupoliisi on arvioinut nopeasti muuttuneen turvapaikanhakijatilanteen vaikutuksia
kansalliseen turvallisuuteen. Väkivaltaisten viharikosten uhka on kohonnut
turvapaikanhakijoiden määrän huomattavan kasvun ja sen nostattaman
maahanmuuttovastaisen ilmapiirin vuoksi. Turvapaikanhakijoiden määrän nopea kasvu
lisää myös ääri-islamistisesta toiminnasta kiinnostuneiden henkilöiden määrää Suomessa.
Eurooppaan suuntautuvan suuren pakolaisvirran vaikutukset ovat ulottuneet merkittävällä tavalla
myös Suomeen. Tilanne on herättänyt vahvoja tunteita puolesta ja vastaan. Mielipiteitä on ilmaistu
ja tunteita purettu ajoittain myös laittomin keinoin. Mielenosoituksia on syksyn aikana nähty
poikkeuksellisen paljon. Internetissä maahanmuuttovastainen kommentointi ja suoranainen
vihapuhe ovat lisääntyneet.
Vaikka laittomin keinoin tapahtuvaan mielenilmaisuun ja vihapuheeseen yhtyy vain pieni
vähemmistö, voimistunut kriittinen ja jopa vihamielinen keskustelu luo aiempaa suotuisampaa
ilmapiiriä väkivaltaiselle toiminnalle ja kasvupohjaa ääri-ideologioille. Väkivaltainen ääriliikehdintä
saattaa tilanteen seurauksena lisääntyä. Suojelupoliisi arvioi, että väkivaltaisten viharikosten uhka
on kohonnut turvapaikanhakijoiden määrän huomattavan kasvun ja sen nostattaman
maahanmuuttovastaisen ilmapiirin vuoksi.
Suomen vastarintaliike SVL on käynnistänyt kampanjan Suomeen saapuvia turvapaikanhakijoita ja
uusia vastaanottokeskuksia vastaan. Kampanjassaan järjestö levittää yksipuolisia ja kärjistettyjä
näkemyksiään turvapaikanhakijoista.
Turvapaikanhakijoiden määrän nopea kasvu on lisännyt myös muuta protestiliikehdintää, jonka
yhteydessä on noussut esiin joidenkin – sekä aiemmin tunnettujen että täysin uusien –
äärioikeistoryhmien tunnuksia käyttäviä henkilöitä.
Myös anarkistit ovat viime aikoina osallistuneet rasisminvastaisiin mielenosoituksiin, joita on
järjestetty vastareaktiona turvapaikkakriittisille protesteille. Vaikka nämä eri näkemyksiä esiintuovat
mielenosoitukset ovat pääosin maltillisten kansalaisten järjestämiä rauhanomaisia tapahtumia,
kahden ideologisen ääripään osallistuminen niihin saattaa kärjistää vastakkainasettelua ja johtaa
yhteenottoihin.

Ääri-islamistinen toiminta

Suojelupoliisi arvioi, että turvapaikanhakijoiden määrän huomattava kasvu lisää myös
väkivaltaisesta ääri-islamistisesta toiminnasta kiinnostuneiden henkilöiden määrää. Viime vuosina
terrorismintorjunnan kohdehenkilöiden määrä on kasvanut tasaisesti. Turvapaikanhakijoiden
huomattava määrä todennäköisesti kiihdyttää kehitystä. Myös terrorismiin liittyvä tuki- ja
värväystoiminta saattavat lisääntyä.
Turvapaikanhakijoiden joukossa arvioidaan olevan ääri-islamistista ideologiaa kannattavia
henkilöitä ja niitä, joilla on kytköksiä ulkomaisiin terroristiverkostoihin. Joukossa saattaa olla myös
ääri-islamististen ideologioiden vaikutuksille alttiita henkilöitä sekä niitä, jotka pyrkivät
radikalisoimaan muita.
Uskonnollisten ryhmien väliset sekä uskonnollisten ja maallistuneiden ryhmien väliset suhteet ovat
kiristyneet.

Arto Kalevi

Nyt jos koskaan näistä turvallisuus asioista on keskusteltava,jos ei jo ole myöhäistä. Ei tarvitse kuin vilkaista esim. Ruotsin, Tanskan tai Saksan uutisia niin näkee mistä tässä " pakolais " invaasiossa on kyse. Ja miksi se pysyisi Suomessa hallinnassa, kuten ei sitä ole naapuri maissakaan ...

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kommentti kahteen loppukappaleeseen:
Ei ole täysin tuulesta temmattua ajatus, että ministeri Orpo on pitänyt silmänsä kiinni aivan liian kauan ja ne avattuaan toiminut mm. kansainvaellusongelman suhteen Suomen haitaksi kuin "haluton yläasteen oppilas, joka ei opettajaansa kuuntele". :-)
Tämän saattoi havaita, kun Orpolta aiemmin tentattiin kantaa ylisuuresta maahanmuutosta. Mistään sellaisesta ei kuulemma ole tarvis huolestua. Amatöörimäisyyttä?
http://wennberg.puheenvuoro.uusisuomi.fi/204582-ha...

Toimituksen poiminnat