caalim68

Maahanmuuttajien ja ihmiskaupan uhrien hyväksikäyttö

Uskon, että yhteiskunnan ongelmat voidaan parhaiten ratkaista puhumalla asioista avoimesti. Maahanmuuttopoliittisen ohjelman mukaan maahanmuuttopolitiikan arvoja ovat mm. oikeusvaltioperiaate, ihmisoikeuksien ja perusoikeuksien toteutumisen edistäminen, rasismin ja syrjinnän torjuminen, tosiasiallisen yhdenvertaisuuden edistäminen ja yhteiskunnan etu. Suomen lehdistössä on parin vuoden aikana kerrottu ihmiskaupan kasvavasta ongelmasta. Minusta Euroopan kriisin yksi perussyy oli ihmiskauppa ja pimeä työ Etelä-Euroopassa: esimerkiksi Kreikassa, Espanjassa ja Ranskassa. Valtio ei pysty saamaan riittävästi verorahoja. Harmaa talous aiheuttaa myös Suomessa paljon vahinkoa, esimerkiksi rakennusalalla se on kasvava ongelma ja sen on arveltu aiheuttavan kansantaloudelle vahinkoa puoli miljardia euroa vuodessa. Maahanmuuttajat voivat joutua pimeän työn loukkuun, jossa he eivät saa tekemästään työstä heille kuuluvaa kohtuullista palkkaa ja joutuvat elämään ilman sosiaalisia etuja.

Kuinka me voisimme tunnistaa ja puhua avoimesti ihmiskaupasta Suomessa? Prostituutiobisneksen rikollisen toiminnan lisäksi ihmiskaupan uhreja on mm. kotitalouksissa, ravintola-, rakennus-, siivous-, metalli-, kuljetus- ja puutarha-aloilla. Kuulostaako tutuilta aloilta, maahanmuuttaja? Juuri nämä alat työllistävät eniten maahanmuuttajia. Mikään ei takaa sitä, että vuokrafirma noudattaa lakeja ja sopimuksia, koska vuokratyötä käyttävä yritys ei joudu siitä vastuuseen. Ihmiskauppaa on myös toisen ihmisen saattaminen taloudellisessa hyötymistarkoituksessa pakkotyöhön tai muihin ihmisarvoa loukkaaviin olosuhteisiin. Suomi ei voi ihmisarvoa kunnioittavana hyvinvointivaltiona olla hyväksymässä tällaista toimintaa. Meidän ei pitäisi joutua pelkäämään ja joutua elämään turvattomuuden ilmapiirissä. Meidän ei pitäisi lakaista maahanmuuttajia maton alle vaan puhua asioista avoimesti. Jopa poliisiautoissa näkyy mainoksia harmaata taloutta vastaan. Sitä voitaisiin laajentaa myös koskemaan ihmiskauppaa.

Ihmiskauppa polkee ihmisarvoa! Meidän täytyy nyt ajoissa puuttua tähän ihmiskaupan ongelmaan, jotta meidän yhteiskunta voi kehittyä terveellä tavalla

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Laittomia siirtolaisia

EU arvio 10 - 13 miljoonaa

Espanja noin miljoona
Italia 650 000
Kreikka 200 000 - 1000 000
Ranska 200 000 - 400 000
Saksa yli miljoona
Britannia 524 000 - 947 000.

USA 10 - 12 miljoonaa

Käyttäjän pekkasaarinen kuva
Pekka Saarinen

Hyvä puheenvuoro! Pitäisikö maahanmuuttajayhteisöjen ryhtyä oikeasti puhumaan asioista tapaamispaikoillaan? Jo maassa laillisesti olevat ovat tässä asiassa esimerkinomaisesti vastuullisia.

Jos pimeän työvoiman etsintä jätetään ammattiyhdistysten, tavallisten kansalaisten tai viranomaisten vastuulle, vastakkainasettelu vain kärjistyy.

Ari Kemppainen

Nur Muhamed kirjoittaa:
"Uskon, että yhteiskunnan ongelmat voidaan parhaiten ratkaista puhumalla asioista avoimesti. Maahanmuuttopoliittisen ohjelman mukaan maahanmuuttopolitiikan arvoja ovat mm. oikeusvaltioperiaate, ihmisoikeuksien ja perusoikeuksien toteutumisen edistäminen, rasismin ja syrjinnän torjuminen, tosiasiallisen yhdenvertaisuuden edistäminen ja yhteiskunnan etu."

Vastaukseni:On hieno asia että kannatat asioiden puhumista vapaasti. Oletan, että tarkoitat "sanan vapautta/mielipiteiden ilmaisu vapautta"

Ikävä kyllä, pelkällä uskon voimalla ongelmat eivät ratkea.

Puhut samaan aikaan sekä yksilöiden oikeuksista että yhteiskunnan edusta. Oletko perehtynyt käsitteeseen "Yhteiskunta" http://fi.wikipedia.org/wiki/Yhteiskunta kuten huomaat käsite on laaja.
Jotta, voisimme lähemmin perehtyä niiden ongelmien ratkaisemiseen on ensiarvoisen tärkeää että tunnistamme itse ongelman. Mielestäni paras tapa aloittaa mielipiteiden vaihto on pyytää sinua katsomaan seuraava Dokumentti elokuva,ja jään odottamaan sinun mielipidettäsi asiasta.

http://www.zeitgeist.fi/joomla/index.php?option=co...

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Suurimpana ongelmana pidän, että asioista ei saa puhua niiden oikealla nimellä.
EU suomessa on pääasia poliittinen korrektius, eli puhutaan paljon ja kauniisti mutta ei sanota mitään.

Eliitti edustava Aleksander Stubb on sitä mieltä, että eduskunnassa asiasta ei saisi edes keskustella.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012032915391512_u...

Tällainen ulostulo on Stubb ja kaltaisilleen kauhistus, he mieluummin puhuvat EU:n vakausrahastoista, velkakriisistä ja miten ne ratkaistaan, hän oli EU:n ulkoministereistä ainoana joka kiukutteli kun EU:n nopean toiminnan joukot ei lähetetty Kongoon.

http://www.mtv3.fi/uutiset/huomentasuomi/haastatte...

http://www.hs.fi/paakirjoitus/artikkeli/Euroopan+u...

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Myös kohu muilutus sanan käytöstö oli kummallista, sillä Suomihan muutama vuosi sitten tosiasiallisesti muilutti, eli kyyditsi rajalle bussilastillisen georgialaisnaisia, joita joku oli epäillyt ihmiskaupan uhreiksi.

http://ihmissuhteet.blogspot.com/2005/04/suomen-ei...

Heikki Ojala

harvinaisen naurettava juttu kun näki millaisia tavallisia maatuskoja ne oli. Mutta kun Joku oli Päättänyt - silloin meilläkin tapahtuu ja jopa tehokkaasti.

Jari Eteläsaari

Olisi aika pistää koko hyödytön maahanmuuttopoliittinen ohjelma uusiksi tai lopettaa.

Kyseinen propagandaohjelma on täysin hyödytön tämän maamme kansalaisten oikeuksien ja tarpeiden kannalta.

Meidän tulisi myös irtisanoutua Schengenin sopimuksesta koska sillä on suuri vaikutus maahanmuuttoon liittyvään rikollisuuteen ja ihmiskauppaan.

Eli jos haluatte tehdä jotakin jolla on todellista vaikutusta niin ryhtykää toimiin jotta hallituksemme irtisanoutuisi siitä.

Aku Ankka

Blogisti, miksi et uhraa voimiasi oman maasi (Somalia?) kehittämiseen, miksi haluat kehittää Suomea, joka oli ennen maahanmuuttoa erittäin hyvässä kunnossa.

Kerrot olevasi maahanmuuttajakonsultti, kuka maksaa palkkasi? Suojatyössä ollessaan on helppo vastustaa harmaata taloutta, mutta monelle ihmiselle harmaa raha on ainoa tapa saada oikeasti leipää. Harmaan talouden vainoaminen lopettaa samalla puolet Suomen ravintoloista ja osan palveluelinkeinosta. Sitäkö haluat?

Käyttäjän ossimantylahti kuva
Ossi Mantylahti

Minusta on erittäin positiivista, että Suomessa on Nurin kaltaisia yhteiskuntaa rakentavia imigrantteja. Ei Suomi ole mennyt maahanmuuton myötä mitenkään huonompaan suuntaan.

Tätä nykyä jo neljäsosa Helsingin uusista yrityksistä on maahanmuuttajien perustamia. Jatkossa siis ongelmana ei ole "mamupummien loisiminen" vaan se, miten yrittävät maahanmuuttajat maksavat kantasuomalaisten kolmekymppisten "eläkeläisten" lusmuilut.

Aku Ankka

Kyllä maahanmuuttajat, kuten tämä blogistikin ilmeisesti, työllistyvät aika pitkälti pseudotyöpaikkoihin. Etenkin blogistin omasta kulttuuripiiristä tulevat eivät käsittääkseni ole perustaneet ainuttakaan katukuvassa näkyvää yritystä, palveluyritystä tai ravintolaa tms. Sen sijaan he tehtailevat älyvapaita projekteja, kuten "Synergian silta", jolla huijataan valtiolta rahaa ja saadaan samalla lisää sosiaaliturvan varassa eläjiä Suomeen.

Eli aika kaukana on se päivä, kun he meitä elättävät.

Minusta blogistin kuten muidenkin olisi aika harkita kotiinpaluuta.

Käyttäjän almafiina kuva
Anki Heikkinen

Miksi ihmeessä Nur Mohamedin tai kenenkään muunkaan sopeutuneen pitäisi muuttaa pois? Mohamedhan on esimerkki integroituneesta mamusta (erinomainen kielitaito, halu vaikuttaa). Mamukriitikot penäävät tällaisia ihmisiä, mutta mikään ei näköjään kelpaa. Jos sinulle asia on noin vaikea, voisit ehkäpä itse pakata kapsäkkisi ja muuttaa vaikka Sveitsiin, joka ei ole turmeltunut maahanmuutosta.

Matti Palviainen

Jopa Sveitsikin on turmeltunut maahanmuutosta, vaikka periaatteessa (käytännössä kyllä) maahan ei ole päässyt kuin työntekoon tai maksamaan pienen veron mutta valtavista tuloist.

"Sveitsin kansanpuolue (SVP) suunnittelee kansanäänestystä maahanmuuttajakiintiön ottamiseksi käyttöön Sveitsissä. Puolue esitti ”Massamaahanmuuttoa vastaan”-aloitteensa tueksi 137 300 allekirjoitusta. Sveitsin lakien mukaan kansanäänestyksen järjestäminen minkä tahansa aloitteen pohjalta edellyttää vähintään 100 000:n allekirjoituksen keräämistä.

Sveitsin kansanpuolueen ajatuksena on ottaa käyttöön vuotuiset ulkomaalaiskiintiöt henkilöille, jotka haluavat tehdä töitä maassa tai hakevat poliittista turvapaikkaa. SVP esittää lakiin perustuvaa sveitsiläisten ensisijaisuutta työhönotossa ulkomaisiin nähden sekä myös rajoituksia maahanmuuttajien sosiaalitukiin.

Kiintiön avulla puolueen mukaan palautetaan maalle mahdollisuus itse päättää maahanmuutosta. Samalla SVP tulisi irtisanomaan Vapaa liikkuvuus - sopimuksen. Esityksessä ei oteta kantaa maahanmuuton ylärajaan.

Jostain kumman syystä Suomen media ei ole uutisoinut tulevasta kansanäänestyksestä ja sen perusteista mitään. Sveitsissä kansanäänestykset ovat sitovia. Jos ja kun kansa päättää lain läpimenosta, Sveitsin rajat napsahtavat kiinni.

Jos suomalaiset suvaitsevaiset saisivat päättää, niin tämähän olisi vallan hirveää rasismia. Punavihreät maahanmuutosta hyötyvät tätöset (ja Jarkko Tontti) huutaisivat kurkku suorana hoosiannaa."

http://tapio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/101221-sveit...

Sveitsin rajat napsahtavat kiinni.

Suomenkin rajojen on napsahdettava kiinni tulijoilta, joita ei täällä tarvita.

Kansa päättäköön siitä, kuten tosidemokratissa Sveitsissä.

Käyttäjän ossimantylahti kuva
Ossi Mantylahti

Hyviä kysymyksiä Nur. Asiasta on tärkeää puhua avoimesti.

Käyttäjän tsarbombastic kuva
Leo Sammallahti

"Blogisti, miksi et uhraa voimiasi oman maasi (Somalia?) kehittämiseen, miksi haluat kehittää Suomea, joka oli ennen maahanmuuttoa erittäin hyvässä kunnossa."

Nämä kaksi eivät ole ristiriidassa toistensa kanssa. Somaliyhteisöiden vauhdilla tapahtuva integraatio* hyödyttää sekä Suomea että Somaliaa.
90 luvun jälkeinen oikeistopolitiikka, ei maahanmuutto, on johtanut kasvavaan epätasa-arvoon ja köyhyyteen. Maahanmuuttajien ja suomalaisten enemmistön edut ovat samat.

"Harmaan talouden vainoaminen lopettaa samalla puolet Suomen ravintoloista ja osan palveluelinkeinosta. Sitäkö haluat?"

Harmaa talous on enemmän tuhoisaa kuin hyödyllistä. Pienyrityksiä ajaa eniten veronkiertoon pääomaverotus, jossa suurpääomaa ja pienyrityksiä verotetaan samalla 28% veroasteella progressiivisen verotuksen sijasta.

* Somalialaisten pakolaisten työllisyys nousi vuosien 1993 - 2003 kymmenkertaiseksi 5 prosentista 58 prosenttiin. Suomalaisten työllisyysaste on n. 75%, joten ero on pienentynyt valtavasti.

Aku Ankka

Blogisti kosiskelee suomalaisia, ja laittaa sen vuoksi menemään omia heimolaisiaan. Ei suomalainen tuollaistakaan käytöstä kunniallisena pidä.

Käyttäjän SunnaSari kuva
Sunna Oksala

Richard, ei oikeasti haittaa vaikka maahanmuuttaja sen tekisikin. Minun on vain ilo lukea tämmöistä osallistumista yhteiskunnallisiin epäkohtiin sillä hän ainakin tietää niistä enemmän kuin me. En usko ollenkaan tuohon teoriaan että olisi pelkästään kosiskelua.

Nur Mohammedille sanoisin että täällä kummasti suojellaan ja pidetään maahanmuuttajien ja kantaväestön kohtaamia ongelmia pimennossa, niistä ei saisi puhua tai siitä leimataan rasistiksi tai ksenofoobiseksi. Nyt sitten kun sinä olet ottanut näihin asioihin kantaa tuntuu omituiselta ettei sekään ole hyvä. Minusta se on vain hyvä asia. Kannattaa osata täälläkin siilata ne moittimiset varsinkin jos tietää itse olevansa tasa-arvoisuuden kannattaja. Sen oikean tasa-arvon, ihmisinä eikä siten että täällä vain maahanmuuttajat olisivat erityissuojeluksessa. Ihmiskauppaa tässä maassa ei vielä osata mieltää kovin laajana ongelmana vaikka se on yhä kasvava ongelma.

Käyttäjän tsarbombastic kuva
Leo Sammallahti

Sinä et pidä tuollaista käytöstä kunniallisena. Älä puhu suomalaisista yleensä, suosittelujen pohjalta suurin osa suomalaisista ei pidä mielipidettäsi kunniassa.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Sammallahti: "Maahanmuuttajien ja suomalaisten enemmistön edut ovat samat."

Tällä hetkellä valtio tekee kaikkensa osoittaakseen että maahanmuuttajan etu on suomalaisen tappio. Positiivinen erityiskohtelu lietsoo eripuraa syrjäytyneiden keskuudessa ja estää yhteisen rintaman syntymisen mamujen ja suomalaisten kesken.

Matalapalkka-alojen työläisillä ei ole mahdollisuuksia asutuskeskusten yksityisillä vuokra-asuntomarkkinoilla, kunnalliset asunnot ovat taas täyttyneet työttömistä ja sosiaaliviraston asiakkaista.

Siirtotyöläisyyden lisääntyminen polkee palkkoja Nur Mohamedin mainitsemilla tyypillisillä mamualoilla ja ajaa vakinaisesti maassa asuvat kouluttamattomat mamut sekä suomalaiset työttömyyteen.

Konfliktin ainekset ovat ilmeiset, mutta viranomaiset osoittavat taas jälleen syyttävän sormensa huonon politiikan uhreihin, aivan kuten 90-luvun lamassa syyllistettiin ja uhrattiin yrittäjät ja asuntovelalliset, nyt syyllistetään syrjäytyneitä työhaluttomiksi ja lietsotaan rotuvihaa vähempiosaisten keskuudessa.

Tulokset ovat nähtävissä useilla korkeasta työttömyydestä kärsivillä monikulttuurisilla asuinalueilla väkivallan lisääntymisenä. Miksi maahanmuuttajia ei voisi kotouttaa vaurailla asuinalueilla, joiden ilmapiiristä he saisivat posiitivia vaikutteita? Kauniainen, Westend, Haukilahti, Kuusisaari, Kulosaari jne.

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Euroopan kriisin syy on menetetty tehokkuus ja sen myötä kilpailukyky. Toinen perussyy on tyhmät ja ahneat poliitikot, jotka saivat euron kriisiin, kun käyttivät velkarahaa enemmän kuin oli varaa tai ottavat toisten kulut maksaakseen. Tähän syynä on puoluedemokratia, joka ei ole sama kuin jatkuva kansanvalta. Äänet kerättyään puolueet tekevät vuosia mitä lystävät. Ratkaisuna olisi mitata kannatus useammin, vaikkapa eduskuntavaalit joka vuosi. (vastauksena: Ongelma on tasapuolinen. Yhden numeron ehtii kirjoittamaan ja postittamaan kerran vuodessa.)

Näissä humanistisissa jargoneissa on ongelmana se, että epämääräisiä käsitteitä yritetään laajentaa verbaaliakropbatialla kaiken kattavaksi ja pyritään ajamaan itsekkäästi omaa asiaa. Toisaalta yritetään sensuroida asioista puhuminen, johon ei itsellä paukut riitä. Lisäksi teetetään omaa tietoa.

Törkeyden huippuna Mr Stubb itse yritti jo sensuroida muita eduskunnassa, jossa on erityisesti määrätty että voidaan puhua mistä tahansa asiasta, eikä edustajia voida asettaa syytteeseen. Tästä harhaisesta ja vahingollisesta ongelmien hyssyttelystä on päästävä.

Tässä vähän esimerkkiä laajennuksesta:
Olen erittäin huolestunut ihmiskaupasta. Sitä ei osata tunnistaa oikein. Valtiolla on palkattuna 80-kertaa enemmän virkamiehiä kun on löydetty epäiltyjä ihimiskaupan uhreja 10 vuodessa, joita oli siis noin 4 kappaletta. Tämä on ongelma.

Toisaalta jos laajennetaan ihmiskauppaa hieman voidaan todeta, että ihmiskaupan uhreja on yli miljooona Suomessa. Usein uhrit on riippuvaisia palkanmaksajasta ja on pantu töihin vastoin uhrin tahtoa. Salaliitossa yhteiskunta on nostanut verot ja maksut niin korkeiksi, että on pakko tehdä töitä, jotta voi maksaa asumisen ja elämisen riistotöillä, jottei joudu pihalle. Kataisen kokoomushallitus on pahentanut tilannetta monelle kestämättömäksi. Häpeämättömällä tavalla työantajat riistävät ihmisiä ja maksavat pienen korvauksen työajasta. Palkkakartellit pakottavat töihin alan palkoilla, eikä enempää voi saada. Asian takia Suomessa tehdään poikkeuksellisen paljon itsemurhia kun rahat loppuu.

Monesti ihmiskaupan uhreja nöyryytetään ja laitetaan vastoin tahtoaan työtehtäviin. Tämä on erityisen ongelmalllista asiakaspalvelussa ja myyntitehtävissä. Vaikka haluaisi sanoa kuinka asikaalle että suksi suolle, niin joutuu vaan myöntymään ja olemaan ystävällinen. Monen myyntitykin mielestä siinä joutuu henkisesti huoraamaan ja myymään itseään ja toimimaan asiakkaan mielivallan alla jottei menetä töitään. Usein joutuu käyttämään seksuaalista voimaa tai karismaa. Asiakas nöyryyttää proviisiolla.

Armeija on todella ihmiskaupan pimeä alue, koska lailla velvoitetaan kaikki miehet muutaman euron päiväpalkalla raskaisiin töihin, jossa jopa kuolee ihmisiä sodanomaisissa olosuhteissa. Rangaistuksen uhalla joutuu ryömimään maassa esimiesten edessä aseiden räiskeessä ja kuuntelemaan nöyryytyksiä.

Uskoisin, että maahanmuuttajat saisi tehokkaasti työllistettyä nimeämällä heidät maahanmuuttokonsulteiksi kuukausipalkalla ja työllistämään toisiaan ja muita. Näin on myös toimittu.

Vapaa ihminen voi olla menemättä töihin riistopalkalla ja hakea parempia töitä.

Suomen räikein ihmiskauppa on järjestäytynyt kerjäläistoiminta, joka toimii alamaailman ehdoilla ja tavoilla. Kerjäläiset ovat töissä alle minimipalkan, eikä palkoista pidätetä veroja eikä sotumaksuja jne., eikä työolosuhteita valvota jne. ja työterveys on hoitamatta, kuten myös sosiaalitilat. Työntekijöistä ei ole listoja eikä henkilötietoja. Alaikäisiä on töissä, myös oppivelvollisuusaikana. Alaikäisiä pidetään heitteillä ja olosuhteissa, jotka edellyttäisivät huostaanottoa. On väitetty, että työntekijöitä olisi rampautettu tarkoituksella ja kiristetty olemaan töissä. Työnjohto ottaa proviisiot, josta ei makseta veroja. Järjestöt pitävät reviirejä, ja heittävät ulkopuoliset pois. Lisäksi asiaan kuuluu muita lieveilmiöitä.

Tuo poliittinen jargonijohdanto maahanmuuttopolitiikan arvoista oli sanahelinää ja tyhjää täynnä ja ilmeisesti suoraan jostain hankejutusta. Hymyilytti tosin. Puuttui vaan veljeys, vapaus ja tasa-arvo listalta. Oli muistettu loppuun laittaa, että kun näin tekee niin se on yhteiskunnan etu. Etukin on suhteellista ja riippuu onko saaja vai maksaja.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Suurin ongelma on valtavat elintasoerot ja kommunismin myötä rapautunut moraali itäeuroopassa.

Näistä kumpuaa naisten ympärillä tapahtuva rikollisuus.

Elias Määttänen

Ihmiskauppa eli Trafficking in human being -käsite on monitahoinen ilmiö, joka liittyy pakkotyöhön tai muunlaiseen työvoiman hyväksikäyttöön, orjuuden kaltaisissa olosuhteissa tapahtuvaan työhön ja pimeisiin työmarkkinoihin. Siihen voi kuulua mm. ihmisten laitonta salakuljetusta, kidnappauksia, laittomia adoptiota, ihmisten värväämistä kerjääjiksi tai varkaiksi.

Ihmiskauppaan liittyy aina pakottamista ja/tai voimankäyttöä ja/tai voimankäytöllä uhkaamista ja/tai erilaista hyväksikäyttöä ja/tai petosta ja/tai harhaanjohtamista ja/tai huijaamista. Ihmiskaupan uhreja voivat olla hyvin erilaisissa tilanteissa olevat kaikenikäiset sekä miehet että naiset.

Samoin ilmiön syyt ja juuret ovat moninaiset. Ihmiskaupan lähtöalueilla syyt ovat poliittisissa, sosiaalisissa ja taloudellisissa rakenteissa eli köyhyys, epätasa-arvo sekä koulutusmahdollisuuksien puute. Tästä seuraa siirtolaisuutta ja muuttoa paremmat elämisen mahdollisuudet tarjoaviin maihin. Tätä tilannetta kansainväliset rikollisuusjärjestöt käyttävät hyväkseen. Kohdealueilla ihmiskauppaa lisäävinä tekijöinä toimivat kysyntään vaikuttavat seikat, kuten esim. harmaa talous.

Suurin osa ihmiskaupasta Suomessakin tapahtuu esim. ravintola-alalla, rakennusalalla, kotitalostyössä, siivousalalla, maanviljelyksessä, tehdastyössä, puutarha-aloilla, hedelmän -ja marjanpoiminnassa, kerjäämisessä.

Mitä ihmiskaupan torjumiseksi pitäisi tehdä?

Suomessa ihmiskaupan uhrit on mielletty usein pelkästään seksialalla oleviksi nuoriksi naisiksi, johtuen naisjärjestöjen ja Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan yksipuolisesta harhaanjohtavasta propagandasta, jonka tarkoituksena on ollut seksinoston yleinen kriminalisointi väittämällä ja korostamalla ja liioittelemalla, että ihmiskauppa/naiskauppa/orjuus ja seksikauppa/maksullinen ovat automaattisesti synonyymejä.

Naisjärjestöjen ja TANE:n vaatimukset pelkästään heidän ideologisiin tarpeisiinsa räätälöidystä seksipalvelujen oston yleisestä kriminalisoinnista ihmiskaupan vastustamisen nimissä ovatkin viime vuosiin saakka syrjäyttäneet keskustelusta ihmiskaupan perimmäiset syyt ja potentiaalisesti tehokkaimmat keinot ihmiskaupan torjunnassa. Voisikin sanoa, että Suomen profiili on ollut aivan viime aikoihin saakka sekä kansainvälisesti että kansallisesti vertailtuna tavallaan väärä. http://eliasm.puheenvuoro.uusisuomi.fi/59487-7-syy...

Meillä on jo nyt yksi maailman tiukin ihmiskauppalainsäädäntö ja se koskee kaikkia aloja ja elämän alueita, joilla ihmiskauppaa voi esiintyä, myös kerjäämistä. Kyse onkin siitä, että viranomaisten ja poliisin toiminta ja voimavarat pitäisi kohdentaa oikein ja keskittyä ihmiskaupan perimmäisiin syihin sekä lähtö- että kohdemaassa, Suomessa erityisesti harmaan talouden torjuntaan.

Sen sijaan meillä on yksi maailman löperöin maahanmuuttolainsäädäntö ja maahanmuuttopolitiikka, joka mahdollistaa monet ihmiskauppa tapaukset. Tässä suhteessa lainsäädännösä olisi paranettavaa. Kannattaa huomata, että ihmiskaupan uhrien lisäksi myös monet ihmiskauppiaat ovat maahanmuuttajia/maahanmuuttajataustaisia, jotka käyttävät löperön lainsäädännön porsaanreikiä hyväkseen.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Johtuuko ihmiskauppa seksistä vai maahanmuutosta?

Tietyt poliittiset piirit ovat vuosikausia toistaneet meille hokemaa siitä, että ihmiskaupan syy on heteroseksi. Tiukentamalla seksin sallittavuuden rajoja voitaisiin ihmiskauppa lopettaa. Eli syynä nähdään liiaan vapaamieliset seksuaalisuuden rajat.

Toisaalta voidaan kysyä, onko oikeastaan syynä ihmiskauppaan maahanmuutto, ja etenkin laiton siirtolaisuus? Eli voitaisiin nähdä, että ihmiskauppa ei ole vapaamielisen seksin, vaan maahanmuuton seuraus. Rajojen avaaminen maahanmuutolle olisi ihmiskaupan pohjimmainen syy, eikä liian liberaalit seksuaalisuuden normit.

Tätä jälkimmäistä näkemystä tukevat monet näkökohdat. Esimerkiksi ihmiskaupan uhrit tulevat säännöllisesti maista, josta on muutenkin runsasta laittoman siirtolaisuuden virtaa. Ihmiskauppa ilmiönä syntyi myös tilanteessa, jossa rajat avattiin uusille siirtolaisvirroille. Ihmiskaupan ja ihmissalakuljetuksen ero on myös erittäin horjuva, ja kyseessä on melko lailla saman ilmiön nimittäminen eri nimityksillä.

Aku Ankka

Edellä on tärkeitä ja herättäviäkin ajatuksia ihmiskaupasta, kiitos!

Mutta mihin rakoon laitetaan kulttuurisidonnainen "ihmiskauppa", joka ilmenee järjestettyinä liittoina, moniavioisuutena ja lopulta suomalaisen sosiaaliturvajärjestelmän täydellisenä kusetuksena.

Erään afrikkalaisen maan maahantulijat ovat usein moniavioisia, mutta täällä Suomessa ei Kelan luukku tunne koko käsitettä. Niinpä ensimmäinen vaimo muuttuu ainoaksi, ja jopa kolme seuraavaa yksinhuoltajiksi.

Mies johtaa oikeasti perhettä, kerää mahtavat tukirahat, jakaa niistä ruokarahaa vaimoille, jotka ostavat yhdessä, ja lähettää tarvittavan osan kotimaahansa Kalashnikoveja varten. Loppurahoilla hän istuu kahviloissa.

Tai ilmeisesti sittenkin jää yli, koska Hesari uutisoi jo pari vuotta sitten, että 30 prosentilla tuon samaisen maan maahanmuuttajista on Suomessa omistusasunto. Kuinka ihmeessä, jos vain 5% käy töissä??

Juha Mattila

Perusongelma on, että poliitikkomme eivät arvosta kanssakansalaisiaan, mutta he kyllä kumartavat ulkomaille. Kautta vuosisatojen meitä on vaivattu ulkomailta ja se on lyönyt leimansa meihin ja kyselemme olemassaolomme oikeutuksen perään. Venäläisiä on jo kauan naurattanut tämä meidän palveluhaluisuutemme ja rehellisyytemme. Tämä näkyy nyt esim. meille kalliissa Itämeri-kysymysten ratkaisuissa. Ruotsiin, joka on kesyyntynyt muinaisesta suurvallasta pelkäksi oikeassaolijaksi, emme vieläkään kykene suhtautumaan tasa-arvoisesti.
Eräät poliitikot ja järjestöt tarvitsevat maahanmuuttajia, jotta tuntisivat liiallisten omantunnonvaivojensa helpottuvan (veronmaksajien rahoilla). Heitä ei kiinnosta se, miten tänne sopeudutaan, vaan meille kansainvälisyys opetetaan lompakoillamme. Tosiasiallinen kasvava hätä kotimaassa ei näitä toimijoita kiinnosta. He hakevat jatkomahdollisuuksia kansainvälisellä tasolla ja jos maastamme tulee joku tätä pyrkimystä häiritsevä ilmaus tai tapahtuma, niin se kitketään pois. Näin käy maahanmuuttajienkin asioissa, jotka on jäljitelty vaillinaisesti muualta. Ruotsissa heidät opetetaan aktiivisesti ruotsalaistapoihin ja kieleen, me viestitämme "monikulttuurisuudella", ettei meihin kannata tutustua eikä opetella kieltämme eikä osallistua yhteiskuntamme toimiin. Tämä kertoo itsetunnostamme, sillä emme osaa muilta mitään pyytää saati vaatia, vain antaa, jottei tulisi sitä pelkäämäämme meteliä ja mielipahaa. Sinisilmäisyytemme maksamme lompakostamme ja kotimaisen hädän kasvuna.

Vittu Pää

Kun tämä unelmien hattara nimeltä euro, ja osin myös euvostoliitto alkaa natista liitoksissaan, on aivan yksi paskanhailee kuinka monta somalia tai ketään muutakaan marssitetaan framille horisemaan pimeästä duunista.

Kuvio on selvä: Maksat veroja --> joku kusettaa ne rahat itselleen.

Minkä helvetin vuoksi kenenkään kannattaisi maksaa veroja, kun siitä ei pian ole mitään hyötyä itse maksajalle?

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Hyvä Nur Mohamed
Hyväksyn maahamme kaikki muukalaiset, kun tulevat omin eväin.
Jos minulla ei ole omia eväitä, olenko tervetullut vaikkapa Gongon sosiaaliturvan piiriin, joka valtiona on ollut itsenäinen jo viisikymmentä vuotta?
En voi enää lapsenlapselleni kertoa, että hän on vastuussa afrikkalaisen heimopäällikön myymistä orjista.

Aku Ankka

Kiinnostava kysymys: tuliko Nur Mohamed aikoinaan omin eväin? Hän voisi ehkä itse vastata!

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Edeliseeni,
Onko neekeri rasisti, jos sanoo minua valkoiseksi?
Ihmisestä sana musta oli rasistista, kunnes tuli presidentti Obama, joka sanoi olevansa musta.
Miksi olemme sanoissamme prinsessanherkkiä ja sairaasti muukalaisystävällisiä? Kyllä afrikkalainenkin on sanonut minua vaalenpunaiseksi possuksi.

Aku Ankka

Vielä täydennyksenä aiemmin kertomaani tarinaan:

Kun vaimoja on neljä, mutta suomalainen tulkinta on yksi vaimo ja kolme yksinhuoltajaa, yksinhuoltajavaimot saavat tietysti asunnot ja täyden sossutuen niihin. Kuitenkaan perhe ei oikeasti tarvitse kuin max. 2 asuntoa, joten kahden "yksinhuoltajan" kämpät jäävät tyhjilleen.

Ei hätää, ne voi vuokrata pimeästi eteenpäin ns. vähemmän laillisille maassaolijoille, ja taas kertyy sievoinen summa kahvilassa istuvan miehen taskuun.

Ei ihme, että omistusasuntojakin ostetaan ja ilmasilta "turvattoman" kotimaan ja Suomen välillä toimii hyvin.

Saanko ehdottaa: yli 20 vuotta sitten tehty emämunaus (täystollon presidentti Koiviston kädenjälkeä sekin) pitää laittaa kuntoon, ja palauttaa kaikki sieltä tulleet kotimaataan rakentamaan!

(Ja Koivisto ansaitsisi monista nerokkaista toimistaan palkkioksi valtiolliset hautajaiset, mieluummin heti.)

Ari Kemppainen

Arvoisa Nur Muhamed, odotin vastaustanne pitkään niin kuin varmasti usea blogisti. On mielestäni erikoista että annetaan henkilöisen kommentoida mutta ei vastata heidän esittämiin kysymyksiin. Eikö olisi silloin parempi että estetään kommentointi kokonaan? Koska en saanut vastausta ensimmäiseen kommenttiini koskien yhteiskunnallisten ongelmien ratkaiseista, esitän uuden kysymyksen ja se kuuluu näin:

Koska selkeästi ajatte tietyn vähemmistö-ryhmän etuja kuinka vastaatte siihen kysymykseen että miksi/miten somaliasta maahan integroidut/pakolais-status henkilöt työllistyvät niin heikosti suhteessa muihin vähemmistöihin? Tässä osviittaa asiaan: http://www.halla-aho.com/scripta/tyollistymisesta....

Lisätäkseni: Olisin mielelläni valmis kuulemaan mitä ehdotuksia teillä on esittää kyseisen ryhmän auttamiseksi työllistymisen saralla?

Toimituksen poiminnat