caalim68

Maahanmuuttajat tukevat Stubbia

  • Maahanmuuttajat tukevat Stubbia

Olen asunut Suomessa yli kymmenen vuoden ajan ja kuulunut aina kokoomuspuolueeseen. Kokoomus on ollut minun puolue koko sen ajan, kun olen ottanut osaa politiikkaan. Olen nähnyt useiden puheenjohtajien tulevan ja menevän. Nyt on Jyrki Kataisen vuoro ja hänelle täytyy valita seuraaja.

Olen keskustellut todella monen maahanmuuttajan kanssa kokoomuksen seuraavasta puheenjohtajasta ja tilanne on aivan selvä. Alexander Stubb nauttii ällistyttävän laajaa suosiota ja hän on myös minun suosikkini Kokoomuksen johtoon.

Stubb on ollut erittäin aktiivinen toimija paitsi Kokoomuksen piirissä, myös kansalaisjärjestöissä. Toimin itse esimerkiksi aktiivisesti Kokoomuksen maahanmuuttajaryhmässä (Kansalliset maahanmuuttajat, Kamut ry). Kun järjestimme taannoin Hei me puhutaan maahanmuutosta –kiertueen Alexilta ei tarvinnut kahdesti kysyä. Hän lähti intomielin mukaan ja kertoi kaikille ainakin kolme pointtia:

  • Suomessa ei ole toistaiseksi kovinkaan paljon maahanmuuttajia
  • Maahanmuutto on osoitus siitä, että yhteiskunta on onnistunut. On paljon kivempi olla maassa, johon ihmiset haluavat muuttaa
  • Alexin mielestä Suomen tulee olla aidosti kansainvälinen ja monikulttuurinen

Vuonna 2010 maahanmuuttokeskustelu oli ummehtunutta ja rasistista. "Maahanmuuttokriittinen näkökulma, se ääripää, dominoi keskustelua. Keskustelu on liian yksipuolista. Siinä haiskahtaa rasismi, siinä haiskahtaa nationalismi, populismi ja ksenofobia (muukalaisviha). Se on hyvin vastenmielistä", Stubb kommentoi tuolloin asiaa Helsingin Sanomissa.

Kaikki kolme ehdokasta ovat hyviä, mutta Alex on vain paras. Alex on kansainvälinen, liberaali ja uuden sukupolven johtaja. Juuri sellainen, jota Kokoomus tarvitsee. Suomen on tärkeää olla osa Euroopan Unionia jatkossakin ja pääministeri johtaa Suomen Eurooppa-politiikkaa.

Kehotan kaikkia Lahteen tulevia: äänestetään Alex puheenjohtajaksi jo ensimmäisellä kierroksella!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Siis henkilö joka kannattaa pakkoruotsia ja vastustaa valinnan vapautta kieliopinnoissa on Kokoomuksessa "liberaali".

Luulisi,että markkinatalous ja moniarvoisuus kielten opiskelussa olisi nimenomaan Kokoomuksen juttu. Vaan ei ole.

Mitä mieltä muuten maaahanmuuttajat on virkamiesruotsin pakollisuudesta valtion virassa suomenkielisillä seuduilla? Eikö se ole maahanmuuttajien kannalta huono asia kun suomen kielen osaaminen ei riitä virkaan?

Miten Stubb tuolta osin edistää maahanmuuttajien urakehitystä ja työn saantia?

Käyttäjän ossimantylahti kuva
Ossi Mantylahti

Alex Stubbilla on aika fiksuja ajatuksia pakkoruotsista. Tässä minuutin pätkä:

http://youtu.be/PlKW8Ly7kDg

Cenita Sajaniemi

Maahanmuuttajat ja homot tukevat Stubbia. Ruotsinkieliset miettivät, koska Stubb meni avaamaan suunsa Taxellin paradoksista.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Stubbin "kolme kohtaa ovat hyviä ja totuudenmukaisia. Hyvä että joku uskaltaa sanoa ääneen maahanmuuttokeskustelun olleen (ja olevan) rasististakin.

Pelkästään tämän blogin aiheen perusteella voin sanoa että Kokoomus voisi saada paljon huonommankin puheenjohtajan.

Olavi Mansikka

Ihan pikkuhuomio. Jos tarkoitit että iolet nähnyt usean puheenjohtajan tulevan ja menevän kokoomuksessa niin hiukan ihmettelen. Ilmoitat asuneesi yli 10 vuotta suomessa ja siitä saa kyllä käsityksen että korkeintaan stubb olisi kolmas puheenjohtaja... Katainen kun on ollut vuodesta 2004 eli juurikin tuon 10 vuotta.

Itse kannatan Risikkoa. Pätevä nainen tehtävään...

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Vähän peesailen Olavia, unohtamatta Vapaavuorta, joka olisi todennäköisesti rutinoiduin puheenjohtajaksi. Risikossa olisi vielä se nk. "kiintiö" , jota ei tarvitse painottaa, sillä naisten osalta Kokoomus ehdottamasti laadukkain. Samaa laatua ei löytyisi vaikka muut puolueet pantaisiin yhteen ja valkattaisiin top10.

Antti Jokinen

On ymmärrettävää, että maahanmuuttajakonsultti tahtoo lisää maahanmuuttajia.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Alexander Stubbin ongelmaksi voi tulla epäuskottavuus, joka perustuu hänen todelliseen track recordiinsa, eli siihen, että hän yhtenä jäsenenä Kokoomuksen nyky-teamissa on johdonmukaisesti ollut viemässä Suomea yhä syvemmälle euro- ja talouskriisin.

En usko, että se on maahanmuuttajille hyödyllistä tai myönteistä.
Ulkomaankauppaministerinä Stubbia voi arvioida mm. kauppataseemme perusteella:
http://www.tradingeconomics.com/finland/balance-of...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ulkomaankauppaministeri ei niitä kauppoja tee, vaan vie liikemiesvaltuuskuntia toivomiinsa maihin ja ns. avaa ovia. Loppu on sitten kiinni suomalaisfirmojen neuvottelujen onnistumisesta, tarjouskilpailuissa menestymisestä jne.

Antti Jokinen

Väyrysen vetämät valtuuskuntamatkat ovat kuulemma olleet parhaiten järjestettyjä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #13

"kuulemma"

Stubb oli järjestänyt niitä jo viime vuoden loppuun mennessä enemmänkin kuin Väyrynen koko kaudellaan, ja kun Väyrynen huomauttaa presidentin matkoilla mukana olostaan niin samoin on ollut Stubb:

Väyrynen: "Teinkin viime hallituskaudellani noin 30 vienninedistämismatkaa eri puolille maailmaa. Lisäksi olin mukana useilla tasavallan presidentin vierailuilla, joihin osallistui yritysvaltuuskunta."

http://www.vayrynen.com/blogi-1/valtiotieteen-toht...

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/takana...

Antti Jokinen Vastaus kommenttiin #15

"Stubb oli järjestänyt niitä jo viime vuoden loppuun mennessä enemmänkin kuin Väyrynen koko kaudellaan...."

Ei se määrä vaan laatu. Kai tärkeintä on mitä ovia pystyy availemaan ja kuinka hyödylliseksi mukana oleva yritys matkan kokee. On jäänyt itselleni hiukan kuva, että Stubbi tekee paljon matkustamisen ilosta.

Ja todellakin kuulojuttuja, en ole itse osallistunut matkoihin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #13

Ministeri ei järjestä niitä matkojakaan, vaan järjestelyihin osallistuu mm. Finpro, sekä myös paikalliset Finpron ja Suomen edustustot, UM:n virkamiehet jne.

Antti Jokinen Vastaus kommenttiin #18

Juu, voihan se olla monesti, että ministeristä on enemmän haittaa, kun hyötyä. Sellaistakin olen joskus kuullut.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Mohamed kirjoitti, että maahanmuuttajat tukevat Stubbia. Muotoilu tarkoittaisi, että jokaikinen maahanmuuttaja tai ainakin hyvin suuri enemmistö heistä tukisi Stubbia. Niin tuskin on. Pikemminkin Mohammed ja osa hänen laillaan ajattelevia tukee Stubbia. Muotoilu on ihan yhtä huonosti onnistunut kuin väite, että kymmenessä vuodessa on nähnyt "useiden puheenjohtajien tulevan ja menevän".

Mohamedin kolmesta väitteestä olen hänen kanssaan samaa mieltä kahdesta ensimmäisestä. Meillä ei todellakaan ole kovinkaan paljon maahan muuttajia jos tarkastelemme maahanmuutoa vaikkapa viimeisen puolen vuosisadan aikaa. Täältä taitaa olla enemmän muutettu pois kuin tänne.

Toki myös maa johon ihmiset haluavat muuttaa, on todennäköisemmin parempi paikka kuin maa josta halutaan pois. Kysymys ei kuitenkaan ole tarkemmin tarkasteltuna ihan noin yksinkertainen. Pitäisi myös tarkastella ketkä haluavat pois ja ketkä haluaisivat tulla sekä myös tutkailla syitä muuttohalukkuuteen.

Joka tapauksessa tänne Suomeen mahtuu kaikki jotka haluavat tänne nuivaston ja räntäsateen keskelle tulla. Ja meidän tulisi pystyä kohtelemaan kaikkia ihmisiä samanarvoisesti ja tasavertaisina. Siinä suhteessa en luota Stubbiin millään tavalla. Hän ei ehkä erottele ihmisiä etnisen taustan perusteella mutta heidän taloudellisen asemansa perusteella kylläkin. Hän on raaka talousliberaali ja halukas viemään meidät mukaan kaikenlaisiin sotiin ja konflikteihin ympäri maailmaa tekemään lisää turvapaikan tarvitsijoita.

Lisäksi Kokoomus eikä Stubb ole tehnyt mitään esimerkiksi sen suhteen, että kaikille Suomessa töitä tekeville tarjottaisi yhtäläisesti työlakien ja alansa TES:ien turva ja edut. Tässä suhteessa Stubb tukee epätasa-arvoa ja erottelua sekä ulkomaalaisten hyväksikäyttöä. Siinä hän ei kuitenkaan ole mitenkään poikkeuksellinen Kokkuli.

Käyttäjän jarviriina kuva
Riitta Järvi

Lisäksi Stubb uskoo/uskottelee, että Euroopan talouskriisi on voitettu, vaikka ainakin HS:n tietojen mukaan " Euroopan velkaantuminen KIIHTYY yhä".
Mikä ja minkätasoinen on tällainen "EU-asiantuntijana" profiloitunut ehdokas ?
Tulee mieleen Kataisen höttöpuheet: " on saatu kuristusote markkinavoimista " ja "paremminvointi yhteiskunta".

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Nur Mohamed,

Oletko sitä mieltä, että kansaa on nyt valistettu tarpeeksi maahanmuutosta? Voidaanko nyt kysyä kansan mielipidettä ja toimia sen mukaan?

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Normaalisti en tekisi näin, eli mainostaisi omaa kirjoitustani toisen blogissa, mutta nyt osuu niin tonteille että on pakko.

Pyydänkin Nur sinua tutustumaan (ja miksei muitakin) aineistoon kokonaisuudessaan ja arvioimaan uudelleen tuota maahanmuuton hohdokkuutta.

http://rikureinikka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/17003...

Kiinnitä huomioita myös juuri tuohon mediaan ja käytävään keskusteluun, jota itsekkin kuvaat osuvasti.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Stub on täysiverinen kokoomuslainen, jonka ainoa tavoite on oman uran edistäminen keinolla millä hyvänsä. Me tavikset olemme vain vaalikarjaa, jonka äänet kelpaavat astinlautana omille tavoitteille!
Maahanmuuttajat ovat oiva kohde sillä heille Suomen karu historia on tuntematon.

On niin pitkä elämänkokemus näistä paremman luokan ihmisistä, että mietin jo muuttamista Ruotsiin mikäli kokoomus leipoo Stubista pääministerin. Risikko sensijaan on harvinaislaatuisen fiksu kokoomuslainen ja naisissa heitä kyllä onkin!

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Toivottavasti Suomea ei kohtaa sellainen onnettomuus, että reaalipolitiikasta ja laaja-alaisuuden puuteesta kärsivä kansansuosikki valitaan puheenjohtajaksi.
EU on hänelle hyvä paikka yrittää vaikuttaa, sinne kannatan hänen menoaan ihan vaikka lopullisesti.
Olen henkilökohtaisesti tavannut ja jutellut näiden parin miesehdokkkaan kanssa.
Risikkoa ei näkynyt.
Kokeilin ansaa Stubbille ja aloin puhumaan thrialtonista, se häntä kiinosti, ei päästy muihin asioihin.
Vapaavuoren kanssa oli hyvin avoin keskustelu, hän on todella tolkun mies.

Toimituksen poiminnat