caalim68

Miksi Breikvik tappoi norjalaisten SDP:n tulevaisuuden johtajan vuosi sitten?

On mielenkiintoista, että viime tietojen mukaan massamurhaaja Breikvik kirjoitti kirjan ”Eurooppalainen itsenäisyysjulistus”. Mitähän Eurooppaa hän lienee tarkoittaneen, Hitlerin arjalaista Eurooppaako? Vai yhden EEC:n perustajan Mitterandin Eurooppaa, hän kun sanoi että koko maailma on Eurooppaa, koska ihmiset puhuvat kaikkialla englantia, ranskaa, saksaa tai espanjaa/portugalia? (Ruotsin hän ehkä unohti mainita ;-) ) Norja on yksi Euroopan rikkaimmista maista. He ovat hankkineet maahan ylen määrin ulkomaalaisia hyödyntämään rikkauksiaan. Kaikki tämä on tapahtunut 1970-luvulta lähtien., jolloin Breikvik syntyi 1979 yksinhuoltaja äitinsä kasvatettavaksi, mutta hän ei oppinut historiaa tai saanut avaraa maailmankuvaa. Hänen aikanaan Norjaan on tilattu paljon siirtotyöläisiä Intiasta, Bangladeshista, Pakistanista ja Turkista rakentamaan halvalla vuoristoiseen maahan lisää infrastruktuuria, koska tähän aikaan Itä-Euroopan maat olivat suljettuja kylmän sodan seurauksena. He ottivat maahan myös paljon kiinteistöpakolaisia sotamaista esim. Somaliasta, Vietnamista ja Sri Lankasta, ja heistä tuli myös työvoimaa. Nyt jopa kalastajista enemmistö on maahanmuuttajia Norjassa!

 

Kylmän sodan aikana monet arabikuningaskunnat (jotka olivat samalla öljyntuottajamaita) tekivät yhteistyötä länsiblokin kanssa, koska he pelkäsivät kommunistisia vaikutteita maassaan. Näihin aikoihin työluvan saaminen oli hyvin helppoa näiden yhteistyössä mukana olleiden maiden kansalaisille. Pohjoismaissa on ollut hyvin menestyksekäs sosiaalidemokraattinen liike, joka johti maita ja antoi vaikutteita koko maailmalle. Entinen Ruotsin sosiaalidemokraattinen pääministeri Olof Palme puhui vahvasti Etelä-Afrikan apartheid-politiikkaa vastaan Nelson Mandelan vapauttamista vaatien ja muutenkin ajoi tasa-arvoa kaikkien ihmisten välillä. Maahanmuuttajat perinteisesti kannattivat 70- ja 80- ja 90-luvuilla SDP:tä Ruotsissa ja Norjassa ja jopa osallistuivat heidän monikulttuurisen ja liberaalisen puolueensa toimintaan. Liberalismihan vakuuttaa ajavansa ihmisoikeuksia ja tasavertaisuutta.

 

Breikvik oli tällaista monikulttuurisuutta vastaan, koska se uhkaa luoda Amerikan tyylisen kansojen sulaton, jossa vaikka joku maahanmuuttaja voi nousta pääministeriksi. Hänen rasistinen äärioikeistolainen radikaalimielensä ei sallinut muita kuin arjalaisia rauhanpalkinnon saajia, kuten Jasser Arafat, Shimon Peres, Jitzhak Rabin, Nelson Mandela tai Desmond Tutu. Hänen ajatuksensa olivat länsimainen versio Al Qaidasta.

 

19.7.2012 Kalevi Sorsa –säätiö julkaisi tutkimuksen Finnish Defence Leaguesta (FDL), joka on samaa mieltä kuin Breikvik, islamin vastaisine ajatuksineen. Minusta Breikvik ei ollut vain islamin vastainen, vaan hän hyökkäsi myös monia rauhaa rakastavia norjalaisia vastaan. Jos hän olisi ollut niin islamin vastainen, hän olisi voinut helposti mennä johonkin islaminuskoiseen maahan tai johonkin moskeijaan tekemään tekonsa. Arabikevät on osoitus siitä, että uusi sukupolvi islamilaisissa maissa haluaa tasa-arvoa ja demokratiaa myös omaan maahansa. Turkki on siitä hyvä esimerkki.

 

Me tiedämme, että SDP on tärkeä yhteiskuntapuolue Pohjoismaissa ja tärkeä Pohjoismaiden historialle. Joka maassa voidaan löytää joitain massamurhaajia. He ovat itse vastuussa teoistaan, eikä niistä voi syytellä joitakin poliittisia johtajia sillä perusteella, että he jostain asiasta sattumalta ajattelevat samoin kuin murhaaja. Suomen poliittiset johtajat ja myös perussuomalaisten nuorisojärjestö ovat ilmoittaneet tuomitsevansa Breikvikin hirmuteot.

 

Kauhajoen koulusurmaaja oli myös hyvin samanlaisesta taustasta kuin Breikvik. Vuosi sitten Utøn saari oli lomasaari mutta nyt siitä on tullut hautasaari. Tehkäämme näistä tahtomattaan rauhan sankareiksi joutuneista ihmisistä uhri, joka herättää maailman vastustamaan tällaista ajattelutapaa, niin että heidän ja heidän vanhempiensa uhraus ei mene hukkaan!

 

Jos sinä olet samaa mieltä tai eri mieltä, ole hyvä, kommentoi ja jaa mielipiteesi!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Matti Jalagin

Haudoilla tanssiminen poliittisten tavoitteiden tarpeiksi jatkuu ja nyt ovat näköjään Suomen SDP ja Kokoomus yhdistäneet voimansa kaikkia väärää mielipidettä edustavia vastaan.

Ei huono.

Espoo Kokoomus, Kalevi Sorsa säätiö, Breivik, kaikki muut väärässä jne.

Mahdatteko te pitää yhteisiä kokouksia ennen näiden aivoitusten esilletuontia vai tapahtuuko tämä ihan spontaanisti?

Tämä siis osoitettuna SDP:lle ja Kansalliselle kokoomukselle sekä siinä sivussa tietysti Keskustan Husulle, joka ei vieläkään vastannut minun kysymykseeni siitä, puhuvatko somaliklaanit Suomessa toisilleen.

Seppo Hildén

off the topic, Nur, mutta kun ilmoitat profiilissasi olevasi maahanmuuttajakonsultti, niin ihan mielenkiinnosta, onko sun saamat konsultointityönannot vain yhdensuuntaisia?

Meinaan että konsultoitko maahanmuuttajia myös takaisin kotimaahan päin, jos joku asiakas kyselee tällaisia neuvoja?

Siis tämähän oli vain teoreettinen kysymys, kuten varmaan myös käytäntökin, vai kuinka?

Matti Jalagin

Ai niin.

Nur, mikäli olet somali, osaatko Sinä ehkä vastata kysymykseen siitä, puhuvatko Suomessa olevien neljän somaliklaanin jäsenet toisilleen?

Ari Kemppainen

On kaunis ele, osoittaa myötätuntoa uhreille ja heidän läheisilleen.
Surullista on se että pohdiskelet sairaan ihmisen ajatusmailmaa tai sen ideoligista pohjaa.

Jos edellä mainitusta tapahtumasta voisi oppia jotain, olisi se mielestäni ajattelun vapaus ja elämisen vapaus ilman tarpeettomia kahleita kuten uskonto ja poliittinen tai rodullinen ajattelu/aivopesu.

Olemme kaikki ihmisiä, ellemme kykene huomioimaan ja hyväksymään toisiamme samanarvoisesti, meillä ei ole tulevaisuutta.

Matti Jalagin

Tuon Utöyan tragedian jälkeisenä päivänä Norjan pääministeri osoitti sen todellisen poliittisen suuruuden, johon Suomessa ei ole kukaan koskaan pystynyt eikä näillä aivollisilla eväillä koskaan pysty.

Jens Stoltenberg sanoi samana päivänä, kun täällä aivottomat huhuilivat lisää valvontaa ja aseita pois kaikilta, että "meidän tulee lisätä avoimuutta ja vapautta, koska se on ainoa keino estää tulevaisuudessa nämä vastaavat teot".

Lukekaa tarkkaan ja miettikää nuo sanat, sillä ne eivät tulleet mistä tahansa tuossa tilanteessa.

Lisää vapautta ja avoimuutta.

Ja sitten verratkaa niitä tämän päivän vaatimuksiin Suomessa, please.

Onko teillä tähän jotain sanottavaa?

Somaliklaanit, sdp, kokoomus, keskusta, vihreät, rkp, kristilliset, PS

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Breivik jäänee lopulliselta rakentumiseltaan ikuiseksi arvoitukseksi, samoin kuin monet sarjamurhaajatkin ovat jääneet. Eräällä tapaa hän sijoittuukin omalaatuisesti johonkin välimaastoon, sillä hänen häiriintyneisyytensä vaikuttaisi olleen pitkän ajanjakson myötä kasvanut omanlaiseksi maailmankuvakseen ja vaikka hänen näkemyksensä olivat tekonsa suhteen ja omaan rooliinsa siinä kovin sankarilliseen mittakaavaan saakka ihannoivia, hän ei ilmeisesti ollut ainakaan psykiatrisessa mielessä todellisuudesta vieraantunut ja tajusi täysin tekonsa seuraukset sekä sen että tappoi täysin viattomia ihmisiä heidän poliittisesta vakaumuksestaa johtuen, eikä esim. jotain vieraan valton agentteja tai vieraan planeetan olioita ihmisiksi naamioituneina.

Breivik tosin oli ilmeisestikin niin monitasoisesti häiriintynyt, että "monikulttuurisuuden vastustaminen" oli vain eräs kuori jonka varjossa hänen ongelmansa hakivat oikeutustaan purkautua laajamittaisena, suunniteltuna ja silmittömänä väkivaltana. Vaikka Norjassa ei olisi ainuttakaan maahanmuuttajaa, hänen piirteensä olisivat oireilleet jotenkin muuten, ympäristöstä riippumatta, mutta johonkin sellaiseen takertuen että hän voisi luoda päässään itsestään kuvajaisen jonkinlaisena väärinymmärrettynä sankarina. Tosiaankin, avoimuus, vapaus ja avomielisyys ovat ratkaisu että oikeutusta väkivallalle on älyllisesti harhaisenkaan vaikea hankkia, vaan hän tajuaa olevansa sairas ja hakeutuu hoitoon. Tarvittaessa jopa ohjataan sellaiseen hyvissä ajoin.

En ole psykiatrian ammattilainen tai mitään sellaista, mutta minun mielestäni hänen toimintansa ja lausuntonsa ainakin antaisivat ymmärtää hänen ajatusmaailmastaan jotain tuonsuuntaista aika selkeästi. Tämä on lopulta vain arvailua, mutta yritän parhaani. Tietysti olisi hienoa jos kukaan ei sairaimmillaankaan kuvittelisi tekevänsä politiikkaa väkivallan keinoin, jos kohta yksityiselämänsäkään asioita sillä hoitavansa. Se on paljon toivottu, mutta yhteiskunnallisten muutosten kautta aikaansaatu pienikin väheneminen pelastaa monta ihmistä.

Matti Jalagin

Breivik tekoineen ja uhreineen on pelkkä mitätön sivuseikka verrattuna tuohon yllä siteeraamaani Jens Stoltenbergin lausumaan puhtaaseen totuuteen.

Stoltenbergin lauseessa kaikuu se viisaus, mitä ihmiskunta oppiakseen tarvitsee, mutta dilemma on siinä, että nämä todelliset viisaudet tulevat aina jälkijunassa; sitten kun niiden aika pakosta vasta on.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Ei pidä myöskään unohtaa Breivikin käyttämien lääkkeiden osuutta tekoihin. (Lehtitietojen mukaan hän käytti erilaisia lääkkeitä, joiden vaikutus saattaa muuttaa todellisuuden tajua.)

Terveet yhteisöt eivät kovin pilkuntarkasti tutkisi yhden sairaan ihmisen tekojen yksityiskohtia. Ne kohdistaisivat kaikki liikenevät voimansa siihen että valtioiden sisäinen rauha lisääntyisi. .

Käyttäjän JormaHrknen kuva
Jorma Härkönen

Jyväskylän Säynätsalossa poliisi esti tällä viikolla mahdollisesti Suomen oman Breivik-tapauksen synnyn. Jyväskylän poliisi ei ole vielä kertonut ko. "kemian opiskelijan" yhteyksistä eikä suunnitelmista, mutta pelottavan samankaltaiselta tilanteelta tuntuu.

Jatkuva "maahanmuuttokriittisyyden" kaapuun puettu sanallinen hyökkäily maahanmuuttajia vastaan johtaa sairaat ja ehkä vähemmän sairaatkin mielet tekoihin.

Vaikka halla-aholaiset raivostuvatkin, niin heidän anti-jihad/anti-monikulttuuri-agendansa ja Breivikin sekopäisen manifestin välillä on selvä aatteellinen yhteys.Pelko on täälläkin, että jatkuva sanallinen kiihotus johtaa hulluihin tekoihin.

Edwin Blumeaux

Onko Härkösellä varmaa tietoa Jyväskyläläisen opiskelijan taustasta?

Matti Jalagin

Ei ole, mutta mikä tahansa tapahtuma kelpaa aidoille hyvinkääläisille eri mieltä olevien sanalliseen teurastamiseen Breivik-kortilla.

On Suomen poliisin höpeä, että estivät mahdollisen teon, koska nyt nämä kunnon ihmisistä parhaimmat joutuvat odottamaan seuraavaa terroritekoa päästäkseen syyllistämään niitä, jotka ovat eri mieltä heidän kanssaan.

Vai mitä Härkönen Hyvinkäältä?

Johan Lom

Kuulepas demari!

Breivikin teko iloisten nuorten lahtaamisessa on jotain niin järkyttävää, että on perinpohjaisen makaaberia hyödyntää sitä SDP:n vaaliteemana.

Siinä olet kyllä oikeassa, että Breivikin ja hänen hengenheimolaisensa filosofia on verrattavissa länsimaiseen Al Qaidaan.

Käyttäjän caalim68 kuva
Nur Mohamed

Maapallolla asuu nyt 7 miljardia ihmistä ja edellen monet elävät hyvin köyhissä olosuhteissa eikä heillä ole mahdollisuutta vaikuttaa elämäänsä.

Pohjoismainen hyvinvointivaltio pyrkii edistämään tasa-arvoa hyvillä sosiaalipalveluilla, tasoittamaan tuloeroja ja katsomaan, että kaikista ihmisistä huolehditaan, myös heikoimmista.

Meillä on kuitenkin myös uusia haasteita. Keskinäinen kilpailu ja kateus luovat tilanteen, jossa toiset pärjäävät paremmin ja toiset huonommin. Toisilla lähtökohdat kodissa ja koulussa ovat huonot ja he voivat joutua kiusatuiksi ja kaveripiirin hylkäämiksi tai toisaalta heistä voi tulla kiusaajia ja pahantekijöitä.

Kaikki tarvitsevat kuitenkin toistensa tukea ja siksi on hyvä tänään muistuttaa vanhoista hyvistä tavoista: kaveria ei jätetä ja tee muille niin kuin haluisit muiden tekevän sinulle.

Ei maksa mitään olla ystävällinen, kohtelias ja kuunnella muita ihmisiä ja heidän toiveitaan. Toimimalla yhteisöllisesti ja muita kunnioittaen estetään syrjäytymistä ja kannustetaan ihmisiä toimimaan toisiaan kohtaan 'veljeyden hengessä'.

Yleismaailmallisessa ihmisoikeuksien julistuksessa sanotaan myös "kullakin yksilöllä on oikeus elämään, vapauteen ja henkilökohtaiseen turvallisuuteen".

Oslossa ja Utöyassa tapahtui vuosi sitten järkyttävä ja järjetön sarja välivallantekoja, joissa 77 henkilöä, suurin heistä nuoria, menehtyi kauhistuttavissa olosuhteissa, sadat saivat elämänikuisen vamman ja meidän kaikkien usko inhimillisyyteen, hyvyyteen ja turvallisuuteen järkkyi. Anders Behring Breivik oli valmistellut terroritekojaan vuosien ajan eikä kukaan ollut ymmärtänyt hänen joutumistaan sivuraiteille ja harhojen valtaan eikä aavistanut vaaraa, joka liittyi äärimmäisyysajatteluun ja kuviteltuun henkiseen ylemmyyteen.

Norjalaiset vastasivat pahuuden ja pimeyden tekoihin päättämällä huolehtia toisistaan entistä paremmin ja lisätä yhteisöllisyyttä ja keskinäistä solidaarisuutta.

Emme Suomessakaan voi unohtaa Utöyan tragediaa ja meidänkin tulee pitää parempaa huolta toisistamme ja oppia 'antamaan arvoa toisillekin'.

Käyttäjän caalim68 kuva
Nur Mohamed

viime kesänä poliitikasta tuli renatelle työ,ja sosiaalidemokrattisesta nuorisoliitosta AUf:stä 77 ihmistä kuoli norjassa sosialidemokratianpuolesta 22.7 on muistopäivä norjassa tapahtuneessa

Toimituksen poiminnat