caalim68

ISIS - Suomensomalit tarvitsevat viranomaisten apua

 • ISIS - Suomensomalit tarvitsevat viranomaisten apua

Hyvät Suomen viranomaiset,

Toimin aktiivisesti Suomen somalitaustaisen väestön yhteisössä ja minulla on teille vakavaa asiaa. Niin minä kuin yhteisömme tarvitsee teiltä pikaisesti apua.

Avuntarpeen taustalla on Irakin ja Levantin islamilainen valtio –niminen organisaatio, joka tunnetaan paremmin ISIS-terroristijärjestönä. Tämä kyykäärmeen sikiö levittää myrkkyään aktiivisesti Suomeen ja houkuttelee meidän nuoriamme mukaan omaan toimintaansa.

ISIS:n rekrytointotoimenpiteet ovat hälyttävän aktiivisia suomensomalien keskuudessa. Ammattimaisesti toimivat rekrytoijat kohdistavat toimenpiteensä 16–25 –vuotiaisiin nuoriin miehiin ja ovat ikävä kyllä onnistuneet tässä useaan otteeseen.

Suomesta on jo lähtenyt kymmenittäin nuoria miehiä ISIS:n riveihin taistelijoiksi.

Me vastuulliset suomen somalitaustaiset emme voi hyväksyä tätä. Tämä tuntuu meistä yhtä pahalta kuin kenestä tahansa kantasuomalaisesta.

ISIS:n propagandaa levitetään nykyään aktiivisesti sosiaalisessa mediassa ja sen jihadistinen sanoma on selkeää, mustavalkoista ja yksinkertaista. ISIS haluaa perustaa uuden islamilaisen dynastian – maan, jossa eletään islamilaista elämää, Kalifin sana on Laki, oppi oikeaa ja jonka joissa virtaa hunajainen maito. Tämä kaikki toteutuu, jos vain sen puolesta ollaan valmiita taistelemaan.

Suomessa elävät somalitaustaiset nuoret ovat otollista maaperää propagandaa suoltaville rekrytoijille. He kokevat täällä juurettomuutta ja ovat pettyneitä siihen miten he ovat päässeet integroitumaan yhteiskuntaan – töiden löytäminen on vaikeaa ja islam edelleen Suomessa uusi uskonto. Muslimin silmissä Suomi on selkeästi kristitty maa.

Kun yhteiskunta torjuu somalitaustaiset nuoret, he ovat suuressa vaarassa syrjäytyä. Tällöin ISIS:n rekrytoijat iskevät.

ISIS on tavattoman hyvin rahoitettu organisaatio. Sen rekrytoijat ovat ammattilaisia ja pystyvät lupaamaan nuorille suuria summia rahaa. Sotaretkestä voi saada jopa 10 – 15 000 euroa. Terroristijärjestö luonnollisesti maksaa nuorille matkat. Harva nuori tulee ajatelleeksi, että sotaan lähtenyttä ei hevin päästetä pois. Sotilaat ovat kuin jengiläisiä – jengi ei päästä heitä otteestaan.

* * *

Hyvät Suomen viranomaiset,

Me suomensomalit tarvitsemme apuanne ISIS:n pysäyttämisessä. Me tarvitsemme teiltä apua.

 • Me tarvitsemme vinkkausjärjestelmän, jonne voidaan antaa vihjeitä sosiaalisen median toimijoista ja paikan päälle saapuvista rekrytoijista
 • Me tarvitsemme apua tiedottamiseen – totuus ISIS:n toiminnasta täytyy saada riittävän selvästi ja tehokkaasti nuortemme tietoon.
 • ISIS on rikollisjärjestö ja sen toimintaan mukaan lähteminen tekee myös nuorista rikollisia. Auttakaa meitä kertomaan tämä nuorillemme.
 • Me tarvitsemme kenttätyöntekijöitä, jotka jalkautuvat meidän kanssamme puhumaan nuorille ja jakamaan heille tietoa
 • Me tarvitsemme rehabilitointiohjelman niille nuorille, jotka ovat jo lähteneet ISIS:n toiminaan mukaan ja haluavat palata yhteiskuntaan

Me suomalaiset somalialaistaustaiset vanhemmat olemme valmiita kaikkiin yhteistyötoimenpiteisiin viranomaisten kanssa. Me emme halua menettää nuoriamme, emmekä antaa ISIS:lle milliäkään jalansijaa Suomessa.

Auttakaa meitä pelastamaan nuoremme.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

20Suosittele

20 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (160 kommenttia)

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Exit-ohjelma eikä "rehabilitointi", mikä viittaa kuntoukseen ja sopeutukseen (viimeinen pallukka).

Saksassa on näitä Exit-ohjelmia, jotka auttavat ihmisiä irtautumaan islamisteista, mikä voi muutoin olla äärimmäisen vaikeaa - monesta virhearviosta voi päästä irti kävelemällä ulos mutta ei välttämättä jihadisteista omin voimin.

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

Toivon totisesti että suomen viranomaiset ottavat kantaa tähän yleistyneeseen ilmiöön. Pistän jakoon, jotta vetoomus tavoittaa mahdollisimman monen päättäjän!

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Ulkomaille sotimaan läheteminen pitäisi kriminalisoida mahdollisimman pian.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Ulkomaille sotimaan lähteminen on perinteisesti ollut suomalainen kansallisurheilu, joten tiedä hänestä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Ulkomaille sotimaan lähteminen on perinteisesti ollut suomalainen kansallisurheilu"

Tuollaista tapahtui lähinnä 1600-luvulla eikä silloin kysytty haluaako lähteä sotimaan.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen Vastaus kommenttiin #23

Et ole vissiin sitten lukenut Herman Liikasen, Kaarlo Kurkon, Kössi Pietiläisen, Marco Casagranden tai Jani Anttolan muistelmia, tai huomannut Kaarlo Kurkon ympärille rakennettua sankarikulttia?

Tai kuullut sellaisista asioista kuin jääkäriliike, Muurmannin legioona, Espanjan sisällissota tai suomalainen SS-pataljoona?

Uteliaana pitää kysyä, onko teillä siellä Suomalaisuuden Liitossa mitään perusopetusta suomalaisuuden historiaan liittyen?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #30

Sveitsillä on pitkät perinteet palkkasoturien vientimaana. Perinne kuitenkin lopahti, kun Sveitsi kielsi lailla moisen toiminannan vuonna 1859.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Sveitsil%C3%A4iset_pa...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #30

"Et ole vissiin sitten lukenut Herman Liikasen, Kaarlo Kurkon, Kössi Pietiläisen, Marco Casagranden tai Jani Anttolan muistelmia"

Täysin marginaalista toimintaa, Suomesta ei ole lähtenyt poikkeuksellisen paljon kansalaisia seikkailemaan muiden sotiin. Suomalaisuuden liittoa on aivan turha sekoittaa tähän aiheeseen vaikka kuinka yrität etsiä negatiivisuutta liiton taholta ja turhaan. Joku IKL ja muut vastaavat järjestöt ovat lähinnä aktivoineet näitä "sotasankareita".

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä Vastaus kommenttiin #192

Mikä ihmeen poikkeuksellisen paljon? Ei Jalonen mitään sellaista varmaan tarkoittanut sanoa, eikä politikoida. Kunhan (entisenä?) sotahistorioitsijana totesi tosiasioita.

Jos Viron vapaus olisi taas jonain päivänä uhattuna, niin kuin 1918, jolloin isoisäni kävi siellä haavoittumassa, sais nähdä moniko nykysuomalaisista uskaltaisi lähteä apuun.

Ja silti olen Mohamedin kanssa samaa mieltä ISIS-järjestöstä ja sen rekrytoinnista.

Käyttäjän mlatvala kuva
Mikael Latvala Vastaus kommenttiin #30

Sotahistorian tohtorin voisi olettaa tietävän, että suomalaisten vapaaehtoisten rekrytointi Waffen-SS:ään suoritettiin ulkoministeriön ja Saksan silloisen hallituksen johdolla. Joten analogian vetäminen vuoden 1941 ja tämän päivän tapahtumien välille ei onnistu.

Jääkäriliike taas halusi tuottaa tulevan valtion käyttöön armeijan, jolla oli ajanmukainen sotilaskoulutus. Jälleen kerran tällä ei IMHO ole ensimmäistäkään liityntäpintaa näiden ISIS-taistelijoiden kanssa.

Olen kyllä siinä samaa mieltä Jalosen kanssa, että Suomesta on löytynyt kautta historian seikkailunhaluisia maailman eri konflikteihin (Lauri Törni, Per Andersson, Reijo Björkvist, jne.)

Käyttäjän MarkoFobbaForss kuva
Marko Forss

Mitä tulee tuohon ensimmäiseen toiveeseesi, niin nettipoliisille voi lähettää tietoja profiileista ja sivustoista, joissa ilmenee jotain aiheeseen liittyvää. Tätä tietoa tulee jo nyt, mutta lisätieto ei ole pahitteeksi.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Meinasin juuri sanoa, että meillähän on jo hyvä vinkkausjärjestelmä ; Nettipoliisit.

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Lähtemistä ei ole kriminalisoitu joten vaikeata on. Puheista kun harvoin jää todisteita.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Nettipoliisi on ihan hyvä kanava, muttei toimi tässä esitettyyn ongelmaan. Syykin on selvä: Kirjoittajan lähtökohta on selkeästi se, että viranomaisten pitäisi auttaa "somaliyhteisöä" hoitamaan ongelma. Taustalla on Suomen viranomaisten pyrkimys luoda maahan erilaisia "etnisiä yhteisöjä" EU-maiden mallin mukaan, sen sijaan, että olisimme kaikki suomalaisia ja muodostaisimme vain yhden yhteisön.

Poliisi edustaa näille "yhteisöille" ulkopuolista, toista, "valtiota" ja "valtaa", joka heidän omassa kulttuurissaan (joka pistäisi siis pyrkiä meilläkin säilyttämään ja suojaamaan) vihollista, ja vihollisen kanssa ei yhteistyötä tehdä.

Onelman ytimessä on suomalaisen viranomaisjärjestelmän lapsellisuus ja arvostelunpelko. Etnisten "yhteisöjen" syntymisen estäminen on helpoin keino ISIS-ongelman tapaisten tilanteiden syntymiselle.

Käyttäjän MarkoFobbaForss kuva
Marko Forss

"Me tarvitsemme vinkkausjärjestelmän, jonne voidaan antaa vihjeitä sosiaalisen median toimijoista ja paikan päälle saapuvista rekrytoijista"

Pyydettiin siis vinkkausjärjestelmää, jossa tarkoituksessa nettipoliisi toimii ja on toiminut hyvin. Nettipoliisin kautta tieto leviää eteenpäin niille tahoille, jotka auttavat ja suorittavat tarvittavat toimenpiteet.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #164

Pyydettiin, pyydettiin, mutta, kenelle pyydettiin?

"Me suomensomalit tarvitsemme apuanne ISIS:n pysäyttämisessä. Me tarvitsemme teiltä apua.

Me tarvitsemme vinkkausjärjestelmän, jonne voidaan antaa vihjeitä sosiaalisen median toimijoista ja paikan päälle saapuvista rekrytoijista"

Siis "me suomensomalit tarvitsemme", ei "me suomalaiset tarvitsemme". Ero on keskeinen.

Vai tarkoittaako tämä: "Nettipoliisin kautta tieto leviää eteenpäin niille tahoille, jotka auttavat ja suorittavat tarvittavat toimenpiteet." että nettipoliisilta leviää tietoja eteenpäin muillekin kuin viranomaisille? Mitä nuo muiden suorittamat "tarvittavat toimenpiteet" sitten olisivat?

Alkaa vähän kylmästä poliisinkin asenne ja toiminta.

Käyttäjän ossimantylahti kuva
Ossi Mantylahti

Nur oli allekirjoittaneen vieraana tästä Radio Ravussa. Lähetys täällä:

http://www.radiorapu.com/2014/09/06/mantylahti-unp...

Tuula Tervonen

Suomen kansalaisuus pois kaikilta jotka ovat sotimassa,

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Kyllä se vähän riippuu, minkä asian edestä. Meidän varusmiehiltä ja -naisiltakin olisit viemässä kansalaisuuden? :)

Martti Kovala

Varusmiehet eivät ole sotimassa. He ovat koulutuksessa puolustamaan Suomea!
Jihadistit ovat tappamassa "kirottuja vääräuskoisia koiria".

Sepetius Kangas

Onneksi suomessa ei ole noita sotilaita kovimkaam paljoa jotka ovat käyneet suotimassa. Suurin osakin on rullltuolissa tai kävelee sauvojen kanssa. Muuaalta kyllä jonkin verran tulee sellaisia jotka ovat joutuneet sotimaan kukua minkäkin syyn takia. Enitrn minuahuolestuttavat valtiot joka kuvittelevat oikeutuksekseen lähettää milloin mihinkin maahaan sotilaitaan pulustamaan rauhan aatetta. En hyvöääksy ollekaa sitä Että jotkut valtion päämiehet lähettävät milloin mihinkin valtioon asemiehiä tappamaa heidän mielestään soveliaita viholllisiä. Heidät paremmin pitäisi saada kahleisiin. Seki on liikaa että pyydetäään toisia Valtioita tappamaan pulestamme. Vaikka ymmärän kyllä heidän hätänsä siinä asiassa.Eihän edes Eutanasiaa ole hyväksytty kuin muutamassa valtiossa. Joka sentää perustuu ihmisen omaan ajatukseen elämänsö lyhentämisessä.En erdes ymmärrä Mikä himo Suomessa on nyt tullut yllyttää ketä tahansa sotimaan. Epäilen yleistä järjenmenetystä alkaa esiintyä kansassa joka on saanu n. 70 vuotta elää rauhassa. Meitä sodan nähneitä tai edes jotain siitä muistaneita lieneen niin vähän. Ja oikeastaan kukaan meistä ei sitä muistoa edes ole halunnut siirtää lapselleen. Siksi koko sodan historiakaan ei ole tarpeeksi oikaistu jota totuus suuripiirtei selviäisi. Liian monen kunnioitetu vallanhimoinen tulisi esille. Sota joka muodossa johtuu vallanhimosta toisten sortamisesta. Ja alkaa kun vallassaolevinen aivot ei asiaa pysty käsittelemään.

Martti Kovala

Pieni vinkki...Oikolue tekstisi!

Pirjo Jokinen

"Tämä kyykäärmeen sikiö levittää myrkkyään "

-Erikoinen sanavalinta. Meilläpä ei tuollaisia nimityksiä käytä enää edes uskovaiset, eivät ainakaan virallisissa ulostuloissaan.

Meillä muuten Kyy on rauhoitettu eläin. Ihmiset eivät enää hysteerisesti tapa kaikkea mikä luikertelee. Ihmiset eivät myöskään tapa täällä toisiaan vihastuessaan.

Meillä oli sisällissota 1918 ja paljon naisia ja lapsia surmattiin. Ammuttiin selkään pakoon juoksevia ihmisiä, joiden koteihin ryntäsi aseistettuja, niin "valkoisia" kuin "punaisia".

Valkoiset esiintyivät Kristillisen Jumalansa kansana ja toiset leimattiin usein epäsikiöiksi, kyykäärmeen sikiöiksi, joiden sikiötkin piti tuhota, ampua punasotureiden äidit, siskot ja tyttäret..

Nykyään meillä ei ole korrektia huudella kenestäkään "kyykäärmeen sikiöt". sanavapaus toki tarjoaa siihen tilaisuuden mutta kannattaako itseään munata julkisesti, etenkin jos on olevinaan fiksu? Pelkkä puku solmioineen ei tee kenestäkään fiksua jo käytös on hysteeristä ja kielenkäyttö erikoisen värikästä pilkkanimineen.

Eihän tuolla asenteella pääse ikinä rauhaan!
Ei lähellekkään.
Tuohan on suoraa provokaatiota.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Kyllä terroristijärjestöstä voi noin todeta.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Voi, ja median NATO propagandan rummutusta sopisi myös hyvin kuvaamaan, missä media on tietysti = värväri.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Kyy on kaunis ja hyödyllinenkin eläin.

Käyttäjän ossimantylahti kuva
Ossi Mantylahti

Kyykäärme ei ole rauhoitettu eläin.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola

3:12 Niinä päivinä tapahtui että nuoret miehet lähtivät kaukomaille.
3:13 Pyhä Helsingin Sanomat kutsuivat heitä tavallisiksi espoolaispojiksi.
3:14 Ja katso: vääräuskoiset persusialaiset moittivat heitä sanoen
3:15 "Katsokaa kuinka he menevät sotimaan vieraisiin maihin, vaikka me heille sijan olemme tarjonneet"
3:16 Mutta Pyhät suvaiselialaiset kiivastuivat heille sanoen:
3:17 "Voi teitä rasisteja. Pyhän Valtakunnan Syyttäjän toimisto asettakoot kirouksen päällenne sen takia mitä olette sanoneet."
3:18 Ja niin persusialaiset vaikenivat ja kukaan ei halunnut kohdata heitä.
3:19 Kului kolme kuun kiertämää ja suvaiselialaiset näkivät mitä oli tapahtunut
3:20 Ja yksi heistä parahti sanoen:
3:21 "Persusialaisten pahat sanat ovat myrkyttäneet nuorten miestemme ajatukset."
3:22 "Antakaa meille Pyhiä almuja joilla pystymme puhdistamaan poikiemme mielen"
3:23 Niin suvaiselialaisten johtaja otti persusialaisilta kerätyn verokukkaron sanoen
3:24 "Ottakaa tästä kaikki mitä tarvitsette. Jakakaa nämä kotiin palaaville espoolaispojille."
3:25 "Kun näin olette tehneet, polttakaa kaikki persusialaisten kirjoitukset ja ylistäkää Pyhän Helsingin Sanomien säkeissä espoolaispoikien hurskautta ja urheutta"
3:26 Ja näin tapahtui ja suvaisevaisuuden Pyhä Hymistely laskeutui kaiken kansan päälle.

Käyttäjän perttikostiainen1 kuva
Pertti Kostiainen

Nuorilla miehillä on palava tahto toteuttaa jotakin suurta ei siinä auta jos perustetaan joku tätiseura antamaan ohjeita ja neuvoja. Ensikädessä kasvatus tulee kotoa ja sitten niistä piireistä missä kulkee, eli vastuu on teillä. Nämä nuoret saavat tahtoessa koulutusta ammatteihin ja siihen on vaan sopeuduttava niin se on meillä kaikilla. Mielestäni kaikilta jotka lähtevät ulkomaille sotimaan ja tappamaan ihmisiä pitäis ottaa passit pois ja rangaista jollain tapaa.

Pirjo Jokinen

"Nuorilla miehillä on palava tahto toteuttaa jotakin suurta ei siinä auta jos perustetaan joku tätiseura .."

-Just joo. Taas........... Huoh!

Naiset muuttuu kummasti tädeiksi vaikka muualla nainen on huora ja madonna?

Voi voi setä. Setäseurako se sitten kiinnostaa nuoria miehiä? Taitaa kiinnostaa plikat enemmän ja sitten se muiden nuorten seura.

Setäseurat tuppaa olemaan ties mitä Pastori Luttisen seuroja, joissa Luttinen sitten kutsuu kiinnostavimmat pojat takahuoneeseen ripille. Ne on niin nähty.

Naiset tekee kaikenlaista nuorisotyötä. Jostakin syystä miehet kiertää usein kaukaa niin lasten puistotoiminnan kuin muunkin, missä naiset jää keskenään suoriutumaan valtavasta urakasta eikä miehet vapaaehtoisesti tarjoa apuaan.

Urheiluseurat taitaa olla ainoita mihin miehiltä avuja liikenee. Kun pääsee potkimaan lasten kanssa palloa tai pelaamaan jotain lapsellista, se onnistuu. Hyvä toki sekin, mutta "nuorena on vitsa väännettävä". Eniten lapsi oppii ensimmäisten 3 ikävuotensa aikana. Tokikin on tuolloin vielä taaperoisässä eikä lapseen voi tuolloin soveltaa vielä mitään "preussilaista kuria", ei voi laittaa tuon ikäisiä kilpailemaan keskenään, ei tappelemaankaan, ei opettaa sotimaan, ei joukkuepelejä kun aina on jollakulla pissahätä, jano, kakat housussa tai päikkäriaika ja sitten tulee äitiä ikävä, pienillä pojillakin.

Onhan niitä "neropatteja" suomessa, kantaväestön edustajia jotka irvistelee ihan pienille tummaihoisille pilteille. Ystävättäreni oli kerran Hervannassa kirjastoss pienen mulattipoiknsa kanssa. Sattuipa Seppo Lehto paikalle ja alkoi möykätä isoon ääneen neekereistä, haukkua ja mesota ylimääräisistä kustannuksista.

Mielisairaat kuuluis länsimaisen oikeusjärjestelmän mukaan hoitoon, mutta meillä on luovuttu pikkuhiljaa länsimaisesta kulttuurista ja se alkaa olla vain puheita, ei tekoja.

Suomessa on alettu viljellä enenevissä määrin rangaistustoiveita. Samalla kun vaaditaan lisää kallista byrokratiaa kieltojen valvontaan, lisää kontrollia, samalla vaaditaan myös lisärahoitusta rangaistuspuolelle.

Samalla vaaditaan kai lopetettavaksi loppuakin mielenterveyshuoltoa..

Kalliiks tulee kun sedät heiluu.

Käyttäjän perttikostiainen1 kuva
Pertti Kostiainen

Olin joskus nuori ja tiedän tunteen. Mielestäni viranomaiset kyllä halutessaan saavat tietoa jo nyt näistä radikaalisaarnaajista , se on nyt vaan typerää jos jokainen alkaa kyttäämään jokaisen vähänkin tumman puheita ja tekemisiä ja siitä ilmoitteleen viranomaisille. mitä tommoisesta seuraa?
Prempi ilmoittaa mitä seuraa kun rikotte meidän sääntöjä ja tehdä se etukäteen ja selvästi. Ei kansalais kyttäämistä, se on ddr systeemi!

Pirjo Jokinen Vastaus kommenttiin #22

"Olin joskus nuori ja tiedän tunteen."

-Luuletko ettei nuorista naisista löydy moisella lailla tunteilevia?

Nainen voi olla jopa häikäilemätön narsisti, sosiopaatti ja jopa psykopaatti. Naiset voi johtaa naisjärjestöissään tai sekaseuroissa johtajina ihan yhtäläillä harhaan kuin miehetkin.

Ajattelusi näyttää kumpuavan taas jostain hornan tuutista, jossa vain miehellä on ihmisarvo, vain miehellä on kaikenlaisia tunteita ja tytöt on vaan kilttejä lettipäitä, aikuisin mitäänsanomattomia valjuja tätejä.

Naisethan on muuttaneet mukanaolollaan maskuliinihegemonian ihan muuksi. Toki jotkut naiset vouhottaa feminiinihegemoniaa, mutta se mikä on hienoa nykyisessä tasa-arvossa, meillä on kullakin sanavapaus sukupuolesta riippumatta ja kukin voi puhua omalla suullaan.

Ei tarvitse minunkaan takertua johonkin setään ja pyytää puhumaan puolestani. Ihan ite ajattelen ja juttelen ja ihan viisaitakin usein. Minkäs sille voi kun on kauhalla saanut.. ;)

Pirjo Jokinen

Juurikin naisten mukaan pääsy politiikkaan, vaikuttaminen yhteiskunnallisiin asioihin, on luonut aivan uudenlaista miehuuttakin.

Kun vielä 1950-60-luvulla akateeminekin isä oli se työhuneeseensa sulkeutunut örähtelijä, jota lapset opetettiin pelkäämään, niin jopas alkoi 1970-luvun vapaamielisyyden tuuloset puhltaa koteihin ja etenkin opiskelijapiireissä ja unisex aate antoi isllekin mahdollisuuden kokea vanhemmuutta modernin yhteiskunnan puitteissa.

Isä työntämässä lastenvaunuja alkaa olla jo niin akipäiväinen näky meilläkin. Isä puiston hiukkalaatikollakaan ei enää aiheuta häkeltynyttä ihastusta. Lapset ei enää kaikki pelkääkkään isiään ja samalla on hellittänyt se houreinen jumalanpelko, josta niin monet ovat Suomessakin henkisesti sairastuneet.

"Herran pelko on herran alku", vitsaili Kari Suomalainen ja osuvasti sanailikin.

Aina kun nuorukainen tahtoo olla jotain SUURTA ja MAHTAVAA, hän kilvoittelee Herruudesta Herrojen kanssa päästäkseen kalifiksi kalifin paikalle.

Ei onnistu enää Pohjoismaissa eikä koko Euroopassa. Ei Amerikassakaan, sielläkään kun ei enää ole sallittua syrjintä sukupuolen mukaan. Siellä on uskonnonopetus kielletty koulussa ja moderni Jenkki-isäkin vaihtaa vauvanvaipat tottuneesti. Tokikaan kaikkialla sielläkään ei sivistys läpäise kaikkia kansankerroksia ja mätäpaiseensa löytyy sieltäkin, mutta vastaavasti idässä on niin, että valtaa pitävät hourupäät vain estävät fiksuja miehiä olemasta fiksuja.

Väitän kuitenkin, että ihmiset on yhä kaikkialla pelottavan samanlaisia. Idästä löytyy ihania isiä, huolehtivia, rakastavia kunnon miehiä, jotka rakastaisivat enemmän naisiaankin, jos nämä eivät eläisi takapajuisten uskonnollisten, ties minkä hourukulttuurien tapojen ikeessä mm. ympärileikaten tyttäriään. Se aiheuttaa valtavat konfliktit eri sukupuolten välille. Naiset eivät saa tuntea mitään nautintoa miesten kanssa. on siinääkin kulttuuri.

Varhaisnuorisotyö ja maahanmuutajanaisten kanssa ystävystyminen, yhdessä lasten kanssa varhaisnuorisotyö on se mitä tarvitaan yhä enemmän.

Miehet tarvitsevat mahdollisuuden rakastaa niin lapsiaan kuin naisiaan.

Ihmiskunta on kasvanut kieroon siitä lähtien kun joku hullu määräsi että naiselle on häpeäksi nauttia seksistä.

Naisella on oikeus, naisella on vapaus nauttia ja antaa samalla myös miehelle nautintoa. Siitä se lähtee. Silläviisiä niitä lapsiakin laitetaan maailmaan. Kumppania ei pahoinpidellä ja lapsia ei pahoinpidellä eikä lapsille valehdella. Lapsetkin saa nauttia lapsena olemisestaan.

Ihminen on leikkivä eläin, älykäs eläin, yhteisöllinen eläin, ihmiseläin, ihminen.

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä Vastaus kommenttiin #28

Eivät taida kuitenkaan olla miehet, jotka ympärileikkauskultturia ylläpitävät, vaan vanhemmat naiset. Sinänsä ihan ymmärretettävästä syystä. Kun sitä kieroonkasvaneisuutta etsit naisita ja miehistä.

Pirjo Jokinen Vastaus kommenttiin #214

Kun en ole väittänytkään etteikö pitäis. Tiedän että naiset vaalii moista perinnettä.

Oma äitini on survonut tyttäriään naisen rooliin ja poikaansa miehen rooliin. Likoille luetteli litanian kotitöitä, poikaa passasi. Oli ihan ylestä vielä 60-70-luvulla.

Oma äitini on yhä uskovainen. Nuppi tutisten pitää kiinni vielä ikivanhana omituisista säännöistä, joille ei löydy tolkun perusteita tieteistä, eikä edes tavallisesta arjesta, jossa nykyään on ihan mahdollista luopua rooleista.

Sukupuolella sinäällään ei ole väliä.
Feministi voi olla nainen, mutta myös mies, homo, lesbo, transu, bi, kuka tahansa.
Löytyyhän sitä naisia, jotka ei ymmärrä omaa parastaan tai lastensa parasta, ylipäätään mitään parasta. Jotkut jää polkemaan paikoilleen peläten muutosta. Joittenkin muutosvastarinta on rajua. He puolustavat omia arvojaan, tapojaan, kulttuuriaan vaikka viimeiseen hegenvetoon vaikka niissä ei olisi mitään järkeä, vaikka ne olisivat epäterveellisiä, vaikka ne ois hengenvaarallisia.

Etenkin alkeellisissa olosuhteissa elävät ihmiset, joilla ei ole luku ja kirjoitustaitoa, he ovat usein pelkkien kuulopuheiden varassa, sellaisen perimätiedon varassa, joka on kerrottu kauan kauan sitten, eikä kukaan enää voi olla edes varma kerrottiinko tieto sellaisena kuin sen nykyään muistavat tai tulkitsevat kulttuurin vaalijat, jotka tekevät vain sen mitä kuvittelevat että pitää tehdä uskoen niin.

Alkukantaisissa uskomuksissa on mystiikkaa. Ne ovat salaperäisiä. Niitä ei voi ihmisjärjellä ymmärtää. Ne ovat inhimillisten ymmärryksen ulkopuolella. Niinhän niitä usein perustellaan. Usko on henkilökohtainen asia. Jokaisen oma. Niinhän sitä perustellaan.
Entäs kun uskoon liittyykin vahingollisia piirteitä, fyysistä silpomista, tai henkistä väkivaltaa pelottelulla helvetin lieskoista, hylkäämisestä, armotta jäämisestä, kadotukseen joutumisesta ja pelottelijana se jonka velvollisuus olisi pitää huolta ja hoivata, ruokkia ja kasvattaa hyvään itsetuntoon, luottamukseen rohkaisten myös muutokseen, joka evoluutiossa, myös kulttuurievoluutiossa on vääjäämätöntä.

Alkukantaisuuteen liittyy yleensä köyhyys tai eristyneisyys muusta maailmasta, muista ihmisistä. Muut hyljeksivät outoa kulttuuria harjoittavia ihmisiä. Haukkuvat, pilkkaavat. Huudellaan sikaa ja koiraa, kyykäärmeen sikiötäkin.

Ei ole rakentavaa.

Molemmin puolin rintamaa on omat uskomuksensa ja haukkujalla, sillä on aina uskomuksia. Ei ihminen hauku, ilku ja mollaa, jos ihminen ajattelee edistyksellisesti, rakentavasti, luottamuksellisesti odottaen muutosta.

Haukkuja on kaivautunut poteroonsa. Etsii lyömäaseita. Netissä se on sitä, että etsitään vastapuolesta kaikki mahdolliset negatiiviset tiedon murusetkin tai sellainen, jonka selvittäminen todeksi vie aikaa, väitetään todeksi kaikkia luulojakin siitä, että vastapuoli on toivoton, epäkelpo, ylijäämää, epäinhimillistä, mitä lie.

Haukkuja pitää visusti huolen siitä, ettei sano vihollisenaan pitämästä yhtään mitään myönteistä. Pelkkää kielteistä, pelkkiä vikoja. Pelkkää mustamaalausta.

Miksi joskus aikoinaan on alettu ympärileikata lapsia?

Onko jokun hallitsijan lapsella, poikalapsella ollut liian kireä esinahka, joka on poistettu epämuodostuneena? Traditio lienee niin vanha, sen alullepainijat kuolleet, sukupolvet vaihtuneet ja alkuperäistä tietoa on mahdotonta jäljittää millään menetelmällä. Voidaan vain arvailla. Vaikka löytyisikin jotain vanhoja muistiinmerkintöjä, niiden alkuperän todentaminen on hankalaa.

Miksi sitten mummot ja äidit alkoivat ympärileikata tyttölapsia?

Oliko alkujaan kyse lasten tasa-arvoisesta kohtelusta, kun poikiakin niin sitten myös tytöt?
Vai, oliko alkujaan kyse siitä, että haluttiin ehkäistä?
Poistamalla tyttölapselta klitoris, ompelemalla vagina lähes umpeen, varmennettiin, ettei takuulla tee mieli miestä. Kivulloisen yhdynnän pelko, kivulloisen synnyttämisen pelko, pelko kaikkea seksuaalista kohtaan, pelko miehiä kohtaan..

Eipä ole ihme että moisessa kulttuurissa ei rauha säily.

Meilläkin ennevanhaan likkalapset peloteltiin ties millä etteivät ryhtyisi poikain kanssa vehtaamaan. Niin tytöt kuin pojat peloteltiin jo pelkän masturboinnin osalta puhumalla itsesaastutuksesta. Näkökin muka heikkeni, kunto huononi ja plaaplaaplaa.

Kun ei ollut mitään luotettavia ehkäisykeinoja ja kun nuoret naiset sukukypsinä tahtoivat vauvoja, aikuiset käyttivät mitä mielikuvituksellisimpia keinoja ohjaillakseen lapsiaan kaidalle tielle ja usein vahingoittaen niin, että sukupuolten välillä on kasvatettu juopaa, rakennettu sukupuolirooleja, rajoja joita ei muka saa ylittää ilman rangaistusta, jotakin kamalaa mitä muka tapahtuu jos ei olekkaan tosinainen tai tosimies, tai jos ei ole säädyllinen, jos ei solmi kihlausta ja avioidu ohjeiden mukaan itsenäisesti muodostaakseen ikäänkuin kuninkaallisen hallitsijaperheen feodaaliseen yhteiskuntaan.

Ei saa synnyttää aviottomia lapsia!
Ei saa!
Ei saa!
Ei saa!
Ei saa!

Ihminen on ainoa eläin, joka solmii avioliiton.

Ihminen on myös ainoa eläin joka silpoo jälkeläistensä sukuelimiä vedoten ties mihin vanhoihin uskomuksiin.

Avioliittoinstituito on kristillinen, uskonnollinen ja siihen liittyy perusteettomia avio-oikeuksia. Mitä ne semmoset tieteellisestio on? Keksittyjä. Ei sellaiselle ole mitään katetta.

Kun niitä avioinvisition muka-avio-oikeuksia on sitten vaadittu, kun naista on alistettu ties millä keinoin, naiset ovat yrittäneet suojella tyttäriään alukukantaisin keinoin ja yleensä huonolla menestyksellä.

Parasta olisi luopua kokonaan kaupallisen luonteen omaavasta avioliittoinkvisitiosta.

Naimakauppa, irvokasta!

Joku voi puuskahtaa että naivia kuvitella elämää kivamukavaksi ja hetimullekaikki. Että olisi muka elämistä ruusunpunaisin lasein puhellessa rakkaudesta. Että kärsimys, sen maksimointikin ikäänkuin kuuluisi automaattisesti ihmisenä olemiseen.

Jalostaako kärsimys? Yleensä ei. Ja yleensä sitä kärsimystä riittää kyllä ihan riesaksi saakka, vaikka mikään inkvisitio ei sitä lisäisi.

Onnellinen nainen? Tasapainoinen nainen vai tasa-arvoinen nainen, vaikka ei olisikaan aina niin tasapainoinen, vaikka olisikin PMS-oireineen joskus hysteerinen, kuka minkäkinlainen oikeuksineen.

Meilläkö muka Suomessa vain järkevää naiseutta? Hah hah.
Tai järkevää ihmisyyttä? No kun ei.

Siellä sitä menee lounassämpylät vääräänkurkkuun vallasväeltä, joka u s k o o että on vain Yksi ja Ainoa Oikea Totuus olemisesta, siitä että pitää olla kuin hallitsija, anarkisti, joka itse pitää huolen itsestään ja yhteiskunta joutaa romukoppaan kaikenmaailman sosiaaliturvajärjestelmineen, tukineen, yhteisöllisyyksineen, tehtävien delegointeineen, jakamisineen, jopa perintöihin kajoamalla. Sitä ei uskonnollinen hurmosväki salli, sillä he huutavat kuin Vieno Ahlgreen: "Kaikki mikä on viivan alla, on MINUN"!

Tahtoisinpa nähdä yhteiskunnan, josta puuttuu infra. Jossa ei kerätä veroja, jossa mafiosot pitävät valtaa, jossa aseelliset rosvojoukot pitävät ihmisiä pelon vallassa, raiskaavat naisia, ympärileikattuja naisia ja puoskaroivat sitten synnytyksiä, joissa raadellaan nuoria tyttöjä niin, että eritteet valuvat pitkin kinttuja veren sekaisina, kipua, tuskaa, valtavia kärsimyksiä tytön elämä alusta loppuun ja se häpeä. Kun ulosteelle haisevia tyttöraukkoja hyljeksitään. Haukutaan ja käsketään muualle.

Menolippu Somaliaan?

Totuus on usein se mikä satuttaa.
Faktat ovat kuitenkin faktoja.

Mutta ei tässä vielä kaikki!
Ei, tämä on vasta alkua..

Ammoin ihmiskunta, joka ei ollut nykyisenlainen, ammoin ihmiset kehittyivät Afrikassa, josta me kaikki olemme lähtöisin.

Uskovainen huutaa: "Ei, ei ole mitään kehitystä"! "Älkää puhuko kehityksestä"! "Olkaa hiljaa"!

Silti me kehitymme jatkuvasti. Minä en ole niikuin äitini ja minun tyttäreni ei ole niikuin minä. Afrikka ei ollut ammoinkaan takapajula, kun siellä yhteiset esivanhempamme saivat ensimmäisen nuotionsa palamaan ja lämmittelivät sen loimutessa, viskasivat sinne ravintoa ja viehtyivät mausta, totesivat miten sulavaksi ravinto muuttui, pikkuhiljaa kaikenlaista edistystä niin, että sieltä oli yhä helpompi lähteä yhä kauemmaksi ja kauemmaksi, levittäytyä koko mantereelle.

Pelkkää hyvää ei kuitenkaan ihmisyyskään ole. Ei suinkaan. Olemme yhä eläimiä.

Taas uskovaiset huutaa!: "Älä sano että ihminen on eläin"! "Ihmisellä on sielu"! "Eläimellä ei ole sielua!" "Jumala on luonut ihmisen"!

Niinpä.. Uskomuksia, jotka pääsääntöisesti ovat v ä ä r i n k ä s i t y k s i ä.

Joskus joku ehkä kertoi jossain ja joku ehkä kuunteli ja painoi mieleensä, kertoi sitten eteenpäin jne.

Meilläpäin sitä sanotaan juoruksi.

Näitä juoruja sitten ylösmerkittiin kun opittiin käyttämään välineitä joilla raapusteltiin hieroglyyfejä. Ajan saatossa osa on kadonnut, palanut tulipaloissa, kastunut ja homehtunut, hapertunut ja ajan hammas on nakertanut niitä, jauhanut maan tomuksi mistä ovat tulleetkin.
Uskonnollisten kirjoitusten tutkijat ovat löytäneet myös vanhoja tarinoita, joita on muokattu. Nimiä on vaihdettu toisiin. Osia on leikattu pois..

Coby/pastaaminen ei ole tämän ajan tuote, välineet vain ovat toiset, kehittyneemmät. Nykyään meidän on helpompi juoruta ja laittaa liikkeelle juoruja, levittää niitä internetin kautta ja ne leviävät kuin kulovalkea.

Onneksi "netin" muisti on myös kestävä, sillä miljoonilla ihmisillä on tietokoneita, kovalevyjä, ulkoisia muistivälineitä ja miljoonat ihmiset tallettaa faktatietoja ja netti on myös täynnä faktaa ja loogista päättelyä, todennusta ja asia-asiaa.

Käytännössä on vielä niikin, ettei kukaan uskovainenkaan kävele läpi seinien tai toisten ihmisten. Jokaisesta teosta jää jäljet, jokainen valinta, teko, sana, kaikki vaikuttaa johonkin ja mikään ei toimi jos vallitsee sekasorto ja kaaos.

Elämä, mitä se on, mitä meidän jälkeläistemme kannalta on järkevintä tehdä? Lisätä sekasortoa, pahoinvointia, kipua, tuskaa, kärsimystä? Ei, päinvastoin.

Järjenkäyttö ei aikuistenoikeesti ole missään kielletty.

Jos joku väittää, että jossain nököttää joku hallitsija, jonka velvollisuus on luoda sekasortoa ihan vaan piruuttaan että kaikilla ois mahdollisimman kurjaa, niin se pitää kyetä perustelemaan.

Pyrkimällä itse rehellisyyteen ohjaa omaa käyttäytymistään systemaattisesti parempaan.

Jos etsii muista vain kielteisiä, jos olettaa toisesta lähtökohtaisesti vain ikäviä asioita, joutuu kierteeseen, jossa omatkaan hyvät puolet ei pääse esiin.

Jos parisuhde perustuu pakkoon, jossa joko molemmat osapuolet on pakotettu yhteen vanhempien hyötyessä hyvästä naimakaupasta tai toinen osapuoli on pakotettu naimakauppaan, se kertoo huonosta yhteiskunnasta, jossa yhteisö ei tue eikä auta.

Se kertoo yhteiskunnasta, jossa vallitsee anarkismi.

Jokainen on oman elämänsä valtias ja ulkopuolelta on turha pyytää apua, sitä ei heru.

Vahvin voittaa.

Heikoimmat silvotaan, haudataan elävältä, kivitetään hengiltä, jätetään kuolemaan oman onnensa nojaan kun ovat olleet ensin vahvempien leluja, palvelijoita, itsettydytyksen välineitä, ties mitä kauppatavaraa.

Ei ole minun ihanneyhteiskuntani ja teen voitavani, ettei niin olisi.

Tasa-arvoisessa yhteiskunnassa ei silvota heikkoja ja tasa-arvoisessa yhteiskunnassa on sanavapaus.. On yhteiskunta jota ylläpidetään keräämällä veroja, joista kukaan ei voi kieltäytyä ja verotus on luonteeltaan progressiivista, sillä ylleensähän nuoret, vasta aikuisuuttaan hapuilevat tarvitsevat vielä vanhempien tukea ja apua. Heidän ansionsa kuluvat kodinperustamiseen, lasten elatukseen ja hoivaan.

Vanhemmilla on vastuu siitä miten vahva on yhteiskunta.

Häpeän systeemiä, jossa elämäntyönsä vaurastuttamat vanhat ämmät ja äijät tuhlaa omaisuuttaan mieluimmin hurvittelemalla, lekottelemassa viinalasi kädessä Espanjan auringossa, jonne törsäävät rahansa, ostavat lomaosakkeitaan että pääsevät juomaan sitä halpaa viinaansa ja tulevat sitten kotomaahan tuhlaajapoikina ja tyttärinä, vanhat ämmät ja äijät silmät verestäen, nenä siniseksi turvonneena, maksa hoosiannaa huutaen ja rahat tietenkin loppu ja yhteiskunnan pitäisi maksaa elostelun seuraukset.

Ihan tavallisia ihmisiä. Niitä laumasieluja joilla on vähän jalkaa seurakunnan oven välissä, toinen jalka jossain ammattiyhdistyksen kassan ovenraossa. Elämästä ei hetkeäkään muiden auttamiseen ja se loputon poru kun palkka on muka niin pieni ja verot muka liian korkeita, Minä, Minä, Minä!!!

Vanhat ämmät plastiikkakirurgien vakiasiakkaina kilpailemassa nuorempien kanssa avioliittomarkkinoista. Mustia leskiä ja rukoilijasirkkoja, ihan yhtä pimeitä kuin toisaalla vanhat naiset tekemässä tuskallisia, hengenvaarallisia puoskarointeja pikkutytöille, tai vanhoja äijiä toisaalla tekemässä mukajumalan vaatimia kivulloisia puoskarointeja pikkuvauvoille.

Vahoja äijiä uusine moottoripyörineen. Vanhoja täriseviä altshaimerpotilasäijiä uposuusine autoineen ja vaarantamassa liikennettä puoli sokeina ja kuuroina, Minä Minä Minä!!!

Yhä enemmän ja enemmän niitä on ja nuorilla menee yhä huonommin ja huonommin.

Jos ei vanhat äijät ja ämmät välitä? Kuka välittää?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Koulutusta saa, mutta työpaikan saaminen onkin sitten paljon kinkkisempi juttu.

Mika Samuel Kiekkijev

Nämä ovat yleensä aika vaarallsia asioita kommentoinnin kannalta, kirjoituskielto tulee nopeammin kuin ehtii kissaa sanoa, mutta tästä huolimatta.

Mikä ihan tarkalleen on se viranomaispalvelu, joka puuttuu ja sen seurauksena esim. nuoret somalimiehet ovat alttiita radikalisoitumiselle?

Itseni on hyvin vaikea nähdä, että sellaista puutetta olisi olemassa.

Entä mikä on henkilön oma vastuu yhteiskuntaan integroitumisessa?

Töiden löytäminen on ihan kenelle tahansa vaikeaa ja vaikeammaksi tulee, mitä kauemmin taantuma kestää.

Pelkästään Uudellamaalla taitaa tällä hetkellä olla hyvin korkeastikoulutetujakin työttömiä yli 12 000.

"Muslimien silmissä Suomi on kristitty maa", ihan oikein havaittu. Suomessa on evlut-valtionkirkko, mutta kansa on hyvin maallistunutta.

Toisaalta suomessa on uskonnonvapaus ihan jokaisella, myös kristityillä ja jos se aiheuttaa ongelmaa, niin vika ei ole siinä kristityssä.

Pirjo Jokinen

"Suomessa elävät somalitaustaiset nuoret ovat otollista maaperää propagandaa suoltaville rekrytoijille. He kokevat täällä juurettomuutta ja ovat pettyneitä siihen miten he ovat päässeet integroitumaan yhteiskuntaan – töiden löytäminen on vaikeaa ja islam edelleen Suomessa uusi uskonto. Muslimin silmissä Suomi on selkeästi kristitty maa.

Kun yhteiskunta torjuu somalitaustaiset nuoret, he ovat suuressa vaarassa syrjäytyä. Tällöin ISIS:n rekrytoijat iskevät."

-Tuo onkin sitten viisasta puhetta.

Täällä kantaväestöltä on toivottavaa että loppuis kaikki rasistinen irvailu. Juurikin se väestönosa, joka jatkuvasti kaivaa kaivamistaan, etsii vain pahaa sanottavaa somalitaustiaista, he tekevät töitä ISIS:n kaltaiselle äärijärjestölle.

Valitettavasti taitavat olla niin yksinkertaisia, etteivät ymmärrä tekojensa seuraamuksia?

Hyvä kuitenkin että aihe nostetaan julkiseen keskusteluun.

Itselleni on ihan se ja sama mitä uskontoa ihmiset tunnustaa, mitä poliittista puoluetta kukin edustaa, kunhan toimivat täällä kuitenkin Suomen lakien mukaan. Itse en ole jumaluskoinen, olen agnostikko. Olen saanut mahdollisuuden siihen voituani opiskella aikuisiällä erilaisia filosofisia suuntauksia ja jo lapsuudessani elin monikulttuurisessa perheessä, jossa isoäitini tunnusti maltillista kristinuskoa tekemättä siitä numeroa, tai sitten se oli sellaista siihen aikaan tyypillistä "taustahyrinää", johon ei niin kiinnitetty huomiota. Isäni ei kuulunut kirkkoon, ei äitinikään. Isä toimi politiikassa ja ay-liikkeessä, äiti oli kiinnostunut jehovantodistajista.

Mummulla ja miniäällän oli ajoittain kiivaita sanakopuja, mutta jo lapsen silmiin se näytti enemmän anopin ja miniän valtataistelulta, jossa lyömäaseena käytettiin "jumalaa" kun tapa uskoa ei mennyt samalla "volyymillä".
Isä salli vaimonsa uskonnolliset etsikkomatkat ja meillä ravas välillä jt:jia ja isäkin välillä kuunteli korva tarkkana.

Itse koin sen äitini lahkolaisuuden vastenmielisenä. Ne pakotti. Ne ei kuunnellu. Ne ei keskustelleet. Niillä on kummalisia kuvitelmia siitä miten tulee harmagedon, maailmanloppu ja vain ne pelastuu jotka uskoo.

Siltikin, äitini kun on jo vanha, siedän häntä yhä.
Vaikka puran välillä sydäntäni kun hän ei ole kuulolla, en henno kohdella vanhaa naista kaltoin ja asennoidun häneen lähinnä mielisairaana. Uskonto on sitä oopiumia hänen rujotulle mielelleen ja toisaalta ainoa tapa purkaa kiukkuaan kun on kasvanut ihan liian kurinalaisessa körttiläisessä kulttuurissa Suomessa ennenvanhaan.

Asiat riitelee, ei ihmiset.

Minulle kukaan ei ole mikään kyykäärme tai semmosen sikiö. Ei somali, eikä kukaan muukaan.

Love & peace

Ilkka Huotari

"Täällä kantaväestöltä on toivottavaa että loppuis kaikki rasistinen irvailu."

Sinusta rasistinen irvailu on pääsyy sille, että täältä lähdetään ISIS:kseen? Kerro tuosta lisää, minkä kaiken lasket rasistiseksi irvailuksi?

Pirjo Jokinen

Pääsyy? Teet omituisia johtopäätöksiä.

Olavi Mansikka

antaa vaan mennä. Mitäs lähtevät. onpahan poissa omista nurkista. Tietysti sitten maahantulokielto päälle.

Timo Hirvi

Tarvitsemme todella päätoksiä ja pian, eli kansalaisuus pois jokaiselta taisteluun lähteneeltä, kuin myos maahanmuuttajavärväreiltä jos sattuvat olemaan suomalaisia.

Käyttäjän TorstiThtinen kuva
Torsti Tähtinen

Lyhyesti ,lisää EUROJA mamubisnekseen.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Kokoomuslainen tapa ratkaista ongelma: Turvaudutaan poliisin apuun, vaikka ongelman juurisyy on yhteiskunnan rakenteissa. Samalla tapaa mm. itsenäisyyspäivien anarkistiongelmaa yritettiin ratkaista mellakka- ja ratsupoliiseilla. Suomalainen yhteiskunta pitää rakentaa sellaiseksi, että se on houkuttelevampi vaihtoehto kuin ISIS tai muut ääriliikkeet.

Niko Sillanpää

Kerros nyt Juhani, mikä tässä yhteiskunnassa sitten on vikana? Liian vähän tulonsiirtoja? Liian matala elintaso tekemättä palkkatyötä? Joutuu ostamaan neljännen sukupolven iPadin viidennen sukupolven asemesta? Ei varaa 4G-mobiililiittymään ja 3G:llä YouTube streamaus tökkii HD-tarkkuudella?

Jos ei täällä pärjää, niin sitten ei ylipäätään pärjää missään.

Mitä tulee blogin aiheeseen, virhe on tosiaan suomalaisten ja se tapahtui jo vuosia sitten. Toki siitä ei tavalliseen tapaan mitään ole opittu.

Pirjo Jokinen

Niko asian ytimessä mutta visio kasariluvulta.

On tainnu opiskelu-, työllistymis- ja busineshuumassa jäädä seuraamatta mitä täällä on tapahtunut parin kymmenen viimeisen, ylikin aikana ja etenkin ihan viime aikoina kun ne tulonsiirrot kohdentuukin tänäpänä työllisille ansiotuloineen ja sijoittajille osinkotuloineen.

Vaikuttaa kyllä jo suoraan älylliseltä epeärehellisyydeltäkin tuo ylenkatseellinen letkauttelu ja mukakysely, johdattelu, se ettei sinusta saa lypsämälläkään irti suoria vastauksia. Tänne näkyy silti kuin kuu taivaalla arvomaailmasi ja asenteidesi nurinkurisuus.

Meinaat että on ihan oma syy jos ei työllisty.

On tainnu jäädä psykologian, neurologian, neuropsykologian ja sosiologian kurssit väliin kun on ollut kiirus laskutikkukurssille kun on saanut päntättyä ensin ne luurangot, lihakset, jänteet, sidekudokset, nivelet ja rustot, verisuonet, aortat ja laskimot, hiusverisuonet, yms. päästäkseen kokeesta läpi.

Tiedät kyllä vallan hyvin ettei ihmiset ole identtisiä keskenään kun ei identtiseksi väitetyt kaksoetkaan ikinä voi olla.

Ihmisellä on sellainenkuin kui m i e l i.
On ehkä jäänyt sinulta huomaamatta?
Samalla kun sinulta on jäänyt huomammatta että Suomessa on ollut -90-luvulla lama ja nytkin on.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128873404153...

"Suomen taloudessa on pisin laskukausi 150 vuoteen: Suomi on lamassa"

-Ollut kylläkin jo pitkään, mutta eipä mittään, Niko se letkauttelee että on ihan ittestä kiinni jos ei saa töitä.
Kun luulee itte olevansa turvassa niin olo on kuin hirvikärpäsellä.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #46

Kerro lisää niistä tulonsiirroista "työllisille ansiotuloineen" ja "sijoittajille osinkotuloineen". Kuka maksaa ja kuinka paljon?

Ja kyllä, aika helkkarin paljon saa tapahtua ja aika monessa maassa, että en "ole turvassa". Tällaisia järjestelyjä kutsutaan nimellä "vakuutus".

Olen toki jonkin verran sosiaalipsykologiaa pakollisena lukenut. Mitä psykiatrialla tai neurologialla on tässä tekemistä, jää epäselväksi.

Ihmisellä on siis m i e l i. Kuinka suuriin tulonsiirtoihin tämä velvoittaa?

Pirjo Jokinen Vastaus kommenttiin #49

Amerikan malliin siis jatketaan. Köyhät kyykkyyn kun äveriäs kertoo miten hänellä on varaa vakuutuksiin.

Että itse pitää kaikki maksaa. Että puretaan Suomesta loppukin sosiaaliturva.

Meiltä on ensinnäkin myyty valtionyritykset. Yhteiskunnasta on ensin tehty rampa. Sitten pitäisi kaikkien rampojen ja sokeiden vaan nurkumatta tyytyä siihen kun tommoset rotutohtorit tulee nettiin sanelemaan että ottakaa vakuutuksia, niillä minä aion selviytyä.

Kuka saa vakuutuksen, siis sairasvakuutuksen? Henkilö joka on terve. Paljonko vakuutukset maksaa? Liikaa.

Olen itse kouluttamaton kun synnyin -56. Ei silloin ollut tarjolla kuin maksullinen oppikoulu. Isäni oli sitä mieltä ettei minua sinne päästetä. Jatkoin sitten kansakoulussa, kansalaiskoulussa ja ammattikoulussa ei ollut tuolloin valittavana kuin köksä tai ompelu. Minusta tuli ompelija.

Töihin vaiheompelijaksi. Puuduttavaa, siis ihan hirveetä työtä. Yksitoikkoista liikerataa 8/5/.. n.10v. sitä tein. Välissä synnytin yhden muksun ja jatkoin jälleen, kunnes päätin että nyt riitti minulle ja menin sinne Sirola-opistoon ja hyvä oli että menin. Hankin siellä ns. yleissivistyksen, jota ilman en kykenisi tässä haastelemaan korkeakoulutetun kanssa.

Pääsin opistolla lukemaan filosofiaa. Olen toki asperger-oireilijana viettänyt lapsenakin paljon aikaa kirjastossa kun olen kiinnostunut maailman menosta, mutta vasihan se ammattitaitoisten opettajien johdolla ihan uusia näkökulmia olemiseen, siihen miten yhteiskunnat toimii.

Ei yhteiskunta ole parhaimmillaan silloin kun on pieni luxuselämää elävä eliitti ja muut kurjistuu. Sen varmaan oppii ilman mitään filosofian lukemistakin, mutta kun sitä on monet viisaat ihmiset pohtineet maailman sivu, on helpompaa omaksua suuria tietomääriä nopeammin kun voi tutustua erisorttisiin teorioihin.

Eihän siinä eliitin luxuselämässä mitään huonoa sinällään ole jos luxus on sitä, että on varaa teettää mittatilauspukunsa räätälillä ja teettää. Jos kuluttaa eettisesti ja egologisesti, jos kuluttaa lähialueellaan ja vaikka osan luomua ilman että kulutuksellaan vaarantaa paikallista luontoa jne.

Yläluokan kulutus antaa töitä alaloukalle mutta..

Siinäpäs se ongelma sitten tuleekin, kun yläluokka ei piittaa.

Meillä ei oikein muuta ole nyt tarjolla Nokian hiipumisen jälkeen kuin ängry birdsejä.. Elintarviketuotantoa sentään jokinverran kun maksetaan maataloustukia oamavaraisuuden säilyttämiseksi mutta muutenhan me olemme riippuvaisia Aasiasta.

Kaiken sellaisen tuotannon voi siirtää, jonka voi siirtää.

Terveydenhoitoa ei voi siirtää, ei siivoustyötä ja monia palvelutehtäviä, mutta teollinen tuotanto on helppoa siirtää ja sitä kautta tänne on synnytetty rakenteellinen työttömyys.

Eliitti toki työllistää toinen toisiaan vakuutustensa turvin, mutta kuta enemmän on vakuuttamattomia, matalapalkkaisia palvelualoilla, pätkätyöläisiä, työttömiä ja Huom! jo useamman sukupolven työttömiä. Mm. Kainuussa synnytään työttömiksi. Sieltäkin on muuttanut paljon porukkaa eteläsuomeen. 60-70-luvulla rakennettiin Etelä-Suomeen isompien taajamien ympärille lähiöitä. Tampereella Hervanta, yksi niistä. Kaukajärven lähiö oli ensimmäinen ja kuten me tiedämme kumpikin, sen asukkaista valtaosa on nyt vanhuksia ja huonokuntoista väkee. Sen takia sinne kai on niitä vanhusasuntojain rakennettu aika paljon kun se on vanhin lähiö ja vanhuksia piisaa.

Siellä on kuitenkin monen muun lähiön lailla ns. "rupusakkia". Rumasti sanottu ihmisistä, mutta niinhän paremmin pärjäävät puhuvat huonommin pärjäävistä.

Sosiologian taholla tiedetään millaisia sosiaalisi ongelmia aiheutuu kun väestöä liikutellaan politikkojen toimesta. Kun ei satsata sinne lähtijän kotikuntaan, ei tueta paikallisia yrityksiä, tai peräti satsata valtionyrityksiin, kun massatyöttömyys ajaa ihmiset pois kotiseudultaan ja tulijat muuttaa lähiöihin, joissa on kauppa, pankki, posti, apteekki, kirjasto ja bubi ja kohta lisää bubeja ja tietenkin sitten Alko, niin siinähän sitä on virikettä niille, jotka ei työllistykkään sen takia ettei ole tarjolla töitä, tai joitten mieli ja "sydän" jää sinne kotokulmille.

Naisiahan ongelma ei niinkään koske, sillä naiset pärjää aina missä vaan, mutta miehiä, heitä koskee ja lujaa.

Kun on siellä entisessä elämässä miehenä tottunut elämään sitä perinteistä miehen ulkoilmaelämää, käynyt tukkimettällä, tehnyt peltotöitä, kalastanut, metsästänytkin ja kotonurkissa rakentanut, korjaillut itse traktorinsa, nikkaroinut vaikka huonekalutkin itse kehdosta kirstuun ja sitten siirtotyövoimana etelän vetelien passaajaksi, tuottamaan voittoa vaikka Borosin sukkahoustehtaan mekanikkona Ruottissa, jonne paljon ihmisiä myös meni, kyllä se mieltä syö semmonen kun yhtäkkiä olet kerrostalolähiössä neljän seinän vanki ja jos ei niitä töitä sitten olekkaan.

Sinunhan se paremmin pitäisi tuntea miehen mieli. Se yksioikoinen, kursailematon mekanikon mieli, teknikon tai insinäöörin, joka taipuu helposti kirurginkin mieleksi. Scalpelli käteen, viilto, suonenpuristimet, sehän on kuin Zetroria korjais.

Nykyään onneks vanhat roolimallit alkaa olla aikansa eläneitä, mutta sepäs onkin tuonut ihan uuden pulman nykyaikaan.

Itteeni välillä huvittaa kun seuraan tuttujen Facebookki päivityksiä. Jälkikasvun kautta oon tutustunut nuoriin ja pari rekkanaista päivittelee reissujaan. Toinen, lapseton oli eilen laittanut kuvan Pohjoisesta, jonne oli vienyt jotain valtavaa rakennusmateriaalikuormaa. Tais viedä Norjaan saakka. Autokin jäi sinne ja oli tulossa linja-autolla kotia kohti.

Omakin, naaraspuolinen jälkeläiseni on hakeutunut tykkänään ennen miesvaltaisille aloille. Paremmat palkat. On hölmöä vailta joku naisvaltaisen alan työ, jos voi valita miesvaltaisen josta tienaa niin ettei tarvi elää kädestä suuhun.
Aikoinaan kun mietti mille allale niin keskustelin kanssaan ja hän teki järkevän valinnan. Vaikka ensimmäinen ammatti onkin jäänyt harrastukseksi, kouluttautui myöhemmin työn ohessa toiseen ja työllistyi. Brawo!
Nyt on parastaikaa jatkokouluttautumassa, laajentamassa osaamistaan oman alansa puitteissa. Uusi työpaiakkakin on jo onneksi vaikka takana on viime talvena koettu kovia kun ystävä petti ja jätti. Naiset kuitenkin selviytyy niistä kun pidetään yhtä, jeestataan toinen toisiaan eikä jäädä sinne lähibubiin suremaan niin helposti.

Miehillä onkin sitten vaikeampaa.

Lääketieteen ja tieteen ammattilaisten ja hartaiden harrastajien tiedossahan on, että kehityshäiriöt on tyypillisempiä poikalapsille. Siten ja sitä kautta sitten vissiin miehet on alttiimpia syrjäytymään. Vaikka ei olisi näkyvää vammaa/sairautta, vaikka ei olisi vakavaa v/s, vaikka olisi vain lukihäiriö, oppimisvaikueuksia, keskittymishäiriötä, yli/alivilkkautta yli/aliherkkyyttä, sellaista vähän semmosta sun tämmöstä, jonka takia monille poikalapselle on vaikeaa pysyä kouluopetuksessa ikäistensä kanssa samalla tasolla.

Kun tuohon sitten yhdistetään muuttoliikkeet, se että politikot siellä missä heitä on eniten, säätelee muualla olijoiden olosuhteita, jopa kilpaillen kuntien välillä siitä kenellä on oikeus saada omille huudeilleen mitäkin Guggenheimia, niin se on yks vakava vaikutin monen muun kanssa siihen miksi poikalasten, nuorukaisten on vaikeampaa opiskella, työllistyä, pariutua ja pärjätä.

Miehillä kun on lisäksi ne omituiset keskinäiset kunniajuttunsa, keskinäiset kilpailunsa naisista, siitä ett´ "ei se oo mies eikä mikään, jolla ei taloa oo", että itse pitää, pitää sitä ja tätä ihan ite. On akkamaista itkeä ja kaikista karseinta jos mies jäiskin kotimieheks hoitamaan muksuja ja huushollaamaan. Eipä kartu eläke, ei juokse liksa jolla muiden miesten lailla vakuuttaa itsensä ja lapsensa, ehkä lasten äitikin.

No, nykyään naisillakin alkaa olla varaa myös vakuuttaa itsensä. Minullakin on kotivakuutus. Oli pakollinen kun vuokrasin asunnon yksityiseltä. Ei kiinnosta yhteiskunnan tarjoamat vuokraslummit, joihin pakkaantuu aina epämääräisiä miehiä, työttömiä juoppoja ja narkomaaneja, jotka ajautuu rikosten poluille.
Asuin parisen vuotta Tampereella Nekalassa. Siellähän niitä on 20-30m2 asuinkopperoita, monet vanhat talot ränsistyneitä, etenkin ne kaupungin omistamat.

Alue oli jo -80-90 luvun taitteessa sellainen, ne kaupungin vuokratalot, että muuttaessani tuolloin Tampereelle 11v:ni kanssa, sanottiin ihan suoraan ettei anneta asuntoa sieltä kun on lapsi. Ymmärrän nyt vaikka tuolloin luulin että on semmonen kiva puutaloidylli. Olis muuten, mutta Tampereetta on vaivannut koko teollistuneen ajan, Finlaysonin ja Tampellan aloitettua toimintansa ja maaseudulta muuttaneen väestön asetuttua juurikin noihinkin vartavasten matalapakkaisia tehdastyöläisiä ja palvelusväkeä varten rakennettuihin asuntoihin, syrjäytyneiden miesten ongelma.

Osa miehistä jää syrjäytymään kotikyliinsä. Kun sisaret menee sahalle töihin, niin veikkapojjaat jää notkumaan kirkonkylän baariin.

Asun paraillaan eräässä pikkukirkonkylässä, eikä täällä näy naisia notkumassa raitilla. Miehiä ihan järjestään. Etupäässä vanhoja ukkoja, mutta se ukkokööri ilmiönä on aika pysyvä ilmiö missä tahansa maapallolla.

Joutomiehet on ilmiö, johon sosiologit kiinnittää nykyään huomiota.

Tällä hetkellä maailmassa on enemmän miehiä kuin ikinä.
Toki osa on suurten ikäluokkien papparaisia, sota-ajan jälkeen syntynyttä ikäpolvea, n.60-70v. mutta kun ei ole ollut paljoa aseellisia konflikteja, on myös nuoria miehiä enemmän kuin milloinkaan ihmiskunnan historiassa.

Kun tulee lama, miehet siitä aina enemmän kärsii.
Miesten, etenkin nuorten miesten massatyöttömyys on uhka järjestäytyneelle yhteiskunnalle, yhteiskuntarauhalle, sivistykselle, ..

Kun tarkastellaan maailmaa kokonaisuutena, nähdään, että siellä missä on köyhyyttä, kurjuutta, työttömyyttä, siellä on joutilaita miehiä, joita on helppoa värvätä erilaisten kapinaliikkeiden riveihin ja usuttaa aseellisiin konflikteihin.

Taustalla naruja pitelee vanhat miehet.
Naisiakin päätyy mukaan, mutta enimmäkseen ovat "lottia". Nykyään taistelijoinakin jokun verran, mutta marginaalisesti, sillä naisethan yhä synnyttää jne. Eikä nainen ole yleensä se luotettava aseveli. Me naiset vaihdetaan mielipiteitämme helpommin. Meissä naisissa on se edistyksen voima ja miehet on mitä on vanhoissa poteroissaan.

Tiettyyn pisteeseen niillä yksityisvakuutuksilla voi porskuttaa, mutta kun alkaa olla paljon ihmisiä, joilla on ongelmia, eikä ole varaa hoitaa ongelmia, tulee vaikeuksia.

Meillä on yhä kaikille avoin äitiysneuvola, lastenneuvola, subjektiivinen päivähoito, jonka hinnoittelu on progressiivista, on kaikille avoin ja jopa pakollinen peruskoulu, on ammattikoulua ja korkeakoulua. On julkinen terveydenhuolto, mutta oikeisto pelaa outoa peliään vaatimalla julkista infraa nurin ja tilalle yksityistä infraa. Vakuutuslaitokset valtion sosiaaliturvan tilalle.

Ideana se että ne pärjää, joilla itsellään on varaa kouluttaa omat lapsensa, jotka itse työllistää itse itsensä, jne.

Koomista siinä on se, että oikeistoidealistit on itse saaneet kaiken julkisen infran kautta ilman että heidän vanhempansa olisivat joutuneet kustantamaan heidän terveydenhuoltoaan, ottamaan vakuutuksia jne. Tai sitten isovanhemmat.

Toki niin, että kun syntyvyys on laskenut ja laskenut, kantaväestön keskuudessa yhä harvempi perijä on saanut apua kotiväeltä ja suvulta yhdessä vahvan julkisen infran avun kanssa. Sitten kun vielä huomioidaan palkkatason kasvu suhteessa siihen että tuloerot on kasvaneet, on moni ihan ns. tavallisen perheen jälkeläinen voinutkin saavuttaa kelpo aseman yhteiskunnassa.

Sieltähän onkin sitten helppoa katsella alaviistoon kaikenmaailman syrjäytyjiä ja kukkoilla että "ota ittees niskasta kiinni, luuseri".

Se on sitä että kaivaa verta nenästään.

Meillä on nyt pääministeri Rolexander Stubb, uusimpien henkilötietojensa valossa ei olekkaan mikään ihan tavallisen rahvaan jälkeläinen. Karjalan mailt tehtaanjohtajan pojanpoika ja varmaankin varsin kyrsiintynyt tasa-arvoasioista, jotka on olleet uhkaamassa hänen menestystään jatkaakseen isoisän viitoittamaa tietä omistavan luokan jäsenenä.

Olletikin helpommin oikeistolaiseksi ajautuu suvullisesti, mutta vaurastuessaan ihminen usein unohtaa köyhät sukulaisensa ja etsii juuristaan josko siellä olis jotakin aatelisia tai muuta.
Olen itse tehnyt sukututkimusta ja löytyy kaikenlaista. Jälkeläiseni esivanhemmista löytyy niitä aatelisiakin ja ties vaikka ois alenevassa polvessa suoraan sukua jollekin hallitsijalle. Itselläni ttuksin on, sillä aateliset sukujuurethan löytyy helposti ja tavallisen rahvaan, talonpoikien ja sotilaiden jälkiä on hankalampi seurata vaikkakin sotilaista on hyvin tietoa. Ongelmana on kuitenkin se, että Ruotsin kuningaan valtakaudella hän värväsi joukkoihinsa paikallisia, joille annettiin ruotsinkieliset nimet, tai sitten miehiä tuotiin ruotsista ja jälkiä on tavattoman vaikeaa seurata.

Nykyään on aika paljon ns. nousukkaita. Monella sukujuurissa isoisovanhempina niitä muualta muuttaneita, joilta ei jäänyt edes hanuria pöyäll soimaan, ei mitään kun kietaisivat siihen nyyttiinsä jotain vähäistä, mitä kotoo matalasta majasta oli antaa, eväät lähinnä ja joku isotaatan taskunauris, ei muuta ja nyytti olalla ensin hevoskyydillä asemalle ja siittä silmät vesissä rautahevolla kohti tuntematonta. Tai sitten ereletä oli menny joku muu sukulainen tai naapuri.

Sitten -80-luvunn nousukauden aikana hyväonniset saattoi löytää sopivat opiskelupaikat jne.
Toki on pitänyt olla ahkera ja reipas että on edennyt ja pärjännyt. Ennenkaikkea siis terve.

Lapset jotka sairastelee paljon pienenä ja joilla on sitten koulussa hankaluuksia, on oppimisvaikeuksia, keskittymishäiriöitä jne jne jne.. Heitä varten on kehitetty erityisopetusta, apuopetusta yms. joka ei tietenkään sinällään takaa mahdollisuutta pärjätä jatko-opinnoissa. Silläkin suunnalla on toki kehitetty apuja. Voi opiskella hitaammin omalla aikataulullaan.

Sitten edessä on työllistyminen.

Ans olla kun kyse on yksityissektorista, jossa ensisijainen prioriteetti on mahdollisimman suuren taloudellisen hyödyn saaminen yrittäjälle/yrittäjille osake tms. yhtiössä, niin saman tien alkaa karsintaottelu.

Nopeimmat saa parhaat hommat. Ei siinä kysellä niin laatua kun ei ole kyse eettisyydetsä, ekologisuudesta, humanismista tjms. Ne ongelmat jätetään ruohonjuuritason ongelmiksi. Liike-elämässä merkitsee vain puhdas voitto. Toki se laatukin jotain merkkaa, mutta kun samaan aikaan politikot huolehtii siitä, että kansa jakaantuu pärjääjiin ja ei pärjääjiin, niin pärjäämättömät voi jättää jo alussa pois laskelmista. Notkukoot siellä lähibubeissaan ja tapelkoot keskenään, menkööt julkisen terveydenhuollon puolelle jos kehtaavat.

Päihdeklinikoita on suljettu. Päihdekuntoutusta on vähennetty. Mielisairaaloita on suljettu. Ja samalla vankiloistakin laitetaan mahdollisimman nopeesti pois, koska ne vankilatkin maksaa ja kaikki mikä maksaa on suoraan pois liikemiesten voitoista!

Melkoisen huoletonta huseeraamista siihen pisteeseen saakka kun ruohonjuuritasolla ihmiset tappelee keskenään. Norsunluutornissa voidaan jopa heittää läppää siitä kun Jamppa mätkii Pirkkoaan pataan kun riitelevät päihde ja huumehuuruissaan, elää nahjustavat elinakutistaan jossain huonomaineisessa lähiössä lähiötuttaviensa kanssa ja tämän tästä, etenkin Iltapäivälehdet otsikoi näyttävästi miten niin ja niin monta puukon iskua, kirveen iskua ja nykyään aina vaan raaemmaksi käyviä kidutuksiakin päätyy Lööppeihin.

Yksioikoisesti ajattelevan on helppoa kuitata että tommosta toi roskajoukko on, rahvas. Että on ollut aina eikä niihin kannata rahaa upottaa kun nehän vaan juo sen tai ostaa huumeita.

Tokikin juo ja sortuu huumeisiin silloin kun ei ole tarjolla terveydenhuoltoa.

"Roskajoukko" ongelma on tietenkin varmaan jollakinlailla ikuinen, sillä osa on sellaisia, ettei heitä voi auttaa kun he eivät halua apua.
Vaikka yhteiskunta paapoo, tarjoaa erityisopetukset ja tukea, siltikin on jamppoja ja pirkkoja jotka kuitenkin valitsee sen istumisen porukalla ja juomisen. Vanhoissa kyläyhteisöissä on ollut samat ongelmat, mutta niissä ei ollut tarjolla nykyisenlaista tieteellistä tietoa ja tietotaitoa.

Moni lapsi kyettäis pelastamaan sen kautta että yhteiskunta auttais kun kotona ei osata eikä voida.

Nykyään puhutaan huostaanottobisneksestä. Toisaalta kannatan lämpimästi lasten huostaanottoa vanhemmilta, ketkä ei ole kykeneviä huolehtimaan jälkeläistensä perustarpeista, mutta toisaalta, kun ennen oli se tiivis kyläyhteisö, jossa autettiin toinen toisaan, niin mitä tarjoaa 60-70 luvulla rakennetut lähiöt? Nukkumalähiöt. Tai 80-luvulla rakennetut, uudemmat, joissa ei enää ole edes sitä postia, ei pankkia, ei kirjastoa, ei ehkä edes lähikauppaa kun palveluita keskitetään taajamien ulkopuolelle tai sitten muihin taajamiin ja on olemassa lähiöitä, joissa ei voi elää.

Työttömäksi jäädessään tai äityys/sisyyslomalle ei kohtaa lähiöissä juuri ketään päiväsaikaan. Jos ei ole edes yhteisiä harrastustiloja, niin aika läyhästä se olos iellä on jos ei omista autoa tai ei ole varaa tai mahdollisuutta rahapulan takia sieltä muualle mennä.

Entäs nää kirkonkylät ja näitten akattomat miehet. Keväällä pörhältää pitkin sukupeltoja äestäen, sitten kylvökoneella jyvät maahan jos ei o pelto heinällä. Sitten niitetään, paalataan ja syksyä kohti puidaan ja kuivataan viljaa. Karjat hoidellaan ympäri vuoden, kellä vielä on. Lypsykarjasta monet pientilalliset on luopuneet ja maatalouskin on nykyään yhä enemmän ja enemmän teollistunutta, koneellistunutta, teknistynyttä ja sitä myöten tietenkin myös kallista ja kun on lama, se voi olla myös kannattamatonta.

Työttömiä on tullut nyt kuin liukuhihnalta.

Monet vakuutukset irtisanotaan ja jos ei lama ala hellittää, on pakko ruveta siirtämään ulkoistettuja palveluita yksityissektorilta takaisin julkiselle.

Viimeistään siinä vaiheessa kun yksityissektorilta loppuu maksavat asiakkaat, suuntaa yksityissektorille mennyt yhteiskunnan louluttama työväki takaisin. Jos ei sitä voittoa tule niin sitä ei tule.

Suomi on pieni maa.
Mutta.. minähän en voi tietää millaisia mengeleitä vaikka Saksassa on suunnittelemassa EU:n sosiaalipolitiikkaa? Ehkä jossain jo rakennellaan keskitysleirejä. Aidat tehdään vasta sitten kun rytinä alkaa?

Osa köyhälistön miehistä varmaan rekrytoituu NATO:n jos se vaan saatais se jäsenyys siihen, se jota oikeisto porukalla ajaa kuin käärmettä pulloon vasemmiston ja keskustan laittaessa hanttiin itsenäisyyden ja isänmaan, aluepolitiikan ja Huom! täällä elävien ihmisten takia.

Teillehän kaikki on vain pelkkiä lukuja.

Pirjo Jokinen Vastaus kommenttiin #159

Pahoittelen pitkää tekstiä mutta kun kysytään ikäänkuin ei ois harmainta aavistusta, mistä on kyse, minä vastaan.

Kun ei ole mitään besserwisservastausta olemassa niin pakko kertoa kautta rantain. Enkä viitti mitään linkksulkeisiakaan pitää, ne ne vasta tylsiä on. Ja kun minulta kysytään, vastaan omasta puolestani, en jokun toisen/toisten suulla. Minähän sanojeni takana seison ja niistä vastaan.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #160

Aikalailla anekdoottitasolla näyttää tosiaan ymmärryksesi olevan siitä, miten talous/yhteiskunta - julkinen tai yksityinen - toimii. "Hyvinvointivaltio" on sosiaalivakuutusjärjestelmä, jota nyt Suomessa vain satutaan hallinnoimaan pääosin julkisesti. Eli julkinen toimija kerää vakuutusmaksut, osan veroina, osan vakuutuksen nimelläkin, löytyy sieltä palkkakuitista, jos katsoo.

Pirjo Jokinen Vastaus kommenttiin #161

Ahaa, pitää sitten selittää kohta kohdalta ja erikseen tulonsiirroista sitten sairaspäivärahat, työmarkkinatuet, harkinnan varaiset toimeentulotuet..

Sitten luetella kaikki ne leikkaukset, joita on vähäraisemmilta tehty jo kohta kolmatta kymmentä vuotta eikä loppua näy.

Ensin sirryttiin ALV:n, joka ei ole progressiivista. Tuloveroissa on progressioita, mutta kun alimmastakin työmarkkinatuesta otetaan se 20% ennakkoveroa, kun saa 500€/kk niin jää 400€ ja sitten KELA:n anomaan asumistukea mahdollisimman vaatimattomaan asuntoon. Ja sitten sosiaalihuoltoon anelemaan harkinnavaraista toimeentulotukea että saa perustarpeet tyydytettyä. Kulutuksen kautta sitten valtiolle niistäkin ALV:na 14-24%

Ja nyt sitten uusia konkeloita niin, että leikataan niitä etuuksia lisää, jotka on suunnattu suoraan vähävaraisemmille ja annetaankin verovähennyksenä työllisille, joilla on tuloveroa tai osinkotuloa.

Jätetään köyhimmät rääpimään yhä vähemmällä ja tuetaan työssä käyviä.

http://www.talouselama.fi/uutiset/paatos+leikata+l...

Leikattiin lapsilisistä ja annetaan se niille, joilla on verotettavaa tuloa.

Lapsilisät myös lasketaan jo köyhillä tuloksi kun joutuvat kerjäämään sosiaalitoimistoon.

Tietenkin on helppoa kuittailla että Pirjo se vaan on niin tyhmä ettei se tajua, näpertelee täällä muka tietävinään eikä ymmärrä yhteiskunnasta.

Hallitus poisti myös opintotuen II-asteen korkeakouluopiskelijoilta. Ja kas, siitä seuraa automaattisesti se, että vähävaraisten perheiden jälkeläiset joutuu tekemään yhä enemmän ansiotyötä opiskelun ohessa kun puolestaan varakkaampien kotien lapset saa helpommin kotoaan apua ja uskaltavat tietenkin ottaa opintolainaakin ihan toisellaviisiä kun porukoilla on tarjolla oletettavaa perintöäkin, toisin kuin köyhillä, joilta puuttuu ne pesämunat ja säästetyt lapsilisätkin tileiltä kun on eletty kädestä suuhun.

Ei tämä mitään rakettitiedettä ole ja omituista jos minun pitää yksitellen luetella kaikki mahdolliset tulonsiirrot. Kerrotaanhan niistä uutisissa ja muutkin tietää varsin hyvin missä mennään.

Ne joilla on entuudestaan, nille annetaan ja niillä joilla ei ennestäänkään ole, niiltä otetaan pikkuhiljaa pois.

Onko jotenkin uutta tietoa?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Yhteiskunnan perusvikana on mielivaltaiseen uhkapeliin perustuva talousjärjestelmä.

Pirjo Jokinen Vastaus kommenttiin #112
Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Minua hieman arveluttaa se olettamus, että Syyriaan vierastaistelijoiksi lähteneet nuoret miehet olisivat huonosti integroituneita tai jollain tavoin syrjäytymisvaarassa.

Syrjäytymisen osalta voi todeta, että tähän asti julkisuudessa olleet nuoret miehet -- Leppävaarasta lähtenyt Muhammad sekä ISIS-videolla esiintynyt Sayid Hussein Feisal Ali -- eivät ole olleet mistään surkeista sosiaalisista oloista lähteneitä nuoria miehiä. Päinvastoin, he ovat olleet hyvien perheiden lapsia ja vakavaraisista oloista. Mitä ilmeisimmin pojilla on ollut koulutusta ja harrastuksia, ja hyvä ja välittävä perhe.

Integraatio-ongelmista voisi todeta, että valtaväestön edustajatkin ovat tässä maassa lähteneet maailman sivu sotimaan ulkomaille. Tämän maan armeija on aikoinaan perustettu jääkäriliikkeen varaan, Lauri Törniä palvotaan sankarina ja Kaarlo Kurkon, Marco Casagranden, Jani Anttolan, Kössi Pietiläisen ja muiden onnensoturien rustaamat omaelämänkerralliset sotatarinat ovat menneet kaupaksi. Ei tämä ole edes vähemmistöyhteisöjen keskuudessa mikään uusi asia; aikoinaan maamme juutalaisväestö tuotti Israelin itsenäisyyssotaan suhteessa enemmän vapaaehtoisia kuin mikään diasporayhteisö. Ehkäpä Muhammad ja Feisal Ali olivatkin vain huomanneet, että tässä maassa vierastaistelijaksi lähteminen on oikeastaan yhteiskunnallisesti ja kulttuurisesti kohtalaisen hyväksytty asia? Pojat olivat oppineet talon tavoille ja halusivat samanlaisiksi ihastelluiksi onnensotureiksi.

Tiettyä ironiaa on siinäkin, että Irakissa "ihmiskilpenä" huseerannut ja Saddam Husseinin veristä tyranniaa puolustanut Teijo Virolainen olisi kelvannut vielä kymmenen vuotta sitten Päivi Räsäselle ja Bjarne Kallikselle EU-vaaliehdokkaaksi. Mutta tänä päivänä Räsänen haluaa peruuttaa passit kaikilta, jotka menevät Syyriaan ja Irakiin sotimaan toisen samanlaisen hirmuhallinnon puolesta.

Mutta noin ylipäätään, Nur Mohamedilla on ihan hyviä ehdotuksia vierastaistelijaksi lähtemisen ehkäisyyn. Passien peruminen tuskin hyödyttää mitään. Siinä varmistuisi vain se, että epäonninen ja menetyksen kokenut perhe ei enää koskaan saisi -- Suomen valtion tuomitsemina -- nähdä kerran sekaisin mennyttä poikaansa, joka olisi ehkä ollut tärähtämisestään huolimatta vielä pelastettavissa.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

J.J.: "Ehkäpä Muhammad ja Feisal Ali olivatkin vain huomanneet, että tässä maassa vierastaistelijaksi lähteminen on oikeastaan yhteiskunnallisesti ja kulttuurisesti kohtalaisen hyväksytty asia? Pojat olivat oppineet talon tavoille ja halusivat samanlaisiksi ihastelluiksi onnensotureiksi."

Tässä on jokin olennainen sisältö: Yhteiskunnan ja kulttuurin asenne väkivaltaan.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Jussi Jalonen! Irakin miehitys oli rosvoretki, räikeää valtioterrorismia, ja osoitti kansainvälisen oikeuden täydellistä halveksuntaa. Miehitys oli mielivaltainen sotatoimi, jolle antoivat potkua valheet toisensa perään sekä median ja sen kautta yleisön sumeilematon manipulointi. Tarkoituksena oli vakiinnuttaa Yhdysvaltojen sotilaallinen ja taloudellinen kontrolli Lähi-idässä verhoamalla hanke kansan vapauttamiseksi – viimeisenä keinona kun muut verukkeet oli jouduttu hylkäämään. Näyttävä sotilaallisen voiman osoitus, jonka vuoksi tuhansia ja taas tuhansia syyttömiä ihmisiä surmattiin ja silvottiin. - Olemme tuoneet Irakin kansalle kidutusta, rypälepommeja, köyhdytettyä uraania, lukemattomia satunnaisia murhia, hätää, rappiota ja kuolemaa ja kutsuneet sitä ’vapauden ja demokratian tuomiseksi Lähi-itään’.

- Montako ihmistä pitää tappaa ennen kuin käy massamurhaajasta ja sotarikollisesta? Sata tuhatta? Siinä on enemmän kuin tarpeeksi, ajattelisin. Siksi on oikeudenmukaista, että Bush ja Blair tuodaan kansainvälisen rikostuomioistuimen eteen. Bush on kuitenkin ollut ovela. Hän ei ole ratifioinut tätä tuomioistuinta. Sen vuoksi hän on varoittanut, että jos yksikin yhdysvaltalainen sotilas tai poliitikko joutuu syytetyksi tässä oikeudessa, hän lähettää paikalle merijalkaväen. Mutta Tony Blair on tunnustanut oikeuden ja on asetettavissa syytteeseen.
(Harold Pinter: Taide, totuus ja politiikka. Nobel-esitelmästä 2005)

edit. Muistatkos Jussi Jalonen kun hyökkäyksen alkuvaiheessa brittiläinen sanomalehti julkaisi etusivullaan valokuvan Tony Blairista suutelemassa pienen irakilaispojan poskelle. ”Kiitollinen lapsi”, luki otsikossa. Muutamaa päivää myöhemmin julkaistiin sisäsivulla valokuvallinen juttu toisesta nelivuotiaasta pojasta ilman käsiä. Ohjus oli räjäyttänyt perheen taivaan tuuliin, vain poika pelastui. ”Milloin saan käsivarteni takaisin?” hän kysyi

Molemmat Bushit kuuluvat yli 100000:n siviilin murhaajien kerhoon. Georg W maalailee eläkkeellä kissatauluja, vaikka kuuluisi kansainvälisen rikostuomioistuimen eteen - mikäli tässä maailmassa mitään oikeutta on jäljellä. .

Ilkka Huotari

"Ehkäpä Muhammad ja Feisal Ali olivatkin vain huomanneet, että tässä maassa vierastaistelijaksi lähteminen on oikeastaan yhteiskunnallisesti ja kulttuurisesti kohtalaisen hyväksytty asia?"

ISIS-propaganda sisältänee lännenvastaisia elementtejä, ja sen jo luulisi kertovan näillä propagandan kohteille, että kyseessä ei ole mikään yhteiskunnallisesti ja kulttuurisesti hyväksytty asia.

ISIS:hän on uhonnut, että ensin IS perustetaan lähi-itään ja sitten eurooppaan ja koko maailmaan.

Edit: paitsi tietenkin jos joku menisi ehdottamaan ISIS-taistelijoiden sosiaaliturvan parantamista niin se antaisi toki väärän signaalin.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Jussi Jaloselle ja muille kiinnostuneille, tässä terroristi asian/käsitteen syvemmälle pureutuvaa luotausta
http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1749...

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

-me tarvitsemme kenttätyöntekijöitä, jotka jalkautuvat kanssamme puhumaan nuorillemme ja jakamaan heille tietoa-

Siinähän olisi työsarkaa vapaaehtoistyön muodossa monille työttömille.

Vai olisiko ehkä tarkoitus muodostaa yhteiskunnan varoilla jonkinlainen organisaatio kallispalkkaisine koordinaattoreineen?

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Eiköhän lasten valistaminen moniarvoiseen kulttuuriin - joka ei siis ole omassa monadissaan elävien monikulttuurisuutta - tulisi lähteä muslimien kodeista ja muslimiyhteisöjen sisältä käsin. Väkivalta on heikkojen ihmisten tunnusmerkki.

On vaikeaa ymmärtää viranomaistemme halua lisätä muslimiväestön maahan muuttoa. Eikö suunnan nykyisin tulisi olla päin vastainen.

Jonne Sirén

"muslimiyhteisöjen sisältä käsin.

Näihän sen pitäisi mennä, mutta jos vähääkään aikoo elää sikäläisen ison kirjan mukaan se on mahdotonta. Sen mitä käännöskatkelmia olen lukenut, monikulttuurisuus tarkoittaa "muille" yksiselitteisesti dhimmin asemaa eikä suinkaan tasa-arvoista monikulttuurisuutta.

Ts muslimin on luovuttava uskostaan jos aikoo hyväksyä monikulttuurisuuden siinä määrin kuin Suomessa sillä ymmärretään. Ei taida tulla kauppoja, paitsi maallistuneiden muslimien kanssa.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

J.S.: " ison kirjan mukaan se on mahdotonta"

Juuri näin. Rakentavaan vuorovaikutukseen ei ole mahdollisuutta vaan sulkeudutaan omaan monadiin. Orjuuskin lakkautettiin jo aikoja sitten...

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #38
Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #116

Totta. Esimerkiksi sellaisessa "valtiossa" kuin Saudi-Arabia orjuus on ollut koko ajan täysin hyväksytty ja toimiva instituutio, huolimatta kaikenlaisista julistuksista, sopimuksista yms.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #166

Suomeenkin tuodaan orjia esim. kadulle kerjäämään, muista vähemmän näkyvistä puhumattakaan.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #169

Sou?

"koko ajan täysin hyväksytty ja toimiva instituutio"

En osaa selvemmin sanoa. Vai väitätkö, että orjuus on suomessakin "täysin hyväksytty ja toimiva instituutio"?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #173

Näköjään, ainakin jotkut sen muodot, kun ei tehdä mitään sen estämiseksi.

Junes Lokka Vastaus kommenttiin #174

Meille sanotaan, että nämä orjat on päästettävä maahan, koska Schengen-sopimus. Pattitilanne siis. Olen monesti ehdottanut, että meidän pitäisi palauttaa rajavalvonta, mutta kuulemma vapaa liikkuvuus on itseisarvo Euroopassa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #176

Vapaa liikkuvuus hyödyttää gryndereitä ja rikollisliigoja.
Schengen-sopimuksesta huolimatta voidaan edellyttää maahantulijalta mahdollisutta ylläpitää itsensä oleskelun aikana.

Jonne Sirén Vastaus kommenttiin #173

Sen verran rienaan tähän, että Suomessa käytännön maaorjuus lopetettiin viimeistään Kansalaissodan tienoilla (virallisesti paljon aikaisemmin).

60-luvulla alkoikin tulla muotiin tämä moderni versio maaorjuudesta eli asuntovelkatorpparius. Ja me keskiluokkaiset aasilampaat lähdemme siihen vielä vapaaehtoisesti!

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #196

60-luvulla kannatti todellakin ottaa asuntovelkaa.

Janne Hilden

Saksassa muslimit ovat vähän pidemmällä islamilaisvaltion laajentamisessa. Wuppertalissa partioi Sharia-Poliisi.
Einz, zwei, drei, polizei!

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2014090518634493_...

Reino Jalas

"Me tarvitsemme apua tiedottamiseen – totuus ISIS:n toiminnasta täytyy saada
riittävän selvästi ja tehokkaasti nuortemme tietoon."

Islaminuskoisia eli muslimeja on Suomessa noin 50.000 henkeä, ja somalejakin n. 10.000 henkeä. Molemmilla on useita suomalaisia järjestöjä olemassa.

  ISLAMILAISIA JÄRJESTÖJÄ
  Islam ja Rakkaus
  Islam ja Rakkaus Lahden seurakunta
  Islam-Info Yhdistys Ry
  Islamic Heritage for Humanity & Enlightenmen
  Islamic Information and Research Center IIRC
  Islamic Information Service Association IIS
  Islamic Multicultural Da`wah Center
  Islamic Relief ry
  Islamilainen Al-Hudaa Yhdyskunta Suomessa
  Islamilainen Kulttuuri Yhdistys ry (lopettan
  Islamilainen valistusyhdistys Al-Hamd ry
  Islamilaisen kasvatuksen tuki Pilarit ry
  Islamin Aika ry (lopettanut)
  Islamin Kutsu-Yhdyskunta
  Islamin tieto ja dialogi ry
  Islamiska Kulturcenterunionens Föreningen
  SOMALIJÄRJESTÖJÄ
  Espoon Somali Monitoimintakeskus ry Espoo
  Espoon Somali Seura yhdistys
  Espoon Somali Yhdistys ry Espoo
  FC Somali ry Helsinki
  Finnish Somali Women Association Fiswa-seura ry Helsinki
  Helsinki Somali palvelu ry Helsinki
  Itä-Vantaan Somali Kulttuuri Yhdistys ry Helsingin mlk
  Jasiira Somali yhdistys ry Kerava
  Keravan Somali kerho ry Kerava
  Pirkanmaan Somali Yhdistys ry Tampere
  Pohjois-Helsingin Somali yhdistys ry Helsinki
  SoCus Somali Culture & Sports Somali Kulttuuri ja urheilu
  Somali Benadiri Yhdistys ry Helsinki
  Somali Care Association ry Helsinki
  Somali Care Seura ry Helsinki
  Somali Charity Association ry Helsingin mlk
  Somali Digil & Mirifle yhdistys ry Helsinki
  Somali Disabled Rehabilitation Association ry Helsinki
  Somali Espoo Vanhemmat Yhdistys Espa-seura ry Espoo
  Somali Ethiophian kulttuuriseura ry Helsinki
  Somali Ethiopian Relief Organization ry Helsinki
  Somali Finnish Media Association ry Helsinki
  Somali Finnish student Association ry Helsinki
  Somali Forum for Progress Finland ry Helsinki
  Somali Health Professionals in Nordic Countries SOMHELP r
  Somali Healthcare Professionals Somhelps ry Espoo
  Somali Helsinki Keskus ry Helsinki
  Somali Helsinki Yhdistys ry Helsinki
  Somali Humaniterijaan yhdistys ry Helsingin mlk
  Somali Huolenpito Yhdistys ry Helsinki
  Somali Insinööri Yhdistys ry Helsinki
  Somali Lääketieteellinen ja Kehitys yhdistys ry Helsinki
  Somali Multicultural Families Association ry Helsinki
  Somali Naisten 'Xuriyo' ry Helsinki
  Somali New Generation Associationn Songa ry Espoo
  Somali Nuorten ja Perheen tuki yhdistys Brothers ry Helsi
  Somali Nuorten Tukiyhdistys Sompel ry Helsinki
  Somali Orphans charity Organization ry Turku
  Somali Reconstruction And social Development ry Helsingin
  Somali Relief Association SRA ry Espoo
  Somali Social Development Association, SSDA ry Helsinki
  Somali Sosialidemokraatit ry Helsingin mlk
  Somali Taakulo-yhdistys ry Espoo
  Somali Tabantaabo Association ry Helsinki
  Somali Welfare Society ry Helsinki
  Somali Youth Development Association-AL-Towxid
  Somali Youth League ry Helsinki
  Suomen Nuorten somali Lääkärien yhdistys-Finnish junior s
  Suomen somali nuorisoyhdistys SSN ry Helsinki
  Suomen Somali Urheilu Liitto (SSUL) ry Helsinki
  Uudenmaan Somali Seura ry Espoo
  Vaasan Somali Sports and Culture Organisation (VSSCO) ry
  Vaasan Somali yhteisö ry Vaasa
  Warsan Somali Media ry Helsinki

Näin suuret henkilömäärät ja lukuisat asiaan liittyvät järjestöt ja organisaatiot pystyvät jo itsekin tekemään, ainakin jonkin verran, erilaisten asioiden toteuttamiseksi.

"ISIS on rikollisjärjestö ja sen toimintaan mukaan lähteminen tekee myös nuorista
rikollisia. Auttakaa meitä kertomaan tämä nuorillemme."

Mutta mitä tarkalleen tarvitsette, millaista kertomista olette vailla? En nähnyt noista yhdenkään järjestön kotisivuilla minkäänlaista ISIS:iin liittyvää kommenttia. Ei tiedotetta tai julkilausumaa jossa Islamilaisen uskonnon suomalaisia jäseniä varoitettaisiin ISIS-järjestöstä ja heidän rekrytointikampanjoistaan.

Voisiko alkajaisiksi ajatella että ainakin keskeiset somalijärjestöt ja islamilaiset järjestöt laittavat omille kotisivuilleen oikeina pitämiään faktoja ja asiatietoa ISIS-järjestostä.

---
"Me tarvitsemme kenttätyöntekijöitä, jotka jalkautuvat meidän kanssamme puhumaan
nuorille ja jakamaan heille tietoa"

Periaatteessa 50.000 hengen omastakin väestä löytyy jo väkeä ja kertojia aika paljonkin.Vai tarkoittaako tämä kutsu nimenomaan kristinuskoisia kenttätyöntekijöitä, vai mitä? Olen varma että myös kristinuskoisia auttamishaluisia löytyy. Mutta mitä tarkalleen heiltä edellytetään, ja mitä he taas eivät missään nimessä saa sanoa tai tietona "saarnata" eteenpäin?

---
"Me tarvitsemme rehabilitointiohjelman niille nuorille, jotka ovat jo lähteneet ISIS:n
toiminaan mukaan ja haluavat palata yhteiskuntaan."

Tällaisen systeemin perustaminen olisi kaksiteräinen miekka. Jo ennalta annettu anteeksiantamus. Sille asialle että lähtekää vaan vieraille maille uskonsotiin, tappamaan toisia muslimeja. Palattuanne hoidamme teidät kuntoon ja voitte palata siviiliin. En ymmärrä miksi tällainen etukäteishyväksyntä uskonsotien sotatoimille pitäisi Suomessa verovaroilla rakentaa.

Ymmärrän islamilaisten suomalaisperheiden hädän, kun poika alkaa roikkua ulkosalla tuollaisten porukoiden aivopestävänä. Mutta kristityt vs. Islamilaisuus uskonasiat tuntuvat olevan myös herkkiä asioita. Vaikea kristittyjen on tulla muslimiperheisiin luennoimaan ja millään lailla neuvomaan kaidalle tielle.

Jos tosiaan voisitte tehdä edes alkajaisiksi itse noita tiedotusjuttuja. Näkisi hiukan että mitä laajempi suomalainen muslimiväestö itse asiassa yhteisönä ISIS-asiastakin ajattelee. Osa varmasti näkee niissä puheissa ja sharialaisen lain valtiossa paljonkin mieltä.

Islamin pyhien kirjojen opinkappaleista kun löytyy määräyksiä väärää uskontoa julistavien tai sellaiseen käännyttävien, eli myös kristittyjen, yksioikoiseen hävittämiseen saakka.
On tässä meillä potentiaalisina auttajina tässä ihan omatkin pelkäämisemme olemassa.

Junes Lokka

Somaleja on kylläkin 15000.

Tämä kansalaisaloite kannattaa allekirjoittaa ja jakaa. Toivoisin, että myös Nur Mohamed niin tekisi: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/889

Petri Muinonen

Reinolla hyviä huomioita: kun näiden muslimijärjestöjen tiedottamista tuetaan mm. sisäministeriön määrärahoista, niiden tulisi ensin omassa verkostossaan aktivoitua kertoen Isikseen liittymisen vaaroista. Samalla saataisiin todistetta siitä, että blogistin huoli on muslimipiireissä laajemminkin jaettu eikä vain yhden maallistuneemman muslimin aivopieru.

Ja muilta mailta taistelemasta palaavalle "jälkikasvulle" ei todellakaan mitään jälleenkotoutusta/kuntoutusta, vaan karkotus maasta. ISIS-taistelijaksi lähteminen osoittaa jo tarpeeksi selkeästi, etteivät kotoutusohjelmat - ja vielä vähemmän kotoutuminen - kiinnosta.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

"Samalla saataisiin todistetta siitä, että blogistin huoli on muslimipiireissä laajemminkin jaettu eikä vain yhden maallistuneemman muslimin aivopieru."

Tämä lause voidaan ymmärtää monin tavoin ja todennäköisesti tavoin, joita kirjoittaja ei tarkoittanut.

Tarkoittaako Petri, että jos blogistin huoli on muslimipiireissä laajemmin jaettu, kyseessä on useamman kuin yhden muslimin aivopieru?

Miksi blogistin ilmaisema huoli on Petrin mielestä aivopieru?

Vielä on mahdollisuus selventää.

pekka numminen

TE (muslimit), haluatte että ME (saastaiset indifelit) kerromme lapsillenne, että NE (ISIS ja muut islamistit) opettavat väärää islamia?

"Sotaretkestä voi saada jopa 10 – 15 000 euroa. Terroristijärjestö luonnollisesti maksaa nuorille matkat."

Suomesta on aina muutettu etsimään parempaa elämää muualta. Miksi valtion pitäisi estää erityisesti musliminuoria lähtemästä uskontoaan edustavalle alueelle - eikö tämä olisi peräti rasistista?

Eihän Israeliinkaan muuttamista tai Israelin armejaan värväytymistä ole kielletty, vaikka ko. maa miehittää naapurimaiden alueita ja on sodassa naapurimaita vastaan (tulitauko).

Jos Suomen kansalainen värväytyy toisen maan armeijaan, niin tästä voisi seurata automaattinen kansalaisuuden menetys.

Jos Suomen kansalainen värväytyy armeijaan tai muuhun aseelliseen järjestöön, joka on Suomen vihollinen, uhkaa Suomea tai on määritelty terroristijärjestöksi, niin ainakin näissä tapauksissa kansalaisuus pitäisi poistaa.

Lähinnä muslimitaistelijoiden matkustus ja liittyminen IS - valtioon, ISIS järjestöön tai johonkin vastaavaan on rekisteröintiin liittyvä ongelma. Miten saadaan Suomen passit pois? Ehkä Suomen valtio voisi välikäsien kautta ostaa kansalaisuudet takaisin, niin tämäkin ongelma poistuisi.

Hauskaa matkaa kaikille Syyriaan ja Irakiin matkaaville, mutta jos liitytte terroristijärjestöihin, niin älkää tulko takaisin.

Heli Hämäläinen

Kyllä asia on niin, että tuon käärmeen pään murskaaminen on teidän itsenne vastuulla, koska teillä on paras tuntuma asiaan. Somalijärjestöjen pitää alkaa itse tehdä työtä, vai pelkäättekö heitä niin paljon ettette uskalla vastustaa?

Pelkäättekö henkenne ja/tai fyysisen koskemattomuutenne puolesta?

Poliisin tehtävä on huolehtia turvallisuudestanne ja lastensuojeluviranomaiset huolehtivat tarvittaessa alaikäisistä. Jos uskaltavat. Nimittäin teidän auttamisessanne saa helposti rasistin leiman.

Mika Selin

Kaikkein hulluinta tässä on se että nämäkin henkilöt tai heidän vanhempansa ovat tulleet Suomeen sotaa pakoon (tai ainakin näin on meille kerrottu) ja nyt sitten itse lähtevät sotimiaan. Hieman on huijattu olo.

Pirjo Jokinen

lapset lakkaa yleensä tottelemasta teini-iässä ja jotkut on kurittomia koko ikänsä.

Sitäpaitsi. Suomessa jokkut jankuttaa että täälläkin taisteltiin isänmaan puolesta.

Ehkä se Talvisodan henki onkin opittu meiltä?

Se että miten sitten kukakin kokee sen isäämmaallisen taistelunsa, meneekö sikäläisten maanomistajien puolelle vai lähteekö sopimaan maattomien puolesta, se riippuu ties mistä ihan niikuin on riippunut täälläkin.

Antti Jokinen

Talvisodassa nyt ei varmaan enään ollut kysymys maanomistusoloista. Oli jo annettu torppareille maat sekä mäkitupalaisille. Ja maattomat ovat maattomia, niin kauan, kun maata itselleen hankkivat. Mutta ei nyt toisten maille voi tulla.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Miksi Suomen pitää ottaa kantaa näiden omasta halusta lähtevien toimintaan?Pariskunittainkin ovat lähteneet.
Suomessa tuomittiin kaksi nuorta yliopisto"iskun" suunnitelusta,ja nämä jotka vapaaehtoisesti lähtevät sotimaan,pitäisi Suomen valtion jotenkin aivopestä suomalaiseen yhteiskuntaan,eli siis puuttua johonkin joka on kulttuuriin sisäänrakennettua?

Kun sinne lähtevät vapaaehtoisesti ne jotka ovat tässä maassa vuosia asuneet,miten se voi olla suomen valtion vika??Että nyt pitää Suomen valtion rahoittaa terrorismin torjuntaa,jota ei täällä omasta takaa ole?Millä rahoilla,ja millä velvollisuudella?Suomestahan saa vapaasti lähteä mihin haluaa,ja kuka haluaa.Eli pitääkö Suomessa alkaa jakelemaan linnatuomioita niille,jotka suunnittelevat lähtevänsä?Pakkopaitaa,mitä?

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/230826-ta...

Yliopisto"iskun" suunnittelusta kolme(3)vuotta vankeutta

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201406270150219_uu...

Hallitus alkaa myös valmistella lakia, jonka nojalla taistelijoiksi ulkomaille lähteviltä voisi ottaa passit pois.

Hallituksen tietojen mukaan Britanniasta on lähtenyt ainakin 500 henkilöä taistelemaan Isiksen joukkoihin Pohjois-Irakiin tai Syyriaan.

Norja on pidättänyt ja häätänyt maasta noin 20 islamistia, kertoi norjalainen Dagbladet-lehti viranomaislähteeseen nojaten perjantaina.

Pidätykset tehtiin Norjan heinäkuisen terroriuhkauksen jälkeen. Dagbladetin lähteen mukaan kaikilla pidätetyillä oli yhteyksiä ääri-islamisteihin.

Lehti uutisoi torstaina, että Norjan heinäkuisen terroriuhan takana oli neljä Isis-järjestön tukijaa, jotka olivat matkalla Norjaan tehdäkseen terroriteon.

Norjan viranomaisten mukaan heillä olisi ollut maassa yksi tai useampi yhteistyökumppani.

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1409300143285

Aslak Koivuila

APUA APUA !
Me emme kotoudukkaan, tehkää syylliset jotain !!

Ei vaan siis aikuisen vastuullisesti, ISIS-veteraanien kuntoutus tarpeen ennakoitaminen on aloitettava aikailematta, kun SDPn edustaja jokin viikko sitten vaati.

Risto Lindfors

"Kun yhteiskunta torjuu somalitaustaiset nuoret": Tämä täytynee tulkita niin, etteivät somalitaustaiset nuoret ole itse tähän vaikuttaneet. Ei pidä lähteä kotimaasta pois, jos ei ole minkäänlaista aikomustakaan sopeutua uudessa maassa paikalliseen kultuuriin ja tapoihin...ja vieläpä kunnioittaa sitä

Aslak Koivuila

SINÄ olet syyllinen Risto !
Kysyppä mitä mieltä Ayaan Hirsi Alista, ja olet natsi.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

"Mohamed sanoo blogissaan, että Suomessa elävät somalitaustaiset nuoret ovat otollista maaperää propagandaa suoltaville rekrytoijille. Hän kirjoittaa, että nämä nuoret kokevat Suomessa juurettomuutta, ja että töiden löytäminen on vaikeaa.

- Kun yhteiskunta torjuu somalitaustaiset nuoret, he ovat suuressa vaarassa syrjäytyä. Tällöin Isisin rekrytoijat iskevät, Mohamed varoittaa blogissaan"

(IL)

Jaha,missä ne suomalaiset nuoret jotka tarttuvat aseisiin,kun ei ole työtä,ei asuntoa,ei perhettä,ei kavereita,ei rahaa....Missä heidän taistelukenttänsä?

Kaikille nuorille on SAMANARVOISET palvelut ja tulevaisuuden näkymät.Koskee myös työttömiä ja köyhiä,oli alkuperä maa mikä hyvänsä.Miksi he eivät ole kadulla tms.Heitäkin sorsitaan ja haukutaan,ivataan,syyllistetään yhteiskunnan toimesta.

SITRA(eduskunnan alaisuudessa toimiva suomen itsenäisyyden rahasto,joka tukee kasvuyrityksiä..mm.huostabisnes sijoitukset jne) rakentamaan HUOLILIPUTUSMALLIA,sillä konstillahan suomalaiset nuoretkin,perheineen, valvonnan pariin haalitaan(tapahtuu selän takana tosin)Suomihan voi ulottaa valvontakomission tehtävät tärkeämpään,eli siis näiden somalitaustaisten perheiden nuorten valvontaan.Sieltä huostabisneksestä ja kaikesta muusta huolivalvonnasta oikeaan osoitteeseen.Nyt kun kerran apua oikein pyydetään,ja tarvitaan.

RAY jne.kumpp.tukemaan kuten huostabisnestäkin,äkkiäkös sieltä irtoaa 700 000-eteenpäin,kuten sijareille.Ja siitä miljardista joka nyt menee omien lasten,ja perheiden hajoittamiseen.

Terrorismin valvontaan,ja nuorten (eli aikuisten 18-25v)huoliseulontaan,menee rahakin johonkin todellisen uhan ja ongelmien ehkäisemiseen.
Ei tarvitse enää suomalaistaustaisista lapsista ja nuorista tekemällä tehdä moniongelmaisia.

Parempi pelastaa somalitaustainen turhautunut nuori,joka aivopestään(täysi ikäinen 18-25v)kuin pipo vinossa kulkeva suomalaislapsi,joka leimataan moniongelmaiseksi,liputtamalla.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Suomessa on todellakin paljon ns. syrjäytyneitä nuoria, joista vain pieni osa on somaleja.
http://www.stm.fi/hyvinvointi/osallisuuden_edistam...
Ilmiö on laaja 32.500/51.000 nuorta, joten se ansaitsee huomiota:
http://www.taloussanomat.fi/tyo-ja-koulutus/2012/0...

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Hyvät lukijat ja kommentoijat,

ymmärrän erittäin hyvin Nur Mohamedin avun tarpeen. Islam ei kuitenkaan Suomessa ole niin uusi uskonto kuin hän arvelee. Suomeen 1900 luvun alkupuolella emigroituneet tataarit tunnustavat uskontonaan islamia. Suomeen tulleet tataarit juurtuivat käsittämättömän nopeasti suomalaiseen yhteiskuntaan ja toimivat sen aktiivisina jäseninä.

Aivan erityisesti on hyvä tietää, että kymmeniä tataareja kuoli sankarivainajina Suomea puolustaessaan. Joutuivat vielä taistelemaan Neuvostoliiton armeijassa sotineita veljiään vastaan.

Kymmeniä tataarinaisia palveli Suomessa lottina.

Islaminuskoisten tataarien suhteellinen osuus Suomen puolustamisessa on erittäin korkea. Kunnioitan.

Aslak Koivuila

Annatko kunnioituksessasi eri vapauksia suåmen lakien suhteen esim. ateistien ja homosekssuaalien yhteisön jäsenten kohtelussa ?
jos et, millä estät ?
Romanit ovat tehneet omilleen mitä haluavat 500v.
Asia on niin, että jos naisten annetaan valita suåmettuminen, kotoutuminen, ateismi, vapaasti, kulttuuri lakkaa olemasta.

Käyttäjän timohellman kuva
Timo Hellman

Ei lakkaa. Muunmuassa Suomen tataarit ja Ranskan armenialaiset ovat esimerkillään todistaneet, että etniset ja uskonnolliset viiteryhmät voivat "do like Romans in Rome" ilman kulttuurista assimilaatiota. Tämä on hyvä asia.

On hyvä, että Mohamed tiedostaa ongelman ja on ajoissa suunnittelemassa toimenpiteitä. Yksi radikalisoitumista ehkäisevä tekijä on työ ja siksi olisikin tärkeää huolehtia myös siitä, että yhteiskunta alkaa vähentää työskentelyn ja yrittämisen esteenä olevaa byrokratiaa.
Ei ole mitään järkeä edellyttää tätä ja tuota sertifikaattia työhaluiselta ihmiseltä mm. laivasiivouksessa ja kurjistaa yrittämistä assburgermaisella EU-säädösten noudattamisella.

Aslak Koivuila Vastaus kommenttiin #65

Selitäppä tarkemmin, miten noiden yhteisöjen naisille ja homoille päivä paistaa!
Tataarien osalta pätee sama kuin lessujen, yhteisöstä sulkeminen.
Miksi Ayaan Hirsi Ali sai fatwan ja joutui lopulta pakenemaan maasta ?
Miksi Kiba Lundberg sai tappouhkauksia suåmen romanikulttuurin nujia puolia valottaessaan ?
Miksi yli 150 liian hyvin kotoutunutta somalityttöä (YLE) on kadonnut suåmesta?
Yksi kadonneista karattuaan kertoi YLEn haastattelusa tulleensa muiden tavoin uhatuksi Ruåtsissa isänsä parvekkeelta kuolemaan heittäneen tytön kohtalolla, jollei islam maistu.

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Hyvä Aslak Koivuila,

kysymyksestänne - "Annatko kunnioituksesi ...." ymmärsin teidän vastanneen minulle. Valitettavasti joudun tunnustamaan, etten ymmärtänyt kommenttinne yhteyttä kommenttiini.

Aslak Koivuila Vastaus kommenttiin #66

Islam ei hyväksy homoseksualismia, tai että tytär päättää olevans ateisti.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Ayaan_Hirsi_Ali

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto Vastaus kommenttiin #72

Hyvä Aslak Koivuila,

en edelleenkään ymmärrä, mitä tekemistä kommenteillanne on esille nostamani Suomen tataarien, suomalaisten tataarien kanssa. Tunnen heitä paljon ja olemme (vaimoni ja minä) monen kanssa ystäviä. Laajentamatta aluetta sanon vain, että järvenpääläiset tataarit ovat täydellisesti sopeutuneet suomalaiseen yhteiskuntaan ja ymmärtävät erinomaisesti kirjanuskontoa kristinuskoa ja osallistuvat jopa kristillisiin juhliin ja tilaisuuksiin. Mitään homoseksuaalien syrjintää en ole havainnut heidän harrastaneen enkä ateistienkaan. Minulla on vain
n. viidenkymmenen vuoden kokemus, joka teistä voi olla vähäinen. Ehkä kuitenkin tiedätte muista minulle tuntemattomista syistä enemmän kuin minä.

Aslak Koivuila Vastaus kommenttiin #74

Selvä, oletetaampa, etä tämä on tilanne suåmen tataarien kohdalla.
Miten lie Englannnin, Saksan, Ruåtsin jne no-go-alueiden tyttöjen kohdalla ?
Montako sataa vuotta heidän oikeuksilleen tarvitaan siirtymäaikaa asutun maan lakien noudattamiseen?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Ayaan_Hirsi_Ali

Mika Selin

Enpä usko että tataareilla ja somaleilla on juuri mitään yhteistä. Siinä kun toinen ryhmä sopeutui maan oloihin ilman mitään sosiaalitukia yms niin toinen ei sopeudu edes näiden tukienkaan avulla. Aina nostetaan tämä tataari ryhmä esille mutta se oli silloin ja nyt on nyt.

Käyttäjän MarkoMSalo kuva
Marko Salo

Muistaakos joku että onko Suomessa ollut koskaan lakipykälää jossa menettää kansalaisuuden jos palvelee toisen maan armeijassa? Saksan kohdalla törmäsin useampaakin keskusteluun lähinnä kaksoiskansalaisten kohdalla kun he tulevat suorittamaan asepalvelusta Suomeen. Tämähän ei suoraan sovi tähän asiaan koska kyseessä ei ole valtiollinen (ainakaan tunnustettu) armeija.

Tuo vähän hämää minkä takia huudetaan taas valtiota (todennäköisesti rahan takia) hoitamaan tätä velvollisuutta. Mielestäni yhdistykset voivat uudelleen kohdistaa nykyisiä tukiaan tähän työhön. Raha on tällä hetkellä niin vähissä valtiolla että kaikkea joudutaan kohdistamaan uusiksi muutenkin.

Liikkumisen estäminen on Suomessa aika mahdotonta ellei terroristilakeja vedetä niin tiukalle että valtio voi takavarikoida passin pelkän epäilyksen nojalla.

Kiitokset muuten Jaloselle kun sinun kirjoituksesi saa aika usein ajattelemaan asiaa vielä kolkmanneltakin kannalta.

Käyttäjän vesaluoma70 kuva
Vesa Luoma

Risusavottaan vain vesomaan tällainen vetelys porukka. Kyllä vesakossa sotimishalut karisee, kun hiki nousee pintaan ja kunto kasvaa.
Suomessa on tuhansia neliökilometrejä hoitamattomia metsiä. Sinne vain tämä porukka sosiaalikorvauksien menetyksen uhallakin töihin. On se kumma kun viranomaiset eivät uskalla komentaa näitä torinlaidalla notkuvia sällejä töihin. Täällä viranomaiset vain hyssyttelevät paskat housussa tällaisi lorvijoita.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

On hyvä, että blogisti herää ongelmaan, josta on varoitettu jo vuosia. Mutta tätä ajatusta on hieman vaikea ymmärtää:
"Kun yhteiskunta torjuu somalitaustaiset nuoret, he ovat suuressa vaarassa syrjäytyä. Tällöin ISIS:n rekrytoijat iskevät."
Jos p.o. nuoret olisi torjuttu, he eivät olisi edes Suomessa. Kuka torjuu kenet?

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Olisikohan liikaa toivottu, jos joku somali huomioisi blogin ja sen kommentoijia edes yhdellä kommentilla? Mikä mahtaa estää?

Käyttäjän vesaluoma70 kuva
Vesa Luoma

Ei ne uskalla kommentoida, kun naama näkyy.

Käyttäjän Karileppanen kuva
Kari Leppänen

Yhteiskunta ei ole vastuussa kenenkään syrjäytymisestä!
Ei ole yhteiskuntaa, on vain sen maksajat.

Somalit valehtelevat räikeästi, jos väittävät, että yhteiskunta ei ole
parastansa tehnyt, näiden mamujen kotouttamisessa.
Se, että mikä riittää, on tietysti eri kysymys.

Ei näille mikään riitä, oli sitten tumma, vaalea tai siltä väliltä.

Kaikki Suomen luuserit, eli syrjäytyneet;
Menkää sotimaan, menkää tappamaan, niin eiköhän se syrjäytymisen tunne sillä hälvene.

Somalit ratkaisivat Suomen syrjäytymisongelmat, tappaminen elävöittää.

Kiitos, somalit! Ratkaisitte ikuisuuskysymyksen.

anita frisk

Blogisti hyvä, oletteko todellakin sitä mieltä että tässäkin asiassa pitäisi suomalaisten auttaa? Halveksitut vääräuskoiset suostuttelemassa sotaisia nuoria muslimeja, hei älkää nyt viitsikö mennä sinne. Eiköhän nyt Suomen somaliyhteisöllä olisi vihdoinkin aika ottaa vastuu jäsenistään ja heidän teoistaan. Asennekasvatuksesta voisi aloittaa, eivät kaikki nuoret somalimiehet suinkaan ole syrjäytettyjä ja ns. uhreja. Jos perheissä noita poikia tarkkailtaisiin yhtä paljon kuin tyttöjä, niin potentiaaliset lähtijät havaittaisiin helpommin. - Vastuu on nyt teillä.

Käyttäjän Karileppanen kuva
Kari Leppänen

Tosiaankin, vastuu on vanhemmilla, ei "yhteiskunnalla".

Typeriä te Somalit lienette, jos ette opi itse kävelemään, vaikka teitä on kolmekymmentä vuotta opetettu ja rahoitettu!
Tuet on nyt lunastettu, nyt on aika oppia itse elättämään jälkikasvunsa!
Sama pätee valkonaama-Suomalaisiin.

Ja, jos minulta kysytään, nämä sotaan menevät eivät ole enää tervetulleita palaamaan Suomeen.

Voisivat tämänkin ajan maksaa kunniavelkaa takaisin nöyrälle Suomelle, joka antoi mahdollisuuden olla turvassa, opiskella, tehdä duunia ja menestyä kykyjensä mukaan.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Keinot ongelman ratkaisuun ja riskien minimointiin löytyvät omasta yhteisöstänne niin kauan kuin teitä yhteisössänne kuunnellaan. Viranomaiset voivat auttaa ja heiltä on oikeutettua apua pyytää, mutta he eivät ongelmaa puolestanne pysty ratkaisemaan eivätkä auttamaan ilman apuanne. Konkretisoikaa avuntarvettanne lisää, keskustelkaa viranomaisten kanssa, mutta ennen kaikkea keskustelkaa yhteisössänne.

Viranomaisten auktoriteettiasema kantasuomalaistenkin keskuudessa on katoavaa kansanperinnettä.

Pirjo Jokinen

"Viranomaisten auktoriteettiasema kantasuomalaistenkin keskuudessa on katoavaa kansanperinnettä."

-Joo, meillä alkaa olla kohta juntta ja mafiaa.. Se siittä demokratiasta sitten.

Pirjo Jokinen

http://www.kansallisetmaahanmuuttajat.fi/kamut/

Uusi tuttavuus itselleni tämä Kansalliset maahanmuuttajat, Kamut

Toimitte Kansallisen Kokoomuksen kanssa läheisesti ja kerrotte: "Kamujen keskeisinä ideoina ovat suvaitsevaisuus, yhteiskunnallinen vapaus, vastuu ja demokratia sekä mahdollisuuksien tasa-arvo, sivistys, kannustavuus ja välittäminen."

-Osa Kansallisesta Kokoomuksesta kannattaa ihan selvästi Herrainvaltaa, monarkiaa, ties mitä vanhanaikaista feodalismia edes ymmärtämättä mitä on tasa-arvo.

Siinä mielessä ymmärrettävää se ettei kukaan Kansallisesta Kokoomuksesta älähdä kun puhutaan opponentista "kyykäärmeen sikiönä".

Tämä tästä.

Käyttäjän NinaFrom kuva
Nina From

Hyvä kirjoitus. Kiitos.

Jokaisella meillä on vastuu lähimmäisistämme sekä velvollisuus kasvattaa maan tavalla. Unohtamatta sitä, että kulttuuri ja uskonto ovat kuitenkin olemassa ja erit.

Kotouttaminen on ongelmallista Suomessa. Ei ole riittävästi osaamista ja resursseja. Kuitenkin olisi kaikkien etu, että kotoutus onnistuu.

Meillä on vastuu siitä, koska olemme tänne maahanmuuttajia ottaneet. Se on samalla lupaus siitä, että kykenemme siihen.

Voimme itse lopettaa ns. hyysäämisen, kukkahattuilun. Jos meiltä annetaan avokätisesti sekä vapauksia että rahaa ja muuta, niin ei se ole maahanmuuttajan vika. Vika on meidän omissa järjestelmissä.

Suomen lait Suomessa. Arvot on säilytettävä ja kulttuuriimme kuuluvat asiat, perinteet ja tavat. Mm. Suvivirsi, josta ei nyt sen enempää.

Kouluissamme tulee opettaa kaikille lapsille koulutettujen opettajien kautta eli toimesta myös eri uskontoja.

Vielä kerran totean: hyvä avaus tämän tyyppiselle keskustelulle, josta on syytä lähteä tekemään tosissaan parempaa yhteistyötä!

Janne Hilden

Ei kouluihin uskonnonopetus oikeasti kuulu. Tämäkin ääri-islamliike on loistava esimerkki siitä, mitä aiheuttaa aivopeseminen eri taikauskoihin.

Petri Muinonen

Joo, ei minunkaan mielestäni kuulu kouluihin tunnustuksellisena. Sen sijaan koulussa tulisi antaa puolueeton kuva uskontojen ja ismien (ankeasta) historiasta, ja miten ne NYKYMAAILMASSA vaikuttavat. Esim. luterilaisen uskonnon tunneilla sain aikoinaan varsin vääristyneen kuvan muista kristillisistä kirkoista. Ei liene yllätys, ja suomalaista mediaa seuratessa on helppo todeta, että monella toimittajalla on sama kokemus - vaikkeivat he sitten olekaan vaivautuneet päivittämään maailmamkuvaansa puolueettomammista lähteistä.

Janne Hilden Vastaus kommenttiin #105

Hyvä alku tuokin olisi. Hyvästit aamurukouksille ja virrenveisuulle.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

"Kotouttaminen on ongelmallista Suomessa. Ei ole riittävästi osaamista ja resursseja."

Ja mitähän se tarkoittaisi jos meillä olisi riittävästi a) osaamista b) resursseja (konkreettisesti ilmaistuna)? Kiinnostais todella tietää.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Todella tympeitä kommentteja ja umpisekavaa löperrystä sosiaalituista tulee tähän ketjuun. Sanotaanko vaikka että jos jossain Espoon alueella olisi joukko kantasuomalaisten perheiden vanhempia, jotka olisivat menettäneet nuoria jokun ison rahan kokaiiniporukan leipiin ja pyytäisivät yhteiskunnan huomiota ja rakentavaa dialogia asialle, ja muut vaan heiluttelisivat käsiään ja sanoisivat että hoitakaa omat elitistiset kokkelinokkapenskanne, ei kiinnosta.

Blogi oli todella asiallinen ja vääntää suorastaan rautalangasta, että asia ahdistaa yhtä lailla suomensomaleiden keskuudessa kuin muidenkin.

Onneksi Marko Fobba Forss on tilanteen tasalla, kuten ammatti-ihminen olla ja voi.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Olet aivan oikeassa. Oleellisin ja lähes täysin kommentoinnissa sivuutettu pointti Nur Mohamedin kirjoituksessa on, että suomensomaleiden yhteisö on syvästi huolissaan ja pyytää viranomaisapua, mutta ei ole sysäämässä asiaa viranomaisten hoidettavaksi. Se ei tietenkään muuta muuksi sitä, että paras keskusteluyhteys on saavutettavissa yhteisön sisällä.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Onkohan jokin satunnainen porukka jossakin ja ekspansiivinen, arabimaiden (ym) rahoittama terrorismi yhteismitallisia keskenään.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Se ei ole olennaista tässä eikä esimerkillä haettu edes sitä.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri Vastaus kommenttiin #113

Eikö se nyt ole itsestään selvyys, että myös viranomaisten on puututtava asiaan.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen Vastaus kommenttiin #113

Kokisin vaihtoehdoista espoolaiset kokkelinokat luontaisemmiksi lähestyä autettavina, jo lähtökohtaisesti ihan pelkän alkutilanteen perusteella.

Ilkka Huotari

Hyvää tässä blogissa oli se rehabilitointiosuus (tai Ilari Kieman ehdottama exit-ohjelma). Siinä viranomaiset voisivat auttaa, eli jotain ISIS-aivopesun korjaavaa ohjelmaa.

Mutta jos/kun Euroopasta on lähtenyt tuhansia näitä, tällaisellakaan ohjelmalla tuskin paljoa voidaan korjata, vaikka se Suomen oloissa toimisikin. Suomi päätyy luultavasti tekemään samalla tavalla kuin muut Euroopan maat.

Maahanmuuttajajärjestöt voisivat itse tiedottaa ja ottaa kantaa, kuten jo moni sanoikin.

Valtio varmaan tiedottaa omalta osaltaan kun on selvillä mitä tulee tapahtumaan.

Käyttäjän Karileppanen kuva
Kari Leppänen

Tietysti se on meidän oma virhe, jos lainsäädäntö on huonoksi havaittu,
mutta silti muutoksia ei ole tehty. Ei, koska ongelmista vaietaan.

Hölmöä väittää, että somali ei Suomessa saa apua.
Voinen kertoa, että ihminen on julma ja paha olento.
Ei sinulla tarvitse olla erivärinen iho, ihminen osaa pilkata muutenkin.

Suomi elää velaksi, ja kaiketi silloin olisi suotavaa olla vihdoinkin rehellinen. Joo, ollaan humaaneja muille, mutta koska ollaan humaaneja omille, eli vanhuksille, jotka tämän maan meille antoivat melkein valmiina.

Siitä samaa mieltä,
Uskonnonopetus ei saisi, ainakaan enää, kuulua peruskoulutukseen.

Käyttäjän JuhaDubbe kuva
Juha Dubbe

Kyllä viranomaisten pitää auttaa kaikkia. Somalien pitää voida tehdä tarvittaessa
ilmiantoja värvääjistä, koska se voi tuottaa ennenpitkää pommi-iskuja tms ongelmia Suomessa. Tällainen keskustelu näyttää varmaan vähän erilaiselta, kun ensimmäinen pommiattentaatti on tehty Suomessa.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Suomen kansalaisen osallistumsen sotatoimiin ulkomailla minkä tahansa armeijan, järjestön tai yrityksen leivissä voisi suoralta kädeltä kriminalisoida. Rekrytointiyritys rangaistavaksi ja tiedot eteenpäin maailmalle.

En usko, että olisi iso menetys, jos halukkaat eivät voisi enää jatkossa liittyä muukalaislegioonaan tai vastaaviin organisaatioihin.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Voimassaolevan lainsäädäntömme nojalla Suomen kansalaisen ulkomailla tekemä rikos on Suomessa tuomittava Suomen lakien mukaan.

Siten, jos voidaan osoittaa syylliseksi esim. sotarikokseen, ei pitäisi olla kahta sanaa siitä, että tuomio rapsahtaa. Mutta onko rikosepäily ja -tutkinta niin aktiivista kuin pitäisi, jos Suomen kansalainen osallistuu sotatoimiin ulkomailla?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Viime sodissa suomalaisten avuksi tuli vapaaehtoisia mm. Ruotsista ja Virosta.

Käyttäjän Karileppanen kuva
Kari Leppänen

Onneksi on nettipoliisi "Fobba"! Samaa mieltä, mutta netissä rikos lienee miltei mahdoton.
Toki on täälläkin mielensäpahoittajia. Nämä ihmiset tarvitsevat psykiatrin apua, ei poliisin.

Käyttäjän Karileppanen kuva
Kari Leppänen

Juurikin näin, Juhani.
Sotaan lähteminen ei liene parantumiskeino, vaikka Suomi antoikin liian vähän rahaa.
Annetaan siis lisää, toki veroja korottamalla.

Kapinoi tässä kohta kansakin, joka maksaa!

Maksakaa itse kupeidenne hedelmät!!! (väristä riippumatta, jottei rasistiksi pääse imbesilli sanomaan)

Itsestäänselvyyksiä!
Kondomi on vanha, mutta edelleen toimiva ratkaisu.

Käyttäkää, jos ette vastuuta tahdo.

Janne Hilden

Siis kantasuomalaisia on myös lähtenyt ulkomaille sotimaan. Okei.
Sillä pienellä erolla kuitenkin äärimuslimiuskonsotureihin, että nämä casagrandet ja mitä näitä on, eivät ole millään tapaa radikalisoituneet tai aiheuttaneet ongelmia suomalaiselle yhteiskunnalle palatessaan kotiin.
Näille muslimestaajille on jäänyt kalifaatissa kurkunleikkaaja-mode päälle, ja ovat asiantuntijoidenkin mukaan palatessaan uhka länsimaiselle elämänmenolle.

Janne Hilden

Suomessa on käynyt näitä radikaalisaarnaajia muutamiakin antamassa teesejään radikalisoitumisherkille nuorille.
Mikähän on lähitulevaisuuden oppisuunnitelma Suomen muslimijärjestöillä, onko mikään niistä järjestämässä radikalisoitumistilaisuutta taas jonkun alan choudaryn johdolla?

Briteissähän näille saarnaajille on annettu porttikieltoja, olisikohan paikallaan sama järjestely myös meillä.

Käyttäjän Karileppanen kuva
Kari Leppänen

Olkoot uhka tai ei, mutta takaisin ei ole tulemista.

Suomi on naiivi, jos ottaa takaisin nämä uskonsoturit.

Tappajat ovat käsittääkseni, turvaan tulleet, ei uhrinsa.

Sota luultavasti tuottaa kyseiselle kansalle traumoja.

Miksi, siis pikku-somalit tahtovat mennä sotaan?
Valheella Somalit tänne ovat alunperinkin tulleet.

Murhamies tuli, ja uhri jäi, kuten tähänkin asti.

Käyttäjän Karileppanen kuva
Kari Leppänen

Olkoot uhka tai ei, mutta takaisin ei ole tulemista.

Suomi on naiivi, jos ottaa takaisin nämä uskonsoturit.

Tappajilta käsittääkseni, ovat turvaan tulleet, nämä turvapaikka-Somalit.
Jokseenkin aina uskoin, että sotaherrat tuli Suomeen loisimaan, ei oikeat uhrit.

Sota luultavasti tuottaa kyseiselle kansalle traumoja.

Miksi, siis pikku-somalit tahtovat mennä sotaan?
Valheella Somalit tänne ovat alunperinkin tulleet.

Murhamies tuli, ja uhri jäi, kuten tähänkin asti.

Käyttäjän JuhaKovanen kuva
Juha Kovanen

Avoin kirje Suojelupoliisille

Terrorismivaaran käsittelytapa ruokkii rasismia

Tiedot ISIS-järjestön / Islamilaisen valtion taustoista ovat tarpeen

Lähi-itään, lähinnä ISIS:n joukkoihin, Suomesta lähtevät islamistitaistelijat ovat puhuttaneet julkisuudessa. Suojelupoliisissa pidetään mahdollisena, että nämä palatessaan voivat aiheuttaa terrorismivaaraa.

Suomen valtajulkisuudessa ISIS esitetään pelkästään tiettyä islamin suuntausta edustavaksi järjestöksi. Näin annetaan väärä kuva muun muassa uskonnon ja terrorismin suhteesta, mikä Suomelle aiheutuvasta terrorismivaarasta puhuttaessa on omiaan ruokkimaan islamofobiaa ja rasismia.

Mielestämme Suojelupoliisin olisi selvitettävä ja asianmukaisesti tiedotettava ISIS:n rahoittajat, värvääjät, kouluttajat, kaluston ja logistiikan toimittajat alueella ja globaalisti sekä muut tukijat ja tukimuodot. Tukijathan aiheuttavat Suojelupoliisin mukaan välillisesti yllämainittua uhkaa Suomessa. Nato-maa Turkin osuudesta ISIS:n tukijana on paljon julkistakin tietoa.

Edellä mainituin toimin ISIS-järjestö asettuisi konkreettisiin maallisiin yhteyksiinsä ja sitä olisi helpompi arvioida poliittisesti. Näin halukkuus värväytymiseen ja oletettu terrorismivaara voisivat vähentyä.

Vantaalla 22.8.2014

Juha Kovanen

Ari Salo

kyllä todella tarvitsevat apua , mutta en ole varma onko niin taitavia kallonkutistajia täälläpäin laisinkaan, sellaiset ihmiset ketkä haluavat lähteä terroristijärjestö isisksen murhaoperaatioihin,eivät joko ymmärrä että tappaminen on väärin ja rikollista tai he eivät välitä siitä. olisi suotavaa pysyä poissa yhteiskunnasta joka on hieman eri tavalla järjestäytynyt.minulla on lapsia ja en halua tällaisia ihmisiä lähelle,koska on hyvin mahdollista että he ovat kykeneviä tekemään väkivaltarikoksia rahan eteen myös täällä .

Käyttäjän JoannaValkeala-Haikara kuva
Joanna Valkeala-Haikara

Juuri tuolla muualla kirjoittelin, että yksi inhottavimmista rasismin muodoista on se, ettei ihmistä pidetä tutustumisen arvoisena tai jonkun ryhmän sisällä arvotetaan alhaalle vain taustansa takia, eikä sitä usein edes ymmärretä mieltää rasismiksi, varsinkin nuorilla yleistä ja antaa sijaa jollekin noin kamalalle. Isis ei käsitykseni islamista mukaan ole islamia ja tuo nyt on vaan hirveää, kaikki tuki sinulle.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Käsittääkseni rikollisjärjestöön kuuluminen on jo itsessään rikos Suomen lain mukaan. Varmasti ISIS täyttää vaarallisen rikollisjärjestön tunnusmerkit.

Kaikki värväystoiminta ISIS-järjestöön on siten laitonta ja rangaistavaa, ja vastuullinen kansalainen ilmoittaa sen aina poliisille sellaista havaitessaan. Vain Suomen somaliyhteisön jäsenet voivat itse sen tehdä, ei kukaan muu -- muuten se ei tule Suomen viranomaisten tietoon ja tämä vakava ongelma ja uhka vain laajenee.

Käyttäjän Karileppanen kuva
Kari Leppänen

ISIS-ryhmä varmasti osoittaa suvaitsevaisuutta.

Kerkeät kuulemma nähdä/tajuta n. 5 sekuntia, vaikka pää on erotettuna rungosta.

Isis antaa näitä kokemuksia vääräuskoisille.

Käyttäjän Karileppanen kuva
Kari Leppänen

Pahuus on ja pysyy.
Ei kiinnnosta, mitä apinat tahtoo sanoa.

Reijo Tossavainen

Eräs demarikansanedustaja oli huolissaan siitä, että saavatko nämä veteraanit riittävästi hoivaa Suomeen palattuaan...

Käyttäjän vesaluoma70 kuva
Vesa Luoma

Eiköhän nuo poika parat tarvitse etukäteen jo sielunhoitoa, että sotahalut karisevat.

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Jos nyt vaikka kantasuomalaisista koostuisi nuorten miesten joukko,jotka olisivat lähdössä ISIS-taistelijoihin,miten reagoitaisiin ? Nyt kun sitä uskonnonvapautta niin kovin kunnioitetaan,niin eikö islaminuskoiset saa taistella uskonsa puolesta ? Kristinuskokin on aikoinaan väkivalloin levitetty ympäri maailman. Tiesivätkö,tai ymmärsivätkö nuoret Somalilaispojat vielä vakaumustaan,ehkäpä se on selvinnyt heille miehiksi kasvettuaan. Kuinka moni heistä olisi alunpitäenkään halunnut tulla Suomeen, kun olivat vielä lapsia ja joutuivat perheen mukana muuttamaan.
Jos sitä terrorismia pelätään,niin miksi ottaa lisää maahanmuuttajia ja pakolaisia ?

Janne Hilden

"Syyrian presidentti Bashar al-Assad sanoo, että Eurooppa joutuu maksamaan kovan hinnan, jos se toimittaa aseita Syyrian kapinallisille.

Al-Assadin mukaan kapinallisten aseistaminen johtaisi siihen, että terrorismi leviäisi Eurooppaan."

Tässä sitä ollaan, kun länsiliittouma on aseistanut "maltillisia" vastarintajoukkoja Syyriassa. Nyt samat joukot sitten jo uhkaavat meitäkin.
Al-Assadista voi olla montaa mieltä, mutta mies tiesi mitä tulevaisuus tuo tullessaan ISIL:in aseistamisen myötä.

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Ei kukkotappeluakaan synny,jollei kukkoja panna samaan aitaukseen.

Heli Hämäläinen

Entäpä jos sinä Tauno oletkin yksi kukoista? Sinut on pantu aitaukseen ja joku tuntematon lähestyy sinua. Miksi hakeuduitkaan tappelemaan, vai hakeuduitko?

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Enpä minä ehdoin-tahdoin aitaukseeni terroristeja päästäisikään.

Käyttäjän mctimo kuva
Timo Korpelainen

Meidän pitää tarjota min. 20 000€ koska ISIS tarjoaa 15 000€. Vain siten voimme pitää huippuosaajat maassa. Meillä ei ole varaa menettää valtavaa huippuosaajien joukkoa joka pitää maamme pystyssä.

Tomi Korpela

Uskolla ei ole mitään väliä, he kaikki ovat Suomen lakien alaisia reissullansa.

Palatessaan sopeutuminen yhteiskuntaan tarkoittaa murhasyytettä tai -syytteitä.

Sota on suunniteltu tappo, joten kaikkien heidän tulee kantaa vastuu teoistaan.

Jos nyt he ovat joutuneet yhteiskunnan ulkopuolelle niin tappamallahan sitä se paikka ansaitaan vai, not.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Suuri ongelma on myös se, että monet länsimaista taistelemaan lähtevät ovat ns. "integroituja". Tämä on huomattu jo ainakin Britanniassa, Saksassa ja Tanskassa. -Jos islamilaiset järjestöt ja kunnioitetut Imaamit eivät sanoudu selväsanaisesti irti Isiksen toiminnasta, ei siinä mikään Suomen poliisi voi auttaa. Ainoat jotka voivat auttaa tässä ovat ne tahot, johon muslimit luottavat ja joiden sanaa he kunnioittavat. -Mitä poliisi voi tehdä, on koettaa etsiä ne mahdolliset lähtijät, ja takavarikoida passin. Tai sotaan lähtijöille pitäisi tehdä selväksi, että takaisin ei voi tulla, koska radikaalit islamit radikalisoituvat entisestään sodassa. -Eduskunnan päätöksellä tulevaisuudessa täytyy ehkä rajoittaa maahanmuuttoa näistä maista, ellei muu auta, koska ISIS on Euroopalle todella suuri uhka.
Mutta ratkaisun avaimet ovat kyllä islamisteilla itsellään.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Mielenkiintoista.

Lähes 170 kommenttia, eikä Nur Muhammedilta yhtään vastausta.

Hmmmm.....

Junes Lokka

Hän on niiiin huolissaan ilmiöstä, ettei ehdi kommentoimaan.

Niko Sillanpää

Yhdysvaltojen ulkoministeriön kampanjavideo rekrytointia vastaan.

https://www.youtube.com/watch?v=-wmdEFvsY0E

Kampanja Twitterissä:

https://twitter.com/ThinkAgain_DOS

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Olis näitä ongelmia nyt ollut omastakin takaa. Kaiken maailman sählinkeihin ne meidät sotkee. Hoitakoot itse ISIS ongelmansa. Hyvällä syyllä voidaan olla ottamatta tänne mahdollisia terroristeja.

Janne Hilden

Ei mikään Ice Bucket Challenge, vaan some-soturit iskevät viraalisesti terroristien kimppuun:

#BurnISISFlagChallenge

https://mobile.twitter.com/search?q=%23BurnISISFla...

Reino Jalas

> -Jos islamilaiset järjestöt ja kunnioitetut Imaamit eivät sanoudu
> selväsanaisesti irti Isiksen toiminnasta, ei siinä mikään Suomen
> poliisi voi auttaa.

Tuollaisia suomalaisten muslimiyhteisöjen irtisanoutumisia ei ole Suomessa näkynyt lainkaan. Perheet ja vanhemmat kyllä pelkäävät omien nuorten poikien lähtemistä uskonsotiin.

Toistaiseksi tuppaa aika korkeallakin tasolla olemaan että asiaa käsitellään vain oman mukavuusalueen sisällä. Vedetään esille toimivaksi havaittu avuttoman pakolaisen lähtökohta.

Vaivihkaa tyrkätään koko asia suomalaisen yhteiskunnan viaksi ja aikaansaannokseksi.
"Kun yhteiskunta torjuu somalitaustaiset nuoret,
he ovat suuressa vaarassa syrjäytyä. Tällöin ISIS:n
rekrytoijat iskevät."

Kuitenkin esim. tällä videolla esiintyy Somalimaassa asuva hyvätuloinen poliitikko ja entinen presidenttiehdokas Faisal Ali Warabe. Hänen poikansa lähti ISIS-taistelijaksi.
https://www.youtube.com/watch?v=uwg38X7qZEU

Hyvän islamilaisen kasvatuksen, vaurastuneen isän somalitaustan ja vakaan Somalimaan kaikki mahdollisuudet omaava nuori mies lähtee vieraille maille, uskonsotiin sotimaan.

---
Eurooppalaistuneilla muslimivanhemmilla tulee viime kädessä aika hankalia asioita valittavaksi. Suojellako vanhempana omaa poikaansa henkensä ja "oman kunniansakin" uhalla. Vain vanhemman vimmalla. Voisi verrata vaikka Venäjän äiteihin, jotka Putinin ja vankilan uhallakin kantavat kuolleiden poikiensa kuvia mielenosoituksissa kadulla.

Pitäisi suunnilleen yhteisönä nousta oman islamin uskonnon tiettyjä vääristyneitä ja verisiä opinkappaleitakin vastaan. Jopa omia kiihottavia imaameita vastaan.

Nopeasti ollaan silloin aika kaukana maallistuneidenkin muslimien mukavuusalueelta.

Uskontona Islamin kuuluu muslimeille. Vain he itse voivat uskontonsa sisällä ajaa ja ohjata uskontoa ja sen opinkappaleita kehittymään johonkin haluamaansa suuntaan. Lapsen kotikasvatus ja monivuotinen uskonnollinen opetus ja kasvatus ratkaisee.

“Me suomalaiset somalialaistaustaiset vanhemmat
olemme valmiita kaikkiin yhteistyötoimenpiteisiin
viranomaisten kanssa.”

Kun suurat on omaksuttu ja monivuotinen aivopesu on tehty, eivät suomalaiset maalliset poliisit ja sosiaaliviranomaiset valitettavasti voi lopulta kovinkaan paljoa enää auttaa.

---
Olisi mukavaa jos blogisti, kokoomuksen Nur Mohamed itsekin kommentoisi edes jollakin tavalla, saamiaan yli 200 viestiä.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Niinpä. Hänen yläisyytensä on näköjään kuitenkin käynyt sivuilla, koska vastausnumeroista päätellen viestejä on poistettu.

Käyttäjän SiniKarjalainen kuva
Sini Karjalainen

''He kokevat täällä juurettomuutta ja ovat pettyneitä siihen miten he ovat päässeet integroitumaan yhteiskuntaan – töiden löytäminen on vaikeaa ja islam edelleen Suomessa uusi uskonto. Muslimin silmissä Suomi on selkeästi kristitty maa.''

Kirjoitus on hyvä ja taatusti aiheellinen. Tuossa lainaamassani kohdassa et syytä käsittääkseni ketään integroitumisen epäonnistumisesta.

Mutta siitä miten olet sanasi asettanut, on selkeästi luettavissa, että suomen pitäisi muslimien mielestä olla enemmän islamilainen. Siinä asenne jota en voi ymmärtää. Kun muslimit tulevat suomeen hakemaan turvapaikkaa, mielestäni perustavan laatuinen ymmärrys maahanmuuttajalla pitäisi olla siihen, että nyt ollaan muuttamassa toisenlaiseen kulttuuriin. Jos aikoo menestyä siinä kulttuurissa, on muokattava omaa elämäänsä sen uuden, vieraan kulttuurin mukaan.
Ei niin päin, että sitä kulttuuria johon muutetaan aletaan muuttaa oman mielen mukaan.

Islam ei ole suomessa uusi uskonto. Aikaisemmin tulleet pakolaiset ovat sopeutuneet suomeen hyvin. Pitäneet oman kulttuurinsa ja ovat silti täysin suomalaisia. Kyseessä on tietysti tataarit.

Käsittääkseni suomen rajat ovat avoimet myös ulos päin ja suomessa asuvilla muslimeilla on mahdollisuus muuttaa johonkin islamilaiseen maahan, jos länsimainen elämäntapa on liian vierasta.
Ihmettelenkin sitä, että muslimit lännessä tuntuvat olevan joksenkin tyytyväisiä elämäänsä ja vapauteensa. Islamistisista maista taas on kova virta länteen, ja kun länteen tullaan, alkaa sen maan muuttaminen islmilaisemmaksi.

Miksi ihmeessä?

Käyttäjän MarkoMSalo kuva
Marko Salo

Aika mielenkiintoinen ajatus vaikka pitäisi olla tietyllä tavalla selviö.

Aikoinaan Vietnamilaiset tulivat Suomeen ja he sujahtivat yhteiskuntaan suhteellisen vaivattomasti.

Nyt kun uudet ryhmät ovat tulleet on monilla tutuilla samanlaisia ajatuksia siitä kun erilaiset suvaitsevaiset tuntuu juoksevan ryhmässä kertomaan kuinka meidän pitää asioita muuttaa heitä varten.
Ikävä kyllä näistä asioista saa lopuksi syyt niskoilleen yleensä maahanmuuttajat kun jollakin maailmanparantajalla on ollut pätemisen tarve.

Reko Kauranen

Ilmeisesti minun kommenttini islamista ja kristinuskosta on poistettu. Kun näytin että vika on itse islamissa, ei niinkään yhteiskunnassa. Tosin kritisoin myös suomalaisten moraalitonta elämää, jonka olisi luullut saavan vastakaikua blogistilta.
On vaarallista jos nuoret musliminuoret ymmärtävät että vika onkin islamissa.

Käyttäjän MarkkuPeltola kuva
Markku Peltola

Noin vuonna 1983-84 joku Nur oli ensimmäinen Somaliasta Suomeen tullut pakolainen ja hän kertoi, että häntä vainottiin Somaliassa, koska hän oli kristitty. Joku "Helluntaiseurakunta" auttoi häntä.

Toimituksen poiminnat