caalim68

Uusi selkeä maahanmuuttajapolitiikka estämään maahanmuuttajarikollisuutta

Maahanmuuttajia tuli paljon Suomeen 90-luvun alussa. Kaupungistuminen on ollut voimakasta ja jatkuvaa. Nyt nämä n. 25-vuotiaat nuoret täällä syntyneet ovat enimmäkseen kortistossa työttömänä. Tämä on poliitikoille sokea piste. Itä-Helsingin ghetto voi tulla veronmaksajille kalliiksi ja yhä ongelmallisemmaksi yhteiskunnan kannalta.

Eduskunnalla ei ole näkynyt mainittavaa mielenkiintoa maahanmuuttajien asioista. Toki talous on tärkeää, mutta meillä tulee olla myös kunnollinen ja suunnitelmallinen maahanmuuttajapolitiikka. Toivon tulevaisuudessa voitavan perustaa hyvä, uusi valiokunta hoitamaan maahanmuuttajien ja vähemmistökansalaisuuksien asioita. Se voi tuoda yhteen perussuomalaiset ja vihreät ja jostain pitää löytyä yksi yhteinen politiikka, jolla maan maahanmuuttajapolitiikkaa hoidetaan. Sen myötä voidaan esimerkiksi vähentää valitettavaa maahanmuuttajien rikollisuutta.

Vastuuta ottavat ja lailliset maahanmuuttajat ovat osa yhteiskuntaamme, eikä heitä kohtaan tarvitse suhtautua rasistisesti. Toki maahanmuuttajien tulee osallistua esim. kyläyhteisönsä rakentamiseen ja tulla yhteisön osaksi. Eli olisi päästävä irti sisäänlämpiävistä yhden kansalaisuuden ryhmistä ja luotava ylikansallinen ja rikas yhteisö. Tuntevatko kuitenkaan maahanmuuttajat voimansa, joka heillä on äänioikeutensa myötä, vai antavatko he vallan pois käsistään? Ja jos joku poliitikko nyt näyttää kiinnostuneelta maahanmuuttajien asioista, muistaako hän nämä asiat myös vaalien jälkeen? Sitä jäämme mielenkiinnolla seuraamaan.

Mikä on sinun mielipiteesi tästä asiasta?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Maahanmuutto on hyvä asia, mutta tulijoille pitää olla tarjolla työtä samoilla ehdoilla kuin jos kantasuomalainen tekisi työn. Suurimman vastareaktion maahanmuuttajia kohtaan aiheuttaa varmaan vastikkeettomat tuet, rikollisuus ja työpaikkojen vienti suomalaisilta alemmalla palkalla.

Yhdysvaltojen siirtolaisbuumin syynä oli että siellä oli mahdollisuus tehdä itse itselleen elanto, ei helppo raha sosiaalitoimen luukulta.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Maahanmuuttajarikollisuus vähenee kun rikollinen palautetaan lähtömaahansa, missä kotoutuminenkin kävisi luontaisemmin, niinkuin syntyjään.

Kari Savinen

Kirjoitin tässä taanoin tuosta itä-Helsingin ongelmasta, mutta joku oli pahoillaan siitä, että tämän tapaista lietsotaan. Kertoi vielä asuvansa alueella, eikä ole huomannut mitään, kaikki on kuulemma OK ?

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Kari, oletko Itä-Helsingistä? Kysyn, sillä tiedoistasi tätä asiaa ei löydy, ja itse siellä asuvana en ole mitään erityistä ongelmaa havainnut.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Karilla on varmaan aikomus heikentää Itä-Helsingin mainetta ja sitten tehdä asuntosijoituksia siellä. Tai hän haluaa kostaa siitä että Itä-Helsinkiin on syntymässä vahva identiteetti ja yhteishenki kun siellä puolustaudutaan hommaforumia vastaan.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Erinomainen kirjoitus. Tosin sen verran huomauttaisin, että ei sellaisiin vähemmän vastuuta ottaviin tai laittomiinkaan maahanmuuttajiin pitäisi suhtautua rasistisesti. Kriittisesti toki voi, ja pitääkin suhtautua.

Jani Virtanen

Oikein osuva kirjoitus, jossa oli rakentavia elementtejä, päinvastoin kuin eräiden kantaväestöön kuuluvien rasismilänkytyksessä, joka ainoastaan kaivaa juoksuhautoja ihmisten välille. Ilmeisesti täytyy odottaa, että totuus tulee mamun suusta; tämä oli ensimmäisiä kirjoituksi siihen suuntaan.

Toimituksen poiminnat