caalim68

Rikollisten maahanmuuttajien pakkokarkoitus

Olen huolestunut lasteni tulevaisuudesta viime aikaisten tapahtumien, kuten ulkomaalaisten tekemän ryöstön ja raiskaus- ja huumerikosten sekä terrorismin uhkan vuoksi. Viime aikoina tällaiset rikokset ovat lisääntyneet, mutta rikosten tekijöitä ei ole pakkokarkoitettu. Siksi tällaisten rikollisten teot vaikuttavat myös kunnollisten ulkomaalaistaustaisten ihmisten maineeseen. Rikosten tekeminen ei ole ihmisoikeus, mutta se on rikos ihmisarvoa ja yhteiskuntaa vastaan. Moni maahanmuuttaja, joka on saanut pysyvän oleskeluluvan tai kansalaisuuden, on käsittänyt väärin, että heidän on mahdollista tehdä mitä vaan, ilman vakavia seurauksia. Jos tällaiset huonot ihmiset karkoitettaisiin, heidän tekonsa ei leimaisi muita maahanmuuttajia rikollisiksi, vaan suomalaiset ymmärtäisivät, että täällä asuu myös paljon kunnollisia maahanmuuttajia, jotka rakentavat tätä yhteiskuntaa. Me maahanmuuttajat toivomme, että viranomaiset hoitaisivat asiat ankaralla kädellä. Toivon, että eri oikeusasteet voivat antaa tiukkia ennakkopäätöksiä asiasta. Muuten kaikki maahanmuuttajat saavat kärsiä joidenkin poikkeusyksilöiden tekosista. Se on kohtuutonta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

43Suosittele

43 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (89 kommenttia)

Käyttäjän Yhteiskuntajutustelija kuva
Janne Koski

Täyttä asiaa. Juuri tuota maahanmuuttopolitiikan rukkaamista vaativat ovat ajaneet, että rikolliset maahanmuuttajat karkotettaisiin, jotta tunnolliset ja lainkuuliaiset eivät saisi turhaan kuraa niskaansa.

kati sinenmaa

Tiesitkö, että kantasuomalaisia syytettäisiin vähintäänkin rasismista, jos he sanoisivat tämän asian näin suoraan. Vaadin vihreiltä ja vasemmistolta tähän kannanottoa, koska juuri he vaativat rikollisille erityiskohtelua.

Käyttäjän ossimantylahti kuva
Ossi Mantylahti

Maahanmuuttajien rikollisuus tahraa maahanmuuttajia ryhmänä, mutta en olisi suin päin ryntäämässä karkoitustoimenpiteisiin.

Emme me ulkoista kantasuomalaistenkaan vankilatuomioita Venäjän Siperiaan.

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Eipä tässä ollakaan karkoittamassa henkilöitä joiden syntymämaa on Suomi.

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Mihinkäs Ilkka rajaa on vetämässä? Syntymämaahan, kansalaisuuteen vai ehkä ihan ihonväriin tai uskontoon?

On ulkomailla syntyneitä syntymästään alkaen Suomen kansalaisia, syntyessään jonkin muun maan kansalaisia, jotka myöhemmin ovat saaneet Suomen kansalaisuuden, Suomessa syntyneitä ulkomaan kansalaisia ja Suomessa syntyneitä myöhemmin Suomen kansalaisuuden saaneita.

Ja puolet rikoksia tehneistä ulkomaan kansalaisista ei asu Suomessa, eivätkä ole tai koskaan ole olleet Suomen kansalaisia.

Henri Kangas

"Mihinkäs Ilkka rajaa on vetämässä? Syntymämaahan, kansalaisuuteen vai ehkä ihan ihonväriin tai uskontoon?"

Kansalaisuudesta tässä kai puhutaan?

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Henri

Huolellisempi lukeminen paljastaa, että tässä puhuttiin syntymämaasta.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Timo Elonen:

Toistaiseksi maailma koostuu pitkälti kansallisvaltioista. Kansallisvaltioiden aika voi olla kuitenkin lopussa. Mutta nyt kun on vielä näin, niin miksi ei tulisi elää ajassa ajan tavalla?

Henri Kangas

Jaa. No kansalaisuuden perusteella minä ainakin lähtisin karkoittamaan. Syntymämaa voi olla kriteeri niissä tapauksissa, kun on törkeistä rikoksista kyse ja Suomen kansalaisuus tuore. Näinhän toimitaan mm. Norjassa.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Lähinnä Timo Elosen kommentista tuli mieleeni se perustavanlaatuinen epäkohta, että kansallisvaltiot ja kansallisuudet nähdään nykyään noin vain murrettavana konstruktiona. Maailmankansalaisten ajattelua. Olisiko ns. maailmanvaltio paras vaihtoehto, eli maailma ilman maa-alue-entiteettejä omine lakeineen, jotka on katsottu näiden alueiden kansalaisten parhaaksi?

Jyrki Koski

Ei kai tässä olla karkoittamassa ketään muitakaan, jotka elävät maassa maan
tavalla. Jos laillisesti Suomessa oleskeleva henkilö hankkii elantonsa
laillisesti on asia ok.

Käyttäjän henriheikkinen kuva
Henri Heikkinen

Miksei muuten ulkoisteta? Lieviä tuomioita ja esim. sakon muuntorangaistuksen käytön vähentämistä on perusteltu säästöillä, miksei vankeinhoitoa voisi ulkoistaa vaikkapa sinne Siperiaan?

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Niin ja kaikki muukin nykymaailmassa kilpailutetaan, joten miksei myös vankeinhoitoa. Säästöt olisivat varmasti merkittävät.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Olisiko syynä vaikka se, että venäläisiltäkin tulisi kysyä mielipidettä? Siperia on entisen kulakkihistoriansa johdosta (ja tietenkin siksi, että sinne sanalla sanoen karkotettiin ennen väkeä) Suomessa sellaisessa maineessa, että sen kuin vain laitetaan väkeä menemään juna toisensa perään, jos rötöstellään tai ei naama muuten vain miellytä.

En tarttuisi tähän sinänsä käyttökelpoiseen ideaan muuten kuin siksi, että sitä käytetään aina naurettavana toisen ääripään vaihtoehtona suomalaisrikollisia varten silloin, kun puhutaan ei-suomalaisten (niiden, joilla ei yksinkertaisesti ole kansalaisuuttamme) karkotuksen toimeenpanosta. "Oleskeluluvan saanut syyllistyy toistuviin omaisuusrikoksiin ja rasistit haluaisivat karkottaa hänet. Miksi? Eihän suomalaisiakaan karkoteta Siperiaan/Itä-Timoriin/Argentiinaan."

Muistutan edelleen kaikkia keskustelijoita siitä, että keskusrikospoliisin ja ulkomaalaisviraston tekemät karkotuspäätökset pääsääntöisesti kumotaan korkeimmassa hallinto-oikeudessa, jonne karkotetuilla on valitusoikeus. (Tuhannen taalan kysymys on tietenkin se, että mistä he ovat saaneet selville oikeusturvansa. Uskallan väittää, että siitä ei ole ollut harmainta aavistustakaan ennen rikoksentekohetkeä.) Korjatkaa toki, jos olen väärässä.

Lyhyesti, eli tavalla, josta virsi kaunehin: kukin valtio vastaa kansalaistensa tekemisistä. Maailmassa on aika monta valtiota, jotka eivät ala suomalaisrikollisia hyysätä vaan edessä on palautus kotimaahamme ja ei välttämättä edes yhtenä kappaleena. Tähänkin nähden on mielestäni kohtuullista vaatia, että henkilöt, joiden varsinainen kotimaa on joku aivan toinen kuin Suomi palautetaan juuri sinne kuormittamasta entuudestaankin aliresurssoitua kriminaalihuoltojärjestelmäämme.

Peter Kreisler

No niin, kun kerrankin kokoomuuslaiselta maahanmuuttajalta tulee hyvä ja kiihkoton kannanotto, niin eipä kauan kestä kun Ossi Mäntylahti on jo epäjohdonmukaisuudellaan pilaamassa kokoomuksen mainetta.

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

Tämä Mohamedin kannanotto taitaa olla vaikeaa purtavaa Ossille...ei voi oikein rasistiksikaan kirjoittajaa leimata.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Entä sitten? Eihän tässä Suomen kansalaisista puhutakaan.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Karkottaminen Siperiaan voi muutenkin koskea vain Venäjän kansalaisia. Heitäkään ei suoranaisesti karkotettaisi Siperiaan, vaan Venäjälle. Venäjän viranomaisten asia olisi päättää, mihinpäin Venäjää.

Arvo Kuusela

Kansainväliset rikolliset liikkuvat maasta toiseen.
Tänään Suomessa, huomenna jossain muualla.
Suomessa liikkuu varmasti nytkin rikollisia jotka on muualta karkoitettu.

Ei rikollisten pompottelu maasta toiseen ole mikään ratkaisu ongelmaan, ei tosin myöskään rikollisten hyysääminen ole oikea ratkaisu.

Paras tapa hoitaa rikollisongelma on hoitaa se kansainvälisesti. Tehdään kansainväliset sopimukse ja eletään niiden puitteissa. Sopimusten tulee olla sellaisia että jokainen maa joutuu osaltaan kantamaan vastuuta rikollisista jollakin peiaattella, sillä periaatteella missä maassa kyseinen henkilö on syntynyt, sillä periaatteella missä maassa rikos on tehty, tai jollain muulla periaatteella joka katsotaan niin tasapuoliseksi että se voidaan hyväksyä.

Yksipuolinen rikollisen karkoittaminen toiseen maahan ei auta, sieltä voi tulla enemmän rikollisia takaisin vastatoimena.

Ennenkaikkea olisi kuitenkin huolehdittava siitä että viattomat eivät kärsi, eli että rangaistuksia ei ulotettaisi koko siihen etniseen ryhmään josta rikollinen on lähtöisin.

.

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

On se hyvä, että maahanmuuttaja sano sen mikä suomalaisilta on kielletty, olen sama mieltä tuosta asiasta Nur Mohamedin kanssa.

Maahanmuuttajat ovat muutenkin huolissaan niistä mädistä omenoista, jotka toimillaan kiihottavat kantaväestö oman kansanryhmää vastaan, enemmän kun kaikki vihapuheet yhteensä.

Arvo Kuusela

Niin, karkoitukset olsivat yksinkertainen ratkaisu, mutta minne?

Vnäläisillä oli Siperiansa. Siellä ne nyt ovat, kaikki rikolliset ainekset Venäjältä. Ovatko Venäjän muut paikkakunnat puhdistuneet rikollisuudesta? Onko Siperiassa rikollisia geenejä?

Australia oli aluksi oikeastaan Britannian ragaistussiirtola.

Myös Amerikkaan muuttivat aluksi kaikki epäilyttävät tyypit, epäilyttävät lahkot, kapinalliset, idealistit, sellaiset jotka olivat joutuneet syystä tai toisesta hakauksin järjestäytyneen yhteiskunnn kanssa.

Ehkä joku maa voisi vieläkin erikoistua rikollisten vastaanottamiseen.

t. piiroinen

Pois Suomesta, se riittää meille.

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Jos tuo on niin vaikea kantasuomalaisille, siis minne ?
Voin Nur Mohamedin kansa pitää kokouksen, takaan että paikka löytyy.

Kimmo Veijalainen
Käyttäjän Yhteiskuntajutustelija kuva
Janne Koski

Miten olisi Etelänapamanner? Siellähän ei asu ketään (paitsi pingviinejä).

Simon Wahlroos

Eiköhän se olisi helppo perustaa joku roistolandia jokaiseen maahan ja passittaa kukin oman kotimaansa roistolandiaan, jossa kotimaa määritellään sen kulttuurin mukaan jota suosii eniten. Esim. jos on muslimi niin sitten muslimivaltion roistolandiaan ja jos on kristitty niin kristilliseen valtion roistolandiaan. Ja roistolandiassakin on varmasti niin erilaista sakkia ettei se toistensa kanssa viihdy, joten sielläkin vois erotella talousrikolliset, huumerikolliset ja väkivaltarikolliset omille alueilleen.

Ja niin eläisimme onnellisena elämämme kaltaistemme joukossa rötöstellen.

Stacy Siivonen

Eiköhän se mätä omena löydy aina, jos sellaista tarkkaan kaivellaan ja jos ei löydy, niin keksitään. Joka miellyttämisen tielle lähtee, saa aina miellyttää.

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Sen takia olen perussuomalaisissa, liityin perussuomalaisiin kun kannatus oli jotain 1,6 %.
En halunnut mielistelle kokoomuslaisia tai demareita ja yhtyä niiden "monikulttuuri on ihqua" kuoroon.

Stacy Siivonen

Äh, Freddy, olet niin kuin Nur Mohamed, nuoleskelet suomalaisia ja luulet, että me sen jotenkin palkitsemme!
Emme palkitse!

Jos tässä maassa tekee jotain hyvin tai jos sattuu olemaan kiltti, saa palkkioksi lisää tehtävää ja saa olla jatkossa vieläkin kiltimpi.

Sitten lopulta te huomaatte, ettei teistä suomalaisia tullutkaan, mutta mamutkin suhtautuvat teihin pettureina.

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Stacy minun ei tarvitse nuoleskella ketään, käytän vain arkirealismia, on sinulla ihme ajatus, hyvin vähän minulla on yhteistä muiden mamujen kanssa.
En edes tiedä mitä muuta meillä olisi yhteistä kun, että olemme syntyneet suomen rajojen ulkopuolella.
Venäläinen lääkäri, somalialainen maahanmuuttokonsultti ja belgialainen autojen myyjä, voidaan tietysti olla toistemme asiakkaana, niin kuin syntyperäiset suomalaisetkin.
Ei kantasuomalaisetkaan ole yhtenäinen porukka, jos näistä blogeista voi jotain päätellä.

Simon Wahlroos

Varmaan jokaisessa jotain mätää onkin mutta jos on läpimätä tai pintamätä niin ne on hyvä erottaa toisistaan. Pintamätä voidaan vielä pelastaa kuorimaveitsellä, mutta läpimätä pilaa nekin nopeasti jos ovat samassa korissa.

Stacy Siivonen

Vaikka oletkin kokoomuslainen, niin älä anna rasismin ja muukalaisvihan kääntää itseäsi muita mamuja vastaan. Jos tuolle tielle lähdetään, mamut tai mikä tahansa vähemmistöryhmä ei voi koskaan käyttäytyä niin hyvin, ettei moitetta tulisi. Teitä on Suomessa niin vähän, vetäkää yhtä köyttä älkääkä ruvetko meikäläisiä mielistelemään.

kati sinenmaa

Wa??? Minäkään en mielistele ketään, mutta osaan käyttäytyä lain mukaisesti vaikka en ole ikinä lukenut lakia! Johtuu siitä, että laki myötäilee moraalia, joten moraalisen ihmisen ei tarvitse osata lakia pystyäkseen elämään älyllistä elämää.

Syntyperäinen kansalainen oppii kansansa moraalin perheeltään, sukulaisiltaan, tiedotusvälineistään, koulustaan,.. Mutta moraalin taso ei ole missään maassa sama. Tästä johtuen jokaisen valtion pitäisi vaatia maahanmuuttajilta maan tapojen ja kielen opiskelua ehtona maahantulemiselle.

Käyttäjän suuronen kuva
Janne Suuronen

Stacy Siivonen esittää tässä rasistissävyistä ajattelua. Lisäksi Stacy Siivonen lietsoo ihmisten välistä vastakkainasettelua.

"Vaikka oletkin kokoomuslainen, niin älä anna rasismin ja muukalaisvihan kääntää itseäsi muita mamuja vastaan....vetäkää yhtä köyttä älkääkä ruvetko meikäläisiä mielistelemään".

Maahanmuuttajat eivät ole mikään yhtenäinen ryhmä ihmisiä. Suomessa asuu reilut 5 miljoonaa itsenäisesti ajattelevaa ja käyttäytyvää ihmisyksilöä.

Nur Mohamedin mielestä sellaiset vakaviin rikoksiin syyllistyneet ihmiset, jotka eivät ole suomen kansalaisia, tulisi palauttaa näiden kotimaihinsa. Olen tässä Mohamedin kanssa täysin samaa mieltä.

Stacy Siivonen sensijaan puhuu erilaisista ihmisistä ryhminä. Luokittelee kaikki ihmiset samaan koriin jonkin kriteerin mukaan. "Älä käänny omaa viiteryhmääsi vastaan", eli 'älä ajattele ihmisiä yksilöinä'. "...vetäkää yhtä köyttä älkääkä ruvetko meikäläisiä mielistelemään" eli ihmisten välistä vastakkainasettelua vain lisää.

Demla-mainen ajattelu heijastusvaikutuksineen ja Stacy Siivosen kaltaisesti ajattelevat ihmiset ovat Suomen maahanmuuttopolitiikan ongelma. Eivät Suomeen muuttaneet yksilölliset ihmiset.

Stacy Siivonen

"Maahanmuuttajat eivät ole mikään yhtenäinen ryhmä ihmisiä. "

Tämän voisit kertoa suoraan Nur Mohamedille. Sitten hänen ei tarvitse kantaa huolta siitä, että joku yksittäinen mamu tahraisi kaikkien mamujen maineen suomalaisten silmissä.

"Nur Mohamedin mielestä sellaiset vakaviin rikoksiin syyllistyneet ihmiset, jotka eivät ole suomen kansalaisia, tulisi palauttaa näiden kotimaihinsa. Olen tässä Mohamedin kanssa täysin samaa mieltä."

Minä en ole samaa mieltä. Näitä ihmisiä voi uhata kotimaassaan kuolemantuomio. Näen, että heillä on sama oikeus Suomeen kuin muillakin suomalaisilla.

"Demla-mainen ajattelu heijastusvaikutuksineen ja Stacy Siivosen kaltaisesti ajattelevat ihmiset ovat Suomen maahanmuuttopolitiikan ongelma. Eivät Suomeen muuttaneet yksilölliset ihmiset."

Taatusti syntyy "ongelmia", kun ihmiset ajavat ryhmänä asioita eivätkä suostu siihen, että valtakulttuuri hajottaa rivit.

Käyttäjän nilsaslak kuva
Jukka Kaulanen

Sellon joukkomurhaaja Shcupollia ei ollut karkoitettu hänen lukuisista rikoksistaan huolimatta vaan hänen turvallisuudestaan pidettiin hyvää huolta ja kuinkas sitten kävikään!

"Täällä on ihan turvallista, jos ei mene illalla kahdeksan jälkeen ulos", sanoi eräs Rinkebyssä asuva riikinruotsalainen nainen jossain haastattelussa.

Suomessa kuitenkin vielä toistaiseksi lapset, vanhukset ja muutkin voivat liikkua turvallisesti yksin ulkona ja siihen pyrittäköön edelleenkin. Tosin vanhusten ja etenkin liikuntarajoitteisten vanhusten ryöstely on viime aikoina voimakkaasti lisääntynyt. Noiden ryöstäjien karkottaminen ei kuitenkaan uhkaisi heidän henkeään: Romaniassa ja Malmilla on turvallista olla.

Käyttäjän ylepola kuva
Sakari Lepola

"vetäkää yhtä köyttä älkääkä ruvetko meikäläisiä mielistelemään"

Kerro tuo paksu "vetäkää yhtä köyttä" -tuubasi aluksi vaikkapa Malmölaisille. Siellä kun on samojen taloyhtiöiden kellaritiloissa omat moskeijat lähes kaikille maahanmuuttajakansallisuuksille ja kansallisuuksien sisällä jopa eri ryhmille. Sitten kun meilläkin on riittävästi näitä toisiaan vihaavia maahanmuuttajaryhmiä, voitkin Stacy ryhtyä vaikkapa heidän yhtäköyttäyhdistyksensä puuhamieheksi : )

Simon Wahlroos

Kuinka Stacy voi neuvoa mamuja, ettei pitäisi "kääntyä omaa viiteryhmää vastaan" kun itse kääntynyt omaa viiteryhmäänsä vastaan? Jos haluaa olla neuvoa ketään tuolla tavalla, niin pitäisi näyttää itse esimerkkiä ja vetää yhtä köyttä suomalaisten kanssa tässäkin asiassa.

Suomessa suvaitaan hyvin mamuja, jotka käyttäytyvät pääsääntöisesti toisiamme kunnioittavasti.

Jyrki Koski

Maassa maan tavalla ja lakien mukaan, onpa kyseessä mamu tai kuka tahansa.
Niin yksinkertaista se on.

Käyttäjän amgs kuva

Suomi karkottaa jo rikollisia.

149 § (23.3.2007/358)

Maasta karkottamisen perusteet

Maasta voidaan karkottaa oleskeluluvalla oleskellut ulkomaalainen:

1) joka oleskelee Suomessa ilman vaadittavaa oleskelulupaa;

2) jonka on todettu syyllistyneen rikokseen, josta on säädetty enimmäisrangaistuksena vähintään yksi vuosi vankeutta, taikka jonka on todettu syyllistyneen toistuvasti rikoksiin;

3) joka on käyttäytymisellään osoittanut olevansa vaaraksi muiden turvallisuudelle; taikka

4) joka on ryhtynyt taikka jonka voidaan aikaisemman toimintansa perusteella tai muutoin perustellusta syystä epäillä ryhtyvän Suomessa kansallista turvallisuutta vaarantavaan toimintaan.

Ulkomaalainen, jolle on Suomessa myönnetty pitkään oleskelleen kolmannen maan kansalaisen EY-oleskelulupa, voidaan karkottaa maasta vain, jos hän muodostaa yleiselle järjestykselle tai yleiselle turvallisuudelle välittömän ja riittävän vakavan uhan.

Maasta voidaan 1 momentin 2 kohdassa säädetyllä perusteella karkottaa myös ulkomaalainen, joka on jätetty syyntakeettomana rangaistukseen tuomitsematta rikoslain 3 luvun 4 §:n nojalla.

Pakolaisen saa karkottaa 1 momentin 2–4 kohdassa tarkoitetussa tapauksessa. Pakolaista ei saa karkottaa kotimaahansa tai pysyvään asuinmaahansa, johon nähden hän on edelleen kansainvälisen suojelun tarpeessa. Pakolaisen saa karkottaa vain valtioon, joka suostuu ottamaan hänet vastaan.

Käyttäjän enriquetessieri kuva
Enrique Tessieri

Ongelma ei poistu jos karkotettaan ihmisiä maasta. Nur Mohamedin kirjoitus on hyvä esimerkki siitä kuinka jotkut maahanmuuttajataustaisia ihmisiä ovat paljon jyrkempi kun ns. kantasuomalaisiin maahanmuutosta.

Arvo Kuusela

Miksei maahanmuttajataustainenkin voi olla rasisti, yhtä hyvin kuin suomalainen, jopa itsensä kanssa saman taustan omaavia kohtaan.

Se on varsin yleinenkin inhimllinen ilmiö.

Takavuosina naurettiin uushelsinkiläisille, jotka heti Helsinkiin maalta muutettuaan unohtivat maalaisen taustansa, alkoivat halveksimaan maalla elävää sukuaan ja muuta yhteisöä, ja pyrkivät heti täysillä kaupunkilaispiireihin.

Yleensä myös uusrikkaat nousukkaat ovat niitä pahimpia köyhien kykyttäjiä ja valtaeliitin nuoleskelijoita.

.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Jos epäillään naisen myyvän seksipalveluita, voidaan nainen karkoittaa heti tai käännyttää jo rajalta.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Kyllä vähävaraiset maat todennäköisesti ottavat rikollisia vastaan korvauksesta. Jos Suomi olisi kovin köyhä nyt, niin kyllä minä sellaisen puolesta äänestäisin.

Arvo Kuuselalle ja Timo Eloselle:

Pitäisikö Suomen budjetti jakaa maailman köyhien kanssa tasan? Jos ei, niin miksi ei? Vain suomalaisten vanhusten ja lasten auttaminen verovaroillammehan on nationalistista itsekkyyttä, vai mitä? Kai olette sitä mieltä, että Suomen rajat on aukaistava täysin kaikille maailman ihmisille ja kaikki suomalaisten rahat ja tulot on jaettava vähänvaraisille?

Mitkä ovat perusteluet, että näin ei pitäisi tehdä? Haluan tutustua ajattelunne ja etiikkanne peruspilareihin, aidosti.

Arvo Kuusela

16.3.2012 08:42 Pekka Lampelto

"Mitkä ovat perusteluet, että näin ei pitäisi tehdä? Haluan tutustua ajattelunne ja etiikkanne peruspilareihin, aidosti."

Olkiukkoja synty nyt näköjään vähän kuin liukuhihnalla. En kannata kaikkien rajojen avaamista täysin kaikille maailman ihmisille enkä Suomen budjetin jakamista tasan kikille maailman köyhille enkä aio nyt ryhtyä väittelemään näistä asioista.

Pysykäämme nyt vain tässä rikollisten karkoittamisasiassa.

Minun mielestäni on epäeettistä palauttaa esimerkiksi rikokseen Suomessa syyllistynyt tsetseeni Putinin Venäjälle, missä häntä todennäköisesti odottaa rangaistus kapinasta Putinia vastaan, vankilatuomio, kidutusta, kenties kuolema, riippumatta siitä mitä hän on tehnyt Suomessa.

Yleensä pakolaisten karkoittamisessa tulee mukaan kuvioihin tällainen ongelma että rikollista ei oikeastaan voi palauttaa omaan kotimaahansa. Toisaalta rikollisen karkoittaminen muhun maahan ei ole eettistä sekään.

Jos puhutaan rajojen yli rikollisissa tarkoituksisa liikkuvista ammattirikollisista, niin heidän karkoittamisensa kiinni saamisen jälkeen voi olla jopa heidän omien toiveidensa mukaista. Kenties heitä ei kotimaissaan edes rankaista muualla tehdystä rikoksesta ja he ovat karkoituksen jälkeen vapaita menemään jonnekin muualle harratamaan rikollisuutta

Minun mielestäni rikollisten karkoittaminen ei ole muuta kuin ongelmien lakaisemista maton alle. Rikollisuudesta pitää huolehtia kansainvälisesti ja yhteistyössä, eikä niin että vain lakaistaan roskat toisten tontille.

Samuli Helminen

Eettisyys ja moraali ovat jänniä käsitteitä, ja jokainen muodostaa ne itse.

Moraali on minulle kuitenkin vahvempi kuin eettisyys, joten moraalin mukaan tulen elämään tästä eteenpäinkin.

Joten, jos on rikoksesta tuomittu eikä sopeudu yhteiskuntaan, niin ei muuta kuin monon kuva hanuriin ja pakkosiirto lähtöpisteeseen.
Jokainen ihminen on varustettu aivoilla, joka on ajattelun keskus. Jos ei kykene tai halua, varsinkin halua sopeutua yhteisiin normeihin niin tämän aiheen kannalta ei ole vaihtoehtoja jos halutaan moraali säilyttää.

Arvo Kuusela

16.3.2012 09:59 Jari-Petri Heino

"Niillä muilla ei ole myöskään eettistä oikeutta lakaista roskiaan meidän tontillemme."

Olen ihan innoissani nyt,
minut on ymmärretty,
kerrankin.

Jipii!!!!

Simon Wahlroos

Mielestäni suomalaiset ovat rikkaampia, koska täällä elääkseen pitää tuottaa enemmän lämpöä ja rakennusteknistä hyvinvointia selvitäksemme yhtä hyvin kuin muut etelässä jossa luonto sen lämmön heille suo.

Ei ole mitään mieltä jakaa rikkauttamme kaikille etelän ihmisille kuvitellen että olisimme sen jotenkin riistäneet muilta. Eikä meidän tule sallia sitä että toiset voivat tulla tänne rikollisuudellaan tärvelemään vaivalla tuotettua materiaalista hyvinvointiamme, joka on yleensä henkisen hyvinvoinnin peruslähtökohta.

Käyttäjän horgh kuva
Pekka Mustonen

Karkoitusta voisi tosiaan soveltaa nykyistä useammin. Jos tullaan Suomeen esimerkiksi turvapaikkaa hakemaan ja sitten syyllistytään törkeään rikokseen niin minusta on aivan oikein, että turvapaikka tällöin menetetään ja heitetään takaisin sinne mistä tulikin. Samoin esimerkiksi Suomessa töiden tai muun syyn vuoksi oleskeluluvan turvin olevan oleskelulupa tulisi perua nykyistä paljon herkemmin. Meillä on rikollisia ihan omasta takaa riittävästi, jos meillä näin on keino saada määrää vähemmäksi niin asia on positiivinen. Mutta huomatkaa, ettei Suomen kansalaisuuden saanutta voi mihinkään karkoittaa, puhumattakaan Suomessa syntyneestä.

Käyttäjän Json kuva
Jani Jansson

En pidä hyvänä ideana sitä, että myönnettäisiin eriarvoisia kansalaisuuksia. Erikoiseen tilanteeseen johtaisi näet, jos olisi olemassa ihmisiä, jotka eivät olisi keskenään tasavertaisia lain edessä.

J. Gagarin

Kansalaisuuden saamisen tulee edellyttää pitemmän ajan nuhteetonta käyttäytymistä Suomessa. Jos sitä ennen syyllistyy pienempään rikkeeseen, niin kansalaisuuden saamisprosessia tulee pidentää. Jos puolestaan on syyllistynyt varsinaiseen rikokseen, niin maasta karkoituksen kotimaahan tulisi olla standarditoimenpide.

Suomen kansalaiseen tulee toki soveltaa samoja lakeja kuin kaikkiin muihinkin Suomen kansalaisiin. Tästä periaatteesta ei voi oikeusvaltiossa tinkiä.

Suomalaisilla ei syrjäisen maan asukkeina ole vielä kulttuuria suhtautua luontevasti maahanmuuttajiin, joiden etninen tausta on erilainen ja niinpä on ymmärrettävää, että myös rehelliset ja lakeja noudattavat maahanmuuttajat joutuvat kärsimään ajoittain ilmenevästä vieroksunnasta. Tätä on vaikea lainsäädännöllisesti muuttaa, sellainen edellyttää asennekasvatusta ja aikaa.

Kauko Aatos

Kirjoitukseen on tietysti helppo yhtyä ja yksittäisenä toimenpiteenä varmasti tehokkainta rasismin ja ulkomaalaisvihan torjuntaa kaikkien lässytysten vastapainoksi. Jota herra paratkoon on riittänyt - ei useinkaan itse maahanmuuttajien vaan kantasuomalaisten ammattiloukkaantujien taholta.

"Olen huolestunut lasteni tulevaisuudesta viime aikaisten tapahtumien, kuten ulkomaalaisten tekemän ryöstön ja raiskaus- ja huumerikosten sekä terrorismin uhkan vuoksi. Viime aikoina tällaiset rikokset ovat lisääntyneet..." Tällaista ei suomalainen, etenkään julkisella sektorilla työskentelevä yksinkertaisesti saa sanoa! Kiitos, että tämä tosiasia tuli nyt esille sellaisen henkilön kautta, jolla vielä on suomessa sananvapaus myös maahanmuuttoasioissa. Tämä kirjoitus nyt vaan pitäisi jakaa eri puolueiden toimistoon ja vaatia allekirjoitusmerkintä: luettu, ymmärretty ja sisäistetty.

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth

Niin kuin Mäntylahti siellä ylempänä vähän sanoi niin ei karkottaminen ole noin yksinkertainen asia kuin alkuperäinen kirjoittaja antaa ymmärtää. Ihmisen ihmisoikeudet eivät katoa sillä hetkellä kun hänet on tuomittu syylliseksi vaikkapa ryöstöön tai raiskaukseen vaan Suomen valtion on siitä huolimatta noudatettava toiminnassan lakia.

Tärkeitä asioita karkottamiseen liittyen:

a) Karkotettavan ihmisoikeudet (ryöstötuomiosta huolimatta ei minusta pitäisi karkottaa ihmistä maahan, jossa häntä uhkaa kuolemantuomio, kidutus, jne muita oleellisia syitä, miksi hän alunperin esim on saanut kansainvälistä suojelua).

b) Karkotettavan perheen ihmisoikeudet. Tässä lain tekstistä: "Harkinnassa on erityisesti kiinnitettävä huomiota lapsen etuun ja perhe-elämän suojaan."

Jukka Poikela

@ Mikael Lönnroth

Tässä kannattaa sitten muistaa, että vain oikeat pakolaiset ovat niitä hengenvaarassa olevia. Toissijaisen suojelutarpeen tai humanitaarisen suojelun perusteella saadut oleskeluluvat pitäisi panna hylkyyn heti tuomion tultua. Suurin osahan Suomeen tulleista on noita kelaperäisiä pakolaisia, joten pelotevaikutuksen luulisi olevan huomattavan.

Kokonaan oma lukunsa on, että Suomen todella löperön perheenyhdistämispolitiikan ansiosta ankkurit on tänne saatu. Tosin mikä se estää perhettä perheenelättäjää seuraamasta. Kai se vapaa liikkuvuus toimii sinne toiseenkin suuntaan.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Ihmisen kannattaisi miettiä niitä ihmisoikeuksiaan ennen kuin ryhtyy tekemään rikoksia ihmisoikeuksia vastaan.

Kauko Aatos

Olen samaa mieltä, että etnkään pakolaisstatuksen omaavan karkoittaminen ei välttämättä ole aivan yksinkertainen asia. Oleskelulupa sen sijaan pitäisi vakavista rikoksista ehdottomasti perua ja aivan oma asia mihin menee. Tehdään joka tapauksessa selväksi, että on persona non grata eikä asiaa enää tänne.

Arvo Kuusela

Luulen kuitenkin että normaalisti maahan töihin tulleet eivät ole niitä ongelmatapauksia ollenkaan. Voihan heissäkin rikollisia toki olla ja voivathan hekin rikoksia joskus tehdä, vaikka eivät varsinaisia rikollisia olekaan.

Ongelmatapauksia ovat juuri kovia elämässään kokenet pakolaisstatuksen omaavat ja nimenomaan rikosten suorittamista varten maahan saapuneet ammattimaisesti rikollisuutta harjoittavat. Heitä tulee maahan ehkä siksi että voisivat tehdä rikoksen ja häipyä, tai siksi että haluat välttää kiinnijoutumisen ja okeuskäsittelyn kotimaissaan.

Käyttäjän vesakauhajarvi kuva
Vesa Kauhajärvi

Jos vaihdetaan Katainen sinuun?

Martin Glantz

Keskustelussa ei ole vielä sivuttu yhtä oleellista vastavuoroisuusasiaa: ulkosuomalaisetkin tekevät rikoksia ulkomailla. Haluammeko me Suomen vankiloihin kaikki tällaiset tapaukset?

Suomen kansalaisuuden peruuttamisestahan tässä kai on laajemmin kyse, koska ulkomaalainen rikoksentekijä voidaan karkoittaa Gutierrezin yllä lainaaman lain nojalla. Meidän lainkäyttökoneistomme ei kuitenkaan voi ottaa toimintamalliksi sellaista, että ihmisiä lähetetään vaarallisiin oloihin tai suoraan esimerkiksi poliittisten vainoojiensa käsiin. Silloin kyseinen koneisto ei enää ole pätevä valvomaan ja suojelemaan myöskään Suomen kansalaisten ihmisoikeuksia.

Rikoksentekijätkin ovat aina yksilöitä. Yhdysvalloissa tuomitaan nuoria henkilöitä (jopa 14-vuotiaita) vakavista rikoksista elinkautisiin vankeusrangaistuksiin vailla mahdollisuutta ehdonalaiseen. Syrjäytyneen ja kehittymättömän nuoren yksi vakava rikos voi eliniäksi poistaa ihmisen yhteiskunnasta, vaikka tämä vankilassa kasvaisi aivan erilaiseksi, jopa yhteiskuntakelpoiseksi aikuiseksi. Yhdysvaltain perustuslain lause, joka kieltää "cruel and unusual punishment" on paljon ollut esillä tästä käydyssä julkisessa keskustelussa.

Suomen vankeinhoitolaitoksen tehtävä on sopeuttaa rikoksentekijöitä takaisin yhteiskuntaan, ei kostaa. Oikeuden määrämä tuomio on ajatuksellisesti se aika, jonka arvioidaan kuluvan sopeuttamiseen. Suomessa vain aniharvoin - kuten edesmenneen Jammu Siltavuoren tapauksessa - katsotaan, että mikään aika ei riitä. Täällä elinkautinen on noin 12 vuotta.

Mutta mitäpä tehdä Finnairin johtajille, jotka yhtiön hallituksen avulla pöllivät henkilöstöltä kolme miljoonaa euroa? Hallituksessa istuu ainakin kaksi ulkomaalaista. Karkoitetaanko? Ai niin, he ovat valkoista, hyvin toimeentulevaa luokkaa ja heidät on tosi vaikea saada edes oikeuteen tässä asiassa.

Oikeusjärjestelmässä ja yhteiskunnassa on siis muitakin ongelmia kuin kokoomuslaisen maahanmuuttajan rasistinen pelko siitä, että syntyperäinen valtaväestö alkaisi yhtään nykyistä enempää pitää hänen lapsiaan lähtökohtaisesti rikollisina ulkomaalaistaustan vuoksi.

Aiemmin Suomessa saatettiin tuomita rikoksesta annettavan tuomion yhteydessä henkilö menettämään kansalaisoikeutensa eli mm oikeus äänestää. Myöhemmin on ymmärretty, että rikoksen tekeminen ei välttämättä ole yhteiskunnan vastaista, vaikka rikokset aina yhteiskunnassa tapahtuvatkin. Rikos on monesti hyvinkin henkilökohtainen asia ja uhrille aina karmeaa, mutta kollektiivisen koston ajatus ei istu siihen, mitä Suomen lakiin on kirjoitettu.

Arvo Kuusela

"16.3.2012 12:48 Martin Glantz"

Onpas maltillinen ja järkevä puheenvuoro tähän kontekstiin.
Kiitän ja kumarran.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

"Keskustelussa ei ole vielä sivuttu yhtä oleellista vastavuoroisuusasiaa: ulkosuomalaisetkin tekevät rikoksia ulkomailla. Haluammeko me Suomen vankiloihin kaikki tällaiset tapaukset?"

Tätä on tarpeetonta kysyä meiltä. Tätä on kysyttävä näiden valtioiden veronmaksajilta eli äänestäjiltä. Jos heidän vastauksensa on kyllä, sitten se on niin.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

On tunnettua, että monet vähemmistöt sortuvat itsesyrjintään joutuessaan valtaväestön syrjimäksi. Itsesyrjinnässä vähemmistö omaksuu valtaväestön asenteita ja ajatuksia, vaikka nämä syrjivät asenteet ja ajatukset kohdistuvat omaan ryhmään.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Kuuluuko Mohamed ryhmään "rikolliset maahanmuuttajat"?

Jos ei, eivät hänen ehdottamansa toimenpiteet tietenkään kohdistu hänen omaan ryhmäänsä.

En muutenkaan ymmärrä, mitä tekemistä syrjinnällä on koko kysymyksen kanssa. Tai ymmärrän, mutta kyllähän rikollisia kuuluukin syrjiä rehellisten ihmisten eduksi.

En vielä kerinnyt sanoa, mutta sanotaan nyt tässä: Mohamedille kiitos aloituksesta.

Jouni Jokela

Olen itse maahanmuuttajana maassa missä on käytössä tällainen ankara karkoituskäytäntö.

Minusta se vaikuttaa positiivisesti siihen miten maahanmuuttajiin suhtaudutaan.

Tässä vielä esimerkkiä siitä miten tiukasti täällä karkoitetaan;

http://www.muutos2011.fi/vb/showthread.php?836-Pah...!

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

Mohamed: "Siksi tällaisten rikollisten teot vaikuttavat myös kunnollisten ulkomaalaistaustaisten ihmisten maineeseen. Rikosten tekeminen ei ole ihmisoikeus, mutta se on rikos ihmisarvoa ja yhteiskuntaa vastaan."

Puhut hyvin ja asiaa. Usealle ns. suvaitsevalle maahanmuuttajien rikosten tekeminen tuntuu olevan suorastaan ihmioikeus.

Ehkä näiden suvaitsevaisten silmät avautuu, kun maahanmuuttajataustaiset itse alkavat puhua heille järkeä..kuten Mohamed tässä tekee.

Käyttäjän Fly kuva
Heikki Kärpänen

"Ehkä näiden suvaitsevaisten silmät avautuu, kun maahanmuuttajataustaiset itse alkavat puhua heille järkeä.."

Turha toivo, suvaitsevaisto elää omassa harhamaailmassaan. He suhtautuvat maahanmuuttajiin alentavan holhoovasti. Ei holhokeilta oteta neuvoja vastaan.

Stacy Siivonen

Taidat itse elää harhamaailmassa!
Suomen ihmisoikeussopimukset tässä on kysymyksessä, eikä kenenkään mielipiteisiin sinällään alentavasti suhtautuminen, mutta nämä ihmisoikeudet menevät kyllä Nur Mohamedien yli.

Se, joka on hänet maahanmuuttajakonsultiksi palkannut on kyllä pistänyt pukin kaalimaata vartioimaan. Se ei olisi enemmistöltä ensimmäinen kerta.

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Mitkä ihmeen ihmisoikeussopimukset, jokainen maa määrittää itse sen mikä maa on turvallinen tai ei.

Simon Wahlroos

Kansalliseen keskinäiseen vihanpitoon sortuneelta Stacyltä on tainnut harhaluuloissaan jäädä huomaamatta, että suomalaiset ovat pieni vähemmistökansa EUssa joka on kotimaamme, jossa kaiken maailman muhamedejakin on paljon enemmän kuin mattimeikäläisiä, joiden ihmisoikeudet ovat siksi uhanalaisia kansainvälisen rikollisuuden takia.

Stacy Siivonen

"Kansalliseen keskinäiseen vihanpitoon sortuneelta Stacyltä on tainnut harhaluuloissaan jäädä huomaamatta, että suomalaiset ovat pieni vähemmistökansa EUssa joka on kotimaamme, jossa kaiken maailman muhamedejakin on paljon enemmän kuin mattimeikäläisiä, joiden ihmisoikeudet ovat siksi uhanalaisia kansainvälisen rikollisuuden takia."

Muhamedit eivät uhkaa mattimeikäläisten ihmisoikeuksia. Nur Mohamed on vain esimerkki siitä, kuinka korporatistinen valtio valitsee pukin vartioimaan kaalimaata. Suomalaisille samansukuisessa järjestelmässä käytettiin kapoja.
Valtio pettää aina.

Nur Mohamed ei ole ainoa mamuja kovisteleva mamu, onhan täällä tuo Freddy. Käy kuin J. Sakari Hankamäelle, että tulee pieni yllätys, kun konservatiivit eivät taputakaan käsiä kiitollisina heille tehdystä tihutyöstä.

Kansallisen keskinäisen vihanpidon suhteen olet oikeassa. On kuitenkin yksi ihmisryhmä, joka ei harrasta tätä keskinäistä vihanpitoa: eliitti. Suomalaisessa eliitissä ei korppi korpin silmää noki.

Käyttäjän TomPackalen kuva
Tom Packalen

Tervetuloa Perussuomalaiseen puolueeseen, me olemme rehellisten maahanmuuttajien puolue! ;)

Käyttäjän Fly kuva
Heikki Kärpänen

Ei yksi Nur Mohamed tee kesää Kokoomuksessa. Mutta jospa heitä tai muuten ennakkoluulottomasti ajattelevia olisi useita?

Stacy Siivonen
Jyrki Koski

Miten mahdollinen "rahallisuus" liittyy rehellisyyteen?

Simon Wahlroos

Veikkaisin että rahallisuus on rehellisen vaalikarjan aikaansaama jytky tulos, joka harmittaa kateudesta vihreitä rikollisia. He tietysti yrittävät epätoivoisesti estää äänten satamista persujen laariin taas kunnallisvaaleissakin, suosien "rehellisiä" rikollisia eli politikkoja jotka päättävät meidän puolesta elättää maahanmuuttobisnestä verovaroillamme, mikä on Mussoliinin mukaan fasismia eli valtion lakisääteistä bisnestä.

Stacy Siivonen

Persut toivottavat tervetulleeksi rahalliset maahanmuuttajat. He eivät ole ikinä kritisoineet työperäistä maahanmuuttoa, vaikka sen avulla viedään työpaikka monelta suomalaiselta.

Jari Reinikka

Myöhäistä itkeä kun on jo paskat housussa.

Käyttäjän mikaniikko kuva
Mika Niikko

Kun tällaisen raikkaan "perussuomalaisen ehdotuksen" lausuu Kokoomuslainen Mohamed taputtaa käsiään jopa vasemmistolainenkin, mutta varjele jos sen lausuu Perussuomalainen niin kauhea metakka siitä syntyy.. ihme logiikkaa...

Hyvä ja maanläheinen kirjoitus...

Jyrki Koski

Nimenomaan näin se menee. Valtamediaa myöten huolehditaan kyllä mitä saa
sanoa, ja varsinkin kuka saa sanoa, asiasta riippuen.

Tuomo Molin

Uskomattomia nämä muutamat kommentit sinänsä selväjärkiseen puheenvuoroon. Miten kummassa se, että joku toteaa että kaikien tulee noudattaa lakia voidaan tulkita rasistiseksi puheeksi?

Juha Petri Heinola

Koska näiden stacyjen mielestä on rasisimia vaatia mamuja noudattamaan suomen lakia.

Loistava kirjoitus aloittajalta.

Juha Petri Heinola

Stacy Siivonen: "Teitä on Suomessa niin vähän, vetäkää yhtä köyttä älkääkä ruvetko meikäläisiä mielistelemään."

Tarkoitatko, että mieletäsi maahanmuuttaja ei saisi neuvoa muita maahanmuutajia noudattamaan Suomen lakia ja vaatimaan rikollisten karkoitusta?

Olli Pusa

"Moni maahanmuuttaja, joka on saanut pysyvän oleskeluluvan tai kansalaisuuden, on käsittänyt väärin, että heidän on mahdollista tehdä mitä vaan, ilman vakavia seurauksia. Jos tällaiset huonot ihmiset karkoitettaisiin, heidän tekonsa ei leimaisi muita maahanmuuttajia rikollisiksi, vaan suomalaiset ymmärtäisivät, että täällä asuu myös paljon kunnollisia maahanmuuttajia, jotka rakentavat tätä yhteiskuntaa"

Todellisuudessa tuon hullun paapomislinjan takana ovat suomalaiset maahanmuuttoasioita hoitavat johtavat virkamiehet, jotka ovat vieraantuneet todellisuudesta. Heidän höpinöistään häiriköt oppivat, että he saavat tehdä Suomessa mitä tahansa. Ja jos joku puuttuu asiaan, huudetaan "rasisti" tms.

Olet oikeassa, että asiasta kärsivät rehelliset maahanmuuttajat. Se, että heidän keskuudessaan tuomitaan rikolliset, on paŕasta politiikkaa. Eräässä Itä-Suomen kunnassa joukko venäläisiä rikollisia paljastui laajan rikossarjan tekijöiksi. Rehelliset venäläiset julkaisivat paikallisessa lehdessä ilmoituksen, jossa tuomitsivat rikolliset ja vaativat tiukkoja rangaistuksia. Sellaisesta irtiotosta syntyy vuoropuhelu ja yhteisymmärrys kantaväestön kanssa.

Arvo Kuusela

"Rehelliset venäläiset julkaisivat paikallisessa lehdessä ilmoituksen, jossa tuomitsivat rikolliset ja vaativat tiukkoja rangaistuksia. Sellaisesta irtiotosta syntyy vuoropuhelu ja yhteisymmärrys kantaväestön kanssa."

En usko että luottamus syntyy pelkästään tuolla tavalla, muutakin tarvitaan.

Myös suomalaisilta vaaditaan jotain luottamuksen syntymiseen.
Ei rasististen suomalaisten pitäisi esimerkiksi tuomita suomalainen rasismi.

Rasismi on sitä että rehelliset ulkomaalaiset leimataan rikollisten ulkomaalaisten tapaan rikollisiksi rasistisin perustein, ja sitä että ulkomaalaisten rikollisten rankaisutoimet ulotetaan koko siihen etniseen ryhmään jota suomalaiset kuvittelevat rikollisen edustavan.

Sakinhivutus onnistuu ehkä armeijan olosuhteissa.
Siellä voidaan koko ryhmää tai joukkuetta rangaista jos joku töppää
ja töppääjä pannaan sakinhivutuksella kuriin.

Suomeen tulevat ihmiset eivät ole armeijan tapaan järjestäytynyttä porukaa ja lisäksi sakinhivutukseen yllyttäminen ja sen harjoittaminen on Suomen lain vastaista, joka sitä esittää, ehdottaa samalla Suomen lain rikkomista.

.

Käyttäjän caalim68 kuva
Nur Mohamed

Rikollisten maahanmuuttajien pakkokarkoitus

Toimituksen poiminnat