caalim68

Perussuomalainen Immonen hautaa demokratian islaminpelkonsa alle

Minä toivon, että voin asua Suomessa juhlimassa, kun Suomi täyttää 100 vuotta. Minua ihmetyttää tänään tuleva Islamilaisuuden ilta, joka vaikuttaisi olevan islamin vastustajien luomus. Suurin ryhmä islamilaisia Suomessa ovat somalialaiset. Somali-kulttuurin ja islamilaisuuden välillä on vallinnut ristiriita. Somali-kulttuurin perusarvo on klaani ja suku. Suurin osa somaleista on tullut 90-luvulla ja joka klaani on perustanut oman moskeijan, lähes 40 kappaletta! Näissä moskeijoissa tavataan sukulaisia kaukana meidän omasta maasta. Moskeija on meidän kahvila, leikkipaikka, läksykerho, kavereiden tapaamispaikka jne.  Me emme ole koskaan voineet kuvitella olevamme uhka Suomen turvallisuudelle. Me olemme hakeneet ja saaneet Suomesta turvapaikan, saaneet äänioikeuden ja osallistuneet eri puolueiden toimintaan. Omissa ammateissamme osallistumme Suomen työelämään. Keskustelen aina iltaisin lasteni kanssa, jotka käyvät suomalaista koulua. Haluan tietää mitä he ymmärtävät yhteiskunnasta ja minua kiinnostaa yhteiskunnassa vaikuttaminen.  Minun 14-vuotiaalta tyttäreltäni olen kysynyt: ”Miksi sinä pidät Suomen yhteiskunnasta?”. Hän sanoo: ”Isä sinä et ymmärrä. Suomessa saa kaikki ruokaa kaupasta, niin kissat ja koirat kuin ihmisetkin. Kaikki suomalaiset juovat yhdessä samaa maitoa. Siksi Suomi on hyvä!”. Minä toivon, että Suomi elää myös seuraavat 100 vuotta kunnioittaen eläinten, ympäristön ja ihmisten arvoja. Toivon myös rauhaa naapurimaiden kanssa.

Haluan lyhyesti puhua, miksi Olli Immonen kokee islamin uhkaavan häntä.  Minä uskon, että hän on fiksu kansanedustaja, mutta toivon että hän perehtyisi ja ymmärtäisi paremmin mitä salaliitot ovat. Suomalaisten ei tarvitse huolestua, eikä meitä tarvitse kiinnostaa turhaan asiat, jotka eivät meitä koske, kuten kuka murhasi John Kennedyn tai puhelinten kuuntelu Yhdysvalloissa, Al-Qaida, al-Shabaab… Fakta on, että  Al-Qaidan murhaamista ihmisistä suurin osa on islaminuskoisia. Al-Qaida on siis uhka islamilaisille! Minä toivon, että sinä voisit kysyä CIA:lta, kuka todella uhkaa maailmaa, omien salaliittoteorioidesi sijasta. Me kaikki työskentelemme unelmanamme parempi Suomi.

Minä haluaisin, kertoisit mikä sinun mielipiteesi on, onko islam uhka Suomen yhteiskunnalle?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (48 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Muuten olen kirjoituksestasi samaa mieltä, mutta kyllä suomalaisten on syytä tietää ja kiinnostaa NSA:n vakoilu, A-Qaida sekä al-Shahaab!

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Kaksi kysymystä:
- miksi nainen ei voi olla imaami?
- miksi musliminainen ei voi mennä kristityn suomalaisen miehen kanssa naimisiin?

Kiitos osallistumisestasi keskusteluun!

ps. Ihmisten tasa-arvo on suomalaisille tärkeä asia.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ehkäpä Mohamedilla on oma vastaukseensa, mutta totean noihin kysymyksiin kuitenkin, että mitä tuohon "naispappeuteen" tulee, niin Suomen ortodoksikirkossakaan se ei ole mahdollista ja luterilaisessa kirkossa se hyväksyttiin vasta parisenkymmentä vuotta sitten. Ei nainen voi olla Paavikaan.

Lisäksi toteaisin, että musliminaisten ja suomalaisten kristittyjen välillä on lukuisia avioliittoja.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Toteutuuko miesten ja naisten välinen tasa-arvo islamilaisissa maissa mielestäsi hyvin? Entä vähemmistöjen asema mm. homot?

Toivon, että Nur Mohamed itse ensisijaisesti vastaisi. Kiitos.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka Vastaus kommenttiin #7

""Toteutuuko miesten ja naisten välinen tasa-arvo islamilaisissa maissa mielestäsi hyvin? Entä vähemmistöjen asema mm. homot?""

Omakohatinen näkemykseni asiaan, muutaman luettelemasi persoonan henkilöytymänä: Ei näytä toteutuvan kyllä nykyajan Suomessakaan!

Minusta on jopa surullista, että hyökkäät toista uskontoa kohtaan samoilla argumenteilla, joita vastustat itse niin kiven kovaan toteutumasta Suomessa. Ei ole vielä naisilla tasa-arvoa miehiin nähden, vielä opetetaan kouluissa, että nainen on heikko ja seksuaalivähemmistöt ovat joidenkin mielestä suoraan saatanasta.

Minusta tuntuu, että kristityillä ja islamisteilla on näissä asioissa enemmän yhteistä kuin haluavat toisilleen myöntää.

Alexius Manfelt

Ihan pienenä kommenttina Nähkämäelle sanoisin, että Timon Soinin suuresti rakastama kirkko ei tunnusta naisten ja miestent yhdenvertaisuutta. Ei pääse nainen kuin papin piiaksi.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki Vastaus kommenttiin #18
Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Itse en vastusta islamia uskontona vaan ainoastaan poliittisena idealismina ja uskon että suurin osa islamofoobikoiksi tituleeratuista kuuluu samaan sakkiin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Nur Mohamed, kiintoisa kirjoitus perheesi kotoutumisessa maahamme ja kuinka koet perheesi kanssa nauttivan avoimmuuden ilmapiiristäkin. Kirjoitat edustaja Immosen blogissaan esittämistä huolista; islamin leviämisestä ja mahdollisuudesta mukanaan tuomista vahingollisista ilmiöistä. Näin minä käsitän Immosen kirjoituksen. En suinkaan siten kuin Sinä olet ehkä ymmärtänyt yleistävänä koskien kaikkia muslimeja.

Uskonpa Sinunkin tunnustavan avoimesti että entisessä kotimaassasi (monissa sekasorron/sodan maissakin) uhkana olivat ja taitavat olla edelleenkin ääri-islamistit. Kuka pystyy etukäteen tunnistamaan mahdollisten ääriainesten maahan pääsyn? Itse uskon ettei siihen pysty kukaan. Ihminen kun on ajatuksiltaan muuttuvainenkin. Tältä kannalta katsottuna on ymmärrettävä joidenkin tahojen huolenaihe.

Onko Sinulla muuten käsitystä siihen mistä johtuu etteivät maltilliset muslimit eri maissa pysty saamaan 'hallintaan' ääriaineksia'? Kuitenkin enemmistö on maltillisilla.

Käyttäjän JuSa kuva
Juhani Sademaa

Nur Mohamed.
Olisit vakuuttavampi jos kävisit läpi Immosen perusteellisen, asiapitoisen kirjoituksen sisältöä, josta nyt täysin vaikenet. Kommentoisit sitä kappale kappaleelta. Vai tunnetko sinä Koraanisi? Miten islamistit ovat väärässä, vai ovatko he?

Kyllä Immonenkin myöntää, että musliimit tappavat toisiaan enemmän kuin vääräuskoisia, mutta se tuskin kelpaa "rauhan uskonnon" puolustukseksi, jos syyt ovat syvälle sisäänrakennettuja.

Käyttäjän JussiHalla-aho kuva
Jussi Halla-aho

Minusta tuntuu, että Nur ja kumppanit yrittämällä yrittävät olla ymmärtämättä, mikä islamissa huolestuttaa suurta joukkoa ihmisiä. Huolta aiheuttavat tämänkaltaiset tyypit:

http://yle.fi/uutiset/radikaali_muslimisaarnaaja_l...

He eivät ole marginaali-ilmiöitä, vaan nauttivat varsin laajaa kannatusta myös Euroopassa.

On tyhmää väittää, että heillä ei ole mitään tekemistä islamin kanssa. Heidän, samoin kuin heidän kannattajiensa, motiivit ovat puhtaasti uskonnollisia. On aivan sama, onko heidän tulkintansa islamista "oikea" Jaakko Hämeen-Anttilan mielestä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Paavikin nauttii suurta arvostusta ja kannatusta Euroopassa, vaikka onkin ajatuksineen varsin keskiaikainen ja jopa haitallinen...

Käyttäjän JussiHalla-aho kuva
Jussi Halla-aho

Antikaisen odotetun lahjaton kommentti kuvaa aika hyvin sitä ongelmaa, johon ensimmäisessä lauseessa viittasin.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #11

Muistutan vain mieleen satojen tuhansien katolilaisten mellakoinnista Pariisissa viime kevättalvella esimerkkinä uskonnollisesta fanatismista. Myös täällä Suomessa kristityt fanaatikot pyrkivät tukahduttamaan demokratiaa ja tasa-arvokehitystä vetoamalla "luonnolliseen järjestykseen", "perinteisiin" ja omaan tarinakirjaansa.

Islam ei tähän kuvioon tuo muuta kuin orientaalisen vivahteen.

Alexius Manfelt Vastaus kommenttiin #16

Eräs suomalainen nimeltä mainitsematon ja tunnettu katolinen fanaatikko osallistui noihin mellakoihin, jotka olivat poliittisia, eiväkä oikeasti kohdistuneet homoliittoja vastaan. Kohteena oli hallitus.

Mutta tasa-arvo on vasta silloin todellinen kun paaviksi valitaan nainen. Tai edes kardinaaliksi, tai edes arkkipiispaksi, tai piispaksi. No ei siellä ole nainen muussa tehtävässä kuin papin piikana.

arvo kuusisuo Vastaus kommenttiin #16

Juho!
Satoja suomalaisia kristittyjen fanaatikkojen rekkalesboiksi halunneita 9v. tyttäriä on lähetetty Irlantiin jalkavaim...anteeksi! Kuten itse asian ilmaiset: turvatumpaan taloudelliseen tulevaisuuteen.
Tai kuten HSn mukaan, 150 liian maallistunutta somalityttöä on hävinnyt tuohon tulevaisuuteen. HS haastatteli tuossa jutussa yhtä vapauteen paennutta.
Niin että, siihen toiseen asiaan nähden, josta sauhuat, kuinka montako senttiä on noiden tyttöjen €uro ? Arvaan, ettet unta saa.
Jos kulttuurirelativismistä olisi dhimmipysti jaossa....

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #36

Ilahduttavaa sinänsä, että olet huolestunut juuri naisten kohtalosta uskonnollisissa yhteisöissä - lapsivaimojen asema ei kuitenkaan liene olennaisesti sen heikompi, kuin jatkuvien raskauksien rasittamilla lestadiolaisnaisillakaan...

Toki nuo lapsensa avioliittoon pakottavat vanhemmat pitää saada oikeudelliseen vastuuseen, jos he elävät Suomen lain vaikutuspiirissä, lapsen oikeuksia loukkaavasta teosta. Mieluummin tässä suhteessa pitäisi saada aikaan kansainvälinen sopimus, mikä yksiselitteisesti velvoittaa sopijamaat estämään lasten pakkoavioliitot ja turvaamaan kansallisilla laeilla lasten oikeuksien toteutuminen YK:n Lapsen oikeuksien sopimuksen mukaisesti.

Miesten ja naisten välinen palkkaero on eräs keskeinen indikaattori kuvaamassa tasa-arvon tilaa, ja koska tuo ero on Suomessa on edelleen suurehko, niin tietenkin aiheesta tulee "sauhutakin".

arvo kuusisuo Vastaus kommenttiin #41

Ai että lestadiolaisnaiset ovat kohtupommeja - no sitten, lisää tänne vaan samanlaisia koko maailmasta.

Sanot:
"Toki nuo lapsensa avioliittoon pakottavat vanhemmat pitää saada oikeudelliseen vastuuseen"
Resurssit tai tahto ei riitä ensimmäisenkään pelastamiseen.
Ja sori vaan, myös kaltaistesi skribenttien lietsoman relativismin vuoksi, toivo on turhaa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #44

Toivottomuuden lietsojat ovat aivan eri leirissä, nuivassa leirissä lähinnä.

Lestadiolaisnaisten terveysongelmien ja alisteisen aseman vähättely ei myöskään edistä sanomaasi, malka ja tukki -vertaus on tässä uskonnollisaiheisessa yhteydessä nyt paremmin kuin paikallaan.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero Vastaus kommenttiin #11

Ensimmäinen lause: 'Minusta tuntuu,'...

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #20

Halla-aho on selvästikin tunteella mukana...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #11

Noin puhuu nuivien johtajahahmo. Ei ihme että ihmiset alkavat pelätä nuivia. Seida Sohrabi osasi antaa kritiikkinsä ilman tuollaista tinkimistä länsimaisista arvoista. Systemaattinen nettiagressiivisuus on ihan yhtä vaarallista kuin joku ikävä piirre maahanmuuttajien tavoissa. Joko sitä on länsimaisuuden puolella ja käyttäytyy sen mukaisesti tai sitten edustaa jotain kolmatta positiota. Seida Sohrabi osaa kritisoidessaan islamin kielteisiä piirteitä edustaa länsimaisuutta paremmin kuin yksikään persunuiva.
Persunuiville on tärkeintä jakaa vassareille korvapuusteja.

Antti Jokinen

Voi, voi, ei mennytkään ihan niinkuin Strömmöössä somaleilla. Tulivat nuo perhanan perussuomalaiset ja oikeasti avasivat keskustelun Suomessa humanitaarisen maahanmuutos hölmöydestä ja siihen piilevistä vaaroista. Eikö olisi jo somaleilla aika palata kotiin rakentamaan omaa isänmaataan sen sijaan, että tuhlataan meidän yhä hupenevia voimavaroja kankkulan kaivoon. Se aiheuttaa vain katkeruutta meidän suomalaisten keskuudessa.

Käyttäjän penttivahasarja kuva
Pentti Vähäsarja

Puhu vaan omasta puolestasi,älä puhu mm. minun piikkiin.. Ainakaan minä en tunne minkäänlaista katkeruutta,että siitä lähdetään

Eli,jotenkin näin..Sinä voit tuntea syvääkin katkeruutta ihan mistä vain,sinulla on siihen täysi oikeus eikä kukaan halua sitä tunnetta sinulta riistä...

Antti Jokinen

No tottakai jokainen puhuu omasta puolestaan. En minä henkilökohtaisesti tunne katkeruutta mutta tiedän, että osa meistä suomalaisista tuntee sitä. No hölmöjen hommaa joka tapauksessa raahata tänne porukkaa maailman ääriltä verovaroilla elämään. Eiköhän noita sossunluukusta eläjiä riittäisi ihan omasta takaa. Tuovat vielä mukanaa näitä kivikautisia mietteitä uskonnollaan.

Käyttäjän JormaHrknen kuva
Jorma Härkönen

Nur, Islam ei mielestäni ole eikä varmaan suomalaisten enemmistön mielestä minkäänlainen uhka Suomelle. Koko ajatuskin on naurettava ja vain eräiden fanaatikkojen, kuten Immosen, esiin nostama. Eurooppalainen anti-jihadismi on kokemattomien ja sivistymättömien kansanedustajien vuoksi noussut keskusteluun täällä Pohjolan perilläkin. Ei kannata olettaa Immosen olevan millään muotoa fiksu. Hänet on vain "jytkyssä" äänestetty kansanedustajaksi, se ei takaa fiksuutta.

Immosen ulkomailta kopioitu leikkaa-liimaa teksti on arvoton tekele.

Käyttäjän penttivahasarja kuva
Pentti Vähäsarja

Se että joku kokee jotain uhkaksi itselleen on merkityksetöntä,silloin kun nuo uhkakuvat alkavat olemaan ajatusmaailmassa liian hallitsevia niin ongelma on melkoinen.. Joku kokee uhkaksi maailmanlopun...
http://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_maailmanlopun_päivämääristä .

Käyttäjän JuSa kuva
Juhani Sademaa

Kun joko haluataan vaieta tosiasioista tai itsellä ei niitä ole, silloin kirjoitetaan tällaisia sisällöttömiä, kirjoittajansa tason ja aatemaailman paljastavia kirjoituksia.

Tietysti Immonen oli kerännyt materiaalia maailmalta, mutta vaikkapa Härkösen kirjoittelu paljastaa, että Immosen kirjoituksen sisältöä on hyvin vaikea kumota. Kun ei pystytä, niin huitaistaan tuollaisia prutkahduksia.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Jorma Härkönen, se, että jokin ajatus on mielestäsi naurettava, ei ole hyvä argumentti eikä varmasti vakuuta ketään, joka on toista mieltä. Otaksun, että Hitleriäkin, samoin kuin ajatusta hänen valtaannousustaan ja todellisesta tuhovaikutuksestaan, moni piti naurettavana 1920-luvulla.

Islamin – tai sanotaan nyt varmuuden vuoksi: islamin tietyn tulkintatavan – innoittamaa pahuutta on maailmassa niin paljon (ääriesimerkkeinä Taliban, Saudi-Arabia, terroriteot...), että minusta huoli sen leviämisestä on kaikkea muuta kuin naurettava kenelle tahansa, joka tunnustaa tosiasiat.

Olemme kyllä Suomessa siinä onnellisessa asemassa, että islamin haitallinen vaikutus on meillä toistaiseksi verraten vähäistä, mutta ei minusta ole lainkaan naurettavaa yrittää padota tätä vaikutusta. Uskon myös, että suomalaisten enemmistö ei halua tänne leviävän sitä lähinaapurissakin esiintyvää ilmiötä, jossa integroitumattomat islamilaiset muodostavat kantaväestöltä suljettuja alueellisia alakulttuureita.

Jonas Hellgren

Härkönen on kyllä oikeassa että islam ei ole todellinen uhka suomelle. Todellinen uhka on hiljaa hiipivä totalitarismi, jota Härkönen itsekin (toivottavasti tietämättömyyttään, pelkään pahempaa että tietoisesti) on ajamassa tyyliin "turpa kiinni ja linnaan, jos olet eri mieltä".

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

Mistä kohtaa Islam on demokraattinen?

Jonas Hellgren

Silloin kun Muhammedilla ei ollut vielä yhtään seurajaa. Mies ja ääni periaate toimi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ei kansanvaltaisuus sovi käsitteeksi luonnehtimaaan mitään uskontoa. Ei sellainen kuulu mitenkään jumalauskoon.

Alexius Manfelt

Vatikaani on hyvä esimerkki. Pyhä isä on yksinvaltias ja hänen näkemyksensä on Vatikaanivaltion laki. Siellä ei demokratiaa tunneta missään muodossa. Näin se tahtoo mennä ana uskonnollisissa yhteiskunnissa tai valtioissa.

Petri Kivikangas

Se että on paljon muslimeja, jotka ovat ihmisinä mukavia ja hienoja, ei tarkoita että islam olisi uskontona hyvä tai rauhanomainen. Monet "hyvät muslimit" eivät ole uskonnollisia, eli he eivät käytä paljoa aikaa ja energiaa uskontonsa opetusten tutkimiseen. Tällaisten ihmisten perusteella ei voida vetää johtopäätöksiä islamin hyvyydestä tai pahuudesta.

Islamia, niin kuin mitä tahansa ideologiaa, tulee arvioida puhtaasti sen omien kirjoitusten, vakiintuneiden tulkintojen ja siihen tiiviisti liittyvän tapakulttuurin pohjalta. Ja toki pätee myös sananlasku: hedelmistään puu tunnetaan.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Ihan totta? Ja nämä Immoset ja Halla-ahot Immosten takana sitten aikaansaavat järkevällä tavalla jarrutusta radikalisoituvalle islamille Suomessa? Eiköhän ole kyse poliittisesta onaniasta. Suomella on jo viranomaisrakenteessa varsin tehokkaat mekanismit ulkoisille uhille.

veli niva

Islam on lähtökohtaisesti muslimien mielestä kaiken arvostelun yläpuolella.
Vaikeista asioista puhuminenkin, kuten esim. profeetan esimerkki lapsiavioliitoista, on niin kipeä asia että asiaa sivuaminenkin loukkaa suurta osaa muslimeista niin paljon ettei rakentavaan keskusteluun siitä voi päästä.
Toivottavasti tänään saadaan näihinkin asioihin vastauksia A2:sen islam illassa.

Petri Kivikangas

On jännä juttu miten islamin omiin opetuksiin perustuvan loogisen päättelyketjun esittäminen voidaan tulkita loukkaavaksi muslimeja kohtaan. Eli siis: (1) Muhammedilla oli lapsivaimo, jonka kanssa hän touhusi tämän ollessa max. 9 vuotias. (2) Muhammed on esikuva jota kaikkien muslimien tulee imitoida. Kohdista (1) ja (2) seuraa loogisesti että islam hyväksyy ja jopa kannustaa lapsivaimojen hankkimiseen, ja koska länsimaissa lapsiin sekaantumista kutsutaan pedofiliaksi, on islam näin ollen omien opetustensa mukaan pedofiliaan kannustava uskonto. Tuo tyttölapsi sattui muuten vielä olemaan profeetan suosikkivaimo, mistä voitaneen myös päätellä jotain hänen mieltymyksistään tyttölapsiin. Luovuttipa profeetta vieläpä kuoltuaan sotimisella rakentamansa valtakunnan tyttölapsen isän hallintaan.

Gunnar Lahti

Keskustelussa islamista näyttää helposti unohtuvan islamin kaksinaisuus. Islam on paitsi uskonto myös yhteiskuntajärjestelmä.
Islamia yhteiskuntajärjestelmänä tulee voida arvostella rajustikin.

Merja Heikka

Islamista kumpuaa pedonomaista terrorismia, tästä esimerkkinä Kenian kauppakeskuskuksen tapahtumat. Mikäli ei tiennyt Muhammedin äidin nimeä, ja osannut islamilaisia rukouksia, oli kohtalona kuolema tai kidutuksen kautta kuolema. Lapsillekaan ei armoa annettu.

Nämä terroristit toimivat uskonsa nimissä. Varmasti he kuvittelevat olevansa hyvän asialla tappaessaan vääräuskoisia. Hehän rukoilivat joillan matoilla tappamisensa välissä. Näistä rukousmatoistakin oli nimittäin kuvia.

Kyllä minä ymmärrän, että tällainen on sitä äärimuslimiutta. En kumminkaan pidä siitä, että puolet ihmiskunnasta, naiset ovat vailla ihmisoikeuksia muslimimaissa.

Miksi ette voisi palata kotimaihinne jakamaan jonkinlaista valistusta pimeyteen, sitä mitä olette täällä Suomessa ihmisarvosta oppineet?

Raamatussa sanotaan: hedelmistään puu tunnetaan. Miksi muslimien hedelmät eivät kukoista?

Eikä tähän riitä vastaukseksi "amerikkalainen imperialismi" tai ristiretket. Ristiretkien aikaan kristityt olivat niitä julmureita ja takapajuisia keskiaikaisia. Kumminkin valistuksen myötä siitä noustiin. Missä on islamin valistus? Eikö sille olisi nyt tilausta?

Suomikin nousu muutamassa kymmenessä vuodessa sodan raunioittamasta maasta maailman kehittyneimpien maisen joukkoon. Japani oli vielä merkillisempi kansakunta, jos mahdollista. Se nousi tyhjästä, ilman öljyä, ilman luonnonvaroja...jos ei kaloja lasketa. pelkästään ihmisälyllä se nousi, ja yhteistyöllä. Tosin he taisivat saada hieman tukea Yhdysvalloilta. Mutta saavathan monet muslimivaltiotkin sitä tukea, siis rahaa länsivaltioilta tai Kiinasta.

Joten, tsemppiä sinne pönttöönne.

Meillä on omatkin ongelmamme jokaisella. Ei huvita katsella niitä marinoita. Jos heimosodituttaa, niin sitten heimosodituttaa. Minkä suomalaiset muiden tolloudelle mahtavat. Koittakaa aikuiset miehet toimia kansanne hyväksi. Siihen olisi ensimmäinen askel, muuttaa omaan maahanne. Täällä kynän pyörittely veronmaksajien kustannuksella ei auta Somaliaa.

Se ei tee miehestä miestä, että alistaa naisia ja kontrolloi heitä. Se on pienen miehen merkki. Työ on miehen kunnia, sanoo suomalainen sananlasku. Miksi maleksia kulmilla, jos voi mennä rakentamaan isänmaataan.

Muslimius on tosi kaukana pohjoismaisesta ihmiskäsityksestä. Siksi muutto kotimaahanne olisi se paras ratkaisu. Tietysti, jos pystytte irtaantumaan henkisesti alkukantaisista käsityksistänne, ja siirtymään tälle vuosituhannelle. Hyväksymään myös sen, että tyttönne voivat rakastua suomalaiseen mieheen. Ettette pitäisi raja-aitoja ihmisten välillä, ja arvottaisi muita alemmiksi. Tällöin sanoisin tervetuloa.

Minä olen hyvin kriittinen islamia kohtaan. Teidän naamaanväriänne vastaan minulle ei mitään ole. Ilmeisesti Aatami ja Eevakin muistuttivat enemmän teikäläisiä. Me taas, me olemme mutantteja vaaleine ihonvärinemme, ja jotkut sinisine silmineenkin. :) Afrikkalaiset ovat minusta muutenkin kaunista kansaa. Ymmärrän, että jos se oli alkuperäinen tarkoitus olla ihmisen ulkoinen olemus.

Rasistia minusta ei tehdä. Minulle on aivan sama, mitä muut sössöttävät. En vain pidä kaikista uskonnoista, ja arvotan kulttuuritkin eri mittarein sen mukaan miten ne kohtelevat yksilöä, ja vaikkapa myös ympäristöään ja eläimiä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Demokratiaa ollaan jostain kummasta syystä hautaamassa monin paikoin Välimeren alueella.

Käyttäjän cessu kuva
Kenneth Oksanen

Tuskin Immonen vastaa. En minäkään, mutta asiaa voi lähestyä juutalaisen rabbin tavoin vastakysymyksin:

On selvää, että Islamin nykyisestä kannatuksesta ei ole uhkaa Suomen yhteiskunnalle, mutta aina pitää katsoa tulevaisuuteen: Islamiin uskovien määrä on kasvanut kahdessakymmenessä vuodessa muutamasta tuhannesta nykyiseen yli viiteenkymmeneen tuhanteen, eli 20-kertaistunut. Miltä Suomi näyttäisi seuraavan kaksikymmenkertaistuksen jälkeen? Esimakua voi katsoa Ruotsista, jossa muslimeja tai muslimitaustaisia on lähes puoli miljoonaa eivätkä asiat ole siellä menneet ongelmitta. Monella, minullakin, on Ruotsissa tai muualla maailmassa sukua ja tuttuja, jotka ovat osallistuneet white flightiin turvallisemman naapuruston toivossa.

Ovatko sitten Suomessa asuvat muslimit integroituneet yhteiskuntaamme yhtä hyvin kuin ei-muslimit, vai onko havaittavissa silmiinpistäviä ongelmia koulunkäynnin, työllistymisen tai sosiaalisten ongelmien suhteen? Onko Islam pystynyt jossakin maailmalla muodostamaan arvoperustan yhteiskunnalle joka olisi yleisesti ottaen yhtä hyvä tai parempi paikka asua kuin miksi Suomi on viimeisen 60 vuoden aikana rakennettu?

Valtaosa kantasuomalaisista toivoo muslimeille onnea ja menestystä siinä missä ei-muslimillekin, mutta yhteiskunnallisia kokeiluja ei voi noin vain perua ja yrittää jotain muuta kun ongelmia havaitaan. Siksi tietty varovaisuus ja muiden maiden kokemuksista oppiminen on perusteltua.

Alexius Manfelt

Pitää muistaa, siis kaikkien meidän suomalaisten, että talvisodassa, jatkosodassa ja Lapin sodassa taistelivat niin jutalaiset kuin islamistitkin suomalaiset muiden suomalaisten mukana. Ei siinä ero tehty.

Tosin juutalaisista venäläisistä sotavangeista piti huolta juutalainen seurakunta. Se taisi olla Marskin tahto, ja hyvä niin.

Gunnar Lahti

Helppo kysymys Nur Mohamedille: miksi tulitte Suomeen? Suomi kristittynä maana kaukana pohjoisessa tuhansien kilometrien päässä luulisi olevan teille viimeinen vahtoehto mihin tulla. Suomessa ei ole kerrassaan mitään, mikä on teille tuttua. Kulttuurimme on teille täysin vieras.

Miksi siis tulitte? Eikö olisi ollut paljon helpompaa ja älykkäämpää mennä johonkin eteläiseen muslimimaahan? Maahan, mikä on lähellä kotimaatanne ja jonka kulttuuri on lähellä omaanne?

Toivon, että vastaatte. Ellette vastaa niin saatan uskoa, että tulitte Suomen anteliaan sosiaaliturvan vuoksi ja että Immonen onkin oikeassa.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

Se että on paljon kristittyjä, jotka ovat ihmisinä mukavia ja hienoja, ei tarkoita että kristillisyys olisi uskontona hyvä tai rauhanomainen. Monet "hyvät kristityt" eivät ole uskonnollisia, eli he eivät käytä paljoa aikaa ja energiaa uskontonsa opetusten tutkimiseen. Tällaisten ihmisten perusteella ei voida vetää johtopäätöksiä kristillisyyden hyvyydestä tai pahuudesta.

Kristillisyyttä, niin kuin mitä tahansa ideologiaa, tulee arvioida puhtaasti sen omien kirjoitusten, vakiintuneiden tulkintojen ja siihen tiiviisti liittyvän tapakulttuurin pohjalta. Ja toki pätee myös sananlasku: hedelmistään puu tunnetaan.

Kivikangas osaa kiteyttää hyvin asioita toisiinsa - tämän paremmin en itse olisi osannut laittaa tekstiä kasaan.

Käyttäjän kommunardi kuva
Mikko Korhonen

Kiitos kirjoituksesta Nur! Minua ei huoleta ollenkaan Islaminusko eikä maahanmuutto. Lähinnä huolettaa oikeistolaisen politiikan nousu, mikä on uhka kaikille vähemmistöille, ihmisoikeuksille ja demokratialle

Pietari Vain

Suomalainen keskusta-oikeistolainen työväenpuolue aika lähellä natsi puolueen nimeä.
Islamin pelko on aiheellinen ja islamin leviämistä on estettävä kaikin keinoin.

Toimituksen poiminnat