caalim68

Suomen ja Somalian eliitti

Uutena suomalaisena minua hämmentää kovasti miten paljon me suomalaiset inhoamme eliittiä. Eliitti nähdään ilkeänä joukkona ihmisiä, joita on syytä halveksua ja paheksua.

Kansalaiset, minäpä kerron teille mitä maalle tapahtuu, jos se menettää eliittinsä. Tällaisesta minulla on ikävän paljon kokemusta entisestä kotimaastani Somaliasta.

Kun Somalian sisällissota syttyi, somalialainen eliitti tuhottiin. Suuri osa somalieliitistä tapettiin ja vain harva pääsi pakenemaan maasta. Nyt Somaliaa hallitsevat paikalliset sotapäälliköt, joiden politiikkaa voi kuvailla termeillä "kansallismielinen" ja "populistinen".

Somalialainen sotapäällikkö joutuu ajattelemaan kuin kansallismielinen peruspopulisti: hänelle tärkeää on vain mitä omassa klaanissa tapahtuu. Yhteistyö muiden klaanien kanssa on vähäistä ja klaanien välisiä projekteja ei juuri ole. Sotapäällikkö joutuu koko aja miettimään miten saisi pidettyä suosionsa korkealla. Tämän takia sotapäällikkö ajattelee lyhytjänteisesti.

Leikki leikkinä – perussuomalaiset eivät tietenkään ole sotapäälliköitä. Heidän puolueensa on demokraattinen. Mutta eliitinvastaisia he kyllä ovat.

Parempi nimitys eliitille olisi "kansakunnan viisaat".

Jokainen kansakunta tarvitsee johtajikseen viisaita miehiä. Sellaisia miehiä, joilla on kykyä nähdä asiat laaja-alaisesti ja taitoa ajatella pitkäjänteisesti.

Hyvä esimerkki tästä ovat Kreikalle, Irlannille ja muille EU:n kriisimaille myönnetyt hätälainat. Kansakuntamme viisaat miehet kuten Jyrki Katainen ja Erkki Tuomioja ymmärsivät, että näiden avulla torjuttiin paljon suurempia ongelmia. Viisaiden päätösten seuraukset nähdään jo nyt, kun Euroopassa kriisi alkaa jo hellittää. Kasvun käyntiin saaminen vaatii toki vielä töitä.

Me tarvitsemme Suomeen lisää eliittiä. Emme lyhytjännitteisiä populisteja.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Matias Härkönen

Eliitti tarkoittaa niin monelle niin eri asioita. Toiselle eliitti on maan hallitus, toiselle yritysjohtajat ja kolmannelle kaikki rikkaat. Vasemmiston mielestä eliittiä on jo kun tienaa enemmän kun 2000€/kk.

Me emme tarvitse eliittiä, vaan demokratiaa. Samaa suosittelen Somalialle. Rauhaa ei saada sillä, että eliitti ottaa vallan.

Antti Jokinen

Samaa juuri mietin. Minun maailmasani Katainen ei todellakaan kuulu eliittiin.

Käyttäjän Mikko-VilleMtt kuva
Mikko-Ville Määttä

"Parempi nimitys eliitille olisi "kansakunnan viisaat"."

Kannattaa muistaa, että Hitler natseineen oli Saksassa oman aikansa eliittiä. Älä palvo asemaa ja statusta, katso tekoja.

"Kansakuntamme viisaat miehet kuten Jyrki Katainen ja Erkki Tuomioja ymmärsivät, että näiden avulla torjuttiin paljon suurempia ongelmia."

Miten voi esittää tuollaisen väitteen ymmärtämättä aiheesta yhtään mitään, oikeuttaako "uussuomalaisuus" sellaisen? Jyrki Katainen ja Erkki Tuomioja edustavat Kokoomusta ja SDP:tä. Nämä puolueet ovat vastuussa hirveistä rikoksista suomalaisia vastaan. Heidän puolueidensa toimesta monien taloudellinen tulevaisuus tuhottiin 90-luvulla. Nyt he ovat tekemässä samanlaista tuhotyötä pitämällä Suomea osana järjen vastaista eurojärjestelmää.

Olen tuolla vastannut vähän saman tyyppiseen näkemykseen:
http://jyrisoria.puheenvuoro.uusisuomi.fi/159938-e...
"Ei pelkästään rahoillamme, vaan jollain paljon arvokkaammalla. Kyllä tuossa vahvasti myös SDP:n kädenjälki näkyy:
http://www.google.com/publicdata/explore?ds=z8o7pt...

Moni meistä tunsi henkilökohtaisesti ihmisen, joka menehtyi 90-luvun massatyöttömyyden aikana, mahdollisesti sen seurauksena. Vauriot olisivat jääneet paljon pienemmiksi ilman ECU-kytköksen toivotonta puolustamista. Tuosta katastrofista huolimatta SDP oli viemässä Suomea euroon. Nytkö ei ole reilua väittää, että nämä sankarit haluavat leikkiä rahoillamme? Voisin väittää jotain paljon pahempaakin."

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Me emme tarvitse pelkästään "viisaita miehiä", vaan demokratiaa, joka tarkoittaa yksilön oikeuksia, tasa-arvoisia valinnan mahdollisuuksia jokaiselle. Olemme ajaneet karille, koska näitä perustavan laatuisia, kestävän kehityksen ja demokratian elementtejä on halveksittu. Usein naiivisti ja historiattomasti sekoitetaan sukupuoli ja viisaus.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Somalian "eliitti", siis moskovassa koulutetut kommunistit ja muut Siad Barren hännystelijät? Eikun nehän saivat turvapaikan suomesta...

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Suomen ns. eliitissä on vielä jäljellä aika monta Moskovan hännystelijää. Joten Somalian ja Suomen eliitillä on juuri tuo Moskova yhdistävä tekijä.

Käyttäjän JuhaniKhr kuva
Juhani Kähärä

Mielestäni hyvä esimerkkisi eliitin tarpeellisuudesta on nimenomaan hyvä esimerkki siitä, että eliitti kaataa toisen maan eliitin niskaan julkista rahaa. Kyllä saksalaisia pankkeja olisi voitu pääomittaa ihan saksalaisella rahalla. Ei tästä mitään suurempia ongelmia olisi tullut.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Niin ja Suomen eliitti lähettää mm. Afrikkaan ns. kehitysapua budjettitukena paikalliselle eliitille.

Tässäkin tapauksessa elittien keskinäinen solidaarisuus toimii.

Arre Kougappi

,,Niin ja Suomen eliitti lähettää mm. Afrikkaan ns. kehitysapua budjettitukena paikalliselle eliitille,,

Täällä nämä rahat revitään ihmisten selkänahasta ja ohjataan erilaisiin turhanpäiväisin hankkeisiin.

Suomessa on valtava määrä uusia ammatteja jotka liittyvät maahanmuuttoon jotka pitäisi lopettaa välittömästi.
Nämä ihmiset pitäisi ohjata tämän jälkeen suorittavaan työhön. Puvut ja hienot vaatteet pois ja pyllyjä pyyhkimään mummoille.

Afrikassa on aiemmin tiedettyä enemmän miljardöörejä:

http://yle.fi/uutiset/afrikassa_on_aiemmin_tiedett...

Timo Härtsi

Nykyään kuka hyvänsä voi julistautua kuuluvansa eliittiin. Joskus todellakin hämmästelen tätä ilmiötä, pitäisi määritellä tarkemmin ketä siihen elittiin oikeasti kuuluu. Ei kai nyt joka toinen suomalainen voi olla eliittiä, no ainakin omasta mielestään ilmeisesti voi olla, senkus tosiaan vain kovaan ääneen kertoo siihen kuuluvansa.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Melko erikoinen näkemys...Kyllähän Somaliassakin on nyt edelleen se eliitti,ei se mihinkään hävinnyt ole,mutta vaihtunut kylläkin. Tämä on erittäin oleellista huomata.

Ilmeisesti blogistin ajatusten mukaan tätäkin eliittiä tarvitaan ja nyt tietysti törmätään siihen,että millainen se eliitti sitten on. Kuten Määttä hyvin toi esille,niin Saksassakin oli korkeasti koulutettua väkeä eli ns.viisaita korkeilla paikoilla. Heilläkin oli visioita,tämä sama muuten tapahtui Neuvostoliitossa jossa vallankumous oli näiden viisaiden ajamaa joilla oli visioita.

Mihin tästä päästään?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Komppaan kyllä Nur Mohamedia tässä asiassa. Suomessa on perinteisesti vallinnut syvä "herraviha" -kulttuuri ja nykyinen "eliitin vastustaminen" on sivistyneempi ilmaisu samalle asialle.

Tuo herraviha on siitä erikoinen ilmiö, että sen puitteissa "rahvas" on vihannut kaikkia "herroja" siitä riippumatta mitä poliittista suuntausta he edustavat tai mikä heidän viitekehyksensä tai roolinsa yhteiskunnassa on ollut. On riittänyt, että kyseessä on henkilö, joka pitää kravattia ja prässihousuja sekä osaa ääntää "d"-kirjaimen.

Kyseessä lienee ilmiö, joka on sidoksissa Suomen erittäin myöhäiseen urbanisoitumiseen. Keski-Euroopassa on eletty urbaaanikulttuurissa jo keskiajalla.

http://www.youtube.com/watch?v=FIGm2wPZj64

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Varsinainen suomalainen eliitti on muodostunut vasta reilu 100 vuotta sitten. Sitä ennen Suomessa oli vieraskielinen eliitti.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ehkäpä niin, mutta sillähän ei ole merkitystä aiempaan kommenttiini.

Toimituksen poiminnat