caalim68

Hyvällä matkalla kohti vieläkin parempaa maahanmuuttajapolitiikkaa

Helsingin Sanomien pääkirjoituksessa 21. helmikuuta kerrottiin ”Asenteet maahanmuuttajiin muokkaavat metropolia” otsikolla maahanmuuttaja-asioista. Suomessa suurin ryhmä maahanmuuttajista on kotoisin Venäjältä ja heidän tilanteensa on hoidettu esimerkillisesti Euroopankin tasolla. Suomessa ei ole vielä samanlaisia etnisiä jengiryhmiä kuin muualla Euroopassa, jopa Ruotsissa ja Norjassa. Nämä jengit ovat jopa ryöstäneet pankkeja, tehneet murhia ja aiheuttavat yleistä yhteiskunnallista sekasortoa. Vaikka ei ole hyvä tehdä etnisiä päätöksiä, on kuitenkin tärkeää, että asiat hoidetaan ja on oikeanlainen maahanmuuttajapolitiikka, ei riitä että asiat vain lakaistaan maton alle neutraalisuuden nimissä.

 

On turha myös leimata kaikki mielipiteet, jossa puhutaan kansallisuuksista tai etnisistä ryhmistä, rasistisiksi. Tärkeää on että kaikki yrittävät tehdä parhaansa ja kaikilla on hyvää tahtoa toisiaan kohtaan. Kaikilla on omat näkemykset, joita heillä on oikeus esittää ja puolustaa. Ei sovi myös unohtaa monia positiivisia aspekteja, joissa maahanmuuttajat voivat auttaa suomalaista yhteiskuntaa. Esimerkiksi he voivat tehdä maastamme ystävällisempää, lämpimämpää ja sosiaalisempaa ympäristöä, jossa meillä kaikilla ja myös maahamme tulevilla turisteilla on parempi ja viihtyisämpi olla. Vahvaa moraalista ja poliittista linjaa maahamme pyrkiviä huonoja vaikutuksia vastaan tulee tietenkin jatkossakin pitää yllä.

 

Asioista pitää jatkaa vuorovaikutusta erityisesti TV:ssä ja kulttuuristen kanavien kautta. Nämä kanavat pääsevät ihmisten sydämiin vaikuttamaan suoremmin kuin akateemiset tutkimukset. Mitä mieltä sinä olet?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Seppo Honkamaa

Mitä konkreettiseti ehdottaisit? Haluaisin kipeästi tietää kuinka vältämme Ruotsin, Norjan, Saksan jne. maahanmuuttopolitiikassa tekemät virheet? Näissäkin maissa on ollut ja on monimuotosta vuorovaikutusta.

Pertti Kostiainen

näistä asioista ei voida keskustella, jos et ole asioista samaa mieltä kun nämä "suvaitsevat" niin tulee rasistin leima ja sitten aletaan puimaan sitä kuinka rasistinen on, sitä myös näemmä levitetään ympäri maailmaa. venäjänkielen vois nostaa ruotsinkielen rinnalle heitä lienee täällä kohta yhtä paljon. alkajaisiksi toi kerjääminen pitäs kieltää, silloin kun ne alkaa luomaan omia reviireitä tänne sillon ollaan menty liian pitkälle. tuon takana on rikollis liigat ja jos niille antaa liikaa valtaa joutuu kohta maksamaan "suojelus" rahaa että saa kävellä heidän reviirin läpi.

Jari Reinikka

Sulla on oikeasti virkistävän terve ja rationaalinen suhtautuminen maahanmuuttoon ja maahanmuuttokriittisyyteen. Vuorovaikutus tulee tapahtua siellä missä ihmiset kohtaavat oikeasti eli työelämässä ja kouluissa, eikä minään valtionrahoitteisena monikultturisuus propagandana tv:ssä. Esimerkiksi somaliyhteisöllä olisi paljon petrattavaa. On syytä katsoa välillä peiliin ja tehdä asialle jotain konkreettista, eikä ainoastaan etsiä ratkaisua ulkopuolelta.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

"maastamme ystävällisempää, lämpimämpää ja sosiaalisempaa ympäristöä"

Tähän on varmaan olemassa joku mekanismi miten se tapahtuu. Avainsana lienee luottamus.

Ja mikä lisää luottamusta, no, hyvät kokemukset. Huonot kokemukset taas vähentävät sitä.

... Näin arvelen. Melko yksinkertaista pohdintaa, mutta hyvä lähteä liikkeelle yksinkertaisista asioista niin ei tule heti riitaa.

Jukka Kaulanen

"Suomessa suurin ryhmä maahanmuuttajista on kotoisin Venäjältä ja heidän tilanteensa on hoidettu esimerkillisesti Euroopankin tasolla".

Kyllä venäläiset ovat aivan itse asiansa ja maineensa hyviksi hoitaneet, eikä siihen olisi kukaan muu pystynytkään.

"Miksi meille ei anneta Espoossa asuntoja meren rannalta" kirjoitukset lehdissä "huvittavat" suuresti suomalaisia, jotka joutuvat säästämään koko elämänsä saadakseen asunnon Tapiolasta.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

"Kyllä venäläiset ovat aivan itse asiansa ja maineensa hyviksi hoitaneet..."

Maineesta suomalaisten vankiloiden täyttäjinä en ole kovin hyvilläni, mutta muuten kiinnitin juuri samaan huomiota, mutten kehdannut kommentoida, etten jaa näkemystä siitä, että venäläisten maahanmuuttajien tilanne olisi jotenkin hyvin hoidettu Euroopankin tasolla, kun ei sitä mielestäni ole hoidettu mitenkään. Ei tuloshakuisesti tai päämäärätietoisesti tai ylipäätään hoidettu ollenkaan erityisesti valtion tai EU:n tasolla.

On kyllä totta, että venäläiset ovat ihmeen oma-aloitekykyisiä yhteiskunnassamme verraten siihen, että vain 20 vuotta sitten heidät ehdollistettiin alistumaan keskusjohdon komennolle seimestä saakka, Leninin tuijottaessa seinältä jokaista valtion pakkokasvatukseen pakotettua vauvaa, koska äitiä ja isää ei saanut päästää liian suureksi osaksi lapsen vaikutuspiiriä, joiden maailmankuva olisi saattanut poiketa Puolueen neuvostoihmisen ihanteesta.

Arre Kougappi

Kyllä se on pitkälti maahanmuuttajien asenne kun ei haluta työllistyä ja integroitua tähään yhteiskuntaan, tätä olen saanut seurattua 15 vuotta täällä. Toki maahanmuuttajaryhmien välillä on eroja. Monella alalla esim. rakennuspuolella on ollut hirvittävä pula, myös apumiehen hommista, mutta kun ei kelpaa niin ei kelpaa, mieluummin nostetaan korvauksia. Halutaan olla omassa lokerossa, puku päällä ja tehdä hienoja hommia mitä on kiva tehdä.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Muutin suomeen 1973 ja elin täällä normaali elämä, 1995 meitä muualta muuttaneita alenettiin maahanmuuttajaksi.

Muka meidän parhaaksi luotiin järjetön iso ja byrokraattinen sopeutumiseen tähtäävä järjestelmä.

Oikeastaan meitä tarvittiin lypsääkseen EU:n projektirahat turhanpälvisiin virkoihin.

Myytti tulevasta työvoimapulasta käytätetään huokutelakseen lisä väki kortistoon ja sumuttaakseen kantasuomalaiset veronmaksajat.

Käyttäjän Otto-VilleEdvardSormunen kuva
Otto-Ville Sormunen

" maahanmuuttajat voivat auttaa suomalaista yhteiskuntaa. Esimerkiksi he voivat tehdä maastamme ystävällisempää, lämpimämpää ja sosiaalisempaa ympäristöä, jossa meillä kaikilla ja myös maahamme tulevilla turisteilla on parempi ja viihtyisämpi olla. "

=> Paitsi että tutkimusten mukaan mitä enemmän multikulti, sitä enemmän ihmiset tulevat epäluuloisiksi toisiaan kohtaan.

"In recent years, Putnam has been engaged in a comprehensive study of the relationship between trust within communities and their ethnic diversity. His conclusion based on over 40 cases and 30 000 people within the United States is that, other things being equal, more diversity in a community is associated with less trust both between and within ethnic groups"
http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_D._Putnam

Kerroppa minullekin, miten epäluuloisuuden lisääntyminen lisää "ystävällisyytä", "lämpöä", "viihtyvyyttä" ja/tai "sosiaalisuutta"?

Monikulttuurisuus on kuin aikamme kommunismi: Ideologia, mikä lupailee vähän kaikkea positiivista kuten joko maailmanrauhaa, nälänhädän loppumista, "rikkaampaa" elinympäristöä ja kulttuuria, hyvinvointia ja/tai parempaa huomista kaikille.

Käytännössä kommunismi osoittautui inhimilliseksi katastrofiksi, mutta sitä piti kumminkin kokeilla väkisin parissakymmenessä maassa kunnes eskapismi tuli käytännön syistä mahdottomaksi.

Englannin, Ranskan ja Saksan johtajat ovat virallisesti todenneet (jo nyt), että monikulttuurisuus on epäonnistunut. Kuinka monessa maassa on monikulttuurisuusideologiaa toteutettava, ennen kuin ihmiset ymmärtävät, että ko. ideologia on mitä todennäköisemmin kaikkea muuta, kuin mitä sen annetaan ymmärtää olevan?

Toimituksen poiminnat