caalim68

Maan tavat maahanmuuttajien tavoiksi!

Huomenna on juhannusaatto ja väki katoaa kaupungeista hävitäkseen maaseudun rauhaan. Maahanmuuttajat katsovat ihmeissään tyhjiä katuja. Heidän on ymmärrettävä suomalaista kulttuuria voidakseen käsittää tällaisia ihmeellisyyksiä maassamme. Myös moni maahanmuuttajajärjestö ei ole vielä ymmärtänyt maan tapoja, viimeisimpänä Monika-Naisten rahoitussotkut. Tällaiset väärinkäytökset ovat hyvin haitallisia kotiutumisprosessille. Jokainen väärinkäytös on suuri pettymys meille ja kaikin tavoin haittaa maahanmuuttajien uskottavuutta. Projekteihin pitäisi voida saada riittävä valvonta niin, että tällaiset väärinkäytökset eivät enää olisi mahdollisia. Myös monessa järjestössä johtoporukka on jämähtänyt tiettyyn sisäpiiriin, eikä yhdistysdemokratia toimi niin kuin pitäisi maan tapojen mukaan. Maahanmuuttajien pitäisi mennä mukaan muihin järjestöihin sekä valtion ja kunnan toimintoihin oppiakseen maan tavat niin, että he voivat tuoda ne myös mukanaan maahanmuuttajajärjestöjen tavoiksi.

 

Kerjäläisten maahantulo voi tuoda myös paljon lieveilmiöitä, kuten väkivaltaa, ympäristön roskaamista sekä lasten hyväksikäyttöä, ryöstelyä… Tämä on ympäristökatastrofi ja ei ole hyväksyttävää ihmisoikeuksien nimissä. Tämä tekee hallaa tämän maan positiivisille arvoille. Maahanmuuttajat voivat lisätä omia positiivia kulttuuripiirteitään, esimerkiksi vanhusten kunnioittamisen, kahvilakulttuurin sekä kohtuullisen alkoholin käytön. Prostituutiota tms. ei tarvitse hyväksyä osaksi kulttuuria, jokaisessa yhteiskunnassa on omat lieveilmiöt, joita ei pidä sekoittaa kulttuuriin. Tässä maassa pitäisi voida jatkua kulttuuri, jossa yleensä ottaen ihmisiin voi luottaa, eikä tarvitse pelätä jatkuvasti taskuvarkaita.

 

Älkäämme kuitenkaan integroituko niin hyvin tänne, että vain ulkonäölliset seikat erottavat tulevat sukupolvemme valtaväestöstä, vaan rikastuttakaamme tätä maailman syrjäkulmaa omalla rikkaalla kulttuurillamme ja elämänilollamme!

 

Herra Jussi Halla-Aho pärjätköön Jussinsa kansanedustajana, perussuomalaiset voisivat pärjätä myös ilman häntä ja maahanmuuttajat pärjäävät demokraattisen yhteiskuntamme tapojen ja oikeuksien mukaan tahoillaan. Nauttikaamme yöttömistä öistä. Hyvää ja hauskaa juhannusta!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Jukka Kaulanen

On ihan hyvä asia, että maahanmuuttajatkin tulevat väittelemään näille palstoille. Täällä erilaiset mielipiteet testataan ja yhteisymmärrys kasvaa.

En tiedä onko Nur Mohamed vieraillut paljon Suomen maaseudulla, mutta kesäisin ei Euroopassa parempaa paikkaa olekaan. Muualla on liian kuuma, mutta meillä sopivaa. Ja suomalainen maaseutuväestö on ylivertaisen ystävällistä ja suvaitsevaa.

Hyvää juhannusta!

Heikki Polojärvi

Ja suomalaiset voisivat pärjätä ilman eräitä maahanmuuttajaryhmiä.

Siitä rikkaasta kulttuurista ja elämänilosta on todisteita pitkin Eurooppaa. Mene ja lue, herra Mohamed, mitä maanmiehesi puuhaavat. Mene ja puhu heille, jos he vaikka sinua kuuntelisivat.

Matti Latvala

Nur Mohamed yllä:
"Tämä tekee hallaa tämän maan positiivisille arvoille. Maahanmuuttajat voivat lisätä omia positiivia kulttuuripiirteitään, esimerkiksi vanhusten kunnioittamisen, kahvilakulttuurin sekä kohtuullisen alkoholin käytön........... Tässä maassa pitäisi voida jatkua kulttuuri, jossa yleensä ottaen ihmisiin voi luottaa, eikä tarvitse pelätä jatkuvasti taskuvarkaita."

Eipä tässä mitään hätää olisikaan, jos kaikki somalinkieliset Suomessa olisivat perusasenteeltaan Nurin kaltaisia. Hänenlaisensa voivat suuresti vaikuttaa somaliankielisiin nuoriin tarjoamalla positiivisen esimerkin integraatiohaluista. Ja etenkin vaikuttaa suomalaisten asenteisiin, sillä "peiliin katsomista" kunnioitetaan täällä.

Jos suomalainen muuttaa vaikka Botswanaan lapsineen, niin pitää opetella heti kieli kunnolla ja elää matalalla profiililla, ulkoisesti tasan maan tavalla. Jos ei botswanalaisuus maistu, niin maasta pois. Sopeutumisen vaatimus on jopa suurempi, jos Botswana on pelastanut suomalaisen hädästä (olihan meilläkin sisällissota).

Kun olin nuori, lompakot sojottivat miesten taskuista; taskuvaras ja pankkirosvo olivat vain ulkomaisten elokuvien hahmoja.

Nur Mohamed yllä:
"Älkäämme kuitenkaan integroituko niin hyvin tänne, että vain ulkonäölliset seikat erottavat tulevat sukupolvemme valtaväestöstä, vaan rikastuttakaamme tätä maailman syrjäkulmaa omalla rikkaalla kulttuurillamme ja elämänilollamme!"

Sikäli kun tällä tarkoitetaa esim vietnamilaisten tyyliä, niin mikä ettei; juuret ovat tärkeitä nuorille mutta eivät saisi olla koko nuori. Naisten avioitumisen sanelu ja muu sorto, tyttöjen silpominen ja uskonnonvapauden esto eivät kuitenkaan kuulu sallittuun kultuuripakettiin.

Ehkä Nur voisi tulevissa blogeissa pohtia miten me kaikenkieliset suomalaiset yhdessä yhdessä pääsisimme näistä nyt niin yleisistä kauheuksista, ja mikä on näitä kaikkia pystyssä pitävä kulttuurinen paha ydin. Näistä kun ensin päästään, niin somaliankielisistä voi hyvin tullakin rikkaus.

Käyttäjän enriquetessieri kuva
Enrique Tessieri

Nur Mohamed, voisitko kertoa tarkemmin minulle ja muille mitä tarkoittaa "maantavat?"

Toimituksen poiminnat